#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2013 18:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίσκεψη Σόϊμπλε: Πώς να ζητάς ανάπτυξη από μια χώρα που έχει βουλιάξει στην ύφεση;Αν περίμεναν κάποιοι ότι ο Γερμανός έρχεται στην Ελλάδα και φέρνει δώρα είναι γελασμένοι. Από την ιστορία τους οι Γερμανοί, εδώ που τα λέμε, όπου πάνε φέρνουν καταστροφή. Ωστόσο, χώρες όπως η Ελλάδα η οποία είναι αναγκασμένη να κινείται εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων, θα πρέπει να δέχεται και τις πολιτικές των ισχυρών.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ανήκομεν εις την Δύσιν, κι όσο και να θέλουμε να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, θα πρέπει να παλέψουμε πολύ γι' αυτό. Εκτός κι αν, ως δημοκρατική χώρα, διαολοστείλουμε τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ και τους αντικαταστήσουμε με τον... Μαδούρο, το διάδοχο του Τσάβες ή ακόμη και με τον Αχμαντινετζάντ. Μέχρι να κλείσει συμφωνίες για φθηνό πετρέλαιο ο Τσίπρας, ας βολευτούμε με τον Σόιμπλε και την παρέα του.

Όχι, ότι θα πρέπει να πέσουμε αμαχητί στις απαιτήσεις του. Όμως, είναι σίγουρο ότι και αυτοί θα καταλάβουν ότι κάνουν εγκληματικά λάθη και εμείς θα γίνουμε σίγουρα καλύτερη χώρα απ' ότι στο παρελθόν.

Η επίσκεψη του Β. Σόιμπλε στην Αθήνα δεν θα πρέπει να γεννά προσδοκίες ότι όλα θα λυθούν ως δια μαγείας. Οι Γερμανοί συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στο δόγμα της λιτότητας, της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, των θυσιών ακόμη και ολόκληρης της κοινωνίας προκειμένου να βγουν τα νούμερα. Για τη γερμανική κυβέρνηση οι λαοί είναι νούμερα και στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν και δεν παρεκκλίνουν από αυτό.

Στην παρούσα περίοδο δεν θα περιμέναμε τον Σόιμπλε να μιλά ανοικτά για κούρεμα του χρέους. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για κάτι τέτοιο. Νέο κούρεμα στο χρέος που διακρατούν οι ξένες τράπεζες σημαίνει ότι θα το πληρώσουν οι πολίτες, είτε μέσω του προϋπολογισμού κάθε χώρας είτε μέσω κουρέματος των καταθέσεών τους. Άντε πες το λοιπόν στους Γερμανούς δύο μήνες πριν τις κάλπες.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε σκληρός, αλλά ρεαλιστής λέγοντας ότι δεν πρέπει να συζητάμε για νέο κούρεμα κι ότι θα εμφανιζόμασταν ψεύτες αν απαιτούσαμε κούρεμα στις εγγυήσεις που ζητήσαμε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Ωστόσο, άφησε ανοικτή τη συζήτηση για ελάφρυνση του απεχθούς βάρους της Ελλάδας μόλις αυτή εμφανίσει πλεονάσματα. Τότε μπορεί να μπουν στο τραπέζι μέτρα όπως η επιμήκυνση του χρέους και η μείωση των επιτοκίων ή ακόμη η αφαίρεση από το χρέος των 50 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις τράπεζες. Πρόκειται για έμμεσο κούρεμα του χρέους το οποίο μπορεί να προέλθει τη χρονική στιγμή που η Ελλάδα θα βγαίνει από το Μνημόνιο.

Βεβαίως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έκανε την αυτοκριτική του, αυτή προφανώς την κάνει κατ' ιδίαν, όχι μπροστά στα «θύματά» του. Δεν είπε για τα λάθη του προγράμματος, δεν αναφέρθηκε καν στις αστοχίες της γερμανικής πολιτικής που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση. Πώς να ζητάς ανάπτυξη από μια χώρα που έχει βουλιάξει στην ύφεση; Ερώτημα που γίνεται στους πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών.

Αυτό που μπορεί να μείνει από την επίσκεψη Σόιμπλε και τις συνομιλίες είναι ότι ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για την Ελλάδα, μόλις περάσουν οι γερμανικές εκλογές και μόλις η χώρα εμφανίσει πλεονάσματα. Τότε το διαπραγματευτικό χαρτί του Σαμαρά θα είναι ισχυρότερο, κάτι που τόνισε και ο Σόιμπλε. «Το 2014 αν η Ελλάδα πετύχει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και έχει πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται νέο κούρεμα και πρόσθετα μέτρα», είπε ο Γερμανός, κι αυτό πρέπει να μας μείνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Zame avatar
  Zame 18/07/2013 19:00:40

  Υφεση φερνει αυξημενη την προστασια
  Οπως σε ένα σώμα που δεν αρκεί μόνον να μεγαλώνει αλλά & να προστατεύεται..
  για να μην γίνει τροφή σε κάτι άλλο..
  & η επιβίωση προϋποθέτει την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης & προστασίας..
  για να μας βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή..
  αλλά δεν μπορείς να είσαι σε ανάπτυξη & προστασία την ίδια στιγμή..
  οι ανάγκες & οι ορμόνες του στρες στο σώμα κλείνουν τα αιμοφόρα αγγεία στο έντερο μας..
  που είναι το τμήμα του σώματος για την ανάπτυξη..
  & αν τραβάς το αίμα για να το μεταφέρεις πχ.στα χέρια..
  δεν θα έμενε αίμα στο έντερο..που σημαίνει ΔΕΝ δεν υπάρχει ανάπτυξη.

  & στον κόσμο που ζούμε είμαστε όλη την ώρα
  & όλη την μέρα με τον φόβο..
  & η ορμόνη του στρες να εκκρίνεται ασταμάτητα...
  κρατώντας μας ετοίμους..να τρέξουμε..ανά πάσα στιγμή..
  κρατώντας μας σε επιφυλακή..
  & τι σημαίνει αυτό για το ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.?
  ξοδεύουμε την περισσότερο ενέργεια μας για την προστασία που εφερε..
  & ολοενα περισσοτερο..η υφεση .

 2. konstantinos avatar
  konstantinos 18/07/2013 19:15:28

  Και όσο βαθαίνει η ύφεση τόσο η Χρυσή Αυγή και ο Σύριζα θα ανεβαίνουν.

 3. La Donna Di Un Amico Mio avatar
  La Donna Di Un Amico Mio 18/07/2013 19:48:10

  youtube.com/watch?v=2kZrUr56JSE

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 18/07/2013 20:32:42

  Yπάρχουν δύο βασικοί κανόνες στην Πολιτική. Ο Ενας έχει να κάνει με την σχέση μεταξύ αυτών που λέγονται και αυτών που εφαρμόζονται, η σχέση αυτή διαχρονικά πάντα ήταν ανισομερής.Ο δεύτερος κανόνας έχει να κάνει με την πραγματικότητα ως εκτυλίσσεται, εύκολα μπορείς να την αρνηθείς, πανεύκολα να την υποκαταστήσεις σε επίπεδο γραφής , όταν όμως προχωρήσεις στην υλοποίηση των προτάσεων που θα μεταβάλλουν την σημερινή κατάσταση αντιλαμβάνεσαι πως απλά μιμήθηκες την Στρουθοκάμηλο

  Αξίζει λοιπόν ν αναλύσουμε την επίσκεψη Σόιμπλε και κατά συνέπεια και των Ελληνο-Γερμανικών θέσεων απο μια αιρετική ματιά , χωρίς πομπώδεις εκφράσεις, λαϊκισμούς και ιστορικά άτοπες αναγωγές.

  Η Γερμανία αργά και σταθερά, μεθοδικά και συστηματικά παγίωσε την κυριαρχία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και την Ευρώπη.Το επέτυχε περιορίζοντας την Ρωσική ισχύ, την Αμερικανική άφρον νομισματική πολιτική, κρατώντας την Αγγλία μακριά απο τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβαθμίζοντας την Γαλλία, διασώζοντας τον Ευρωπαϊκό Νότο και αυξάνοντας την ισχύ του Βόρειο άξονα και παράλληλα επεκτείνοντας το στρατηγικό της βάθος στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες.Με την θέση αυτή συμμετέχει στο Παγκόσμιο στρατηγικό παίγνιο σήμερα

  Σέ σχέση με την οικονομική κρίση ακολουθώντας την πολιτική του σκληρού Ευρώ και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής επέτυχε σημαντικά οφέλη για την Γερμανική Οικονομία.Ομως στην οικονομία όλα τα μεγέθη έχουν το άριστο μέγεθος.Η Γερμανική πολιτική ήδη το ξεπέρασε .H υποχώρηση του δείκτη ZEW για την επενδυτική εμπιστοσύνη.είναι απο τα πλέον ηχηρά καμπανάκια, ότι η αδυναμία της Ευρωζώνης επηρεάζει τη Γερμανία .Ο δείκτης αυτό προσμετρά τις προσδοκίες των επενδυτών και των αναλυτών αναφορικά με την πρόβλεψη των οικονομικών εξελίξεων μετά από έξι μήνες .

  Το δεύτερο ισχυρό καμπανάκι ήταν οι εξαγωγές της Γερμανίας.Πολλοί υποστήριξαν ότι πλέον η γερμανική αγορά απευθύνεται ολοένα και περισσότερο στις αναδυόμενες οικονομίες και απεγκλωβίζεται απο την Ευρωζώνη είναι ένα μέρος της αλήθειας.Υπάρχει και ένα δεύτερο πως οι αναδυόμενες οικονομίες για να ενισχύσουν την εσωτερική τους παραγωγή σχεδιάζουν σημαντική μείωση των εισαγωγών.Παράλληλα τυχόν διαλυτικά φαινόμενα της Ευρωζώνης ίσως λάβουν τον χαρακτήρα εξελίξεων ντόμινο και μειώσουν την ισχύ της διαπραγματευτικής της δύναμης Έτσι η Γερμανία με τα παραπάνω δεδομένα έχει κάνει κίνηση ματ εις βάρος του εαυτού της: Η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών μάς λέει ότι πρέπει πρώτα να τονώσει την εσωτερική ζήτηση και στη συνέχεια να την διευρύνει στο σύνολο της Ευρωζώνης, ανατρέποντας τη λιτότητα την οποία η ίδια επέβαλε.

  Σε όλα αυτα προσθέστε την σημασία της γεωστρατηγικής θέσης και γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας η οποία είναι κομβικής σημασίας για τους γερμανικούς σχεδιασμούς σε όλα τα επίπεδα και συνθέτεται το πλέγμα της Ελληνο-Γερμανικής συμμαχίας.Είναι κρίμα και άδικο όλα αυτα τα στοιχεία απο την Ελληνική Πολιτική σκέψη να παραγνωρίζονται και να εγκλωβίζονται σε λεκτικά σχήματα τύπου Success story και σχέσης του με τις γερμανικές εκλογές.

  Αξίζει να γραφτούν λίγα λόγια για τους πολιτικούς πεφωτισμένους αστέρες της "Προοδευτικής" Αριστεράς τύπου Καραμπελιά και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ερωτοτροπούν με έναν καταγγελτικό λόγο και όταν έρχεται η ώρα των προτάσεων χάνονται στο άπειρο της βλακείας εξαιτίας του ότι οι μέν πρώτοι είναι φυσικά ανεπαρκείς οι δε δευτέροι πάσχουν απο παιδικές αριστερές ασθένειες .Η Πολιτική σκέψη δεν αρκεί απο μόνη της για την κυριαρχία στις αγορές και στις πολιτικές που αυτές υλοποιούν.

  Χρειάζεται και απαιτείται Εθνική στρατηγική όμως τι πράττουν προς την κατεύθυνση αυτή; Μην περιμένετε απάντηση απο χώρους που σπανίως βλέπουν το Εθνικόν μακριά απο τις ιδεολογικές αγκυλώσεις τους.Η Μιζέρια πάντα είχε βαθιές καταβολές και πάντα του ψωριάρη θα του λείπει σκούφια με μαργαριτάρι.

  • La Donna Di Un Amico Mio avatar
   La Donna Di Un Amico Mio @ Δρόλαπας 18/07/2013 21:49:41

   Επειδή @δρολαπας το σχόλιό σας ευρίσκεται κάτωθί μου φρονώ πως, παρόλο που δεν θέλω να εμπλακώ σε συζητήσεις, μάλλον μου το απευθύνετε οπότε σας οφείλω τα ακόλουθα.
   Εάν έκανα λάθος αγνοήστε τα και με συγχωρείτε που έσπευσα.

   Λοιπόν να σηκώσω την σκούφια μου και να δω τι έχει μέσα.
   " Η Γερμανία αργά και σταθερά, μεθοδικά και συστηματικά παγίωσε την κυριαρχία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και την Ευρώπη.Το επέτυχε περιορίζοντας την Ρωσική ισχύ, την Αμερικανική άφρον(α) νομισματική πολιτική, κρατώντας την Αγγλία μακριά απο τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβαθμίζοντας την Γαλλία, διασώζοντας τον Ευρωπαϊκό Νότο και αυξάνοντας την ισχύ του Βόρειο άξονα και παράλληλα ..."
   Σοβαρά; Έγινε η Γερμανία υπερδύναμη και ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ;
   Ποιός την χάρη μας τότε που ενταχθήκαμε πάλι σε σωτήριο πεδίο αντιπαρατιθέμενου ενδιαφέροντος και στην επικείμενη επίσκεψη θα το διαπραγματευθούμε.
   Η Αγγλία διακαίεται για ένταξη στην εε, τώρα ή στο παρελθόν;
   Δεν τρελάθηκε νομίζω ολόκληρο σίτι να χάσει τα λιοντάρια που φυλάττουν τις πύλες του... Δίνει "εντολές" με τις σκακιστικές κινήσεις του.
   " υποβαθμίζοντας την Γαλλία, διασώζοντας τον Ευρωπαϊκό Νότο και αυξάνοντας την ισχύ του Βόρειο άξονα"... Με υπερβάλλει η σκέψη σας και δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω, συγνώμη.
   Το υπόλοιπο του κειμένου σας δεν αντιλαμβάνομαι σε τι εναρμονίζεται με το προηγούμενο, αλλά... εν πάση περιπτώσει.
   Όσο για την σύζευξη (πολύ γενναία!) που κάνετε μεταξύ Καραμπελιά και σύριζα, μένω ενεός!

   Εάν χρειασθή να επανέλθω θα ευρίσκομαι μετά τις μία.

 5. panos avatar
  panos 18/07/2013 20:41:55

  Περιμενετε αναπτυξη απο ενα κρατος που εχει ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ εδω και δεκαετιες???

 6. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 18/07/2013 22:38:27

  Δεν παρακολουθώ ποτέ τα βίντεο απο το youtube ειδικά όταν κατατίθενται με την μορφή σχολίου, την άποψη μου καταθέτω το θεωρώ αγένεια προς αυτόν που ανάρτησε το οποίο κείμενο

  Πάμε λοιπόν επι της ουσίας.Η Υπαρξη του απόρρητου φακέλου "Καγκελαρίου" δεν σημαίνει και παρέμβαση των Αμερικανών επι των Ευρωπαικών ζητημάτων.Αν λοιπόν ανατρέξεις στην πορεία των Αμερικανο-Γερμανικών σχέσεων θα ιδείς τα όσα ανέφερα.Για να μην πάς και πολύ μακριά και βασανιστείς μπορείς να ανατρέξεις στην πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στο Βερολίνο το απόσπασμα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό:
  ". «Η Γερμανία δεν χρειάζεται σήμερα την αμερικανική στρατιωτική προστασία και οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πλέον ανάχωμα στον κομμουνισμό», παρατηρεί γερμανός σχολιαστής. Ουάσιγκτον και Βερολίνο διαπραγματεύονται σήμερα ως ίσος προς ίσον. Ως φίλοι, με κοινά, αλλά και διαφορετικά, ενίοτε συγκρουόμενα συμφέροντα. Μέρκελ και Ομπάμα επανέλαβαν πολλές φορές της αφοσίωσή τους στην αμερικανογερμανική φιλία. Η Αμερική δεν αποστασιοποιείται από την Ευρώπη και τη Γερμανία στα συμφραζόμενα της στροφής της προς την Ασία. Αντίθετα ζητά από το Βερολίνο και τους Ευρωπαίους να αναλάβουν μεγαλύτερη διεθνή ευθύνη. Και εάν πιστέψουμε τον αμερικανό πρώην πρεσβευτή στη γερμανική πρωτεύουσα Τζον Κόρνμπλουμ, ο πρόεδρος Ομπάμα βλέπει στο πρόσωπο της καγκελαρίου Μέρκελ την ντε φάκτο ηγεσία της ΕΕ, τουλάχιστον στην παρούσα φάση"

  Βλέπω στέκεσαι στα ορθρογραφικά λάθη , δεν με ενοχλεί απλά δεν πρόλαβα να το ξανακοιτάξω το σχόλιο. Η σωστή λέξη λοιπόν είναι "διασπάζοντας" και όχι διασώζοντας.Δεν είναι τυχαίο πως Γαλλία,Ισπανία,Ιταλία έχουν εμπλακεί σε διμερείς διαπραγματεύσεις με την Γερμανία

  Δεν σου ζήτησα να με καταλάβεις δεν περιμένω να με καταλάβεις και φυσικά το ίδιο ισχύει και για μένα δικαίωμα θεωρώ αναφαίρετο να μην καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου. Οτι κατέθεσα είναι αυθεντικό και είναι η δική μου μικρή προσπάθεια απέναντι στην δυσκολία που αντιμετωπίζει ο λαός μου .Οτι καταθέτω είναι ο δικός μου δρόμος μπολιασμένος με οτι καλύτερο μου προσφέρεται,συλλέγω και συνθέτω.Το δε αποτεέλεσμα το θεωρώ ως ελάχιστη συνεισφορά στην προσπάθεια αναταξης της Ελληνικής κοινωνίας.Ασε λοιπόν να ξέρω καλύτερα και μην αμφισβητείς την αναγωγή των πάντων στην Ελληνική πραγματικότητα γιατί είμαι Ελληνας.Το να είσαι Έλληνας δε δεν είναι μόνο υπόθεση κρατικής δομής και διαβατηρίου, είναι προπάντων η επιλογή της υπεράσπισης των αξιών ενός μακραίωνος πολιτισμού και η ενεργή συμμετοχή στην εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού

 7. La Donna Di Un Amico Mio avatar
  La Donna Di Un Amico Mio 19/07/2013 01:23:56

  Άρα καλώς υπέθεσα πως το ad hominem με την σκούφια αφορούσε εμένα.
  Αισθανθήκατε κύριε υποχρεωμένος, ως Έλληνας, να υπερασπισθήτε τον Γερμανό υπουργό από την σημειολογία του άσματος... καλώς, (κακώς πάντως δεν ακούτε καταξιωμένη ροκ... φορτίζει θετικά τις μπαταρίες, σας το συνιστώ, εκτός και εάν είσθε νεαρός οπότε εχάσατε το αυθεντικό όπως και τόσα άλλα αυθεντικά έχουν χαθή στους νεώτερους χρόνους-ιδίως η πρωτότυπη σκέψη).
  Τώρα εάν πείθεσθε με αυτά που παρακολουθείτε και πιστεύετε πως οι Αμερικανοσάξωνες έχουν πρόβλημα να κάνουν την όποια χώρα θέλουν να πάει πάσο... πάλι καλώς.
  Με τους Γερμανούς φίλους μας μπορεί κάποιες οικογένειες να έχουν αξεπέραστα προβλήματα εκτελεστικών λογαριασμών... φυσικά δεν πρέπει να μας απασχολούν αυτά (γενικώς) και να αποτελούν από μόνα τους τροχιοδεικτικά σχεδιασμών, αλλά πως να το κάνουμε κάποιοι έχουμε πρόβλημα όταν άλλοι "νέφρωναν", ως Έλληνας φαντάζομαι πως έχετε ερευνήσει το θέμα, παλαιότατη η κολώνια (υπάρχει και η επικαιρότητα που μπορεί να βοηθήσει την σκέψη για το πως φέρονται αναλόγως άλλοι). Τέλος πάντων, δεν σας αφορά το θέμα, σαφώς.
  Εάν όντως είμαι αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας επιτρέψατέ μου μία παραίνεση, πλατειάζετε πολύ στα κείμενά σας και κουράζετε τον αναγνώστη, ενώ ίσως μπορεί να λέτε και ενδιαφέροντα πράγματα.
  Θα καταθέσω αυτό που και εγώ προσπαθώ να ακολουθώ... "Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ' εν ολίγοις πολλά"
  Επίσης επειδή η τέχνη δίδει την ευκαιρία να πούμε με άλλο τρόπο σημαντικά πράγματα να "μας" αφιερώσω το κάτωθι. (το "μας" το βάζω για να μην υποπέσω και εγώ στο προσβλητικό σφάλμα σας).

  youtube.com/watch?v=ApyLZ47YQoo

 8. panos avatar
  panos 19/07/2013 03:25:22

  Οποιος ονειρευεται κουρεματα,χτενισματα και καλοσυνες απο τη συγκεκριμενη γερμανικη κυβερνηση,μαλλον κοιμαται ξεσκεπαστος..Δεν τους ενδιαφερει ο εκσυγχρονισμος της χωρας κι αυτο εχει φανει αυτα τα 3 χρονια..Οι Μερκελ και Σοιμπλε αποσκοπουν στον εκγερμανισμο της Ευρωπης και γι' αυτο μεσω των Μνημονιων και της ανευ οριου λιτοτητας,στην ουσια εχουν κηρυξει τον γ' παγκοσμιο(οικονομικο αυτη τη φορα)πολεμο..Οποιος ζει το δραμα της ανεργιας και της φτωχειας,οποιος βλεπει γυρω του διαλυμενους ψυχικα ανθρωπους,οποιος παρατηρει τους δρομους της πολης και το βλεμμα του πεφτει στα μαγαζια που μερα με τη μερα κλεινουν ολοενα και περισσοτερα,στα ατελειωτα ενοικιαζεται και πωλειται εξω απο σχεδον καθε κτιριο,στους συμπολιτες του που εχουν παψει να χαμογελουν,στη βρωμια των δρομων και των πεζοδρομιων,στους ψυχικα αρρωστους και στους ναρκομανεις,στους επαιτες και στους λθρομεταναστες,στην ερημοποιηση ολοκληρων τετραγωνων και περιοχων,ε δεν γινεται να μην βλεπει πως η χωρα ξεκληριζεται..Ναι,εχουμε κανει αλητειες και κλεψιες,δεν ειμαστε η καλυτερη φαρα του κοσμου,υπαρχουν δυο Ελλαδες,αυτη της αρετης κι αυτη της κακιας,ομως αυτο δεν δινει το δικαιωμα σε καποιους με τους οποιους βρισκομαστε στην ιδια ενωση,να μας εχουν στα γονατα και να προσπαθουν να μας εξανδραποδησουν..Επιτελους,ας βγει καποιος στην τηλεοραση κι αντι να πει μειωνω το φπα,να πει ως εδω!..Θα φτιαξουμε τα του οικου μας χωρις να κοροιδευουμε την κοινωνια,αλλα και οι Γερμανοι θα καταλαβουν πως θα τιμωρηθουν γιατι δεν διδαχτηκαν τιποτα απο την ιστορια...Θα 'θελα να 'βλεπα τα μουτρα της πρωην κομμουνιστριας Μερκελ,του οχι και τοσο καθαρου Σοιμπλε και των αλλων γερακιων του ευρωπαικου Βορρα,αν εβγαινε ο πρωθυπουργος της Ελλαδας κι ελεγε φτανει πια με την προκρουστεια λιτοτητα και τα νεα μετρα,που παντα ειναι χειροτερα απο τα παλια..Η χωρα αποχωρει απο το κοινο νομισμα,επιστρεφει στη δραχμη κι επανασυνδεεται με το δολλαριο..Εμεις δεν θα παθαιναμε τιποτα παραπανω απ' ο,τι εχουμε παθει ως τωρα.Ετσι κι αλλιως με την εσωτερικη υποτιμηση ηρθαμε στο επιπεδο που θα πηγαιναμε την ανοιξη του '10,αν προχωρουσαμε σε επισημη σταση πληρωμων..Ομως η Γερμανια θα 'χανε το εδαφος κατω απο τα ποδια της.Και θα 'παιρνε για τριτη φορα σε 100 χρονια το μαθημα της..Αλλα,επειδη αυτη τη φορα ειναι δυσκολο να βρεθει ενας Μεταξας,το οχι θα το 'πει με τον τροπο του ο λαος..Ο ΓΑΠ την ανοιξη του '10 εβαλε το συμφερον των ξενων πανω απο το συμφερων των Ελληνων.Ας ελπισουμε να βρεθει καποιος που θα κανει ακριβως το αντιθετο..

 9. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 19/07/2013 07:29:12

  Σου συνιστώ να ακούγεις Ελληνική μουσική και αν σου φορτίζουν τις μπαταρίες σου κάτι καλόπαιδα πρωινιάτικο ρίξε τους μερικούς στίχους απο τούς Ιππείς της Πύλου ειδικά εκείνο το σημείο που λέγει όταν γυρίσω.... παρακάτω δεν γράφεται γιατί υπάρχει και Ε.Σ.Ρ. λέμε και θα ισιώσουν.Για τα υπόλοιπα δεν έχω να σου πώ τίποτα κολώνιες και παρφουμαρίσματα δεν τα κατέχω.Μεγάλος ή μικρός δεν μου λέγει τίποτα πλάτες είχα πάντα να κρύβονται ηθικά πυγμαίοι.Ως Ελληνας και ως χωριατόπαιδο δύο πράγματα έμαθα , πρώτον το βράδυ που μένω εγω και το μαξιλάρι να έχω ήσυχη την συνείδηση μου και αναπαμένη ότι έπραξα το καλύτερο ως Ανθρωπος πρώτα και ως Ελληνας μετά και δεύτερον να δίνω αναφορά στο κεφάλι μου και αν με πιάσει και η ζαβιά άντε και στον Καραϊσκο.Οποτε κράτα ότι έχεις για σένα δεν θα πάρω, σε πρόκαμαν άλλοι νωρίτερα και πήραν τα δέοντα ανα χείρας δεν διάγω δε ιεραποστολικό βίο και ούτε τον Καραϊσκο τον στέλνω σε διεθνείς αποστολές.

 10. La Donna Di Un Amico Mio avatar
  La Donna Di Un Amico Mio 19/07/2013 09:24:28

  Τότε έχεις κτυπηθή με περισσότερο παγωμένο δρόλαπα στο πρόσωπο απ' ότι εγώ και τα χέρια σου είναι ροζιασμένα και δεν ντρέπεσαι γιαυτό, αφού δεν σε ΤΑΙΖΟΥΝ άλλοι αλλά αυτοτροφοδοτείσαι. Δεν έχεις δηλ ψευδαισθήσεις για το τί είναι πραγματική παραγωγή, αφού δεν αδικείς τους άλλους συνέλληνές σου στο "ισοζύγιο" που σε κρατεί ζωντανό.
  Είσαι πιό Ανταίος από εμένα και δεν σου φαίνεται από αυτά που γράφεις.
  Οι ανεμόμυλοι είναι πάντοτε ελεύθερα πεδία για τους Κιχώτες, αλλά ίσως και απαραίτητοι για κάποιες ισορροπίες... όμως δεν αρκούν, φαντάζομαι πως έχεις προβλέψει και κάποιο φαλανστήριο για τα σχέδιά σου όπου θα σε ακολουθήσει ο "λαός" σου, πολύ ενδιαφέρον, πράγματι!
  Εν πάση περιπτώσει ο ρομαντισμός είναι κινητήριος δύναμις, αρκεί να μη γίνεται συλλογικό ρεύμα προς το πουθενά γιατί τότε καθίσταται επικίνδυνος... και εγώ στα νιάτα μου είχα βλέψεις και σχέδια και είδα η γενιά μου πως τα κατάντησε, η ανθρώπινη φύσις, ανέκαθεν...
  Αναμένονται απ' εσάς τους νέους "κοστολογημένες" προτάσεις, επί παντός, όχι μόνον οικονομικές και οψόμεθα...

  Χωρίς αρνητικό υπονοούμενο.
  youtube.com/watch?v=R7PtEKuipvE

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 19/07/2013 13:23:49

  Πές στον σκιουράκο να σε πάγει μια βόλτα στις παλιές γειτονιές του , στα παλιά πολιτιστικά του κέντρα, στα κέντρα παραγωγής υψηλής πολιτικής σκέψης με μολότωφ , πέτρερς και καδρόνια και ξαναέλα καλύτερα διαβασμένος και να χαίρεσαι το σκουφί που σου χάρισαν μόνο που η ψείρα πέρασε και πάνω απο αυτό. οσο για τις αντιστασιακές σας ενέργειες να ναι καλά αυτό που σας φιλοξενεί και συγχρωτίζεται με στελέχη της Ν.Δ. άραγε λ.χ. στον Κο Μιχελάκη τι θα πείς είσαι στέλεχος Κυβέρνησης Τσολάκογλου, στον Κο Γεωργιάδη ποιάς κυβέρνησης στέλεχος ; Θέλει η γαλλιδούλα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει οποτε φόρεσε άλλη φουστίτσα και ξαναέλα

 12. La Donna Di Un Amico Mio avatar
  La Donna Di Un Amico Mio 19/07/2013 16:56:56

  Αθυρόστομος κύριε λοιπόν, δεν μπορείτε να αντιπαρατεθήτε και χάνετε την ψυχραιμία σας.
  Δεν αντιλαμβάνεσθε τίποτε, ντίπ για ντίπ, είτε με το ρεύμα είτε ανέστιοι, εύγε!
  Εύχομαι λοιπόν στα δύσκολα που θα έλθουν να συμπεριφερθήτε αντάξια με το πρότυπό σας και να μην κατεβάσετε την ουρά στα σκέλια όπως η φωτό της συνάντησης των υπουργών με αυτόν που υπερασπίζεσθε (μια εικόνα χίλιες λέξεις το νεύμα "καθείστε!").
  Όσο για τις γαλλιδούλες και τα τοιαύτα τελικά μάλλον νέος δεν είσθε, στερημένος μου δείχνετε στα νιάτα σας.
  Περί των υπολοίπων θλίβομαι για το στελεχικό δυναμικό (που φαίνεσαι πως ανήκεις, που πάνε οι φόροι μου...), πλήρες αδιέξοδο και ανεπάρκεια, από λάθος σε λάθος το πάτε, από τι νομίζετε πως απειλείσθε και τί απειλείται, μήπως καμμια καρέκλα;
  Λυπάμαι που στην ηλικία που είμαι αναγκάζομαι να κατέβω στο ίδιο επίπεδο με σένα, δεν αξίζεις μια πεντάρα... ούτε ειρμός, ούτε βαθειά γνώση, ούτε τίποτε.
  Ή μάλλον έχεις κάτι, εσύ εκπροσωπείς τον λαό σου κατά λουδοβίκεια λογική l'état, c'est moi και εμείς "φιλοξενούμεθα", άλλοι ας κρίνουν, εγώ χάνω τον καιρό μου, δημοκράταρε.
  Εννοείται πως δεν θα σε ακολουθήσω στη καβατίνα σου, έδωσες τις εξετάσεις σου εκεί που έπρεπε... και να σκεφθής ρε άσχετε πως δεν έχω σχέση με τίποτε από το σύστημα που κάποιο μερος του σε ταίζει... τόσο γκάου είσαι.

 13. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/07/2013 01:53:30

  "Βεβαίως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έκανε την αυτοκριτική του, αυτή προφανώς την κάνει κατ’ ιδίαν, όχι μπροστά στα «θύματά» του. Δεν είπε για τα λάθη του προγράμματος, δεν αναφέρθηκε καν στις αστοχίες της γερμανικής πολιτικής που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση"

  Που το ξέρετε ότι κάνει αυτοκριτική ο Σόιμπλε; Είστε μέσα στο μυαλό του; Μπορεί αυτό που για την Ελλάδα, αποτελεί δίχως καμία απολύτως αμφιβολία η λάθος συνταγή, για τον Σόιμπλε να είναι η σωστή συνταγή. Προϋπόθεση για να είναι λάθος η συνταγή και για τον Σόιμπλε είναι αυτός να επιθυμεί το καλό της Ελλάδος. Αν όμως επιθυμεί την καταστροφή της Ελλάδος τότε η συνταγή είναι τέλεια.

  Επίσης, να τονίσω ότι ποτέ, πουθενά και με καμία αφορμή η γερμανική πλευρά δεν έχει κάνει κανένα είδος αυτοκριτικής επιμένοντας πεισματικά ότι η συνταγή πάντα ήταν και πάντα είναι η μόνη σωστή και η μόνη εφικτή.

  Δεν έχει σημασία για αυτούς που κάθε πρόβλεψη έπεσε έξω, που ακόμη και η ελληνική κυβέρνηση που την εφαρμόζει την θεωρεί λάθος, που ακόμη και το ΔΝΤ θέλει να την αλλάξει... Για τους γερμανούς η συνταγή είναι σωστή.

  Οι γερμανοί δεν είναι φίλοι μας. Είναι πάντα η ράτσα που ήταν πάντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.