#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2011 17:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίσκεψη Νταβούτογλου: Πίσω από τα φώτα και τις κουρτίνες
του Σταύρου Καρκαλέτση *

 

Ας είμαστε σαφείς, και πάνω από όλα ειλικρινείς με τον εαυτό μας: Τι μας είπε στην πραγματικότητα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, χθες στην Αθήνα; Και τι θα έπρεπε, ή έστω μπορεί, στο εγγύς μέλλον, να γίνει; Από μια άλλου τύπου προφανώς ελληνική κυβέρνηση, αφού η εξωτερική πολιτική αυτής που έχουμε σήμερα, χρεωκόπησε.

 

Χαμογελαστός, αλλά πάντα με το βλέμμα της αλεπούς αποτυπωμένο στο πρόσωπό του, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αποσαφήνισε στους Παπανδρέου, Δρούτσα και Mega πως:

 

-       Το Καστελόριζο είναι μεν ελληνικό (αυτό δεν τον έπαιρνε να το αμφισβητήσει) αλλά βρίσκεται πέρα από το Αιγαίο, στη Μεσόγειο! Τι εννοούσε; Πρώτον, μας ‘’υπενθύμισε’’ πως το Καστελόριζο είναι ‘’επικίνδυνα μακριά’’ από την υπόλοιπη Ελλάδα (βλέπε: ότι ώρα θέλουμε το παίρνουμε). Δεύτερον, πως η Άγκυρα θα αποφασίσει για την ‘’προίκα’’ του νησιού αυτού, κι ας ανήκει στην Ελλάδα. Και ‘’προίκα’’ για το Καστελόριζο (δηλαδή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ) δεν δέχονται οι Τούρκοι. Τρίτον, πως η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ Ελλάδα και Κύπρος να έχουν κοινά σύνορα υφαλοκρηπίδας και άρα εφαπτόμενες ΑΟΖ. Πράγμα που θα συμβεί μέσω Καστελορίζου, για αυτό και το νησί μας αυτό τρελαίνει τους Τούρκους: Είναι η κόλλα που δένει τις θάλασσες Ελλάδας και Κύπρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

-       Η Τουρκία έχει εκτεταμένες ακτές στη Μεσόγειο και για να ασκούνται η αεροπορία και το ναυτικό της (δεν του φτάνει η τεράστια τουρκική ενδοχώρα) θα πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο διεθνή εναέριο χώρο και στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Εδώ η προσέγγισή του, θυμίζει πολύ τις χιτλερικές θεωρίες περί  ‘’ζωτικού χώρου’’ (Lebensraumtheorien), ενώ πονηρά αποσιώπησε πως η χώρα του για να κάνει χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο, οφείλει να υποβάλλει σχέδια πτήσης στην Αθήνα. Πράγμα που βεβαίως οι Τούρκοι δεν κάνουν ποτέ.

-       Και η ελληνική αεροπορία πετά πάνω από τουρκικά εδάφη (!!!). Εδώ ο Νταβούτογλου πούλησε κανονική τρέλα στους εμβρόντητους Πρετεντέρη και Τσίμα. Όχι μόνο δεν πετούν ελληνικά μαχητικά πάνω από πχ τη Σμύρνη, αλλά, για όσους γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει, ένα από τα πρώτα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ήταν να ‘’δέσει τα χέρια’’ του ΓΕΑ: Αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών ανατολικά από τη Σκύρο και τις Κυκλάδες, δεν γίνονται πλέον!

-       Στο Αιγαίο να μην πετά κανείς, να την κάνουμε κοινή θάλασσα ειρήνης κτλ κτλ. Για τον Νταβούτογλου, η χώρα του πρέπει να απολαμβάνει τα ίδια και ίσα με την Ελλάδα δικαιώματα στο Αιγαίο. Είναι όμως έτσι; Με το ισχύον καθεστώς, σε αέρα και θάλασσα, έχουμε στο Αιγαίο, πολύ χονδρικά:

-45-50% διεθνή ύδατα και αέρα

-40% ελληνικά

-7-12% περίπου τουρκικά

Πως λοιπόν έχουμε τα ίδια δικαιώματα; Και μάλιστα όταν στα νησιά του

Αιγαίου έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικού πληθυσμού; Αυτόχθονος πληθυσμού κε Νταβούτογλου, νομίμου! Όχι όπως αυτούς που εσείς κουβαλήσατε στην Κύπρο!-Τέλος, μας είπε πως θέλει πολύ να γνωρίσει τις ομορφιές  στη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Συμπτωματικά είναι οι περιοχές που από την ώρα που ανέλαβαν τα ηνία στην εξωτερική πολιτική οι Παπανδρέου-Δρούτσας, η Τουρκία στήνει κανονικό παιχνίδι. Κρυφό και φανερό. Απόγονοι Τουρκοκρητικών που έφυγαν το 1922, οργανώνονται υπό την καθοδήγηση του υπουργείου που προΐσταται ο κος Νταβούτογλου και ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διεκδικώντας μετά από έναν αιώνα ‘’περιουσίες’’ στα Χανιά και την Ιεράπετρα! Περιμένετε να τα μάθετε αυτά από εμάς κε Δρούτσα; Ή δεν γνωρίζετε πως οργανώνει η Άγκυρα τους λίγους εκατοντάδες μουσουλμάνους στην παλιά πόλη της Ρόδου και τους ακόμα λιγότερους της Κω;

Από τις επαφές με τον Νταβούτογλου, η ελληνική κυβέρνηση βγαίνει φοβισμένη, τραυματισμένη και εκτεθειμένη. Μπορεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας να τόνισε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες έχουν στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Ισχύει όμως ότι, πρόσφατα, η τουρκική αντιπροσωπεία, έτριξε τα δόντια και ‘’ψιθύρισε’’ στην ελληνική πως αν τολμήσει και ψελλίσει ‘’κακές λέξεις’’ (πχ ΑΟΖ), οι διερευνητικές ‘’σταματούν και ό,τι ήθελε προκύψει’’; Αν είναι έτσι, οι (μυστικές και ατελείωτες) διερευνητικές συνομιλίες διεξάγονται με το πιστόλι στον κρόταφο της πλευράς μας, ναι ή όχι; Δηλαδή, οι Τούρκοι μας αναγκάζουν να συνομιλούμε για όλα όσα απαιτούν, αλλιώς μας απειλούν με ‘’ανεξέλεγκτες καταστάσεις’’.

 

 

Τι όφειλε να πράξει μια πραγματικά κυρίαρχη, μια αληθινά αξιοπρεπής ελληνική κυβέρνηση; Τι έπρεπε να πουν στον Νταβούτογλου;

 

Τα αυτονόητα του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που δικαιώνουν απόλυτα τις ελληνικές θέσεις για το Καστελόριζο και όχι μόνο.
Πως το Διεθνές Δίκαιο, προβλέπει, επί διεθνούς χώρου που παρεμβάλλεται μεταξύ ηπειρωτικών και νησιωτικών εδαφών του ίδιου κράτους (η περίπτωση τμημάτων του Αιγαίου) ενισχυμένα δικαιώματα του κράτους αυτού. Δηλαδή, άλλα δικαιώματα έχει στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου η (άμεσα ενδιαφερόμενη) Ελλάδα, άλλα η Τουρκία, άλλα η Τανζανία και άλλα η Γη του Πυρός.
Εάν ήμουν στη θέση του Δρούτσα, προς εμπέδωση καλού κλίματος και αμοιβαίας κατανόησης, θα ζητούσα από τον Νταβούτογλου και κάποιες εξηγήσεις,

 

-για την περίεργη ΄΄κινητικότητα΄΄ σε Ρόδο και Κω

-για την (νόμιμη ή έκνομη;) ΄΄δουλειά΄΄ του προξενείου Κομοτηνής

-για τις δράσεις της ΄΄Ziraat Bankasi΄΄ στη βόρεια Ελλάδα

-για το τι δουλειά έχουν τουρκικές κορβέτες έξω από τη Ραφήνα και το Λαύριο, σε διελεύσεις καθόλου μα καθόλου αβλαβείς

-για τις μεγάλης κλίμακας πρόσφατες αποβατικές ασκήσεις των Τούρκων στον κόλπο Dogan, απέναντι ακριβώς από τη Σάμο, την οποία ΄΄φωτογράφιζε΄΄ το σενάριο (τις παρακολούθησε καμαρωτός ο ίδιος ο Ερντογάν)

-για το τι δουλειά έχει απέναντι από τα ελληνικά νησιά ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος της Μεσογείου, που προφανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις βουνοκορφές του Κουρδιστάν, αλλά κάπου αλλού, πολύ πιο κοντά μας

-για τους εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους που μας στέλνει από τον Έβρο ο Νταβούτογλου και η παρέα του, βάσει οργανωμένου σχεδίου για στήσιμο μουσουλμανικής μειονότητας με  αυριανό ΄΄κηδεμόνα΄΄ την Τουρκία

 

Τέλος, θα έπρεπε να αποσαφηνιστεί στον Νταβούτογλου, πως η Ελλάδα δεν θα είναι εσαεί ο κλόουν, πλασιέ και τελετάρχης των ευρωπαϊκών εισοδίων της Τουρκίας και δεν αποκλείεται καθόλου μα καθόλου να μεταβληθεί η (βλακώδης κατά την άποψή μου) ελληνική υποστήριξη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

 

Κοντολογής: Εάν σας ξαναδώ να κόβετε τσάρκες έξω από το Σούνιο ή να πετάτε πάνω από τη Ρόδο, κουβαλάω όλα τα σχετικά ντοκουμέντα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ, και παγώνω μερικά (για αρχή) ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας (όπως κάνει ήδη η Κύπρος).Είναι τραγικό για τη χώρα μας να διαβάζει και εφαρμόζει ο Νταβούτογλου τον ΄΄δικό μας΄΄ Θουκυδίδη. Αυτόν που εμείς, φοβισμένοι ΄΄ξεχάσαμε΄΄, κάπου στα αζήτητα μιας λευχαιμικής εθνικής μνήμης. Ελπίζω τα παραπάνω να διαβαστούν από κάποιους πού ίσως αύριο να είναι στις θέσεις που σήμερα βρίσκονται ο Δημήτρης Δρούτσας και ο πρωθυπουργός της χώρας.

* Ο Σταύρος Καρκαλέτσης είναι ιστορικός, αμυντικός αναλυτής με ειδίκευση στο κυπριακό και πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (www.elkeda.gr)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 09/03/2011 17:32:53

  Εμείς εδώ πάνω μπορεί να μας πει κανείς τι έχουμε να περιμένουμε από Γιωργάκη-Δημητράκη; Το πρώτο που έκαναν ήταν να ματαιώσουν τον αγωγό με τους Ρώσους. Για να μη λέμε πως μας φταίει ο Νταβούτογλου μονάχα...

 2. Γούντυ Τρυποκάρυδος avatar
  Γούντυ Τρυποκάρυδος 09/03/2011 17:40:40

  Περιμένουμε απο το Σαμαρά πραγματικές κόκκινες γραμμές! Όπως το είπε και δεσμεύτηκε στη Βουλή..... Αλλιώς θα κατοχυρωθεί ως ΄΄μια από τα ίδια΄΄. Και κάτι άλλο: Πλάι του ο Αντώνης ως πρωθυπουργός θα χρειαστεί έναν αντι-Δρούτσα, σε ρόλο αντι-Νταβούτογλου. Τρέμω στη σκέψη μήπως επιλέξει ως τέτοιν καναν Αρούλη....καναν Πάκη...λέμε τώρα..

  • BABIS & BABIS avatar
   BABIS & BABIS @ Γούντυ Τρυποκάρυδος 09/03/2011 17:52:40

   Aυτοί είναι σκουπίδια και το καλύτερο που έχει να κάνει να τους πετάξει στην ανακύκλωση. Ο Πάκης θα πρέπει να λογοδοτήσει και για τις νομιμοποιήσεις των λαθρομεταναστών.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Γούντυ Τρυποκάρυδος 09/03/2011 18:13:07

   μα ο δρουτσας ειναι ανυπαρκτος και με ξενο
   διαβατηριο ο σαμαρας θα εχει υπαρκτο
   υπουργο εξωτερικων που θα βαζει στη θεση του
   καθε νεοοθωμανο νταβουτογλου

 3. ΜΑΧΗΤΗΣ avatar
  ΜΑΧΗΤΗΣ 09/03/2011 17:45:11

  ΦΙΛΕ ουτε να το σκεφτεσαι. Δεν είναι χαζός ο Σαμαράς. Για να παίξεις στα ίσα τον Νταβούτογλου, χρειάζεσαι κάποιον διάολο! Θα τον βρει ο Αντώνης.

 4. BABIS & BABIS avatar
  BABIS & BABIS 09/03/2011 17:45:22

  Ο Γιωργάκης και ο Dr. Droutsas είναι μαριονέτες της Τουρκίας. Δυστυχώς το επίπεδο του Ελληνικού Λαού είναι πολύ χαμηλό και δεν μπορεί να δεί τι τον περιμένει με μια ολοκληρωτικά ανίκανη κυβέρηση. Όλα αυτά τα χρόνια αντι να έχουμε μια εξωτερική πολιτική ως κράτος έχουμε ανθρωπάκια τύπου Σημίτη , Καραμανλή , Γιωργάκη να χαράσουν την εξωτερική μας πολιτική στο γόνατο. Μετά απο το 1974 δεν μάθαμε τι θα πεί Τουρκία. Έπρεπε να έχουμε ετοιμοπόλεμο στρατό άριστα εκπαιδευμένο με σύγχρονο εξοπλισμό. Αντι αυτού κοπρόσκυλα τύπου Τσοχατζόπουλου με ένα συρφετό μεσαζόντων , στρατιωτικών, συνδικαλιστών και αντιπροσώπων λυμαίνονται τα χρήματα του Ελληνικού Λαού. Όλοι αυτοί μια μέρα θα πρέπει να στηθούν μπροστά σε απόσπασμα.
  Τα ΜΜΕ (MEGA) στην συνέντευξη του Νταβούτογλου δεν τολμούν να θέσουν ερωτήσεις για το διεθνές δίκαιο και για την ΑΟΖ της Τουρκίας στην μαύρη θάλασσα. Υπάρχει διεθνές δίκαιο και εκεί θα πρέπει να λυθούν οι διαφορές μας.
  Έχουμε και Έλληνες απο την Κωνσταντινούπολη και θα πρέπει να τους βάλουμε να μηνύσουν την Τουρκία για περιουσίες που έχουν καταπατηθεί απο τους Τούρκους. Θα πρέπει να μπεί τέλος στον ραγιαδισμό του Σημίτη,του Καραμανλή και του Γιωργάκη.

 5. ΜΑΧΗΤΗΣ avatar
  ΜΑΧΗΤΗΣ 09/03/2011 17:47:52

  Η ΝΔ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΓΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΟΧΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ ΜΑΧΗΤΗΣ 09/03/2011 20:12:03

   Ειναι "ετοιμη" .... για τις δεξιώσεις !

 6. ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 09/03/2011 17:52:02

  Έχουνε πάρει χαμπάρι τα σαίνια του ΥΠΕΞ το όργιο προπαγάνδας που κάνει εδώ η σφηκοφωλιά που λέγεται προξενείο; Μας έμεινε το συνεχές χαμόγελο του φον Δημητράκη, ίδιο κι απαράλλαχτο σαν της Ντόρας. Αλλά με τα χαζοχαρουμενα χαμόγελα δεν κάνεις πολιτική.

  • prasina_poylakia avatar
   prasina_poylakia @ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 09/03/2011 19:14:24

   Μήπως πήραν χαμπάρι και απλά "έστριψαν" για να κάνει παιχνίδι το προξενείο μόνο του στην περιοχή?Με τι ποσοστά εκλέγονται οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ από τη μειονότητα?Εκλογές βουλευτικές, δημοτικές και κυρίως περιφερειακές..!!!Μήπως τα ποσοστά παραπέμπουν σε εποχές Σοβιέτ?Γιατί έκλεισαν την ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια?Γιατί οι μουφτήδες θα εκλέγονται και δεν θα διορίζονται?Στην ίδια την Τουρκία διορίζονται και δεν εκλέγονται.Το πόσο σημαντικό είναι για την Τουρκία η εκλογή και όχι ο διορισμός των Μουφτήδων στη Θράκη φαίνεται από το γεγονός ότι "έδωσε" ο Ερντογάν τον ΓΑΠ για το γεγονός ότι ο τελευταίος το καθυστέρησε κιόλας. Ειλημμένες είναι οι αποφάσεις με αντάλλαγμα τις μειονοτικές ψήφους για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλογή Μουφτήδων σημαίνει ανάδειξη καθοδηγητών για τον πλήρη εκτουρκισμό της μειονότητας (ΔΕΝ είναι όλη η μειονότητα Τουρκογενής,υπάρχουν Ρωμ και Πομάκοι). Η δράση των ψευτομουφτήδων είναι γνωστή.
   Απαιτήσεις από τους πρωτεργάτες του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν (Φον Δημητράκης & ΣΙΑ) μην έχεις.Εξάλλου αν δεν κάνω λάθος ο ίδιος ο κος Πάγκαλος ήταν που κατέγγελνε ότι επί των ημερών του ΓΑΠ στο Υπεξ. στους διαδρόμους του Υπουργείου η γλώσσα που μιλούνταν περισσότερο ήταν τα αγγλικά. Όσο για τη Ντόρα επειδή ο λαός δεν είναι ηλίθιος, πολύ περισσότερο στη θράκη,δεν ξεχνάει τη δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ περί αποχώρησης από τη ΝΔ γιατί με τη Ντόρα παίρνανε στη μειονότητα ότι ήθελαν, ενώ με το Σαμαρά...Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, εκτός του γεγονότος ότι η κα Μπακογιάννη ψήφισε ναι στο μνημόνιο, που η Ντόρα παίρνει αυτό που της αξίζει στις δημοσκοπήσεις:ποσοστά που τις δίνουν αυτό που της πρέπει δηλαδή θέση ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. Κομπάρσος.

 7. Γούντυ Τρυποκάρυδος avatar
  Γούντυ Τρυποκάρυδος 09/03/2011 18:08:02

  Ρε παιδιά, προς τους παλιότερους, αν τυχόν θυμούνται: Ο Σταύρος Καρκαλέτσης είναι αυτός που ήταν στη σύνταξη της ΕΛΛΟΠΙΑΣ;

 8. ΜΑΧΗΤΗΣ avatar
  ΜΑΧΗΤΗΣ 09/03/2011 18:20:47

  ΕΠΙΜΕΝΩ, ο Σαμαράς θα βρει τον αντι-Νταβούτογλου. Να είστε βέβαιοι. Αν και τον περιτρυγυρίζουν κάτι Ελιαμέπηδες. Αλλά έχουσι γνώση οι φύλακες....

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ ΜΑΧΗΤΗΣ 09/03/2011 20:07:05

   Τον έχει βρει. Διάβασε κείμενα του Χρύσανθου Λαζαρίδη από την εποχή που έγραφε στον οικονομικό ταχυδρόμο και το βιβλίο του "Αναζητώντας Στρατηγική στην εξωτερική μας πολιτική" και θα καταλάβεις γιατί τον έχει δίπλα του ο Σαμαράς.

 9. TΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  TΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ 09/03/2011 18:35:45

  Φιλαράκι δεν ξέρω για Ελλοπία αλλά δω πέρα στη Χαλκίδα ο Καρκαλέτσης άφησε εποχή, παλληκάρι!

 10. TΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  TΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ 09/03/2011 18:38:29

  ....και συμφωνώ με τους λοιπούς, η ΝΔ να βρει Αντι-Νταβούτογλου, μη μας προκύψει κανας ντιντής πάλι απ το πουθενά...

 11. Νικολάκης avatar
  Νικολάκης 09/03/2011 18:40:59

  Στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να αντιληφθούν πως θα παραλάβουν χάος παντού, οικονομία, εθνικά, παιδεία, υγεία, παντού. Να αρχίσει από τώρα η συλλογή και επεξεργασία προτάσεων προς παραγωγή πολιτικής. Να ριχτούν στη δουλειά. Οι γραμματείες, τομείς κτλ τι κάνουν, κοιμούνται;

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Νικολάκης 09/03/2011 20:13:20

   Φυσικά, τι θέλεις να τρέχουν από δώ κι από κεί ?

 12. ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ 09/03/2011 19:01:36

  Mόνο χάος;;; Απ την αρχή θα πρέπει να τα χτίσει όλα ο Αντώνης, θέλει άντερα!!! Άντεν να δούμε

 13. ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 09/03/2011 19:03:21

  Eδώ Αλεξανδρούπολη, ακόμα ελληνική. Περιοδεύοντος Νταβούντογλου. ΑΛήθεια, ο φον Δημητράκης ο Α' γιατί δεν κάνει επίσκεψη ανταποδοτική ίμβρο; Σαν πολλά ζητάω, έ;

 14. ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 09/03/2011 19:16:50

  Και επειδή οι Δραγώνες και οι Μαριέττες μας έχουν πρήξει με το κοινό ''αρμονικό'' παρελθόν, ας χρησιμοποιήσουμε μια λέξη απ αυτό για τον σεβαστό κο Αχμέτ: HASIKTIR ρέ, HASIKTIR!

 15. kiki avatar
  kiki 09/03/2011 19:18:16

  Προς Νταβουτογλου,
  αφου δεν του το λεει κανενας υπευθυνος
  Αρσικιμι μπουρντουβαρα.

 16. Νικολάκης avatar
  Νικολάκης 09/03/2011 19:22:09

  Tα ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ πρέπει πρώτα να τα πείτε σε κάποιους που στείλατε στη βουλή, οι Νταβούτογλου τη δουλίτσα τους κάνουν

 17. ΜΑΧΗΤΗΣ avatar
  ΜΑΧΗΤΗΣ 09/03/2011 19:27:14

  ΜΙΛΑΕΙ ΕΧΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΣΑΣ ΑΧΜΕΤ, ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....

 18. ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 09/03/2011 19:30:21

  υπαρχει ένα παλιό βιβλίο του Χρήστου Κηπουρού, παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, ο τιτλος του βιβλιου τα λέει όλα: ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....

 19. TEΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  TEΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 09/03/2011 19:38:13

  Θυμηθείτε όλους τους υπουργούς εξωτερικών της ελλαδίτσας. Της τελευταιας 20ετίας. ΟΛΟΥΣ!
  Θυμηθείτε φάτσες.
  Ύστερα βάλτε τις δίπλα σ αυτήν του Νταβουντογλου και θα εξηγήσετε πολλά!

 20. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 09/03/2011 20:06:06

  "Τέλος, θα έπρεπε να αποσαφηνιστεί στον Νταβούτογλου, πως η Ελλάδα δεν θα είναι εσαεί ο κλόουν, πλασιέ και τελετάρχης ..."
  Από ποιόν να γίνει αυτό ? Από τον κλόουν,τον πλασιέ ή τον τελετάρχη ? Και εννοώ της κάθε ελληνικής κυβέρνησης των τελευταίων 30 ετών... Θυμηθείτε ποιοί ήταν ΥΠΕΞ όλα αυτά τα χρόνια (με μιά -δυό εξαιρέσεις).

 21. ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ 09/03/2011 20:11:24

  Nαύτη, στο χέρι (και το μυαλό) του Σαμαρά είναι να αναδείξει ΑΞΙΕΣ και όχι κλόουν και πλασιέ....Εμείς θα περιμένουμε... Αρχή άνδρα δείκνυσι....

 22. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 09/03/2011 20:15:05

  Συμφωνώ απολύτως ! Μόνο που αργεί και οι καιροί ου...

 23. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 09/03/2011 20:15:07

  XαλκιδΑίε υπομονή και ελπίδα. Όντως ο Σαμαράς έχει δυό επιλογές: Να κυβερνήσει με τα αστέρια τουτ παρελθόντος, που ο νεοδημοκράτης δεν θέλει ούτε να τα βλέπει...Ονόματα δε λέμε, υπολήψειος δεν θίγουμε. Ή να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να αναδείξει νέα παιδιά, με ήθος και γνώση. Οι νεοδημοκράτες δεν τρώμε κουτόχορτο πιά. Αντώνη. ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ τώρα. Και μακριά από μπούληδες και ντιντίδες!

 24. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ 09/03/2011 20:19:18

  Το ματαξαναλέω: Κρατήστε τους μπούληδες και ντιντήδες τα μετόπισθεν. Όπως τους Ι5 στον πόλεμο. γκέγκε;

 25. ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ 09/03/2011 20:20:25

  Μπούληδες στη ΝΔ; Και ντιντήδες; Ελάτε καλέ, σωπάτε.... Υπερβολές....

 26. ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ avatar
  ΤΡΕΛΛΑ ΝΕΡΑ 09/03/2011 20:33:53

  Ομάδα που χάνει με 10-0 την αλλάζεις. Άλλαξε ο προπονητής (Κωστάκης > Αντώνης) αλλά η ομάδα, δεν τραβάει. Κάποιοι πρέπει να πάνε πάγκο. Κουραστήκανε, τι να κάνουμε τώρα; Τι γίνεται στο Συγγρού Αρένα;

 27. Αντιδωρος avatar
  Αντιδωρος 10/03/2011 03:55:52

  Θα πρέπει να μπεί τέλος στον ραγιαδισμό του Σημίτη,του Καραμανλή και του Γιωργάκη.
  εννοεις του Ααρων Αβουρι, του Καραμαν-αλή και του Τζεφρυ Μινεϊκο. ετσι για να μην ξεχνιωμαστε ποιοι μας κυβερνουν ετσι?

 28. Αντιδωρος avatar
  Αντιδωρος 10/03/2011 03:59:27

  δεν βαρεθηκες να ονειρευεσαι?

 29. Αντιδωρος avatar
  Αντιδωρος 10/03/2011 04:00:30

  αναβληθηκε το ματς λογο καιρικων συνθηκων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.