#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2012 10:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίκειται νέο γερμανικό σχέδιο (καταστροφής)Plan B για την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν επεξεργαστεί οι Γερμανοί και για το λόγο αυτό έρχεται εκτάκτως στην Αθήνα την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Το δεξί χέρι της Μέρκελ, αν και η ατζέντα είναι προς το παρών άγνωστη, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να κομίζει νέα πρόταση που έχει να κάνει με τη νέα δανειακή σύμβαση και το ύψος αυτής. Εφόσον δηλαδή κλείσει επιτυχώς το PSI, οι Γερμανοί, σε συνεννόηση με την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, πιθανότατα να προτείνουν υψηλότερο δάνειο σε σχέση με τα χρήματα που είχαν αποφασίσει τον Οκτώβριο.

Δηλαδή, τα 130 δις ευρώ που είχε προτείνει η τρόικα να ξεπεράσουν ίσως και τα 150 δις με ένα πακέτο αναπτυξιακής προοπτικής προκειμένου να βγει το ταχύτερο δυνατόν η Ελλάδα από την ύφεση.

Όλα αυτά προϋποθέτουν φυσικά αφενός το κούρεμα να είναι… βαθύ κι αφετέρου να ληφθούν τα πολύ σκληρά περιοριστικά μέτρα που ήδη συζητούνται.

Πιθανότατα ο Βεστερβέλε να καταθέσει πακέτο προτάσεων που θα περιλαμβάνει εκτός από το δούναι και το λαβείν. Δηλαδή να πάρει εξασφαλίσεις από το Λουκά Παπαδήμο ότι θα προχωρήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις στο δημόσιο, το μικρότερο κατά 150.000 υπαλλήλους, κράτος, το πλήρες άνοιγμα των επαγγελμάτων. Θα ζητήσει πιθανότατα εσωτερική υποτίμηση ώστε να καταστεί – όπως πιστεύουν αυτοί- ανταγωνιστική η οικονομία και να έλθουν οι ξένοι επιχειρηματίες να δουλέψουν με ελάχιστο εργατικό κόστος.

Φυσικά, στην κρυφή ατζέντα, αυτή που δεν θα μάθουμε ποτέ, θα είναι και άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα. Όπως π.χ. το βρετανικό δίκαιο, αν θα υπάρξουν εγγυήσεις για τα λεφτά που θα μας δώσουν, να θα υποθηκευτεί ο πλούτος της Ελλάδας για να διασφαλίσουν οι ξένοι τα λεφτά τους.

Διότι όσο μεγαλύτερα είναι τα δάνεια, τόσο περισσότερες πρέπει να είναι και οι διασφαλίσεις ότι οι δανειστές θα πάρουν πίσω και με το αζημίωτο τα λεφτά τους.

Ένα θέμα που «καίει» επίσης, είναι αν η task force του κ. Ράιχενμπαχ θα αποκτήσει, εκτός από συμβουλευτικό, και πιο ενεργό ρόλο. Αν δηλαδή θα μπορεί να διατάζει τα υπουργεία και την ελληνική κρατική μηχανή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 13/01/2012 10:25:26

  Δώστε πηγές. Εκτιμώ ότι αυτά υπάρχουν ως ευσεβείς πόθοι ορισμένων και κυρίως των γερμανών. Το θέμα είναι αν εμείς θα τα αποδεχτούμε. Ο Παπαδήμος είναι μεταβατικός. Δεν μπορεί με "μπινιά" ο Παπαδήμος να τα περάσει από την πίσω πόρτα χωρίς τη συναίνεση του Σαμαρά όπως έκανε με το αρχικό μνημόνιο ο Παπανδρέου με εκτελεστικό όργανο τον Παπακωνσταντίνου. Επομένως, να μάθουμε ποιοί επισήμως τα θέλουν αυτά για να τους αντιμετωπίσουμε. Αλλιώς ας λουφάξουν στις τρύπες τους γιατί έρχονται εκλογές και θα μιλήσει ο λαός και για το θέμα αυτό με την ψήφο του.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 13/01/2012 10:46:58

   Συγνώμη,ἀλλά ἒχεις τήν ἐντύπωση ὃτι ἡ ψῆφος τοῦ λαοῦ θά τά ''ρυθμίσει'' αὐτά;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/01/2012 10:53:49

  υποθέτω ότι ακούσατε τον Τραγκα το πρωί: "Έρχεται ο Βεστερβέλε και φέρνει κοντούλες (τα αχλάδια)"

 3. teos avatar
  teos 13/01/2012 12:01:30

  Το προβλημα στην Ελλαδα δεν είναι οι μισθοί ούτε οι συντάξεις, είναι η επικράτηση της ανομίας και της ασυδοσίας σε βάρος των τίμιων και νοικοκύρηδων, η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και ολες οι συνέπειες που αυτό έχει από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο μέχρι υπερτιμολογήσεις και καρτέλ, η επικράτηση του νόμου της μαφίας, της αναξιοκρατίας, του βύσματος, του γνωστού και του ρουσφετιού, το κράτος είναι απών και εκεί που πρεπει και υπερβολικά αυστηρό στους ανήμπορους. Για αυτό
  και 130 και 150 και 200 δις να δώσουν πάλι χαμένα θα πάνε τα λέφτα τους αφού θα καταλήξουν στις τσέπες των επιτήδειων, καλώντας πάλι τους νοικοκύρηδες να πληρώσουν τα χρωστούμενα.

 4. noldor avatar
  noldor 13/01/2012 16:09:52

  ...τι ψώνια θα κάνουμε με ταμπελάκι Made in Germany...

 5. Y. avatar
  Y. 13/01/2012 19:30:55

  “..να ξεπεράσουν ίσως και τα 150 δις..”
  Και ποιός θα τα διαχειριστεί τα πακέτα? Ο παπαδήμας με το από πίσω του πασόκ??? (..γιατί το πασόκ είναι από πίσω του)
  Πρόεδρε, φοβάμαι ότι όταν θα αναλάβει η ΝΔ, θα βρει μόνο χρέη, και καθόλου σαρμαγιά για να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν, για την αναστύλωση της Ελληνικής οικονομίας
  (..Αντώνη, καθυστερείς...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.