#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2008 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίκεινται εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για την Ζήμενς


Επίμονες δημοσιογραφικές φήμες αναφέρουν ότι επίκειται, εντός των προσεχών ωρών, η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των κ. Θ. Τσουκάτου και του κ. Τ. Μαντέλη για την υπόθεση της Ζήμενς. Σημειώνουμε, ότι όπως αναφέραμε προηγουμένως, χθες ο  εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν κάλυψε τον κ. Μαντέλη, λέγοντας ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος στον οποίο αναφέρεστε, εάν δεν κάνω λάθος, έχει πει ότι έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του αρμόδιου εισαγγελέα και της Δικαιοσύνης»(!!!). Οι φήμες για τον κ. Μαντέλη αναζωπυρώθηκαν χθες ύστερα από την αποκάλυψη για ιδιόχειρο σημείωμα, που βρέθηκε στα συρτάρια της Siemens, και φέρεται να αποκαλύπτει στοιχεία για μίζα δέκα εκατομμυρίων μάρκων, το 1998. Όπως άλλωστε έχουμε επισημάνει εγκαίρως, ένας από τους λόγους που προκάλεσαν την πρόσφατη ρήξη Παπανδρέου – Σημίτη ήταν ότι ο πρώτος αρνήθηκε να προσφέρει κάλυψη στα στελέχη των κυβερνήσεων του δεύτερου που εμπλέκονται στα μαύρα ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 19/06/2008 14:41:39

  Οπως γραφει σημερα η 'Ε", "ασθενείς κρίκοι της υπόθεσης θεωρούνται οι προσφάτως κληθέντες ως ύποπτοι Μ. Βόγιας, Ι. Πιταούλης και Β. Τυρογαλάς, καθώς μοιάζουν να λειτουργούν ως παρένθετα πρόσωπα και να αποδέχονται εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ από τα μυστικά ταμεία της Siemens και από εταιρείες διακίνησης πολιτικού χρήματος".

  Οι δυο πρωτοι συνδέονται με το ΠΑΣΟΚ και ο άλλος με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ

 2. exon avatar
  exon 19/06/2008 14:48:26

  είναι όμως τυχαίο οτι τα μόνα ονόματα που ακούγονται μέχρι σήμερα έχουν εδώ και καιρό αποτραβηχτεί από την κύρια πολιτική σκηνή? Δηλαδή όλοι οι εν ενεργεία δεν έχουν γλύψει το μελακι?

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 19/06/2008 15:15:46

  Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" - "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ" Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ...
  ------------------------------------------
  Στην "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύονται σήμερα τα ονόματα "των γνωστών - αγνώστων" του ¨εκσυχρονιστικού¨ μπλόγκ της Ελλάδας ( μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της ΑΕΚΑ Ν.Μπίστη και άλλοι "Ευρώ-λιγούρηδες" ακαδημαϊκοί )που υπέγραψαν υπέρ του μονομάχου Κ.Σημίτη στην αντιπαράθεση του με την άλλη γνωστή σοσιαλιστική οικογένεια του "Γ.Α.Π."...

  Σε απάντηση αναδημοσιεύω απόσπασμα από άρθρο μου το οποίο ανέβηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδύκτιο. Για να δούμε πόσο δημοκράτης και "αξιος" μπορεί να είναι ένας πολιτικός ο οποίος παρεμβένει στο σύστημα ( "θεσμό" ) "Δικαιοσύνης"
  για να βλάψει τα συμφέροντα , την ιστορία και τους αγώνες , των πολιτών της χώρας του.

  ================================================

  " Μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου , μετά από πολλά χρόνια αβελτηρίας , να αποφάσισε ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ( Μάιος 1995 ) , ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΛΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ - ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ¨ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ¨ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ...¨ ,.
  Ο ¨Ευρωπαϊστής¨ όμως , ο¨ Συνήθης Κ. Σημίτης¨ , έγραψε και αυτή την πολιτική παρακαταθήκη του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ¨ εκεί που έγραψε και τις άλλες... Διότι σύμφωνα με τους Μάνατζερ του Νέο-Φιλελευθερισμού και του ¨πολιτικού ρεαλισμού¨ , " πρέπει να κοιτάμε μπροστά¨ , και όχι στο ¨παρελθόν ¨ για να κτίσουμε τη ¨δυνατή Ελλάδα¨...


  Το Καραγκιοζιλίκι αυτό ολοκληρώθηκε από τον ¨Συνήθη Κ. Σημίτη¨ όταν έκανε ανοιχτή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη , βάζοντας τον άλλο γερμανοσπουδασμένο υπουργό ¨δικαιοσύνης¨ , τον Μιχ. Σταθόπουλο , να απαγορέψει την κατάσχεση των ακινήτων του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής ( διάβασε τον ¨Κυριάκο Σημόπουλο¨ για τον ρόλο των ξένων αρχαιολογικών αποστολών στην Ελλάδα ) , υπέρ της αποζημίωσης των θυμάτων του ΔΙΣΤΟΜΟΥ , με μία αναχρονιστική διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , που λέει πως ο υπουργός δικαιοσύνης μπορεί να αποτρέψει την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης "όταν διακυβεύονται οι φιλικές σχέσεις με μία χώρα και το επιβάλει το ¨εθνικό¨ συμφέρον... Όπως γνωρίζουμε τα συμφέροντα της Άρχουσας Τάξης μεταφράζονται πάντα σε ¨εθνικά¨ , δηλαδή ¨όλων μας¨…
  Στη συνέχεια ο ίδιος , ο ¨Συνήθης Κ. Σημίτης¨ , ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗ ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ¨ δίνοντας , για πρώτη φορά , ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ( που είχε λήξει ) ΤΟΥ ΤΟΤΕ ( 2001 ) ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ , Στέφανου Ματθία , ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ο τελευταίος να συγκροτήσει " ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ¨ ( με ¨ειδική" σύνθεση ) με το οποίο θα ανατρέψει ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ο Λ Ο Μ Ε Λ Ε Ι Α Σ ( 2001 ) του Αρείου Πάγου , η οποία είχε δικαιώσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα του ΔΙΣΤΟΜΟΥ , ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ η οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ" , δηλαδή ότι ένα κράτος ( η Ελλάδα ) δεν μπορεί να δικάσει ένα άλλο κράτος ( τη Γερμανία ) , ακόμα και εάν τα μέλη και τα όργανα του δεύτερου έχουν αδικοπραγήσει στην Επικράτεια του πρώτου !
  Το "δίκαιο" ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ που διεκδικούν οι ιμπεριαλιστές .
  Και έτσι έγινε ! Επί κυβέρνησης του ¨Συνήθη Κ. Σημίτη¨ και των συνεργατών του ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ΑΝΕΤΡΕΨΕ την απόφαση της Ολομέλειας ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΤΟ Ο ΙΔΙΟΣ ( στην οποία ο ίδιος είχε μειοψηφήσει ! ) , ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ , ad hoc συγκροτημένο ¨ΕΙΔΙΚΟ¨ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ "ΜΕ "ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ" " ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (! ) - ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ" - ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

  Αποτέλεσμα : Η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς , που είχε επιδικάσει
  στη Γερμανία την καταβολή 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους κατοίκους του Δίστομου ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ της ¨δυνατής και περήφανης Ελλάδας¨ , ώστε να μην έχουν τα βιβλία της ιστορίας να γράφουν μόνο για τον ¨Εφιάλτη¨ .Το ίδιο έγινε και με τις περίπου 80.000 αγωγές κατά της Γερμανίας που είχαν υποβληθεί από πολίτες σε όλα τα Πρωτοδικεία της Ελλάδας. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ! Μπήκαν ¨στο αρχείο¨ , χωρίς να φτάσει σχεδόν καμία στο ακροατήριο !
  Ένα τεράστιο ¨αναχρονιστικό¨, πόσο καλός είναι ο ¨αναχρονισμός σε μια τέτοια περίπτωση ( ! ) ΚΙΝΗΜΑ που έφερε τις πλατιές μάζες αντιμέτωπες με τη μνήμη για τον ρόλο του Γερμανικού ιμπεριαλισμού απέναντι στην Ελλάδα ¨θάφτηκε εν τη γενέση του¨ .
  Μπροστά σε αυτό το Κίνημα ξεσκεπάστηκε η ξενοδουλεία της Ελληνικής άρχουσας τάξης. Ξεσκεπάστηκαν οι δήθεν ¨ισότιμες σχέσεις¨ ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης !
  Τώρα ζητά η Γερμανία αποζημιώσεις (! ) και ¨επιστροφή¨ για τους Γερμανούς ομογενείς ( VOLKSDEUTSCHE ) που εκδιώχθηκαν από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης , ακριβώς επειδή συνεργάσθηκαν με τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά την διάρκεια του Β΄Π.Π.
  Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Γερμανικού Υπέξ δεν υπάρχουν ¨Νικητές και Ηττημένοι¨ …¨Όλοι οι πόλεμοι είναι κακοί…¨. Και γι΄αυτό την 8-9η Μαϊου δεν πρέπει να γιορτάζουμε την Νίκη των λαών επί του Γερμανικού ιμπεριαλισμού-μιλιταρισμού , ΑΛΛΑ…¨την επέτειο ίδρυσης της ¨Ε.Ο.Κ.-Ευρωπαϊκής Ένωσης¨ με μουσική υπόκρουση τον ¨Ύμνο της Χαράς¨ του Λ.Φ. Μπετόβεν !  ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ - Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ...

  Έλληνες ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" -"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ( ΔΕΣ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ " ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ"...) και Ιταλοί επιζώντες από την Ναζιστική θηριωδία προσέφυγαν ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ για την κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στην περιοχή του Κόμο.
  Μόλις στις αρχές Ιουνίου το Ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο
  ( αντίστοιχο του Ελληνικου΄Άρειου Πάγου ) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ "ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑ" ( ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ) Τα Γερμανικά Μ.Μ.Ε. οργιάζουν και απειλούν !
  http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,558185,00.html


  http://www.sueddeutsche.de/deutschland/artikel/229/178684/?page=16#readcomment

  Ναί η Ιταλία έχει Μπερλουσκόνι...Η Ιταλική δικαιοσύνη είναι αστική..., Αλλά δεν έχει Κ. Σημίτη , ούτε Στ. Ματθία , ούτε Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή...
  Ο Τελευταίος μάλιστα , με τα βαριά πολιτική κληρονομιά από τον θείο του , πουλά και ξεπουλά ΟΤΕ και ΔΕΗ στις "Πανγερμανικές" Deutsche Telekom και RWE , και δεν τολμά να πει στη Γερμανία ότι όποιος θέλει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να πληρώσει αυτά που χρωστάει !
  Όπως έκαναν οι ΗΠΑ , το 1999 , για να εγκρίνουν την Κοινοπραξία της Αμερικανικής Crysler , με την Γερμανική Daimler-Benz , ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ -ΣΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ - ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ στους Εβραίους της Αμερικής που είχαν επιζήσει από τα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης !

  Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ το 1999 , αντί να πει στην "Hochtief" , να πληρώσει η Γερμανική κυβέρνηση την κατασκευή του "El Venizelos" , από αυτά που χρωστάει στον Ελληνικό λαό , της έδωσε και το Managment ξεπουλώντας και τα συμφέροντα "Ολυμπιακής" ( "Τεχνική Βάση" κ.λ.π. ).
  Διευθύνων Σύμβουλος στην "Hochtief" , λέγεται πως είναι ο γιος του Γερμανού αρχιστρατήγου στον Β΄Π.Π. που κρεμάστηκε to 1946 στις φυλακές του Landahut με απόφαση του Διεθνούς Συμμαχικού Στρατοδικείου της Νυρεμβέργης ( "Von Kaitel" ).
  Ψιλά γράμματα αυτά για τους Έλληνες Κομπραδόρους..."
  ================================================

  ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ - ΕΔΩ :
  http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=5489

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=881482

  http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_7293.html

  http://i-press.blogspot.com/2008/06/blog-post_15.html

  http://gortynios.blogspot.com/2008/06/blog-post_3232.html

  http://indy.gr/analysis/o-agonas-toy-anthropoy-enantia-stin-eksoysia-einai-o-agonas-tis-mnimis-enantia-sti-lithi

  http://viotiareader.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 19/06/2008 16:45:11

  Εάν πήγανε οι μίζες της Μήζενς στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. , τότε εξυπηρετούν το ¨δημόσιο συμφέρον¨. Δεν είναι Συνταγματικάσ θεσμοθετημένος ο ρόλος των Κομμάτων και γι΄αυτό πέρνουν και "κρατική επιχορήγηση" ;;;
  Τι φωνάζετε ;;; Υπάρχει κόμμα που να θέλει θεσμοθετημένο έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων ;;;
  Ακόμα και το Κ.Κ.Ε. είναι επίσημα ενάντια στην ¨κρατική παρέμβαση" . Για να μπορούν να δέχονται( τα Κόμματα) "χορηγίες" , όχι μόνο απο το Κράτος , αλλά και απο ιδιώτες , οι οποίοι , σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Πεδομένων , πρέπει να "προστατεύονται" από την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

  Αυτό είναι "το σύστημα"...

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 19/06/2008 17:04:02

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ -ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ - ΧΘΕΣ ΕΙΣΟΥΝΑ ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ ΠΑΡΕΑ …

  UPDATE 15:55 Η δήλωση Τσουκάτου
  Ολόκληρη η δήλωση του Θόδωρου Τσουκάτου έχει ως εξής.
  «Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές.Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.
  Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ. Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.
  Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος.
  Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.