#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2010 12:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση του εκδοτικού κατεστημένου στα μπλογκς, με αφορμή το troktiko….με αφορμή ένα μη-μπλογκ και έναν μη-μπλογκερ

Κύριο θέμα σε όλες τις χθεσινές εφημερίδες ήταν το μπλογκ troktiko και ο δολοφονηθείς ιδρυτής και φερόμενος ως ιδιοκτήτης του Σωκράτης Γκιόλιας.

Με επικεφαλής την «Αυριανή», που κατά την προσφιλή τακτική της βλέπει «εκβιαστές και πράκτορες» πίσω και από τα μπλογκς, όλα τα έντυπα του κρατικοδίαιτου εκδοτικού κατεστημένου βάλουν εναντίον των μπλογκς, προετοιμάζοντας προφανώς το έδαφος για τις κατάλληλες κυβερνητικές επεμβάσεις.


Τι παρατηρούμε όμως: Όλα σχεδόν τα χθεσινά δημοσιεύματα όταν αναφέρονται σε «μπλογκς» δεν παραπέμπουν στις χιλιάδες των ανώνυμων και ανιδιοτελών μπλόγκερς και στα εκατομμύρια των αναγνωστών τους που δημιούργησαν μια πραγματικά νέα κατάσταση στην πληροφόρηση του λαού. Αλλά εστιάζουν την προσοχή τους στα ελάχιστα μπλογκς – παραρτήματα των μεγάλων και μικρών εκδοτικών συγκροτημάτων που χρησιμοποιούν την μπλογκόσφαιρα για να παίξουν τα παιχνιδάκια τους και να προωθήσουν τα συμφεροντάκια τους.


Με άλλα λόγια ο πόλεμος λάσπης που μαίνεται στην μπλογκόσφαιρα δεν οφείλεται ούτε στους μπλόγκερς, ούτε στην ανωνυμία του Διαδικτύου. Αλλά είναι αποτέλεσμα της σαπίλας του Τύπου και των ΜΜΕ που μετέφεραν εγκάθετοι του εκδοτικού κατεστημένου και στην μπλογκόσφαιρα.


Σε τελευταία ανάλυση, ο,τι και να ακουμπήσει αυτή η κρατικοδίαιτη διαπλοκή θα το βρομίσει.


Και επειδή πολλά υμνολόγια ακούσαμε και θα ακούσουμε και για το αλήστου μνήμης troktiko και για τον «ιδρυτή» του έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Από όσα διαβάσαμε αυτές τις ημέρες ο Σ. Γκιόλιας ήταν ειδικός συνεργάτης του μεγαλοεπιχειρηματία και «αιώνιου» αντιπάλου της Αυριανής και άλλων εκδοτικών συγκροτημάτων κ. Δ. Κοντομηνά. Ήταν επίσης διευθυντής του «Ράδιο Θέμα», επίσης αντιπάλου άλλων συγκροτημάτων.


Αυτές και μόνο οι ιδιότητες στερούν από τον ατυχή Γκιόλια τον χαρακτηρισμό «μπλόγκερ». Μπορεί να ήταν καλός, ή κακός δημοσιογράφος, ή οτιδήποτε άλλο, που δεν μας αφορά, αλλά μπλόγκερ ανεξάρτητος, αδέσμευτος και ανένταχτος δεν ήταν.


Όπως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι κάνουν μπλόγκινγκ οι καλοπληρωμένες συντακτικές ομάδες που απασχολούνται παράλληλα σε εκδοτικά γραφεία.


Ο καθένας από τις χιλιάδες Έλληνες μπλόγκερς που βγάζει καθημερινά στο Διαδίκτυο τις αγωνίες και τα πάθη του, γνωρίζει, άλλωστε, ότι οι εκατοντάδες ημερήσιες αναρτήσεις και ο συνεχής αγώνας για την «πρωτιά» απαιτούν πολυάριθμα και πανάκριβα δημοσιογραφικά επιτελεία. Αυτό όμως δεν λέγεται blogging, τουλάχιστον με την έννοια που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Λέγεται «παράλληλα με την ενασχόληση με την συνήθη δημοσιογραφία που δίδαξε και επέβαλε η κρατικοδίαιτη διαπλοκή κάνουμε και ένα μπλογκ για να ξεπλένουμε ανωνύμως όσα άπλυτα δεν μπορούμε ενυπόγραφα γιατί θα μας πάνε μέσα».

Είδαμε επίσης να χρεώνεται μετά θάνατον η ευθύνη για το troktiko στον ατυχή Γκιόλια. Πως λέγεται αυτό, το γνωρίζετε όλοι. Γιατί έγινε αυτό, ενώ τις πρώτες ώρες έλεγαν το αντίθετο, το αφήνουμε στην γόνιμη φαντασία σας. Όπως και τους λόγους για τους οποίους έκλεισε τελικά το troktiko. Αν όλα ήταν άσπιλα και αμόλυντα γιατί να κλείσει; Σταματάει ποτέ ο αγώνας και το πάθος για την αλήθεια;

Δεν θα ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα που γράφονται τώρα που το troktiko δεν υπάρχει για να απαντήσει. Για τις σχέσεις με το Βατοπέδι και τα εκκλησιαστικά κυκλώματα, τα αθλητικά κυκλώματα και τα άλλα. Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Πρέπει όμως να απασχολήσουν τους αναγνώστες του Διαδικτύου. Που έχουν πλέον όλα τα στοιχεία για να κρίνουν και να διαλέξουν. Θέλουν να είναι τυφλοί οπαδοί της δήθεν αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας του «κάπου πήγα – και βρήκαν κάποιον – που μου είπε να σας πω κάτι» που κατάντησε ένα κομμάτι της μπλογκόσφαιρας ένα μεγάλο “παραπολιτικό”;


Ή θα αναζητήσουν την αλήθεια στα πραγματικά μπλογκς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 26/07/2010 13:10:07

  Λαμογια και αλητες πισω απο καθε εφημεριδα. Σταματηστε να τις αγοραζετε για να καταλαβουν. Ηδη καταρρεει το συστημα τους.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/07/2010 13:18:00

  Φάκτορα, αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους. Με το που έπεσαν οι σφαίρες στο κορμί του Γκιόλια, άρχισαν να πέφτουν οι σφαίρες (σαν το χαλάζι) και εναντίον του ελεύθερου διαδικτύου.

  Προφανώς κατάλαβαν ότι ο κόσμος έχει στραφεί μαζικά στα blogs και εγκαταλείπει τα σαπροκάναλα και τις βρωμοφυλλάδες τους, και δε χάφτει πια τόσο εύκολα όσα προσπαθούν να του πουλήσουν περί δήθεν "αναγκαιότητας" της ξενοκίνητης κατοχής στην οποία τελεί η χώρα. Προσπαθούν λοιπόν με ποδοβολητά να "σηκώσουν σκόνη", για να περάσουν τάχιστα νόμο για τη φίμωση των blogs.

  Είναι όμως ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να μην τους επιτρέψουμε να το κάνουν!

  • Πολίτης της Μπανανίας avatar
   Πολίτης της Μπανανίας @ Αυριανιστής 27/07/2010 05:11:13

   Πόσο μάλλον τώρα που ο κλάδος του χαρτιού και της εκτύπωσης πάει κατα διαόλου. Απο διαφημίσεις και δάνεια ζουν, ήδη παγκοσμίως οι εκδοτικοί ψάχνονται για το πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα γιατί το χαρτί πλέον πεθαίνει και τους έχει έρθει πανικός. Λίγα χρονάκια υπόθεση είναι.

 3. citypress-gr.blog avatar
  citypress-gr.blog 26/07/2010 13:22:25

  Πες τα ρε faxtor!!!
  Το παιχνίδι που πάνε να παίξουν εις βάρος των blogs το έχουμε πάρει χαμπάρι από την πρώτη λέξη που ξεκινά να γράψει ο κάθε υπάλληλος των συγκροτημάτων...τα blogs έχουν βρει τον δρόμο τους και οι αναγνώστες τα μπλοκς τους...γι αυτό το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία

 4. citypress-gr.blog avatar
  citypress-gr.blog 26/07/2010 13:22:45

  Πες τα ρε faxtor!!!
  Το παιχνίδι που πάνε να παίξουν εις βάρος των blogs το έχουμε πάρει χαμπάρι από την πρώτη λέξη που ξεκινά να γράψει ο κάθε υπάλληλος των συγκροτημάτων...τα blogs έχουν βρει τον δρόμο τους και οι αναγνώστες τα μπλοκς τους...γι αυτό το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία www.citypress-gr.blogspot.com

 5. Qeqe avatar
  Qeqe 26/07/2010 13:31:23

  Έλεος αυτή την ώρα γίνεται χάμος σε ΗΠΑ και Αγγλία από τις αποκαλύψεις των στρατιωτικών εγγράφων για τον πόλεμο του Αφγανιστάν απο το Wikileaks. Tα έγγραφα τα δημοσιεύουν οι ΝΥΤΙΜΕS GUARDIAN.Κρίμα για την παγκόσμιο δημοσιογραφικό κόσμο να μην είναι εκδότης αυτών των εφημερίδων ένας Έλληνας εκδότης......χαχαχαχαχ

 6. Επικούρειος avatar
  Επικούρειος 26/07/2010 13:43:24

  Αφού κόψετε την εφημερίδα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, των 5"χ5" περίπου ιντσών, παίρνετε μία σακκοράφα με κλωστή και τρυπάτε την μία από τις γωνίες περνώντας την κλωστή, κόβετε την κλωστή και την δένετε κόμπο. Τέλος κρεμάτε την κλωστή σε ένα καρφάκι στην τουαλέτα σας και αποκτήσατε το τέλειο κωλοσφούγγι, τώρα μάλιστα που το χαρτί υγείας τείνει να γίνει είδος πολυτέλειας και είδος προς εξαφάνιση.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Επικούρειος 26/07/2010 16:09:55

   μ' κάιν του πισινού μαύρου αυτού το σύστημα που μ' είπες.
   πουλύ βρώμα βρι πιδάκι 'μ αυτό του κουλόχαρτου! (άπ τν 'φημερίδα) :D

   • Επικούρειος avatar
    Επικούρειος @ Ευθύμης 26/07/2010 16:20:01

    Μην στεναχωριέσαι, πολύ σύντομα όλες οι εφημερίδες θα τυπώνονται σε μαλακό απορροφητικό χαρτί που δεν αφήνει λεκέδες. Είναι ο μόνος τρόπος να πουλήσουν μερικά φύλλα.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Επικούρειος 26/07/2010 19:36:51

   Επίσης μπορείτε να απλώσετε τα φύλλα στο πάτωμα και να βάψετε τους τοίχους και το ταβάνι χωρίς να λερωθούν πλακάκια ή μάρμαρα. Επιπλέον είναι και ό,τι καλλίτερο για καθαρισμό τζαμιών.

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/07/2010 14:37:56

  Παραδειγμα.. εμεις εδω λεμε να μην πουληθει για κανεναν λογο το ΤΤ και οι φυλλαδες μαρκεταρουν την καλη νυφη μαζι με τα σαπακια !!!

  Εμεις μιλαμε προς ωφελος του κρατους κ αυτοι προς ψφελος των επενδυτων-αγιογδυτών.

  Τα ιδια θα γινουν και με τη ΔΕΗ.. ερχεται..

  ΠΠ

  • eleos avatar
   eleos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/07/2010 18:21:33

   Απάντηση στον ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ούτε καν η Αγροτική τράπεζα δεν πρέπει να πουληθεί σε οποιοδήποτε ιδιωτική τράπεζα. Στην Αγροτική είναι υποθηκευμένη η μισή αγροτική γη, μπορεί και το 70% της αγροτικής γης. Αν πουληθεί η Αγροτική Τράπεζα, όλες οι υποθήκες της θα πάνε και αυτές μαζί. Ποιός θέλει την αγροτική γη της Ελλάδας; και ποιός την πουλάει και χαμογελάει από την επιτυχία του;

   • Anon avatar
    Anon @ eleos 26/07/2010 19:08:37

    Ποια αγροτική γή ρε παλικάρια; Αυτή που δεν καλλιεργεί κανένας; Έχεις δει πια ειναι η εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής την τελευταία 10ετία; Ποιος ειναι ο ρόλος της Αγροτικής εκτός απο το να ταιζει συνδικαλοπατέρες και συνεταιρισμούς της ρεμούλας; Η μόνη τράπεζα που πήρε δομημένα ήταν η ΑΤΕ ωκαι το ΤΤ. Το ΤΤ έχει διπλάσιο κόσμο από όσο χρειάζεται και στην ΑΤΕ υπάρχει κόσμος που δεν πατά το ποδι του ποτέ. Ο κρατισμος εχει καταστρέψει τη χώρα.

   • fitsulas avatar
    fitsulas @ eleos 26/07/2010 19:41:12

    Αυτός που θέλει να ξηλώσει τις ελιές και να φυτέψει φωτοβολταϊκά.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ eleos 26/07/2010 20:29:08

    Εγώ προτιμώ να μείνει στους μικροιδιοκτήτες και ας είναι και χέρσα, παρά να καταλήξει στην υπερτράπεζα ΤΠ + ΤΤ + ΑΤΕ, στη συνέχεια σε κάποιους φραγκάτους. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν τα νέα λατιφούντια και οι νέοι κολήγοι (οι πρώην μικροιδιοκτήτες).

    Τάδε έφη, ένας ακτήμων.

 8. TASSOS avatar
  TASSOS 26/07/2010 14:39:08

  Ούτε 1 λεπτό στις φυλλάδες των μεγαλοσυγκροτημάτων και στους γκαιμπελίσκους μεγαλοσυντάκτες τους

 9. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 26/07/2010 14:40:33

  Μάγκες, λύση υπάρχει. Σήμερα την πάτησαν οι ΗΠΑ από το Wikileaks.

  http://www.guardian.co.uk/world/series/afghanistan-the-war-logs

  Αύριο, όποιος θέλει θα βγαίνει από την Ισλανδία, όπου οι άνθρωποι έχουν γεννητικούς αδένες με βάρος και δεν ξεπουλιούνται στους ισοπεδωτές της δήθεν «παγκοσμιοποίησης».

  http://www.immi.is/?l=en&p=intro

 10. Paranoia avatar
  Paranoia 26/07/2010 14:48:19

  Οι υμνητές του "έπους" της σοσιαλιστικής αλβανίας του χότζα ξαναχτυπούν.

  Τι θα'κανε αυτή η χώρα χωρίς τους κουρήδες...

 11. Guxu avatar
  Guxu 26/07/2010 14:55:37

  Παιδιά το θέμα είναι ότι μετά το troktiko και άλλα blogs σταματάνε ή σταματήσανε... Πχ το apokalipsi-gr ανέστειλε τη λειτουργία του και έβγαλε την ανάρτηση που είχε κάνει για γνωστό πετρελαιά, μέτοχο Αθηναϊκής ομάδας.
  Οι "τρομοκράτες" πετυχάνε το στόχο τους...

  Μέχρι να ξεμουδιάσουν ξανά κάποιοι οπότε και τότε...σιγά... πόσο κοστίζει μια δολοφονία ακόμα... αφήστε που σε συχνούς πελάτες κάνουν και έκπτωση... έχουν και δωροκάρτα...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Guxu 26/07/2010 15:08:29

   Οργανώνονται καλύτερα. Απλά εξαφανίζουν τα ίχνη τους και αν ξαναβγούν δε θα αφήνουν ίχνη πλέον.

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ Guxu 26/07/2010 15:28:15

   Τα μπλογκς δε έχουν να φοβηθούν εαν για αυτά που λένε έχουν ΣΟΒΑΡΕΣ αποδείξεις.

   Εαν γράφουν μακακίες, το κόντο τους και το μακρύ τους, ασάφειες που υποδεικνύουν και συκοφαντούν άτομα καλύτερα να κλείσουν γιατί χαλάνε την πιάτσα.

 12. Μisha avatar
  Μisha 26/07/2010 14:57:13

  Και εφόσον πάλεψαν πολύ να του κλείσουν το μπλογκ και δεν τα κατάφεραν, στο τέλος του έκλεισαν το στόμα με μαφιόζικο τρόπο , όπως γίνεται όταν ο μαγαζάτορας αρνείται να πληρώσει το μαφιόζο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μisha 26/07/2010 21:05:47

   Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον πεθαμένο, αλλά μάλλον όπως γίνεται όταν ο κάπο πάει να προδώσει τον ντον...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ TopGunZ 26/07/2010 21:31:49

    He gets whacked...

 13. anonymous avatar
  anonymous 26/07/2010 15:06:19


  Ελληνικά ΜΜΕ: η συμβολή τους στη διαφθορά και τη διαπλοκή

  «Ελληνικά Μίντια: Ελεγκτής και συνεργός», είναι ο τίτλος εκτενέστατης ανάλυσης της Süddeutsche Zeitung το Σαββατοκύριακο για το ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ στην διαφθορά και τη διαπλοκή.

  «Με μια πρώτη ματιά το ελληνικό μιντιακό τοπίο είναι ζωντανό και πλουραλιστικό: 22 ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες με έδρα την Αθήνα, 280 τοπικές εφημερίδες. 10 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και 135 τοπικοί. Και όλα αυτά σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΜΜΕ ανά κάτοικο στην Ευρώπη.

  Εάν παρατηρήσει κανείς όμως τα πράγματα από κοντά, τότε θα διαπιστώσει ότι σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν έχει κέρδη. ‘Όλοι σχεδόν εργάζονται με ελλείμματα’, λέει η Ρόη Παναγιωτοπούλου, κοινωνιολόγος και επικοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και πως γίνεται αυτό; Γίνεται όταν οι ιδιοκτήτες εξαργυρώνουν τα κέρδη σε άλλη μορφή. Δηλαδή εάν με την εφημερίδα ή με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό αποκτά ο ιδιοκτήτης πολιτική επιρροή και πρόσβαση σε ρουσφέτια.

  Πόσες ανεξάρτητες εφημερίδες και γενικά ΜΜΕ εκτός του ίντερνετ υπάρχουν; Η κ. Ρόη Παναγιωτοπούλου δηλώνει ‘εργάζομαι εδώ δεκαετίες και δεν είδα ακόμη κανένα τέτοιο ΜΜΕ’.»

  «Τα ελληνικά μίντια έχασαν δυο φορές την αθωότητά τους. Μια φορά όταν άφησαν να τα διαφθείρουν τα κόμματα και το κράτος. Μετά ήρθε το 1989 και ο περίφημος νόμος που επέτρεψε στους ιδιωτικούς σταθμούς να έχουν και εφημερίδες. Επρόκειτο για μια μοιραία απόφαση, διότι έτσι δημιουργήθηκαν ανεξέλεγκτα μονοπώλια και κυρίως μονοπώλια, των οποίων τα συμφέροντα δεν είχαν ούτε έχουν κάποια σχέση με τον τύπο ή τα μίντια. Οι περισσότεροι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα ανήκουν σε εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στη ναυτιλία, στον τραπεζικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες, στη φαρμακοβιομηχανία ή στη βιομηχανία πετρελαίου. Υπάρχουν δηλαδή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών τους. Το ότι αυτή η διαπλοκή είναι τόσο στενή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κριτικές φωνές έχει πολλές αιτίες. Πρώτον η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Πολλοί δημοσιογράφοι δεν θέλουν να βγάλουν τα άπλυτα κάποιου φίλου ή γνωστού. Πρόκειται όμως και για ένα συστημικό λάθος, ένα ηθελημένο λάθος. Διότι το κράτος μπορεί να αποκτήσει επιρροή σε πολλές κατευθύνσεις. Γι’ αυτό και αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από τους λογαριασμούς των σταθμών. Π.χ. πληρώνει τις ασφάλειες και τις εισφορές των εφημερίδων από τα φορολογικά έσοδα. Και επιπλέον: 20 χρόνια μετά την ίδρυση των πρώτων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα όλοι τους εργάζονται χωρίς καμία εξαίρεση με προσωρινές άδειες. Και αυτό είναι ηθελημένο, υποστηρίζει ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Χαραμάμπης.»

  «’Οι έρευνες και η κριτική στη διαφθορά είναι ανεπιθύμητα και από τις δύο πλευρές’, λέει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου ‘γι’ αυτό τα ελληνικά μίντια δεν απεκάλυψαν κανένα σκάνδαλο. Όλες οι αποκαλύψεις είναι συνήθως εισαγόμενες. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το σκάνδαλο της Siemens.’»

  «Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες δημοσιογράφοι που εργάζονται στις μεγάλες εφημερίδες και τους σταθμούς, αλλά ταυτόχρονα έχουν και μια δεύτερη δουλειά σε τράπεζες, εταιρείες ή σε υπουργεία. Και ουδείς γνωρίζει ποιοί είναι, υπάρχουν λίστες, αλλά είναι απόρρητες. Σύμφωνα με την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια οι Έλληνες θεωρούν τα ΜΜΕ το ίδιο διεφθαρμένα, όπως και τα πολιτικά κόμματα.»

  Πηγή: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5837359,00.html

  • Mak avatar
   Mak @ anonymous 26/07/2010 17:39:13

   Αν δεν υπήρχε διαφθορά στους δημοσιογράφους και τους δικαστές δε θα μπορούσε ποτέ η διαφθορά γενικά στη χώρα να φτάσει σε τέτοια επίπεδα.

   Ανοιχτές θύρες παραβιάζουν οι Γερμανοί (ή μάλλον οι Έλληνες ανταποκριτές τους).

   Βέβαια αυτά στην Ελλάδα μόνο από κανένα εκβιαστικό-βδελυρό-κίτρινο blog θα τα διαβάσεις...

  • ataktos avatar
   ataktos @ anonymous 26/07/2010 18:57:02

   αφού και οι ξένοι ..μας ανοίγουν τα γκαβά ..και οι ιθαγενής ακόμα επιμένουν ...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ataktos 26/07/2010 18:59:31

    Tυχαίο; δεν νομίζω

   • ataktos avatar
    ataktos @ ataktos 26/07/2010 18:59:48

    περιμένω επίσημη διαψεύσει ..του Πεταλωτή ..χιχχι

 14. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 26/07/2010 15:18:50

  TA ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΆ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ (ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ) "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε." ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑς ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ~ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
  ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο Λ Ο Ι ?
  ΤΟ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ?

 15. palios neos avatar
  palios neos 26/07/2010 15:55:03

  Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε τις ειδήσεις των καναλιών τους και να αγοράζουμε τις εφημερίδες τους. Να δούμε πόσο θα τους πονάει τότε που δεν θα έχουν σε ποιον να πουν ....το ποίημά που τους μάθανε να λένε!

 16. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 26/07/2010 16:42:50

  Εδώ μας έπιασε σπαρίλα με τη ζέστη και παρότι δίνει λαβή ο Μάκης ο Κουρής στο Παρόν με τις 2 κρυφές απόπειρες δολοφονίας που αυτός μονον γνωρίζει - προφανώς απ' την κοιλιά του - ότι έγιναν κατά του Χουντοχοϊδη ( η μία λέει στη Σαλονίκη !), θα συνεχίσουμε τα σπλις σπλας προετοιμασίας για τον θερμό Σεπτέμβρη. Διαπιστώνεται ότι παίζονται διάφορα περίεργα παιχνίδια περί το Νεοσερίφη μας που έγινε ακριβοθώρητος. Διάφοροι μάλιστα έφτασαν να τον υποστήριζουν ως αντίπαλο δέος στον κακό γιωργάκη... Είμαι σίγουρος ότι ο Φάκτωρας ως έμπειρος περί τα ζητήματα θα δώσει τη σωστή ερμηνεία των γεγονότων στην ώρα τους...

 17. Petros avatar
  Petros 26/07/2010 16:59:52

  Θα πρότεινα δύο πράγματα για να μην έχει καθόλου ανάγκη ο μέσος πολίτης τα ΜΜΕ:
  1) Να δημιουργήσετε ένα παράλληλο μπλογκ με απλή καταγραφή των ειδήσεων διαφόρων κατηγοριών
  2) Στο μπλογκ αυτό να δίνονται ουσιαστικές πληροφορίες για θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως για το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, οικονομικά, ημιυπαίθριοι και άλλες απορίες των ανθρώπων.

  Έτσι δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να αγοράζουμε ούτε μια φορά εφημερίδες.
  Νομίζω ότι αυτή τη Κυριακή, με όσα έγραψαν, έριξαν τους τίτλους τέλους της όποιας αξιοπιστίας τους, η Αυριανή και το VETO. Μόλις καταργήσουν και τις προσφορές, τότε θα έρθει και το τέλος των άλλων που συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη, να παίζουν τον πολιτικό καθοδηγητή κομμάτων ή προσώπων ή να προσπαθούν να δικαιολογήσουν το μνημόνιο και την οικονομική εξόντωση των μεσαίων και κατωτέρων κοινωνικών στρωμάτων... Την ώρα που ο κ. πρωθυπουργός κάνει διακοπές, πάνω από το 40% των Ελλήνων μένει σπίτι του ή έχει μειώσει δραματικά τις διακοπές του, σε καθεστώς φτώχειας.

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/07/2010 18:51:29

  Τα μπλογκ και το διαδίκτυο ενοχλεί.
  Ενοχλεί γιατί είναι η δημοσιοποίηση και η εξάπλωση της κουβέντας της γειτονιάς. Αυτά που λέμε στις παρέες εξαπλώνονται και ακούγονται παντού.
  Και πονά.Πονά τα ΜΜΕ που ελέγχουν την ενημέρωση διαμορφώνοντας κλίμα και δημιουργώντας θόρυβο.
  Πονά επιδιώξεις πολιτικές, οικονομικές και προσωπικές που απλά εξασφάλιζαν πένες και μικρόφωνα για τους σκοπούς τους. Πως να αγοράσεις όλα τα πληκτρολόγια, αφενός δεν πουλιούνται όλοι αφετέρου δεν μπορεί και πρακτικά και οικονομικά.
  Δεν υπάρχουν εκδότες και ΜΜΕ πλέον παρά διαφημιστικές πινακίδες δανείζονται (ουσιαστικά χρηματίζονται) και νοικιάζουν φύλλα και συχνότητες.
  Μισούν το διαδίκτυο γιατί δεν το ελέγχουν.
  Έχασε ο εκλεκτός Βενιζέλος
  Έχασε η εκλεκτή Μπακογιάννη
  Φάνηκε η ουσία της πρότασης Πειραιώς: η τελευταία θέλει να αγοράσει την πρώτη
  Για να αναφέρω μόνο 3 περιπτώσεις που το εκδοτικό κατεστημένο και των ΜΜΕ έχασε.
  Για αυτό ενοχλεί το διαδίκτυο επειδή είναι η δημοσιοποίηση της παρέας της γειτονιάς και η αλήθεια πονά. Πονά στις τσέπες τους και το διαδίκτυο κοστίζει.
  Απλά οι αφελείς ως ηλεκτρονικά αναλφάβητοι νομίζουν ότι η υπογραφή θα φοβίσει. Ξεχνούν ότι διάσημες στήλες τους είναι ανώνυμες και ως άσχετοι ξεχνούν ότι πχ σελίδες σαν τα αντινέα δεν είναι ανυπόγραφες.
  Πρέπει να μάθουν λοιπόν να ζουν με τους φόβους τους καθώς δεν μπορεί το δεκανίκι του κατεστημένου, η τρομοκρατία να σκοτώσει όλα τα πληκτρολόγια.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Ο Ιθαγενής 26/07/2010 20:25:05

   Δεν μισούν τα μπλογκ, μισούν τον λαό, την φωνή του λαού, την δημοκρατία.
   Τα κανάλια και οι εφημεριδές, από καιρό τώρα, δεν πουλάνε ειδήσεις, πουλάνε σχόλια. Τα τηλεπαράθυρα και ο τηλεσχολιασμός δημιουργήθηκαν εσκεμμένα για να καταπνίξουν τη φωνή του λαού.
   Είναι τόση η αλαζονεία τους, πολιτικών και δημοσιογράφων, που θεωρούν ότι η δημοκρατία περιλαμβάνει μόνο αυτούς, ότι μόνο αυτοί έχουν το διακίωμα να μιλάνε γιατί ο λαός δεν ξέρει τι του γίνεται.
   Είναι τόση η αλαζονεία τους που η αδιαφορία τους για τον λαό έχει μετατραπεί σε μίσος επειδή δεν παπαγαλίζουμε πλέον τις μπούρδες τους. Ακόμα είναι ανεξέλεγχτοι αλλά έχουν χάσει την καλή μαρτυρία. Είχαν συνηθίσει να κάνουν παρτούζες (μεταφορικά και κυριολεκτικά) με δημόσιο χρήμα και ο λαός να τους φιλάει και το χέρι.
   Η δολοφονία Γκόλια δεν ήταν εν ψυχρώ, είχε συναισθηματική φόρτιση. Οι τραμπούκοι (χλευάζω τον όρο τρομοκράτες) είχαν εντολή να γαζώσουν τον Γκόλια όχι απλά να τον σκοτώσουν.
   Δεν συμφωνώ με σχολιαστές που θέλουν αποδεδειγμένες ειδήσεις στα μπλογκ και που τα 'χουν διαχωρίσει σε κίτρινα και άσπρα. Πιστεύω ότι πρέπει να αναρτώνται τα πάντα. Να τους πνίξουμε στα σκατά, να απαντήσουμε στο μίσος τους με το μίσος μας.
   Πέρα από τις αποκαλύψεις και τον ανεξάρτητο σχολιασμό, το μεγαλύτερο έγκλημα των μπλογκ είναι ότι ακούγεται η φωνή του λαού.

 19. anonymous avatar
  anonymous 26/07/2010 19:19:30

  Και σοβαρές αποδείξεις να υπάρχουν αν θίξεις τη μαφιοκρατία η μούρη σου θα φάει χώμα.

 20. ataktos avatar
  ataktos 26/07/2010 19:19:33

  μικρό κοριτσάκι ρωτάει τη μητέρα της:

  - Πως εμφανίστηκε η ανθρώπινη φυλή;

  Η μητέρα της απάντησε:

  - Ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα, εκείνοι έκαναν παιδιά, τα παιδιά τους έκαναν κι άλλα παιδιά, και έτσι συνεχίστηκε η δημιουργία του ανθρώπινου γένους.

  Δύο μέρες μετά το κοριτσάκι ρώτησε τον πατέρα της την ίδια ερώτηση.

  Ο πατέρας απάντησε:

  - Εκατομμύρια χρόνια πριν, υπήρχαν οι μαϊμούδες, από τις οποίες εξελίχτηκαν σιγά σιγά οι άνθρωποι.

  Το κοριτσάκι μπερδεμένο πάει στη μητέρα της:

  - Μαμά, πώς γίνεται εσύ να μου είπες ότι τους ανθρώπους τους δημιούργησε ο Θεός και ο μπαμπάς να μου είπε ότι οι άνθρωποι εξελίχτηκαν από τις μαϊμούδες;

  Και η μητέρα της απαντά:

  - Αγάπη μου, είναι πολύ απλό.

  Εγώ σου είπα για τη δική μου καταγωγή και ο μπαμπάς σου για τη δική του ! ! ! ! ! !

 21. Νοσφεράτου avatar
  Νοσφεράτου 26/07/2010 19:25:01

  Κι όμως ο Κουρής και οι όμοιοι του είναι εξαιρετικά χρήσιμοι από ενημερωτικής άποψης.
  Μας υποδεικνύουν ξεκάθαρα τις ταυτότητες και τα κίνητρα των δολοφόνων του Γκιόλια!

  • Petros avatar
   Petros @ Νοσφεράτου 26/07/2010 19:47:52

   Είχα την ατυχή έμπνευση να δω δύο δελτία ειδήσεων του αλτερ και του αλφα, πριν από λίγο.Πραγματικά οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι μιλούσαν ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, προσπαθώντας να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν κάποιος από εσάς έχει δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών σε αντίστοιχες απεργίες επί ΝΔ. Να δούμε και να κάνουμε τη σύγκριση τι έλεγαν και τότε ... Δυστυχώς, δεν υπάρχει ροή ειδήσεων. Θέλουμε ειδήσεις. Τους κατευθυνόμενους, διαπλεκόμενους σχολιασμούς των ΜΜΕ και των εφημερίδων τα έχουμε βαρεθεί και τα έχουμε σιχαθεί. Πραγματικά είναι πρωτοφανές να βλέπει ο ελληνικός λαός ειδήσεις και να θέλει να σπάσει τη τηλεόραση, όπως εγώ, πριν λίγο.

 22. tabullarium avatar
  tabullarium 26/07/2010 19:36:11

  Οι γίγαντες ξεψυχάνε και ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς πρίν σωριαστούν στο χώμα..
  Άλλοι θα καλύψουν το κένο που θα αφήσουν και θα είναι πιό έξυπνοι και πιο αποτελεσματικοί..
  Το ίδιο και έμεις...

 23. nov11 avatar
  nov11 26/07/2010 20:14:34

  Το διαδίκτυο χαλάει τη ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΟΠΟΥ 'ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ' ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ή ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ.
  Αυτό είναι ενημέρωση αλλά ΜΜΕ δλδ. ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ Ή ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ Ή ΠΛΥΣΗ.
  Το blogging είναι πηγαδάκια ζύμωσης.Διαβάζεις,απαντάς,επιλέγεις και κρίνεις.
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΠΝΙΞΟΥΝΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΕΜΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΨΗΦΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥΣ.
  ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΜΟΝΑΧΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ.ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ;;;;;;;;;;;;;

 24. tzager avatar
  tzager 26/07/2010 21:39:38

  Έχω μία απορία: γιατί επιβάλεται ένας επιτυχημένος blogger να παραμένει ανώνυμος;

  Προς το παρόν τείνω να πιστέψω ότι πίσω απ'την ανωνυμία κάποιο δόλιο σκοπό εξυπηρετεί και κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Δεν εξηγείται αλλιώς.

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/07/2010 21:58:30

  Ο ΦάκτορΧ περιέγραψε την κατάσταση ακριβώς ως έχει στις σωστές διαστάσεις,με νηφαλιότητα και σεβασμο στο δολοφονηθέντα.

 26. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 27/07/2010 05:12:15

  βαριέμαι να διαβάζω τις κοτσάνες που γράφει ο κάθε πικραμένος στο μπλογκ του. είχα κι εγώ ένα μπλογκ και μου το έκλεισαν επειδή παραβίασα τους κανόνες του μπλόγκινγκ, βρίζοντας κάποιους επώνυμους. μπορώ να πω ότι εγώ επινόησα και καθιέρωσα τον όρο "μπλογκόσφαιρα" (τον πήρα από ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του νταν σίμμονς) κι όποιος θέλει το πιστεύει. εμένα μου αρέσουν οι εφημερίδες, είμαι τυποφίλ γενικά. τώρα τί γράφει και ποια κατεύθυνση ακολουθεί η κάθε εφημερίδα και ο κάθε εκδότης, έχω όσο μυαλό έχω και κρίνω. διαβάζω τον "ελεύθερο" και νομίζω είναι αξιολογότατη εφημερίδα. παλιότερα διάβαζα την "εστία" για τη γλώσσα της.
  πιστεύω ότι όλο αυτό που γίνεται έχει στόχο να καλωδιωθούν οι πολίτες μπροστά από μια οθόνη. το είχε πει κι ο γαπ πριν χρόνια: "θέλουμε να αποκτήσουν όλοι οι έλληνες πρόσβαση στο ίντερνετ κλπ".
  έχετε πέσει στην παγίδα, πράγμα που δεν με εκπλήσσει, γιατί ο έλληνας είναι χαζάνθρωψ. οι διαπλεκόμενοι εκδοτικοί οίκοι είναι γνωστοί και είναι 2-3. μπορείς να τους απομονώσεις.
  η "μπλογκόσφαιρα" είναι το πιο αξιόπιστο εργαλείο της εξουσίας για να μετρήσει τις δυνάμεις της. κι εμένα θα μου άρεσε να διαβάζω τί γνώμη έχουν για μένα όλοι οι γνωστοί μου, αποτυπώνοντάς την σε ιστοσελίδες, "ανωνύμως". οι πολυεθνικές μπορούν να κάνουν πανεύκολα μια έρευνα για το νέο προϊόν τους διαβάζοντας 5-6 "αντιεξουσιαστικά" μπλογκς με μεγάλη επισκεψιμότητα. κι άλλα πολλά που βαριέμαι να γράφω.
  αν τα μπλογκς είχαν τη δύναμη που πιστεύουν κάποιοι, η κυβέρνηση θα είχε πέσει εδώ και μήνες. αλλά αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του μπλόγκερ (ασυνείδητα, τις πιο πολλές φορές βέβαια): να παρέχει ένα χώρο εκτόνωσης της οργής και καταμετρήσεως του μέγεθους των πιθανών αντιδράσεων του κόσμου.
  το φέισμπουκ έχει μεγαλύτερη δύναμη από τα ανώνυμα μπλογκς, γιατί εκεί πραγματικά γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και κάποιος πχ που έχει 200 φίλους μπορεί να μεταφέρει 2 κουβέντες και να γίνει πανικός. και μπορείς να μιλήσεις απ' ευθείας και σε κάποιον που πιστεύεις ότι κάνει μαλακίες, όπως στην περίπτωση με την τζένιφερ λόπεζ. βέβαια δεν ξέρω πολλούς έλληνες πολιτικούς που έχουν λογαριασμό στο φέισμπουκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.