17/09/2009 19:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Ντόρας και ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για όσα κατάγγειλε ο ΒγενόπουλοςΕπίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στην υπουργό Εξωτερικών  με αφορμή τις δηλώσεις του Αν. Βγενόπουλου περί «κατάργησης από την Aegean των νόμων σε ό,τι αφορά τη γραμμή προς Κωνσταντινούπολη» εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς της πως «εκχώρησε δολίως σημαντικά slots του εξωτερικού και κερδοφόρες γραμμές».

«Σήμερα, αποκαλύφθηκε άλλη μία κραυγαλέα απάτη της επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, που καταρρακώνει θεσμούς και νόμους και ευτελίζει τον υγιή ανταγωνισμό», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση πως διπλασίασε τα χρέη και τα ελλείμματα των Ολυμπιακών Αερογραμμών και μεθόδευσε τη συρρίκνωση του πτητικού έργου της εταιρίας την οποία οδήγησε να πετά με 27 αεροσκάφη έναντι 47 που πετούσαν το 2004.

Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει τις αιχμές που άφησε σε βάρος του ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος αναφορικά με το νέο δρομολόγιο της Aegean προς την Κωνσταντινούπολη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας και των σχετικών συζητήσεων στην Ελληνοτουρκική Κατευθυντήρια Επιτροπή, αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνάντησης αντιπροσωπειών των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας-Τουρκίας με στόχο την αναβάθμιση των αεροπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

»Οι διαβουλεύσεις, που ήταν σε γνώση όλων των ενδιαφερόμενων αεροπορικών εταιρειών, πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Ιουνίου 2009 και την ελληνική αντιπροσωπεία πλαισίωναν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, με συμβουλευτικό ρόλο και προκειμένου να αποφευχθούν διατυπώσεις στο υπό διαπραγμάτευση κείμενο, μη συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο και άλλες διατάξεις διμερών και πολυμερών συμφωνιών.

»Οι διαβουλεύσεις κατέληξαν στην υπογραφή σχετικού μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών από τους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών των δύο Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας. Αντίστοιχα μνημόνια έχουν υπογραφεί από την Τουρκία και με άλλες κοινοτικές χώρες όπως η Αυστρία και η Ισπανία, ενόσω εκκρεμεί η ευθυγράμμιση της Τουρκίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

»Βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες των δύο χωρών, το σύνολο των εκατέρωθεν εβδομαδιαίων συχνοτήτων αυξήθηκε στις 31 για κάθε πλευρά, με οποιοδήποτε τύπο αεροσκάφους. Επιπλέον, προβλέφθηκε σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους της αγοράς, να συμφωνηθεί περαιτέρω αύξηση συχνοτήτων, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της ισότητας. Με τον τρόπο αυτό υπήρξε ανταπόκριση στα αιτήματα όλων των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που επιθυμούσαν είτε να αυξήσουν τον αριθμό των δρομολογίων τους, είτε να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

Στο σημείο αυτό τελειώνει η εμπλοκή και οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών επί του συγκεκριμένου θέματος και όλα τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητες άλλων φορέων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kanis avatar
  kanis 17/09/2009 19:30:32

  ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ...τουλάχιστον η φώτο !

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 17/09/2009 22:46:13

  Ποιος υγιής ανταγωνισμός;
  Ετζίαν και Ολυμπιακή έχουν συστήσει καρτέλ στις τιμές.

  Είναι ο λόγος που το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα μπορεί να κοστίζει έως και 300 ευρώ (όσο δηλαδή ένα κανονικό εισιτήριο από Θεσσαλονίκη για οπουδήποτε στην Ευρώπη), ενώ το Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη, μια πτήση-ασανσέρ όπου το αεροπλάνο αρχίζει να κατεβαίνει λίγο μετά την απογείωση, κοστίζει μέχρι και 250 ευρώ.

  ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, λέω εγώ.
  Ελεύθερη αγορά και ανταγωνισμός, σου λένε...

  Η Άθενς έχει πιο καλές τιμές, αλλά λιγότερες πτήσεις.
  Εύχομαι η νέα Ολυμπιακή να χτυπήσει την αισχροκέρδεια τής Ετζίαν, αν και κρίνοντας από το πώς λειτουργεί ο ιδιωτικός (=κρατικοϊδιωτικός, δηλαδή) τομέας στην Ελλάδα, δεν έχω ελπίδα.

  Έτσι όπως πάμε, μου φαίνεται ότι στο εγγύς μέλλον θα είναι φτηνότερο να πετάει κανείς από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μέσω Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου ή Ρώμης. Δεν κάνω πλάκα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Στέργιος 18/09/2009 00:05:19

   Συμφωνώ. Οι 2 παλιές εταιρίες έχουν κάνει καρτέλ και χειρίζονται τις τιμές. Η Athens είναι φθηνότερη αλλά η εξυπηρέτηση από το προσωπικό σε εκπλήσει ευχάριστα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.