09/12/2010 18:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση ΝΔ για Ρουμπινί και Spreads

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ρουμπινί, κύκλοι της Ρηγίλλης τόνιζαν πριν απο λίγο ότι δεν μπορεί να είναι προνομιακοί συνομιλητές του Πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πρόσωπα, τα οποία με κάθε ευκαιρία και σε κάθε δημόσιο βήμα, μιλάνε για «πτώχευση της Ελληνικής οικονομίας» και για «αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους», προκαλώντας μεγάλη ζημιά στη χώρα.

Απο τη ΝΔ εξάλλου επισημαίνεται ότι καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα έωλα επιχειρήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Πρώτον, κατάρρευσε με πάταγο ο μύθος που επί  μήνες καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση ότι για την άνοδο των spreads των ελληνικών ομολόγων την ευθύνη είχε η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκπονήθηκε μετά από αίτημα των Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιούγκερ και …Παπανδρέου, αποφαίνεται ότι «ο καταλύτης για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού και των ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου ήταν η ανακοίνωση του προσχεδίου προϋπολογισμού που προέβλεπε έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ». Ανακοίνωση που έγινε από τον κ. Παπακωνσταντίνου ήδη από τον Οκτώβριο του 2009. Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι, για μικροκομματικούς λόγους, που προδίδουν ανευθυνότητα, ερασιτεχνισμό και άγνοια κινδύνου, η κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό των ελλειμμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση έσπευσε να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα και έτσι οδήγησε τη χώρα στην κρίση δανεισμού και στα δεσμά του Μνημονίου.

Δεύτερον, διαψεύδεται πανηγυρικά ένα ακόμη ανυπόστατο επιχείρημα του μοιραίου, όπως αποδείχθηκε, για την ελληνική οικονομία κ. Παπακωνσταντίνου. Ότι, δηλαδή, πλήττεται η ανταγωνιστικότητα από τους μισθούς, γιατί έχει επιδεινωθεί το κόστος εργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Διότι όπως ανακοινώθηκε, επίσης, από την Κομισιόν σύμφωνα με το βασικό δείκτη μέτρησης της ανταγωνιστικότητας, στην Ελλάδα, παρά τον τεράστιο πληθωρισμό, οι μισθοί μειώνονται και ότι το βάρος της έλλειψης της ανταγωνιστικότητας δεν οφείλεται στο υψηλό μισθολογικό κόστος αλλά στη γραφειοκρατία και στην καθυστέρηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών.

Η κυβέρνηση, επομένως, είναι υποχρεωμένη να παύσει την επανάληψη του ίδιου φθαρμένου μοτίβου των τελευταίων 14 μηνών.

Διότι η ίδια έχει την ευθύνη για

τον αδιέξοδο «μονόδρομο» του Μνημονίου,
την περιδίνησή μας στο φαύλο κύκλο της ύφεσης,
τις απόλυτα λανθασμένες εκτιμήσεις και προβλέψεις,
την ανυπαρξία οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής.

Άλλωστε, οι κυβερνητικές δηλώσεις έχουν περιπέσει πλέον σε ανυποληψία, καθώς καμία υπόσχεση από τα πρωθυπουργικά χείλη δεν εκπληρώθηκε, καμία εγγύηση δεν τηρήθηκε!

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, την πραγματικότητα. Όσα η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς καταλόγιζαν στους όρους του Μνημονίου και στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική σήμερα αποτελούν πια κοινό τόπο για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο δείκτη εμπιστοσύνης της πρόσφατης έρευνας που είδε το φως της δημοσιότητας (MRB, 8.12.10) ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζει σαφή δυναμική ανόδου, καθώς οι πολίτες όλο και περισσότερο αναγνωρίζουν τον αξιόπιστο λόγο και την υπεύθυνη στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 09/12/2010 18:34:49

  Πριν μια ωρα τους εστειλα e-mail και ξυπνησανε...χεχε.
  ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ηλίας 09/12/2010 19:01:09

   Μην το γελάς, δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο. Καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί ένα τέτοιο ερέθισμα για να πάρει μπρος ένας σχετικά δυσκίνητος οργανισμός όπως η ΝΔ.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Επώνυμος 09/12/2010 19:15:07

    Ως πότε θα είναι δυσκίνητοι όμως?

 2. TASSOS avatar
  TASSOS 09/12/2010 19:01:47

  Ο πολιτικός σχεδιασμός της Ν.Δ πρέπει ΜΟΝΟ να είναι ανασύσταση τάχιστη του κόμματος (σε λιγότερο από 6 μήνες) και ύστερα ΟΛΟΤΑΧΩΣ για εθνικές εκλογές. Μέχρι τότε να μην αφήσουν τους γερμανοτσολιάδες να πάρουν ανάσα. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/12/2010 19:11:52

  Η ΝΔ καλά θα κάνει να αξιοποιήσει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και τη συνέντευξη Κοντοπυράκη, στην οποία αναφέρεται ο Παπαθανασίου στο έντυπό του, αλλά πρέπει να την βγάλει πολύ πιο μπροστά, στη σέντρα.

  Αν και τώρα είναι λίγο αργά. Από τότε έπρεπε να την αξιοποιήσει.

  "Δεν μπορεί να με λέει ψεύτη ο ψεύτης".

  Ε, ρε φράση ιστορική που είχε πει τότε ο άνθρωπος και δεν τη σήκωσε ΚΑΝΕΝΑΣ να την κάνει παντιέρα...

  • Μisha avatar
   Μisha @ Επώνυμος 09/12/2010 19:24:13

   Επώνυμε, μια παράμετρος του τεράστιου σκανδάλου είναι και η αποσιώπηση αυτων των παραμέτρων.
   Σα να χαιρόταν η ΝΔ , ή ένα κομμάτι της τελοσπάντων, την προσφυγη στο ΔΝΤ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μisha 09/12/2010 19:29:50

    Το είπαμε πως κάποιοι στο κομμάτι της επικοινωνίας δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και πως τελειώνει το λαδάκι στην θέση τους.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Μisha 09/12/2010 19:47:54

    Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Καραμανλής ήξερε πολύ καλά τι ερχόταν, είχε αρνηθεί να συμπράξει, αλλά δεν είχε τη δύναμη να αντισταθεί ενεργητικά.

    Μετά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ήττα του Οκτωβρίου ήταν πολύ αδύναμος ψυχικά για να αντιτάξει οποιαδήποτε αντίδραση και υποτάχθηκε ψυχικά, με δεδομένο, αρχικά, στο μυαλό του ότι το κόμμα θα το πάρει η Ντόρα μέσω του ελεγχόμενου συνεδρίου και, άρα, τελειώνουν όλα, προς το παρόν. Έτσι ξεκίνησε η πολιτική της περίφημης "συναίνεσης", που την είδαμε να ξεδιπλώνεται σε όλο της το "μεγαλείο" στο λόγο του ως αρχηγός της αντιπολίτευσης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΓΑΠ στη Βουλή.

    Ο Σαμαράς κληρονόμησε όχι μόνον αυτή την πολιτική, αλλά και τις αντίστοιχες πιέσεις να συνεχίσει αυτή την πολιτική. Κληρονόμησε επίσης και κάτι άλλο: Ένα κόμμα "στοιχισμένο" στη μη αντίδραση απέναντι σε όσα ερχόταν.

    Είμαι βέβαιος ότι, αν είχε συνειδητοποιήσει τις μακροπρόθεσμες πολιτικές παγίδες που έκρυβε τότε η "συναίνεση", θα είχε αλλάξει τη στάση του κόμματός του από πολύ νωρίς.

    Στην πραγματικότητα, αυτό που ζούμε οφείλεται στο ότι έχασε πολιτικά η ΝΔ εκείνους τους κρίσιμους μήνες (Οκτώβριο-Φεβρουάριο), στην αρχή απορροφημένη από τον αγώνα διαδοχής, μετά από τις πρακτικές ανάγκες που δημιουργούσε η παραλαβή του κόμματος από το νέο αρχηγό, το στήσιμο της ηγετικής ομάδας κλπ.

    Προσωπικά το έβλεπα πολύ καθαρά να έρχεται, αλλά εγώ είμαι ένα τύπος που έχω την πολυτέλεια να έχω κάνει τη δουλειά μου λιγάκι πάρεργο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και να μπλογκάρω από το πρωί ως το άλλο πρωί. Δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια απαίτηση να το κάνει ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς που έχει μηδενικό ελεύθερο χρόνο.


    Ο Σαμαράς περπατάει σε τεντωμένο σκοινί, η Ελλάδα είναι μια χώρα προτεκτοράτο. Αυτό να μην το ξεχνάτε εσείς οι δύσπιστοι. Οι προθέσεις του φαίνονται από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, λεπτομέρειες έως κεντρικές επιλογές και όποιος θέλει να τις δει τις βλέπει. Δείτε τες ρε παιδιά κι ελάτε κι εσείς μαζί μας γιατί δεν μας περισσεύει κανένας.

    • Μisha avatar
     Μisha @ Επώνυμος 09/12/2010 20:04:47

     Επώνυμε

     Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις Σαμαρά.
     Όπως δεν αμφισβητούσα τις καλές προθέσεις του ολίγιστου ΚΑΚ όταν μιλούσε για νταβατζήδες , και έκανε εκκλησεις για «σεμνότητα και ταπεινότητα».

     Αυτό που γνωρίζεις κι εσυ, ως φαίνεται από τις επιτυχημένες παρατηρήσεις σου, είναι πως το ευρωλιγουρικό-νεοφλελεύθερο περιβάλλον είναι η μήτρα και των μνημονιακών πολιτικών, και των εθνικών υποχωρήσεων, και της διάλυσης της πατρίδας εν τέλει.

     Και αυτό το ιδεολογικό περιβάλλον δεν επέτρεψε ούτε στον ΚΑΚ να κάνει πράξη τις όποιες καλές προθέσεις του (θυμήσου τον νόμο για τον βασικό μέτοχο που θα έβαζε τέλος στη μονοκρατορία Μπόμπολα) , δεν επιτρέπει ούτε στον Σαμαρά να κάνει την «υπέρβαση» και την «επανάσταση της συνείδησης».

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Μisha 09/12/2010 22:15:27

      Μίσα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να διαβάσεις την ομιλία Σαμαρά στο ΙΣΤΑΜΕ στις 7 Απριλίου 2009 στην παρουσίαση βιβλίου του Κοτζιά. Πώς ΑΠΟΔΟΜΕΙ ο Σαμαράς όλο αυτό το ευρωλιγούρικο-νεοφιλελεύθερο περιβάλλον και πώς υπερασπίζεται το έθνος-κράτος.

      http://www.antinews.gr/?p=5895

      ΑΥΤΟΣ ο Σαμαράς πιστεύεις ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται και πώς κινείται;

      Μίσα, υπάρχει μια διαλεκτική μεταξύ του καθαρού Σαμαρά και της σάπιας ΝΔ. Αυτό το κίνημα που βλέπουμε να αναπτύσσεται στα μπλογκς και που απαιτεί και ζητάει πατρίδα, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, κοινωική και εθνική συνοχή, ΑΥΤΟ το κίνημα είναι που εκφράζει ο Σαμαράς και ΟΧΙ τη ΝΔ. Το κόμμα της ΝΔ. ΟΜΩΣ, και αυτό είναι το σημαντικό, αυτό το κίνημα στα μπλογκς αποτελείται σε μεγάλο μέρος, πολύ μεγάλο μέρος, από ψηφοφόρους της ΝΔ και πολίτες, εν γένει, δεξιάς πολιτικής καταγωγής. Αυτοί οι άνθρωποι (εμείς) είναι που εξέλεξαν το Σαμαρά. Εμείς είμαστε αυτοί που φτιάξαμε τις κινηματικές διαδικσίες που τον έφεραν στην εξουσία. Εμείς που είμαστε και τα σημαντικότερά του στηρίγματα σήμερα.

      Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι - και όσοι τον ψηφίσαμε ΕΙΜΑΣΤΕ σήμερα ΝΔ - είναι αυτοί που εκπροσωπεί ο Σαμαράς και όχι η "ευρωλιγούρικη και νεοφιλελεύθερη μητρα" κατ' εσέ της παλαιοκομματικής ΝΔ. Η ΝΔ, όπως λέει και ο Θύμιος Παπανικολάου, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Λόγω της πατριδοκαπηλείας της παλιάς δεξιάς έχει κρατήσει ορισμένα πράγματα σε σχέση με πατρίδα κλπ. πολύ καλύτερα από ό,τι το ΠΑΣΟΚ.

      Αν λοιπόν υπάρχει ένα κόμμα εξουσίας που μπορεί να ξαναέρθει στο "σωστό" δρόμο, αυτό είναι η ΝΔ πολύ περισσότερο από όσο το ΠΑΣΟΚ. Και ήδη έρχεται, βλέπεις στις δημοσκοπήσεις ότι η αποδοχή Σαμαρά μέσα στη ΝΔ γίνεται σχεδόν καθολική πια, από εκεί που λίγο μετά την εκλογή του ήταν κάπου στο 60%, ΜΟΝΟΝ.

      Άρα, ο Σαμαράς κερδίζει τους ΝΔτες, πετάει τη νεοφιλελεύθερη μήτρα εκτός κόμματος μέσω ΔΗΣΥ και θέτει τις βάσεις για ανατροπή του ευρωλιγουρισμού και της ξενοδουλείας. Αλλά ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ! Δεν μπορεί ο ΝΔτης να πετάξει την Ε.Ε. ως κακό με τη μία, όταν έχει συνηθίσει να είναι περήφανος που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ κόντρα, τότε, στον Ανδρέα.

      Ο Σαμαράς χρειάζεται, ως ηγέτης μας, του ελληνικού πατριωτικού κινήματος, ας πούμε, τη ΝΔ ως κόμμα εξουσίας για να μπορέσει να κυβερνήσει την Ελλάδα. Στη διεργασία αυτή αλλάζει η ΝΔ, δεν αλλάζει ο Σαμαράς, και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα.

      Όταν σας λέμε ελάτε μαζί μας, είναι για να ενισχύσετε εμάς, διότι στη διαλεκτική μας μέσα στη ΝΔ με τον παλαιοκομματισμό, εσείς οι αριστερής καταγωγής θα είστε πολύτιμοι σύμμαχοι.

      Γεννιέται κάτι καινούργιο που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν η ΝΔ. Αν δεν γεννιόταν, ούτε εμείς θα ήμασταν τώρα στη ΝΔ και το ξέρεις. Και δεν έχει σημασία που κάποιοι είμαστε δεξιάς καταγωγής, απλώς αυτή η δεξιά καταγωγή κάνει (κακά τα ψέματα) πιο εύκολη την ένταξη στη ΝΔ από ό,τι για κάποιους που δεν έχουν δεξιά καταγωγή.

      Εισοδισμός λέγεται αυτό στη σοσιαλιστική διάλεκτο αν δεν κάνω λάθος, έτσι δεν είναι; Σε αυτή την ευρωλιγούρικη κλπ. ΝΔ, ο Σαμαράς είναι για μένα καθαρά ένας εισοδιστής. Κι εμείς μαζί του. Αλλά εμείς είμαστε η "πραγματική" ΝΔ, όχι οι ευρωλιγούρηδες. Διότι εμείς είμαστε η πραγματική Ελλάδα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Επώνυμος 09/12/2010 20:18:28

     +1000 Επώνυμε

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 09/12/2010 19:13:57

  Η ΝΔ θέλει πολλή δουλειά ακόμα τόσο στην ανάδειξη νέων άφθαρτων στελεχών όσο και στις πολιτικές θέσεις της. Ας δουν σε άλλα κράτη του εξωτερικού πώς περιορίστηκε η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή,κλπ.

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 09/12/2010 19:32:59

  Η ΝΔ καλά θα κάνει να αποκτήσει ΜΜΕδικη φωνή, και ας διαφωνεί ο Επώνυμος, ειδάλλως δεν βλέπω προκοπή. Και, προς Θεού, να σταματήσει να βγάζει τον γκαιμπελοΜΕΓΑλοδίαυλο και τους άλλους ανεπαρκείς κάφρους.

 6. Enzo avatar
  Enzo 09/12/2010 19:48:24

  η ΝΔ κοιμαται για τα καλα στην επικοινωνια μια ζωωωωωωωωωωωηηηηηηηηη!

  • Tassos avatar
   Tassos @ Enzo 10/12/2010 01:23:05

   Δεν είναι έτσι φίλε. Η προ-κυβερνητική θητεία Ρουσσόπουλου ήταν μαεστρική.

 7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 09/12/2010 23:07:39

  "Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι, για μικροκομματικούς λόγους, που προδίδουν ανευθυνότητα, ερασιτεχνισμό και άγνοια κινδύνου"

  Πότε θα μιλήσει η ΝΔ για οργανωμένο σχέδιο; Ο κόσμος σιγά σιγά ξυπνάει και όταν η ΝΔ μιλάει απλώς για άχρηστους καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Από την άλλη δεν ξεριζώνεις εύκολα την προπαγάνδα για "κουρασμένο πρωθυπουργό και την ανίκανη κυβέρνηση". Όταν μιλάμε κι εμείς για ανεύθυνους και ερασιτέχνες η άμεση απάντηση πολλών θα είναι γιατί εσείς τί κάνατε;
  Πάμε με πολύ αργά βήματα και στο μεταξύ ο gap δουλεύει πάνω σ' ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.