10/11/2008 16:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση Βγενόπουλου κατά Λάτση

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι τραπεζίτες εκτιμούν πως το πακέτο Αλογοσκούφη των 28 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας είναι προς την ορθή κατεύθυνση και το στηρίζουν.

Ωστόσο, με επιχείρημα τον ελεύθερο ανταγωνισμό, δεν ανακοινώθηκε ομαδική ένταξη σε αυτό καθώς υπήρξε «διαφωνία περιορισμένου αριθμού μελών». Ουσιαστικά, δηλαδή οι τράπεζες σφάζονται μεταξύ τους.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Τάκης Αράπογλου, επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, αποκάλυψε ότι η Εθνική  αποδέχθηκε την ένταξή του στο σχέδιο Αλογοσκούφη.

Επίθεση Βγενόπουλου κατά Λάτση

Μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού και έθεσε το ερώτημα εάν ο κ. Λάτσης ρωτήθηκε εάν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση που η Eurobank αντιμετωπίσει πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Ο κ. Βγενόπουλος έθεσε επίσης το ερώτημα εάν το αίτημα προς τις τράπεζες για μείωση των επιτοκίων έχει απευθυνθεί και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ρώτησε επίσης, αν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι δημόσιοι Οργανισμοί, όπως ο ΟΣΕ, εισπράττουν επιτόκιο καταθέσεων πάνω από το 8%, ενώ από τις τράπεζες ζητείται να ρίξουν το επιτόκιο στα στεγαστικά κάτω από το 4% .

Η στοχοποίηση της Eurobank καθώς και των Ελληνικών Πετρελαίων, ουσιαστικά «αποκαλύπτει» πως ο κ. Βγενόπουλος έχει συγκεκριμένους λόγους επιτεθέμενος κατά του ομίλου Λάτση. Υπενθυμίζουμε πάντως την συμμαχία του με τον Παναθηναϊκό του Ομίλου Βαρδινογιάννη, πολέμιου του Ομίλου Λάτση. Σημειώνουμε ότι η Eurobank είναι η μόνη τράπεζα σήμερα στην Ελλάδα, στην οποία ο βασικός μέτοχος κατέχει τόσο μεγάλο πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, άνω του 41%, γεγονός που καθιστά απαγορευτική μια επιθετική κίνηση κατά της τράπεζας.  

Αργότερα η Eurobank απάντησε λέγοντας οτι απο τα αποτελέσματα του εννεάμηνου προκύπτει οτι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, τον υψηλότερο δείκτη φερεγγυότητας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών της και της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζοντας και κατά το μήνα Οκτώβριο τη ροή χορηγήσεων.

Δειλά μέτρα

Στο μεταξύ και λόγω των πιέσεων της κυβέρνησης, αλλά κυρίως λόγω του φόβου πτώχευσης χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν μετά φόβου Θεού και δειλά ορισμένα κοινωνικά μέτρα. Έτσι μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική, ακολούθησε η Πειραιώς, που «παγώνει» για 12 μήνες πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων, μειώνει κατά 50% τις δόσεις στεγαστικών, μειώνει τα επιτόκια σε κάρτες και επιχειρηματικά κ.α.

Ακολούθησαν η Eurobank και η Attica που αναστέλλουν για έξι μήνες κάθε πλειστηριασμό που αφορά στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας έως 300 χιλιάδες ευρώ. Η Eurobank αναστέλλει επίσης τις δόσεις στεγαστικών δανείων στους άνεργους που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ έως το τέλος του 2009 κατόπιν αιτήματος τους. Επιπλέον, από τη Δευτέρα μειώνει τα επιτόκια πιστωτικών καρτών έως και 1% και καταναλωτικών δανείων 0,50. Η Attica μειώνει τη δόση για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ κατά 50% ως το τέλος του 2009, μετά από σχετική αίτηση. Για τις πιστωτικές επιστρέφει τόκους 2% σε κατόχους ενήμερων πιστωτικών καρτών με όριο κάρτας ως 1.500 ευρώ από τις 12 Δεκεμβρίου του 2008 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 10/11/2008 17:01:48

  Λέτε ο Βγενόπουλος να διαβάζει Antinews;
  http://www.antinews.gr/?p=4188

 2. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 10/11/2008 17:06:27

  Στις μέρες μας ο κόσμος ολόκληρος έχει μπει σε μια νέα κατάσταση.

  Ποσo άλλο να πτωχεύσουν τα νοικοκυριά, είναι χιλιάδες αυτοί που σήμερα ζουν με ψυχούλα επειδή πληρώνουν τα δάνεια, στην αγορά ψάχνονται, υπάρχουν καταστήματα που δεν κάνουν σεφτέ.

  Ποιος από αυτούς θα αποπληρώσει το δάνειο του σε ένα χρόνο η δυο ΚΑΝΕΝΑΣ. Πως θα αλλάξει το κλίμα στην αγορά; χωρίς χρήματα, όταν δύσκολα θα βγει ο χειμώνας!

  Η ταχύτητα των εξελίξεων είναι τέτοια που αρκετές φορές αν κοιτάξεις στον κοντινό ορίζοντα θα χάσεις το μέλλον.

 3. Agent Provocateur avatar
  Agent Provocateur 10/11/2008 17:13:07

  Αυτά, για να διαπιστώσετε ότι οι "έγκυρες" πληροφορίες που υιοθετήθηκαν άκριτα και αβασάνιστα σε προηγούμενη ανάρτηση, δεν αποτελούσαν παρά προπαγάνδα του Βγενόπουλου στον αμείλικτο πόλεμό του για την κυριαρχία του στο επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό στερέωμα...

 4. Factorx avatar
  Factorx 10/11/2008 17:24:05

  Σε ποια ανάρτηση αναφέρεσαι Agent Provocateur ;

 5. Anonymous avatar
  Anonymous 10/11/2008 17:33:32

  ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ!!!

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/11/2008 19:20:46

  Πάντως εγώ όσο κι αν ψάχνω γενικώς στο διαδίκτυο, δεν είδα σε άλλο blog ούτε ιστοσελίδα να γράφεται κάτι αντίστοιχο με αυτό που ανάρτησε εδώ το antinews. Τώρα, αν ο Βγενόπουλος διάλεξε ειδικά το antinews για να κάνει την προπαγάνδα του, τι να πούμε βρε παιδιά, χαρά σε σας που το έχετε το antinews.

  Προσωπικά δεν με αφορούν πρωταρχικά τα κίνητρα του ανώνυμου που έγραψε την ανάρτηση, αλλά με ενδιαφέρει κυρίως εάν το περιεχόμενό τους είναι αληθινό. Το σίγουρο είναι ότι ο Βγενόπουλος είχε πολλά κανάλια πιο αποτελεσματικά για να διοχετεύσει μια τέτοια πληροφορία. Τώρα, το θέμα είναι ότι και τα κίνητρα έχουν σημασία για να ελέγχεται η αξιοπιστία των πληροφοριών. Ωστόσο προσωπικά νομίζω ότι οι πληροφορίες που αναρτήθηκαν είναι αξιόπιστες. Πρώτον, η προβοκάτσια και η προπαγάνδα "μυρίζουν". Κάνουν ψιλο-μπαμ από μακριά. Δεν είμαστε και χθεσινοί στο Ίντερνετ. Δεύτερον, βλέπεις αν αυτά που σου λένε ταιριάζουν με όσα ήδη ξέρεις. Τρίτον, κοιτάζεις αν όσοι ξέρουν πέντε πράγματα μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτά που σου λέει ο πιθανός προβοκάτορας. Εδώ είχαμε πολύ κόσμο που μας έλεγε "είναι ακριβώς όπως τα λέει ο ανώνυμος" ή άλλους που έλεγαν "και λίγα λέει". Τέταρτον, κάποιοι χέστηκαν πάνω τους που καρφώθηκε το στημένο παραμύθι του τραπεζικού κατεστημένου έστω και σε ένα συγκεκριμένο blog και άρχισαν να φοβούνται μη φάνε ξύλο κλπ. Να μην ξαναλέω τα ίδια.

  Απλώς το επαναλαμβάνω κι εδώ για να δείξω ότι τελικά η απάτη του φόβου που στήνεται επιδέξια από το σύστημα είναι ο παράγοντας που τείνει να κρατάει τα στόματα ερμητικά σφραγισμένα κλειστά. Εντυπωσιάστηκα από την προηγούμενη συζήτηση στο post "ο άγνωστος πόλεμος μεταξύ των τραπεζών" οφείλω να πω και πιστεύω ότι ήταν πολύ διδακτική. Νομίζω ότι όποιος "ανάψει τα φώτα" και δούμε τι πραγματικά γίνεται προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες. Το σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ψάρωμα και τίποτε άλλο. Αν πας να το χτυπήσεις εκεί που πονάει, στην ανάδειξη της πραγματικότητας, της χωρίς παρωπίδες πραγματικότητας, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

  Όμως κι αυτά που λέει ο Agent Provocateur είναι μέρος του κόλπου. Σου λέει, αυτό που γράφεις ευνοεί τον τάδε, άρα, δεν μπορεί, είσαι βαλτός από αυτόν τον τάδε. Αναρωτιέμαι αν τα λέει καλοπροαίρετα ή όχι. Ή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ή είναι μέρος του σάπιου συστήματος, ή η γενικότερη σαπίλα τον πείθει ότι "αποκλείεται να είναι κανείς καλοπροαίρετος". Κι όμως εμένα το ύφος του post "ο άγνωστος πόλεμος μεταξύ των τραπεζών" με πείθει για κάποιο απροσδιόριστο λόγο για τη γνησιότητά του. Δεν χρειαζόμαστε αποδείξεις δικαστικού χαρακτήρα, έγγραφα και χρυσόβουλα και υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά μέσα μας το ξέρουμε ποιο είναι αλήθεια και ποιο όχι.

  Αν λοιπόν έχουμε να πούμε κάτι που θα πλήξει όσους επωφελούνται από τη σιωπή μας, ας το πούμε χωρίς να περιμένουμε προσωπικό όφελος. Να το πούμε απλώς επειδή αν βγαίνουν στο φως όλα, τότε ο κόσμος αυτομάτως γίνεται λίγο καλύτερος. Θυμάμαι το Αντίβαρο που είχε στην παλιά του ιστοσελίδα το ρητό του Ηράκλειτου: "Καθ’ότι αν κοινωνήσωμεν, αληθεύομεν,ά δε αν ιδιάσωμεν, ψευδόμεθα". Αν μιλήσουμε όλοι για τις λίγες αλήθειες που ξέρουμε, τότε αυτή η χώρα έχει ελπίδα.

  Δεν νομίζω ότι ο Βγενόπουλος και η ανάρτηση στο εδώ blog σχετίζονται. Νομίζω ότι απλούστατα το πράγμα έφθασε σε ένα σημείο ωρίμανσης που το ξέρουν τόσοι πολλοί και τόσο καλά που να μην θεωρείται πια μυστικό και να το λένε με λιγότερο φόβο.

 7. anti agent provocateur avatar
  anti agent provocateur 10/11/2008 19:23:01

  @ agent provocateur

  έχουν γραφτεί πολλές φορές σε αυτό το site σχόλια για το θέατρο του παραλόγου σχετικά με τα 28 δισ, την «κρίση ρευστότητας» (είδες το έβαλα σε εισαγωγικά), το θέατρο με την εξαγορά ιδιών μετοχών και το ερωτηματικό «Βγενόπουλου»

  Αν πας πίσω στις στις σχετικές αναρτήσεις θα δεις ότι υπάρχει προσπάθεια σύνθεσης ενός puzzle.

  Μπορεί όλη η αλήθεια να μην έχει βγεί προς τα έξω. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν έιμαστε οι βασικοί παίκτες ή τα golden boys τους εδώ. Ωστόσο ορισμένα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα.

  1. Υπήρξε (και ίσως υπάρχει) διεθνής κρίση διατραπεζικής ρευστότητας

  2. Στην Ελλάδα μάλλον ήταν διαφορετική από την διεθνή: 2(α) Πολλοί παιχνιδιάρηδες ή ολίγον γκρίζοι επαναπατρίστηκαν. Τελικά οι Κυκλάδες είναι ασφαλέστερες από τα Channel Islands. 2 (β) Η αγορά ψήφισε με τα πόδια της: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

  3. Οι δύο αυτές τάσεις δυσκόλεψαν τις μικρές και μία ή δύο ή τρεις από τις μεγάλες ιδιωτικές. Μάλλον και τις τρεις αλλά σε διαφορετικούς βαθμούς που έχουν σχέση με την ιστορία και την στρατηγική τους, αλλά δεν είναι του παρόντος.

  4. Το πακέττο των 28 δις το σκέφτηκε, όποιος το σκέφτηκε «καλοπροαίρετα» αλλά κόλλησε στο ότι η Εθνική δεν το έχει ανάγκη ούτε ενοχλείται από κρατική εποπτεία, που έχει κατά κόρον, ο Βγενό τους το σνόμπαρε κανονικά, κάτι Ελληνικές θυγατρικές ξένων ή δεν το είχαν ανάγκη ή ήταν πιο πολύ μπελά από ότι άξιζε... Οι ιδιωτικές που το είχαν ανάγκη δεν τολμούσαν να το παραδεχτούν!

  5. Οι προβολεις άναψαν όταν, εν μέσω υποτιθέμενης κρίσης ρευστότητας, ανακοίνωσαν οι Τράπεζες εξαγορά ιδιών μετοχών. Παράλογο! Τα παράλογα συνήθως όμως κρύβουν την αλήθεια. Και η αλήθεια περιλαμβάνει: Φόβο έχθρικής εξαγοράς. Πλεονάζουσα ρευστότητα εν γνώσει ότι θα μειωθούν τα δάνεια. Σπέκουλα στην μετοχή. Μεθοδευμένη δημιουργία κλίματος ευφορίας. Διάλεξε εσύ τι πιστεύεις

  Όλα αυτά, agent provocateur, τα έχω δει γραμμένα εδώ πάνε τώρα 2 βδομάδες; έχω χάσει λογαριασμό, αλλά αν πας πίσω θα τα δεις.

  Προσωπικά θα φοβόμουν να πω ποια από τις τρεις (Αλφα, Eurobank, Πειραιώς) έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η απάντηση φυσικά είναι και οι τρεις, αλλα διαφορετικό η κάθε μία, που είπαμε δεν είναι του παρόντος.

  Τέσσερεις ακόμα πτυχές για την στορία αυτή και τέλειωσα:

  Α. Το καρτέλ. Κατάλαβέ το γιατί αρχίζει να το καταλαβαίνει και ο καστανάς της γωνίας. Το ελληνικό τραπεζικό παιχνίδι είναι στημένο, σικέ fixed, πώς το λένε; Το spread είναι τεχνητά λίγο ψηλότερο από ότι θα ήταν σε ελεύθερη αγορά.

  Β. Το καρτέλ συντηρείται από την τιμολογιακή πολιτική της Εθνικής. Όποτε, αραιά και που η Εθνική θυμάται την δύναμή της, παρεμβαίνει το αόρατο χέρι, που νομίζεις εσύ, αφελή, ότι είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ή ο ΥπΟικονομίας...

  Γ. Λάθος. Υπάλληλοι και αυτοί. Το αόρατο χέρι είναι η κάθε Τρέμη και ο κάθε Πρετεντέρης και όλη αυτή η παρέα, με επικουρική βοήθεια από έγκυρες φυλλάδες, και ολίγη λάσπη από εδώ και από εκεί. Και φυσικά κανένας Διοικητής δεν έιναι 100% καθαρός, ανθρώπινο. Και γιατί παρεμβαίνουν αυτοί υπέρ του «ιδιωτικού ανταγωνισμού;»

  Δ. Διότι μπορούν, και οι πολιτικοί και οι διορισμένοι τους τρέμουν και όποιος τολμήσει να νομίσει ότι είναι ελεύθερος, τον καθαρίζουν, μεταφορικά συνήθως, αν και θυμάμαι τουλάχιστον έναν κυριολεκτικό, Θεός σχωρέστον.

  Η Εθνική, εδώ και πολύ καιρό, μπορεί να κλείσει και την άλφα και την βήτα και την γάμμα. Αλλά δεν την αφήνουν (και δυστυχώς, όχι γιατί δεν πιστέυουν στα μονοπώλια)

  Συγγνώμη αν σε κούρασα.

  Αντε πες τώρα ότι δουλέυω εγώ για οποιονδήποτε.

 8. anti agent provocateur avatar
  anti agent provocateur 10/11/2008 19:25:49

  το πράγμα έφθασε σε ένα σημείο ωρίμανσης που το ξέρουν τόσοι πολλοί και τόσο καλά που να μην θεωρείται πια μυστικό και να το λένε με λιγότερο φόβο.

  εύγε Επώνυμε!

  ΥΓ μην σου περνάει από το μυαλό ότι ο φόβος έχει φύγει, απλά το θέατρο φαίνεται και το «πρόβλημα» δεν έχει λυθεί ακόμα.

 9. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 10/11/2008 19:45:40

  Κοίτα πως μαζεύεται τώρα να αποφασίσει η "μη εργοδοτική" οργάνωση!

 10. ΕΕΤ avatar
  ΕΕΤ 10/11/2008 19:56:27

  όχι όχι, δεν είμαστε καρτέλ

 11. Agent Provocateur avatar
  Agent Provocateur 10/11/2008 19:57:31

  Δεν ήταν στις προθέσεις μου να υπονοήσω ότι το ίδιο το blog (ή ο διαχειριστής του) παίζει παιχνίδια άλλων. Μακριά από μένα τέτοιες σκέψεις. Όμως νομίζω ότι ήταν λάθος η άκριτη υιοθέτηση των εικασιών του "ανώνυμου", υπό από τον πιασάρικο τίτλο "Ο άγνωστος πόλεμος των τραπεζών". Για θυμηθείτε τι έχει γίνει σε κάτι άλλα blogs, που φιλοξενούσαν αναρτήσεις με δήθεν "εκ των έσω πληροφορίες" για ασφαλιστικές εταιρείες που "κλείνουν εντός των ημερών", και έκτοτε έχουν περάσει πολλοί μήνες χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι. Εγώ, παραλίγο να αλλάξω ασφαλιστική για το αυτοκίνητό μου διαβάζοντας εκείνη την ψευτοφήμη - ευτυχώς ο ασφαλιστής μου με οδήγησε σε ψυχραιμότερες σκέψεις μολονότι δεν θα με έχανε από πελάτη κι απλώς θα με ασφάλιζε σε άλλη εταιρεία.

  Εις τα καθ' ημάς, πόσο σίγουροι μπορείτε να είστε ότι ο "ανώνυμος" δεν λειτουργούσε ως "λαγός" του διαχειριστή "σκουρόχρωμων" (ας πούμε ότι το εννοώ λόγω... αραβικής καταγωγής) κεφαλαίων Βγενόπουλου ως προς τις επιδιώξεις του τελευταίου τόσο για την κυριαρχία του στον τραπεζικό χώρο (μετά την εξουδετέρωση της Eurobank), όσο και για τη δυναμική είσοδό του εν είδει Μεσσία στην πολιτική σκηνή;

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/11/2008 20:12:29

  Όντως, τίποτε δεν αποκλείεται θεωρητικά από αυτά που γράφεις. Όμως υπάρχουν κριτήρια και σου τα έγραψα πριν, για να ξεχωρίζεις τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο. Και το Antinews ακριβώς αυτό δεν έκανε, που έγινε αλλού: δεν μας είπε για "πληροφορίες εκ των έσω" και πράσινα άλογα, αλλά μας είπε την καθαρή αλήθεια: προκειται για σχόλιο ανώνυμου. Αν πήγες να αλλάξεις ασφαλιστική με τέτοιες δήθεν πιασάρικες πληροφορίες, τότε δεν μου κάνει εντύπωση που σου φαίνεται στημένο το σχόλιο του ανώνυμου.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/11/2008 20:12:43

  ουουου...

  βλέπω χαλάρωση και loose lips!

  Agent provocateur, βέβαιοι είμαστε μόνο για τον θάνατο και την εφορία.

  Αν εσύ πιστεύεις κάτι άλλο νομίζω ότι το πληκτρολόγιό σου δουλέυει και οι οθόνες μας περιμένουν...

  Ασχετο τώρα. Τι κοινό έχει ο κ. Λάτσης με τον κ. Βγενόπουλο;

  Ο ένας γιός του μπαμπά με περγαμηνές, και ναυτιλιακά λεφτά μπαμπά. Εμφανίστηκε ως ex machina deus και αγόρασε ένα σκασμό σαπάκια σε φαινομενικά υψηλές τιμές, που ομολογώ με κούφαναν τότε. Δεν είχα εκτιμήσει το "oligopoly in a fragmented state controlled sector" premium. Μην φωνάξει κανείς, αδυνατώ να το μεταφράσω.

  Ο άλλος άγνωστος με καλούτσικο δικηγορικό γραφείο και πρώϊμη έφεση για εχρικές εξαγορές, ή μάλλον για bear hugs. Με πρόσβαση σε ναυτιλιακα, υποτίθεται λεφτά, μερικά φημολογούμενα «ανοιχτόχρωμα γκρίζα». Miracolo miracolo ανακάλυψε την ίδια αναποτελεσματική διασπασμένη, κρατικοδίαιτη ολιγοπωλιακή τραπεζική αγορά, όπου πας μη βλαξ με άδεια κονομάει. Θα την φάει την Αλφα ή δεν θα την φάει; Την θέλει; ή προτιμάει να παριστάνει ότι απειλεί; Το greenmail αποδίδει καμμιά φορά περισσότερο από την εξαγορά.

  Συμπέρασμα, οι κκ Λάτσης και Βγενόπουλος είναι στον ίδιο κλάδο και ...ζηλεύω.

 14. Factorx avatar
  Factorx 10/11/2008 20:25:35

  @Επώνυμος και Agent Provocateur : θα περίμενα απο σοβαρούς αναγνώστες όπως εσείς συγκεκριμένες θέσεις που να αντιστρατεύονται αυτά που υποστηρίζει ο άνωνυμος στο επίμαχο ποστ. Επειδή ακόμα και ο ίδιος ο Βγενόπουλος, ή ο Σάλας να το έγραφε, ή έμμισθος υπάλληλός τους να το έγραφε -και να το ξέραμε - θα το βάζαμε. Το θέμα είναι τι λέει κάποια ανάρτηση, ή σχόλιο και οχι ποιός το λέει και τι υποπτευόμαστε εμείς οτι είναι αυτός που το λέει. Να με συμπαθάτε που θα το πω, αλλά αυτό το βρίσκω ολίγον σκοταδιστικό. Και κάτι ακόμα: Οι φωτισμένοι και προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου δεν θέλουν να ακούν φωνές μέσα απο το σύστημα που πολεμούν το ίδιο το σύστημα, σημείο κι αυτό της κατάρρευσης; Τα έχουν όλα έτοιμα και δοκιμασμένα στο μυαλό τους; Λυπάμαι αλλά μακριά απο εμάς αυτή η λογική.

 15. Agent Provocateur avatar
  Agent Provocateur 10/11/2008 20:34:30

  Φάκτορα, δηλαδή για να ικανοποιηθεί το... λαϊκό αίσθημα και αισθητήριο, θα πρέπει εμείς να αποδείξουμε ότι ΔΕΝ είμαστε ελέφαντες; Ή μήπως θα ήταν δεοντολογικά ορθότερο να αποδείκνυε ο "ανώνυμος" τίνι τρόπω αντιμετωπίζει η Eurobank "πρόβλημα ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας"; Αποδείξεις όμως, όχι ακριτομυθίες! Γιατί, οι απλοϊκές ερμηνείες του τύπου "παλαιότερα έκανε επιθετική πολιτική στα στεγαστικά δάνεια και τώρα δίνει υψηλά καταθετικά επιτόκια, άρα έχει σίγουρα πρόβλημα" μόνον απόδειξη δεν συνιστούν. Είναι όσο "απόδειξη" είναι και οι οιμωγές του Βγενόπουλου για το αν ο Λάτσης είναι διατεθιμένος να βάλει λεφτά από την τσέπη του στην τράπεζά του...

 16. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 10/11/2008 21:24:55

  Τσακωνονται οι κκ. πανω στο σβερκο της Ελληνικης κοινωνιας. Στο τελος στης συσκεψης εαν προσεξατε μας αφησαν εναν ΓΡΥΛΟ.

  - other people money-MIG, με τον

  - my father's money-EFG με τον

  - any money is good money - NBG

  και τους λοιπους Συντροφους Αγωνιστες.

  ΠΠ

 17. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 10/11/2008 21:31:42

  Οπως ειπα και παλιοτερα

  " με ξενο κωλο γινομαι κι εγω πουστης "

  ΠΠ

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/11/2008 21:36:03

  ΠΠ, να σε προτείνουμε για την θέση του Αντώναρου!

 19. πολλοί ανώνυμοι avatar
  πολλοί ανώνυμοι 10/11/2008 21:39:31

  Χαίρομαι που αισθάνεσαι δικαιωμένος. Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι -εν μέρει.

  Θα είμαι πλήρως δικαιωμένος όταν και η Αλφα και η Πειραιώς τραγουδήσουν το: «τα κοριτσάκια σέρβικα τα λένε τζουρνεράκια», και όταν μειωθεί το εκάρ σε κάτι που μοιάζει με Δυτική Ευρώπη.

  Διάβασε τι έγραψε ο ΠΠ, νομίζω περιγράφει με σαφήνεια το θέμα.

 20. anti agent provocateur avatar
  anti agent provocateur 10/11/2008 21:44:41

  Το κύριο πρόβλημα της Eurobank δεν είναι η κεφαλαιακή επάρκεια ή η ρευστότητα, αλλά όπως η μαγεία έφυγα από το μαγικό χαλί του Αλλαντιν, έτσι και εκεί...θες να συζητήσουμε τις στρατηγικές ανεπάρκειες και ενδογενείς αστάθειες της Eurobank; Λάθος φόρουμ. Εξ άλλου τι στενοχωριέσαι; Θαύμα μαγαζί. Ικανό, εργατικό, τίμιο.

 21. Factorx avatar
  Factorx 11/11/2008 00:23:33

  Η απάντηση της Εurobank

  Δήλωση του κ. Νανόπουλου εκ μέρους της Εurobank έχει ως εξής:

  «Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Εurobank EFG με αίσθημα ευθύνης συντάχθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζών, κρίνοντας θετικά τα μέτρα του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου ότι έτσι θα διευκολυνθεί η ομαλή ροή της χρηματοδότησης των τραπεζών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και θα ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης.

  Πέραν αυτών, η Eurobank αναλαμβάνει και πρόσθετες πρωτοβουλίες με δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Οπως προκύπτει και από τα προσφάτως δημοσιευθέντα αποτελέσματα εννεαμήνου, η Eurobank διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, τον υψηλότερο δείκτη φερεγγυότητας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών της και της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζοντας και κατά το μήνα Οκτώβριο τη ροή χορηγήσεων.

  Επιπλέον, η Eurobank διαθέτει την ισχυρή υποστήριξη του βασικού της μετόχου, ο οποίος στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας συμμετείχε επενδύοντας 500 εκατ. ευρώ από ίδια διαθέσιμα. Καθ’ όλο δε το διάστημα αυτό, ο βασικός μέτοχος διατήρησε σταθερή τη μετοχική του θέση και κατά την τελευταία δύσκολη συγκυρία προχώρησε σε περαιτέρω αύξησή της, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη του στην τράπεζα και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

 22. archaeopteyx avatar
  archaeopteyx 11/11/2008 08:22:27

  Βλέπω λοιπόν την αξία του ολιγοπωλίου...Θα γίνουν σοσιαλιστές και φιλάνθρωποι προκειμένου να μην το χάσουν.

  Να κάνω πρόβλεψη; Θα το κρατήσουν μέχρι οι μεγάλοι εταιρικοί πελάτες να αγνοήσουν την εγχώρια δανειοδοτική αγορά. Κάποια στιγμή ο ΟΤΕ, η ΑΒ Βασιλόπουλος, θα δουλεύουν αποκλειστικά με τράπεζες της «Μητρόπολολης». Πόσες εγχώριες θα συντηρούν τα εορτοδάνεια;

 23. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/11/2008 09:43:13

  FactorX δεν δέχομαι να με βάζεις στην ίδια μοίρα με τον Agent Provocateur, εκτός αν δεν κατάλαβες τι ακριβώς έγραψα.

  Μου κάνει εντύπωση η τόσο γρήγορη παρουσία προβοκατόρων, πραγματικών προβοκατόρων στη συζήτηση. Ο ανώνυμος του σχολίου "Ο άγνωστος πόλεμος μεταξύ των τραπεζών" δεν μίλησε για πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, ούτε για πρόβλημα ρευστότητας. Έρχεται εδώ τώρα ένας άλλος ανώνυμος και μας λέει ότι τάχα είπαν για "πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας" της Eurobank. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το σχόλιο του αρχικού ανώνυμου μας λέει ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, απλώς δεν βρίσκει καινούργια λεφτά για να δανείσει και θα μείνει πίσω η ανάπτυξή της, λόγω του ότι δεν λειτουργεί η διατραπεζική αγορά.

  Συμπέρασμα: το site διαβάζεται και οι προβοκάτορες δεν δουλεύουν μόνον για το κράτος, αλλά και για τους ιδιώτες. Εκτός κι αν το κράτος δουλεύει για τους ιδιώτες.

 24. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/11/2008 10:41:38

  μα λογικό δεν είναι ο καθένας να λέει "αυτά που ξέρει". Τα οικονομικά συνμφέροντα των τριών ιδιωτικών τραπεζών που διακυβεύονται από την κρίση, που de facto ισχυροποιεί την Εθνική είναι μεγάλα.

  Φυσικά οι Τράπεζες οι ίδιες δεν έχουν δικούς τους μοχλόυς πίεσης. Δηλαδή, δεν μπορούν να μου κόψουν εμένα το δάνειό μου, όχι επειδή είμαι ψευδώνυμος, αλλά επειδή δεν έχω! Τώρα, αν δούλευα στο Βήμα ή την Καθημερινή.... μπρρρ

  Σε τελευταία ανάλυση, οι Τράπεζες είναι θύματα του προστατευτισμού που οι ίδιες δημιουργησαν σε μια μικρή αλλα ελεγχόμενη αγορά, με υψηλές προμήθειες, υψηλά περιθώρια, όπου οι μονόφθαλμοι βασιλεύουν σε σχέση με τους τυφλούς.

  Για σενα "επώνυμε", θυμάσαι την απελευθέρωση χρηματιστηριακών προμηθειών; Είδες καμία προμήθεια να "απελευθερώνεται"; Όχι. Αντ' αυτού εξαγοράστηκαν οι χρηματιστηριακές από τις τράπεζες. Η εξέλιξη; Από λίρες, σε ταξίδια δολαρίων, σε τριγωνικές συναλλαγές, σε δομημένα.

  Μην έχεις αμφιβολία ότι στο θέμα των τραπεζών, το Κράτος και, συχνά, η Εθνική, δουλεύουν για τους ιδιώτες.

 25. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/11/2008 10:59:52

  Αρχαιοπτερύξ, όχι, δεν το ξέρω αυτό που γράφεις για την απελευθέρωση των χρηματιστηριακών προμηθειών. Αν θελεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος, θα σου ήμουν ευγνώμων. Αν και, άσχετα από αυτά, όντως δεν έχω καμιά αμφιβολία για το ότι συχνά δουλεύουν και το κράτος και η Εθνική για τους ιδιώτες.

 26. KaryID avatar
  KaryID 11/11/2008 11:07:58

  @μια χαρά συμπυκνωμένα τα περιέγραφε η ανάρτηση, ούτε συκοφάντησε, και αν πιστεύουμε ότι θα μας κόψουν το δάνειο ή θα μας κάνουν ντα αν εκφράζουμε τη γνώμη μας από εδώ ή οπουδήποτε, έ τότε ας πάμε μόνοι μας να χτυπήσουμε την πόρτα της φυλακής και να μπούμε μέσα για να μας φύγει ο φόβος.

  Έχουν καταστήσει ψυχολογικό όμηρο όλη την κοινωνία - τραπεζικό άουσβιτς - τρομοκρατούν ανώνυμα από το τηλέφωνο αλλά μόλις βρεθεί κάποιος να ψελλίσει ότι είναι παράνομη η παρενόχληση στην οικία και η πρόσβαση στα οικονομικά μας δεδομένα εμφανίζονται μετά με άλλο πρόσωπο και βάζουν κοριτσάκια με γλυκειά φωνή να τηλεφωνούν στα νοικοκυριά.

  Συμπέρασμα: μην τους υπερτιμάτε.

 27. archaeopteyx avatar
  archaeopteyx 11/11/2008 18:42:28

  To αν έχουν ή δεν έχουν κεφαλαιακή επάρκεια είναι μεταξύ τους και της ΤτΕ. Δυστυχώς, στην μικρή αυτή χώρα, αντε να πιστέψω ότι ο κ. Προβόπουλος δεν θυμάται ότι δούλευε για την Πειραιώς και την Αλφα, ή ότι δεν έχει επίγνωση ότι καπου θα δουλεύει όταν φύγει από την ΤτΕ.

  Από το τι φαίνεται προς τα έξω, δεν έχουν κρίση ρευστότητας καθ' εαυτή, κρίση απώλειας μεριδίου αγοράς προς την Εθνική έχουν.

  Το ότι αγοράζουν ίδιες μετοχές το θεωρώ επιεικώς ανεξηγητο. Μείωση κεφαλαίου, τέτοιες μέρες. Ή φοβούνται απόπειρες εξαγοράς, ή τα παιδιά έχουν stock options...Τι να πω; Περίεργο.

  Ο Βγενόπουλος είπε τα εύλογα και όποιος δεν του αρέσουν, ας διαβάσει εγχειρίδια εταιρικής χρηματοδότησης. Αν ένα μαγαζί έχει πρόβλημα, τα αφεντικά κάνουν άυξηση κεφαλαίου, και αν δεν εχουν, παραιτούνται των δικαιωμάτων τους και μπαίνουν άλλοι.

  Το ότι τα λέει ο Βγενόπουλος ωστόσο...δεν σας εντυπωσιάζει; Κατάλαβε κανείς γιατί διαφήμισε ο Βγενόπουλος ότι ΘΑ κάνει αύξηση κεφαλαίου; Όταν ετοιμάζει μη φιλικές εξαγορές δεν το διαφημίζεις. Άρα ή θα είναι φιλικός ή δεν α κάνει εξαγορές ή κάτι άλλο.

  Και ο κ. Λάτσης έχει λεφτά, και τα διυλιστήρια έχουν ξεσκιστεί στο χρήμα τα τελευταία 3 χρόνια, άρα και ο άλλος κύριος έχει χρήμα. Η Άλφα είναι το μόνο πρόβλημα; Μπορεί αλλά δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος...Ή μήπως για αυτό γίνεται θόρυβος; Μήπως ο Βγενό φωνάζει για τον Δρ. Σπύρο για να τα ακούει ο κ. Γιάννης; Μα ο κύριος Γιάννης έχει (είχε;) μικρό ποσοστό...σχεδόν δεν τον αφορά.

  Κάτι δεν δένει...

  Αλλά θυμηθείτε το σκάνδαλο με την Τράπεζα Κρήτης. Το μέρος που οι ΔΕΚΟ έχωναν λεφτά αβέρτα στην Κρήτης. Το θυμάται κανείς;

  Κάτι μου λέει ότι έχουν εισρεύσει μεγάλα ποσά από ΔΕΚΟ (ΟΣΕ; ΟΠΑΠ;; άλλοι με μετητά;) σε μερικές ιδιωτικές τράπεζες. Γιατί δεν το ψάχνει κανένας δημοσιογράφος, ή γιατί δεν ρωτάει κάποιος αντιπολιτευόμενος πολιτικός; Ρευστότητα από την πίσω πόρτα. Αλλά Κοσκωτά! Σε ποιόν τα έδωσαν; (γιατί το ξέρω ότι τα έδωσαν)

  Αργά ή γρήγορα θα μάθουμε. Πολύ θέατρο παραλόγου ωστόσο που σημαίνει κατι γίνεται που ο κοινος θνητός δεν το καταλαβαίνει.

  Τουλάχιστον είναι ευχάριστο παζλ.

 28. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/11/2008 19:00:17

  Καλά, Αρχαιοπτερύξ, το πιστεύεις ότι την ίδια σκέψη με εσένα έκανα σήμερα;! Όχι δηλαδή για το αν έγινε σήμερα, όσο σκεφτόμουν το τι είχε γίνει τότε, που θεωρούνταν απιστία κατά του Δημοσίου που είχε πάει ο Πέτσος τα λεφτά των ΔΕΚΟ στην Τράπεζα Κρήτης και σύγκρινα το τότε με το τώρα. Άλλες εποχές. Σήμερα δεν τρέχει τίποτε, όπου και να τα πας. Τότε θεωρούνταν σκάνδαλο, δεν ξέρω αν ήταν και πραγματικά, πάντως είχαν παραπεμφθεί και καταδικαστεί υπουργοί για κάτι που σήμερα θα θεωρούνταν (δικαίως ή αδίκως δεν παίρνω θέση) παρωνυχίδα. Θυμάμαι όμως σαν να ήταν τώρα τον Πέτσο σε μια τηλεοπτική συνέντευξη να τον ρωτάνε "αν ξαναήσασταν Υπουργός σήμερα, σε ποια τράπεζα θα πηγαίνατε τα χρήματα των ΔΕΚΟ;" και αυτός απαντούσε "Το πάθημα μάθημα. Στην Εθνική Τράπεζα". Οι καιροί αλλάζουν, αλλά το πρώτο μαγαζί σε μια και τώρα όπως και τότε κρατικοδίαιτη οικονομία παραμένει το ίδιο...

 29. archaeopteyx avatar
  archaeopteyx 11/11/2008 19:26:38

  τότε, νομίζω ότι το επιτόκιο ήταν λίγο εκτός αγοράς, εξ άλλου τότε υπήρξε υπεξαίρεση από το αφεντικό και υποτίθεται λεφτά στο μεγάλο αφεντικό. Τώρα είναι εξυπηρέτηση. Οι κλοπές έχουν γίνει πιο σοφιστικέ.

 30. Agent Provocateur avatar
  Agent Provocateur 11/11/2008 22:38:55

  Αγαπητέ (κατά ψευδώνυμο μόνο) "Επώνυμε", γιατί εξανίστασαι; Αποκλείεις, αντί για... προβοκάτορες των τραπεζών (!) να είμαστε άσχετοι με δαύτες (όπως κι εσύ ισχυρίζεσαι ότι είσαι), και απλώς να μη μας αρέσει η άκριτη (αν και μη εσκεμμένη) υιοθέτηση φημών σε τούτο το blog για να μην καταντήσει όπως κατάντησαν άλλα, που έστω και εν αγνοία τους καθίστανται πολιορκητικοί κριοί για τις επιχειρηματικές επιδιώξεις ανθρώπων οι οποίοι, αφού διαβάσουν τις φήμες που διέσπειραν σε βάρος των ανταγωνιστών τους, πίνουν κατόπιν εις υγείαν του κορόιδου (=του εκάστοτε blogger που σπεύδει να τις υιοθετήσει);

  Ουφ... σας κούρασε το μακροπερίοδο, ε;

 31. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/11/2008 23:16:32

  @Agent Provocateur.

  Εξανίσταμαι όταν βλέπω να υπάρχει εσκεμμένη διαστρέβλωση λεγομένων. Κλασική τακτική των "δολοφόνων χαρακτήρων" στο διαδίκτυο και αλλού. Η "δολοφονία χαρακτήρων" είναι αγαπημένο σπορ των προβοκατόρων.

  Δεν λέω ότι είσαι σίγουρα προβοκάτορας, όμως το να διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα του άλλου είναι προβοκατόρικη τακτική.

 32. Agent Provocateur avatar
  Agent Provocateur 12/11/2008 01:21:44

  Μάλιστα... Δε μου λες, αλήθεια, το να διακινδυνεύεις - όχι εσύ, στον κάθε "ανώνυμο" σπερμολόγο αναφέρομαι - να καταστρέψεις (εμμέσως) τις ζωές κάποιων χιλιάδων ανθρώπων που βγάζουν ένα γλίσχρο μεροκάματο σε συνθήκες "γαλέρας", αποδομώντας χωρίς επαρκή στοιχεία τη φήμη της Χ τράπεζας που τους δίνει αυτό το γλίσχρο μεροκάματο, δεν είναι κι αυτό προβοκατόρικη τακτική; Ή μήπως βαλθήκαμε να επιβάλουμε με το στανιό τη λενινιστική ρήση ότι "οι σκλάβοι δεν έχουν τίποτε να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους", οπότε ας χάσουν κι αυτό το γλίσχρο μεροκάματο στη "γαλέρα"; Ούτε η Αλέκα δεν αποτόλμησε να ξεστομίσει τόση χαιρεκακία για την κρίση...

 33. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 12/11/2008 19:37:51

  Συγγνώμη, δεν είχα καταλάβει ότι εργάζεσαι (εσύ ή κάποιος δικός σου) στη "γαλέρα".

  Από τη στιγμή που τα λεφτά, τα 28 δις, είναι δικά μας, δικαιούμαστε να ξέρουμε πού πάνε. Το να μην λέμε την αλήθεια στο λαό επειδή δήθεν κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους (ανεύθυνη κινδυνολογία) είναι ακόμη χειρότερο. Κάνουμε κουμάντο ως λαός ή δεν κάνουμε; Ως προς το αν υπάρχουν "επαρκή στοιχεία" κλπ., έχουν ειπωθεί πολλά παραπάνω και δεν υπάρχει λόγος να επανέλθουμε. Η γνώμη μου είναι ότι τα όσα ειπώθηκαν ήταν πάρα πολύ καλά τεκμηριωμένα.

 34. KaryID avatar
  KaryID 12/11/2008 19:54:08

  ΤΑ BLOG ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

  ακούω σε ραδιοσταθμό τώρα ότι bloggers μέσω του blog ΝΑΥΤΙΛΟΣ καλούν μέσω της δικτυακής κοινότητας το κοινό σε έμπρακτη σιωπηλή διαμαρτυρία με θέμα τα δάνεια κλπ.

  επίσης αγαπητέ @agent provocateur δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις και εσύ ότι είναι καλό να γίνεται γνωστό και ένα παράπλευρο πρόβλημα (π.χ. ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί σε ορισμένους χώρους)

  όσοι συναλλάσσονται με τράπεζες, οι απλοί πελάτες, αμέσως καταλαβαίνουν μπαίνοντας σε μια τράπεζα τι κλίμα επικρατεί ... αν θέλεις διάβασε και παραπάνω το σχόλιό μου

 35. Agent Provocateur avatar
  Agent Provocateur 13/11/2008 10:10:15

  Το να μιλάμε με εξυπνακίστικες εικασίες, δηλαδή για το αν και ποιος εργάζεται πού, είναι το μόνο εύκολο. Μάθε λοιπόν, αγαπητέ "Επώνυμε", ότι μόνο στη "γαλέρα" δεν εργάζομαι (ούτε εγώ, ούτε κάποιος γνωστός μου), αλλά απεναντίας εργάζομαι κάπου με συνθήκες τις οποίες σίγουρα θα ζήλευες και για την κατάκτηση των οποίων πολλοί εργαζόμενοι έχυσαν αίμα. Αλλά, όπως φαίνεται, μερικοί δεν μπορούν να αντέξουν ότι μπορεί κάποιος που είναι θέσει ουδέτερος να μη δέχεται την εύκολη σπέκουλα, και σπεύδουν αμέσως να πιάσουν τον κουβά. Αυτό είναι το κακό στο Yunanistan: πίσω από κάθε αντίδραση στη σπέκουλα και στη τζάμπα μαγκιά, συνηθίσαμε να βλέπουμε πάντοτε "συμφέροντα"...

 36. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/11/2008 15:28:41

  Μάλλον εσύ έκανες αυτό για το οποίο κατηγορείς τους ανωνύμους, να βλέπεις δηλαδή συμφέροντα πίσω από την κάθε αντίδραση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.