#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/06/2008 14:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίδοξοι εφοπλιστές, το ΥΕΝ και η μεγάλη μπάζα με την κόκα

Θυμάστε στο post με θέμα τη δίωξη κατά Κεφαλογιάννη που αναγνώστης μας ρωτούσε για τις διασυνδέσεις των αδελφών Νίκου και Γιώργου Κορνιλάκη, από το Ρέθυμνο, των οποίων το πλοίο πιάστηκε  με 3,2 τόνους κοκαΐνη ανοιχτά των Δυτικών ακτών της Αφρικής; Να λοιπόν τι έγραφε για το θέμα αυτό στις 10/2  τοkentri.gr: «

Ήταν κοινό μυστικό στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, ότι ο νεαρός Ρεθυμνιώτης πλοιοκτήτης Νίκος Κορνηλάκης θα επιχειρούσε να κάνει τη μεγάλη μπάζα, προκειμένου να απαλλαγεί από τα χρέη που τον έπνιγαν και όπως ήταν το όνειρό του, να κάνει δυναμικό μπάσιμο στο κλαμπ των Ελλήνων εφοπλιστών.Το μεγάλο όνειρο του νεόκοπου πλοιοκτήτη ναυάγησε προχθές στις ακτές της δυτικής Αφρικής, όταν το υπό σημαία Παναμά μικρό φορτηγό Junior με τους 3.200 τόνους κόκας , με προορισμό τη μεγάλη αγορά της Ευρώπης πιάστηκε, μετά από παρακολούθηση, από τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές. Η εφοπλιστική του σταδιοδρομία αρχίζει μόλις τον Ιούλιο 2005, όταν αντί 260.000€ σε επιταγές μηνιαίας λήξεως, αγοράζεται από την Ναυτιλιακή Εταιρία «ΛΑΜΔΑ» το μικρό φορτηγό «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» που είχε ρυμουλκηθεί στον Πειραιά από το Βόλο όπου ήταν παροπλισμένο. Ως εκπρόσωπος της ΛΑΜΔΑ φερόταν κάποιος Αργυριάδης Ανδρέας, ενώ στην πραγματικότητα πλοιοκτήτες ήταν οι Ρεθυμνιώτες αδελφοί Κορνηλάκη. Το πλοίο επισκευάσθηκε και ανακαινίσθηκε στις εγκαταστάσεις της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ και στη συνέχεια παροπλίσθηκε στα Ναυπηγεία ΨΥΧΑΛΗ στο Πέραμα, όπου και κατασχέθηκε από τους επισκευαστές για πλήθος ακάλυπτων επιταγών, εκδόσεως ΑRT &TRADING International LTD, εταιρία για την οποία υπέγραφε ο κ. Ν. Κορνηλάκης. Για να αποφύγει ο Ν. Κορνηλάκης την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του, το 2005 την μεταβίβασε στον αδελφό του Γεώργιο Κορνηλάκη. Στο παιχνίδι μπαίνει η ΣΥΠΑΤ Α.Ε. με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας, με φερέγγυες επιταγές της οποίας αντικαταστάθηκαν οι σφραγισμένες επιταγές Κορνηλάκη και έτσι συνεχίσθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι μετασκευές.Το Φεβρουάριο 2007 το «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» μεταβιβάζεται στην off Shore SEASCAPE Management S.A. (με έδρα τo φορολογικό παράδεισο Marshall), μετονομάζεται σε “JUNIOR”, ασφαλίζεται στα LLOYDS και υψώνει σημαία Παναμά. Ναυλώνεται για δύο χρόνια και με 7μελές πλήρωμα (6 Έλληνες και 1 Σύρο) αποπλέει για Freetown, όπου παραδίδεται στους ναυλωτές του. Λίγους μήνες αργότερα μεταβαίνει στο Freetown και ο Ν. Κορνηλάκης. Διακόπτει μονομερώς τη χρονοναύλωση και αναλαμβάνει ο ίδιος τη διαχείριση του πλοίου. Απολύει το πλήρωμα και προσλαμβάνει Αφρικανούς και βρίσκει ο ίδιος διάφορα φορτία»

Και καταλήγει το kentri.gr: «Λέγεται ότι χάρη στις ιδιαίτερα καλές του σχέσεις με το περιβάλλον του προηγούμενου. Υ.Ε.Ν. κ. Κεφαλογιάννη και τις διασυνδέσεις του με πολιτικούς παράγοντες του Ρεθύμνου, παρά τις οφειλές, ο κ. Κορνηλάκης επιτυγχάνει την αλλαγή νηολογίου». Δεν ξέρω αν του απάντησε κανείς από τότε, αλλά κατά τη γνώμη μου τίθεται μέγα θέμα. Επειδή άλλο το χασισάκι και άλλο η κόκα. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την κυβέρνηση: Υπάρχει μεροληψία εις όφελος των συγκεκριμένων «εφοπλιστών»; Πίεσε κανείς του λιμενικούς που ανέλαβαν την προανάκριση για την κόκα; Τι γίνεται με την ανάκριση; Έχει ολοκληρωθεί; Εδώ είμαστε για τυχόν απάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 03/06/2008 15:25:44

  Σε θερμοπαρακαλώ "factorx",αφαίρεσέ μου τον λόγο.Μη μου επιτρέψεις να ανοίξω το στόμα μου για το συγκεκριμένο θέμα,γιατί θα γίνει τοπικός σεισμός 7 ρίχτερ στο Ρέθυμνο,όταν γράψω για την φαμίλια Κεφαλογιάννη και τους ψηφοφόρους της αδελφούς Κορνιλάκη(38 και 36 ετών μπουμπούκια),τους επίδοξους Ωνάσηδες.Πίστεψέ με,τέτοια βρωμόπαιδα - κυριολεκτώ - δεν έχει γεννήσει άλλα η λεβεντογέννα Κρήτη.Η μισή Ελλάδα κλαίει, από τα πλήγματα που έχει δεχτεί απο τα παλιόπαιδα αυτά,μεταξύ αυτών και εγώ ο "βλάξ",που με δάγκωσαν άγρια,μια και χρημάτισα Αρχικαπετάνιος τους για ένα διάστημα και τους "μούντζωσα", μόλις ψηλιάστηκα τι πήγαιναν να κάνουν....."Βρώμα και δυσοδία" αυτοί και οι σχέσεις τους,οι επαφές τους.Φτου τω στόματί μου ,Κύριε!

 2. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 03/06/2008 17:09:28

  Δεν φταις εσύ Ιωάννη Εμμ. Νομικό
  Φταίμε εμείς που σήμερα
  με τον Μήτσο (ταξίαρχος αεροπορίας εκ. εισβολής στη Κύπρο το 1974)
  καθόμαστε στα P.C.
  και δεν τα κάψαμε ακόμα
  τα σαράβαλα τους
  να δεις μετά χαρά
  στα στέκια
  του Ρεθύμνου
  και
  του Άμστερνταμ
  και να δεις
  που θα πάει
  η τιμή .

 3. Swell avatar
  Swell 03/06/2008 17:39:08

  Ψάξτε να βρείτε τι γίνεται στους Καλούς Λιμένες με τις εκφορτώσεις της άλλης ΜΕGAλης Κρητικής οικογένειας.

 4. thanos avatar
  thanos 03/06/2008 17:46:39

  kyrioi, Osa pio polla xerete,oso pio polla vgainoun sto fws...allo toso kai o Mpoulhs ginetai o pio katallhlos...so you deserve, whatever you have.

 5. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 03/06/2008 18:57:50

  THANO-μάλλον αντίθετα πάνε να ακούσεις στη πιάτσα πως εκφράζονται οι οπαδοί του .

 6. Sratis avatar
  Sratis 03/06/2008 19:45:13

  http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/332678/Articl
  ..
  Τη διανομή μερίσματος 0,89 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2007 ενέκρινε πριν από λίγο η τακτική γενική συνέλευση της ΑΒ Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας γνωστοποιήθηκε η αποχώρηση του κ. Ραφαήλ Μωυσή και η αντικατάστασή του στην θέση του Προέδρου του Δ.Σ. από τον κύριο Κώστα Κυριακίδη.

  Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι όσοι έχουν την ιδιότητα του μετόχου της εταιρίας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 09.06.2008. Από την 10.06.2008, οι μετοχές της εταιρίας που θα διαπραγματεύονται στο ΧΑ, θα είναι χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.

  Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου.
  ……………………………………………………………………………..
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 7. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 03/06/2008 21:55:02

  Anonymous –υπάρχει Πράσινος ήλιος ???
  καλά πλάκα μας κάνεις!!!

 8. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 04/06/2008 13:09:46

  Αnonymous/Δεν υπάρχει ούτε μπλέ ούτε πράσινος αλλά ούτε και κόκκινος ήλιος!!!!!!

  Καραντί τα λέω και τα υπογράφω.Από το 1979,"ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΛΠΗ" για να ψηφίσω.Είναι όλοι τους "ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ".Και αλληλουποστηρίζονται σε θέματα τουλάχιστον ναρκωτικών,όπλων,πυρομαχικών!!!

  Είναι όλοι τους συνυπεύθηνοι.Σε ενημερώνω,ότι επί κυβερνήσεως Ν.Δ.το 1978 και με υπουργό Ναυτιλίας τον Μανώλη Κεφαλογιάννη,ανέλαβα να φέρω σε πέρας μια "άκρως επικίνδυνη αποστολή>".

  Με σύμφωνη την γνώμη του υπουργείου Ναυτιλίας και της Εισαγγελίας Πειραιά.

  Ημουν τότε εφοπλιστής - τ.Πλοίαρχος Ε.Ν. -αυτοδημιούργητος,με 7 πλοία μεσογειακά.Το 1978 αγοράζω το πρώτο μου ποντοπόρο πλοίο,το οποίο "εξαφανίστηκε" μέσα από το λιμάνι του Πειραιά,μαζί με το φορτίο του (ζάχαρη και στάρι 6500 τόννους φορτίο).Ελληνική σημαία το πλοίο.

  Ο Υπουργός τρελλαμένος,μια και ήταν το 6ο συμβάν - αν θυμάμαι καλά - και χανώντουσαν πλοία,φορτία,αλλά και τα πληρώματά των!!!!

  Καταρακωμένο το κύρος της Ελληνικής Ναυτιλίας..
  Αδυναμία πλήρης εξεύρεσης των αιτιών..
  Και αναλαμβάνω εγώ - εν ολίγοις - να βγάλω τα κάστανα από την φωτιά.

  Ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο,παρούσα ¨απασα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,ενημερωμένη η Εισαγγελία,παρών στην σύσκεψη και εγώ.

  Τους είχα δώσει στοιχεία για επικείμενη κλοπή πλοίου ,μέσα από το λιμάνι της Πύλου κ.λ.π.

  Μου αναθέτουν την Πλοιαρχία κ.λ.π.

  "Κλέβουμε" το πλοίο και το φορτίο - με τις ευλογίες του Λιμενάρχη της Πύλου,(Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΠΙΠΙΛΙΤΣΗΣ Γ.)ο οποίος με επιβίβασε στο πλοίο -τον Αύγουστο του 1979.Φεύγουμε από το λιμάνι,σαν την καλλή χαρά.Το οδηγώ όπου μου είχαν πεί οι κλεφτοαπατεώνες,τους οποίους εγνώριζαν ήδη οι αρχές,από πλούσιο μαγνητοφωνημένο υλικό που τους είχα δώσει.

  Στον Λίβανο ,στην Βυρηττό βρέθηκα,εκεί πού - καλύτερα να μην ζούσα,να μην άκουγα,να μην μάθαινα,ότι έζησα,άκουσα και είδαν τα μάτια μου -γινώταν το αλισφερίσι Λιβανέζων και Ελλήνων,που ανήκαν όλοι στούς "Ε Π Ω Ν Υ Μ Ο Υ Σ" του χάι σοσάιτη!!!!!!

  Πουλούσαν τα φορτία,τα πλοία (που δεν τους ανήκαν) αλλά και όλο το "Π Λ Η Ρ Ω Μ Α", αδελφέ μου ,για να μήν γυρίσουν πίσω ζωντανοί και μαρτυρήσουν το μυστικό τους......

  Πληρωνόντουσαν σε χρήματα,αλλά και σε όπλα,πυρομαχικά και ναρκωτικά,που τα μετέφεραν στην πατρίδα του Κεφαλογιάννη και τα ξεφόρτωναν...

  Δίπλα μου ακριβώς,ήλθε και ξεφόρτωνε πλοίο ενός "πρωτοκλασάτου Βουλευτή της Ν.Δ.",εφοπλιστή, για το οποίο εγνώριζαν? οι ελληνικές αρχές,ότι είχε "ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟ" στις Αζόρες....

  Φωτογραφικό υλικό πλούσιο και έγγραφα "ντοκουμέντα" Ε Γ Ω Ο Ι Δ Ι Ο Σ έδωσα στον Υπουργό Κεφαλογιάννη,σειρά καταθέσεων,διώξεις και αμελητέες προφυλακίσεις ,παραπεμπτικά βουλεύματα κ.λ.π......

  Και τώρα στο ζητούμενο!!!

  Θα περιμένεις να σου πω ,να σου απαριθμήσω τις ποινές που έπεσαν,βάσει κατηγορητηρίου και βουλευμάτων.

  Μ Η Δ Ε Ν !!!!!!!!!!!

  Τα πάντα επήγαν στο αρχείο,με εντολή Υπουργού Ναυτιλίας - αυτή τη φορά όμως Πράσινου,Πασοκτζή κοσμοπολίτη - του ευηπόληπτου Κατσιφάρα!!!!

  Πάμε και στους "συντρόφους" τώρα,που τους βρήκα στην Βουλή,όταν μυρίστηκα την δυσωδία των ετέρων κομμάτων.

  "Σύντροφε" Καπετάν Γιάννη,εμείς θα τιμήσουμε τον αγώνα σου,κυρίως για τους Ναυτικούς μας,όταν άκουσαν ότι τους προωθούσαν σαν λεγεωνάριους, αντί 20 - 25000 Δολλάρια Αμερικής έκαστον.

  Κανείς ,φίλε μου,δεν ενδιαφέρθηκε.......
  Κανένα δικαστήριο δεν έγινε.............
  Οι ένοχοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθεροι και ανεξέλεκτοι...........
  Και το χειρώτερο?Τους καλούν τα κανάλια στις εκπομπές τους,για να διαφωτίσουν το κοινό με την πείρα τους και τις γνώσεις τους.
  Και εγώ τους ξεφωνίζω με παρεμβάσεις τηλεφ/κές και e - mail διαμαρτυρίες..

  Με ανάγκασαν και αποτύπωσα όλο αυτό το πλούσιο υλικό μου και τα όσα έζησα στον Λίβανο,κ.λ.π.σε βιβλίο,το οποίο διένημα "δωρεάν" στους 300 της Βουλής,στον Δικαστικό κλάδο,στα Μ.Μ.Ε.,σε λίγους δικηγόρους και Λιμενικούς,σε όσους άξιζε τον κόπο.

  Τους ξεφωνίζω "Ε Π Ω Ν Υ Μ Α"(Τπουργούς,Εισ/λείς,
  Δικαστές,Αστυνομικούς,Δικηγόρους,εφοπλιστές,Ναυτ.
  πράκτορες,Λιμενικούς Αξιωματικούς,Δικασ.υπαλ/λους
  κ.λ.π.)

  Αντιδράσεις ελάχιστες,από τον τ.Πρόεδρο της Δημ/ας κ.Στεφανόπουλο Κ,λίγους εισαγγελείς και δικαστές,δημ/φους,ναυτικούς.Οι υπόλοιποι "κότες."
  Που κακαρίζουν τις παραμονές των εκλογών....

  Τέλη του έτους που θα κυκλοφορήσω το βιβλίο μου,θα κρυφτούν πολλοί.Αν με αφίσουν και ζώ μέχρι τότε.Το ελπίζω,μια και 2 απόπειρες δολοφονίας μου στο παρελθόν,απέτυχαν.

  Με αγαπάει ο Θεός και δεν θα τους κάνει το χατήρι

  Από τότε λοιπόν τους είναι γνωστά τα μονοπάτια της "κόκας" ως και οι μεγαλέμποροι,αλλά - σιωπούν.

  Γ Ι Α Τ Ι ????????????????

 9. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/06/2008 14:01:21

  Κύριε Νομικέ,

  τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία τα δώσατε και στον εισαγγελέα, ή μόνο στους υπουργούς; Στον Τύπο απευθυνθήκατε;

 10. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 04/06/2008 14:08:27

  Στους πάντες ,αγαπητέ μου "νήπιος γέρων"!!!!!!
  Σε εισαγγελείς,ανακριτές,εφημερίδες,τηλεόραση.LLOUD'S,στη Βουλή των Ελλήνων,στους ρεπόρτερς Λιάνη-Δημαρά-Χαρδαβέλλα(2 ώρες ζουμάριζαν τα στοιχεία μου)αλλά εκπομπή ...Γ Ι Ο Κ.-

  Π A N T O Y αλλά όλοι κωφεύουν!!!!!!

 11. Alexandros, K. avatar
  Alexandros, K. 04/09/2008 18:00:39

  Pros: 'Ιωάννης Εμμ.Νομικός'

  An kapios endiafere pws 8a mporouse na brei ta stixia pou mas exete dwsei mexri twra? Diladi to yliko sto opio anaferete parakato : 'ανάγκασαν και αποτύπωσα όλο αυτό το πλούσιο υλικό μου και τα όσα έζησα στον Λίβανο,κ.λ.π.σε βιβλίο,το οποίο διένημα “δωρεάν” στους 300 της Βουλής,στον Δικαστικό κλάδο,στα Μ.Μ.Ε.,σε λίγους δικηγόρους και Λιμενικούς,σε όσους άξιζε τον κόπο.'

  A.

 12. Charman avatar
  Charman 21/07/2009 10:37:56

  Otan prin apo xronia, epi kyvernisis Pasok o Vouleutis tote tou Pasok Manolis Loukakis eixe dwsei synenteuxi stin opoia xaraktirize to Rethymno ws alli mia Kolomvia stin Kriti kai ekane logo gia prostasia apo politika prosopa, sysomi i koinonia tou Rethymnou epese na ton katasparaxei epeidi disfimize ton topo. Arketa xronia meta oloi peftoun apo ta synefa.
  Oi idioi pou itan tote apo pisw einai kai twra. Den exei symasia poios kyvernaei. Metaxy katergarewn symparastasi!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.