#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/01/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίδειξη ισχύος του Χρυσοχοϊδη τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη;Μέρα με την μέρα θα καταλαβαίνει ο Βενιζέλος ότι η στρατηγική «μόνος μου και όλοι σας» απέτυχε. Όσα γίνονται (και θα συνεχίσουν να γίνονται για όσο κριθεί απαραίτητο) στη Θεσσαλονίκη με το κύκλωμα εκβιασμών, προστασίας, τοκογλυφίας, απάτης κ.λπ. φαίνεται (με μια πρώτη ανάγνωση) να έχουν ως πολιτικό στόχο το ..."σύστημα Βενιζέλου".

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε όχι μόνο από όσα λέγονται στο ΠΑΣΟΚ και γράφονται στο διαδίκτυο αλλά και από το γεγονός ότι ο προσκείμενος στον κ. Χρυσοχοϊδη εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης , που είναι προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση από την οποία προκύπτει ότι εκείνος βοήθησε και έδωσε στοιχεία για να γίνουν οι συλλήψεις στις οποίες περιλαμβάνεται και στέλεχος του ΣΔΟΕ που φέρεται να συνδέεται πολιτικά με τον κ. Βενιζέλο.

Η ανακοίνωση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη έχει ως εξής: «Αναφορικά με την διεξαγόμενη έρευνα στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση  εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοινώνονται τα εξής, σχετικά με τη συμβολή του στην διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων:

Στις 26-5-2011 δόθηκε σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, για συνδρομή στο 3ο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περί άρσης του φορολογικού απορρήτου των οικονομικών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση  του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας συνέλεξε άμεσα από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και τα παρέδωσε στα γραφεία της σε εντεταλμένο αστυνομικό.

Στις  29-7-2011 η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ  Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία, μετά από αίτημά της την ίδια μέρα, στοιχεία που αφορούσαν βεβαιώσεις κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Επιπλέον συμπληρωματικά στοιχεία, παρέδωσε το ΣΔΟΕ σε εντεταλμένους αστυνομικούς στις  8-8-2011, 10-8-2011, 17-8-2011, 6-9-2011, 23-9-2011 και 30-11-2011, ενημερώνοντας παράλληλα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ήδη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των ερευνών που διεξάγει ως διωκτική αρχή, το ΣΔΟΕ συνδράμει άμεσα τις προσπάθειες κάθε άλλης διωκτικής αρχής και επικουρεί πάντα την ελληνική Δικαιοσύνη, με αυτονόητο σεβασμό στους χειρισμούς της. Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΔΟΕ συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και κάθε συναφούς έκνομης δραστηριότητας, με στόχο την αποκατάσταση και εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και πίστης ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αυτό αφορά και  στελέχη του ίδιου του  ΣΔΟΕ, εφόσον παραβιάζουν το νόμο και το καθήκον τους. Και αυτό φάνηκε και στις συγκεκριμένες υποθέσεις».

 

Ως γνωστόν ο κ. Διώτης συνδέθηκε με τον κ. Χρυσοχοϊδη την περίοδο της εξάρθρωσης της «17Ν», ενώ η τοποθέτησή του στο ΣΔΟΕ θεωρήθηκε ως ισορροπία ανάμεσα στους δύο υπουργούς που ελέγχουν τα οικονομικά υπουργεία.

 

Γράφεται τέλος ότι η ΕΥΠ συντέλεσε στην εξάρθρωση του κυκλώματος με το γνωστό «βαλιτσάκι» για υποκλοπές. Αυτό που δεν γράφεται είναι ότι η διοίκησή της διορίσθηκε το 2009 από τον κ. Χρυσοχοϊδη και έκτοτε δεν άλλαξε

ΣΧΟΛΙΑ

 1. m.s avatar
  m.s 18/01/2012 23:02:18

  Τελικά γνωρίζονται καλά εκεί μέσα στο Πασόκ.
  Μόνο που τη γνώση τους τη χρησιμοποιούν όχι για να ανασάνει ο τόπος , αλλά για να ξεκαθαρίσουν τους κομματικούς λογαριασμούς .
  Ήμουν στο καφενείο το απόγευμα.Δεν υπήρχαν λέξεις να εκφράσει την οργή του ο κόσμος. Στραγγισμένος από τα οικονομικά μέτρα,απελπισμένος ,σαστισμένος από την έκταση της σαπίλας, βλέπει τα κομματικά κοπρόσκυλα ανέγγιχτα μέχρι τώρα να είναι κρεμασμένα στο λαιμό της Ελλάδας και να ρουφούν άπληστα όση ζωντάνια έχει απομείνει στο τόπο
  Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα , Αντώνη.
  Ο πολιτικός πολιτισμός του Καραμανλή και το ''ίδιοι κανόνες γι όλους'' εκλήφθηκε σαν ''Ο.Κ παιδιά , συνεχίζουμε το έργο μας με προσοχή!!"
  Στις εκλογές θα σαρώσεις. Μην διστάσεις μετά.
  Κάθαρση χωρίς έλεος ΠΑΝΤΟΥ.. Είναι λαϊκό αίτημα.Δεν πάει άλλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.