24/10/2008 18:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίδειξη θράσους μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση στη Βουλή υπέβαλε ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν προς τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, μέσω της οποίας ζητά από τον υπουργό να απομακρύνει τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου Έβρου σχολείο, καθώς, όπως αναφέρει: «Εδώ και δύο χρόνια η εν λόγω δασκάλα προκαλεί αναστάτωση στο Μεγάλο Δέρειο με μια σειρά προκλητικών ενεργειών και εμπρηστικών δηλώσεων, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους κατοίκους».

Όπως γράφει η εφημερίδα της Κομοτηνής ΧΡΟΝΟΣ πρόκειται για Μνημείο ανακριβειών και ψευδολογιών για την ξεχωριστή δασκάλα  που λειτουργεί με απόλυτη συναίσθηση του εκπαιδευτικού της καθήκοντος

http://www.xronos.gr/minority/detail.php?ID=42323

(στη φωτογραφία η δασκάλα με μαθητές της σε παρέλαση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t avatar
  t 24/10/2008 18:53:48

  "Σε λίγη ώρα βλέπω τον άντρα της καθαρίστριας να έρχεται μαινόμενος και στα τουρκικά ωρυόμενος προς το σχολείο και εκεί άρχισε να με σπρώχνει, να με απειλεί, να μου λέει ότι αύριο θα σου δείξω ποιος είναι ο Οσμάν, να μην ξαναμιλήσεις άσχημα στην γυναίκα μου. Προσπάθησα να τον καλοπιάσω, μου λέει δεν ακούω τίποτα, τα ‘χω τόσα πολλά μαζεμένα. Του λέω εγώ δεν έχω μαζί σας προηγούμενα. Κάθησα στην καρέκλα για να του δείξω ότι δεν είμαι επιθετική. Τον βάζω απέναντί μου να καθίσει. Αυτός δεν κάθησε και δυστυχώς πάνω στα νεύρα του με χτύπησε με την γροθιά του και δυστυχώς με χτύπησε πάνω στον καρπό"

 2. Euro avatar
  Euro 24/10/2008 18:55:04

  Τι θράσος είναι αυτό!!?!

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 24/10/2008 19:01:22

  Γιατί δεν ψάχνετε τί κάνει ο Γκαλήπ στην Θράκη μαζί μέ τίς γνωστές εθνομηδενίστριες Φραγκουδάκη και Δραγώνα...
  Ποιους συναντά η κυρία Ντόρα οταν ανεβαίνει ΄επανω΄_??
  Tι συναλλαγές κάνουν οι ψηφ-ψοφοδεείς Δημαρχοι και παράγοντες μέ ακραία στοιχεία τής Μειονότητας???
  Ποιος προστατευει τούς Πομάκους απο το Τουρκικό Προξενείο??
  Κανενα νεο απο την Καραχασάν έχουμε???Περιοδεύει-παρότι Πομάκα-ως μέλος τής Τουρκικής Ενωσης Θράκης..
  Οσο για τίς ελληνικές ευθύνες εδω και πολλά χρόνια απέναντι προς την πλειοψηφία τού Μουσουλμανικού στοιχείου τάχουμε ξαναγράψει..
  Να δούμε εάν θα σταματήσουν τίς συναλλαγές μέ τούς ακραίους και εάν θα προσφέρουν πλήρη ισότητα σε αυτούς που θελουν να προκόψουν στην Ελλάδα.
  ΥΓ.
  Τι να κάνει αρα γε εκεινος ο Ντεντέ,που ο ΣΥΝ τον έλεγε αριστερό,και πού ούρλιαζε ΄Καμιά ψήφο στούς γκιαούρηδες΄???

 4. Daskalos avatar
  Daskalos 24/10/2008 19:56:24

  Γιατί δηλαδή να πιστέψουμε πως η δασκάλα έχει δίκιο και οι άλλοι άδικο; Έχεις κάποια τεκμήρια;

 5. Daskalos avatar
  Daskalos 24/10/2008 19:58:48

  Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους «τουρκικούς» συλλόγους της μειονότητας


  Με μια απόφαση - έκπληξη για τη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε πριν λίγο καιρό μουσουλμάνους της Θράκης αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο “τουρκικός-ή” στην επωνυμία “ των συλλόγων τους. Παράλληλα επέβαλε πρόστιμο στη χώρα μας ύψους 16.000 ευρώ για δύο περιπτώσεις συλλόγων που κατήργησε με απόφαση του ο Άρειος Πάγος. Στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ομόφωνα αποφάσισε ότι και στις υποθέσεις για την αυτοαποκαλούμενη “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και την “Πολιτιστική Ένωση Τούρκων Γυναικών” της περιοχής της Ροδόπης, υπήρξε παραβίαση του άρθρου 11 _ της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που αφορά στην ελευθερία της συνέλευσης και του συνεταιρίζεσθαι. Και οι δύο υποθέσεις αφορούν τις προσφυγές των δύο συλλόγων, που ιδρύθηκαν από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εναντίον των αποφάσεων ελληνικών δικαστηρίων που δεν αναγνώρισαν την υπόστασή τους.

  Τι είπαν οι παράγοντες της μειονότητας για την απόφαση

  Τα μέλη της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης αποδέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση της τουρκικής επωνυμίας. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Γυναικών Ν. Ροδόπης δικαίωσε τον αγώνα των μειονοτικών συλλόγων που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια. Οι παράγοντες της μειονότητας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

  Ορχάν Χατζηιμπράμ, δικηγόρος: «Δεν είχαμε την παραμικρή αμφισβήτηση
  ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα δικαιωνόμασταν»

  Ο δικηγόρος Ορχάν Χατζηιμπράμ, ο οποίος το 2005 μεταφέρει την υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών Ν. Ροδόπης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δηλώνει ότι ήταν ένας μακροχρόνιος αγώνας, ο οποίος ξεκίνησε το 1983. «Η διαδικασία κράτησε πάρα πολύ το Δικαστήριο κατηγόρησε την Ελλάδα και για αυτό. Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε την παραμικρή αμφισβήτηση ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα δικαιωνόμασταν. Οι δικηγόροι Σεμπαχατήν Εμίν και Χουσεϊν Αγά κόπιασαν πολύ για την υπόθεση. Εάν δεν ήταν αυτοί θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όπως όλη η μειονότητα έτσι και αυτός ο Σύλλογος παρέμεινε πιστός στο ελληνικό κράτος ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους. Το 1983 χωρίς κανένα λόγο πήγαν να καταργήσουν τον Σύλλογό μας. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας δεν ήταν ποτέ κατά το δίκαιο. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει να ζήσουμε αυτή τα χαρά».

  Οζάν Αχμέτογλου, πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης: «Είναι μια ιστορική απόφαση»

  Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου τόνισε ότι η σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποτελεί μια ιστορική απόφαση. «Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει τα μέλη της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης για τον αγώνα που ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια για τη δημοκρατία και το δίκαιο. Εμείς περιμέναμε αυτή της απόφαση. Η απόφαση αυτή, η οποία ενδείκνυται με την σύγχρονη δημοκρατία και της ευρωπαϊκές προδιαγραφές, δικαιώνει τον Σύλλογό μας. Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου γίνεται καλύτερα αντιληπτό η αδικία που υπέστη η μειονότητα. Η απόφαση αποτελεί θρίαμβο του δικαίου, της δημοκρατίας και της υπομονής».

  Χούλγια Εμίν, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών Ν. Ροδόπης: «Είναι απαράδεκτο η στέρηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι»

  Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών Ν. Ροδόπης κ. Χούλγια Εμίν σχετικά με την απόφαση δήλωσε: «Στον 21ο αιώνα που ζούμε είναι απαράδεκτο η στέρηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και μάλιστα σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι είναι από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Με την απόφαση αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι κατά του δικαίου να καταργείται ένας σύλλογος επειδή στην επωνυμία του έχει την λέξη «τουρκική». Η απόφαση μας δικαιώνει, γεγονός που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα».

  Τσετίν Μάντατζη, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής: «Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας»

  Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη δήλωσε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έπρεπε να είχε δοθεί από την Ελλάδα, η οποία είναι και μια ευρωπαϊκή χώρα. «Έτσι δόθηκε τέλος στην αδικία που υφίσταται εδώ και 25 χρόνια. Είμαστε ευτυχισμένοι. Αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας από εδώ και στο εξής. Δεν φερθήκαμε ποτέ κατά της δημόσιας τάξης όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Ο σύλλογός μας με τις κινήσεις τους έχει αποδείξει πάντα αυτό. Εμείς επειδή αναγκαστήκαμε γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στην Ευρώπη. Ελπίζουμε να εφαρμοστεί το συντομότερο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ως μειονότητα θα συνεχίζουμε να δείχνουμε την ίδια αποφασιστικότητα σε θέματα που αφορούν την μειονότητα, όπως συμβαίνει εξάλλου μέχρι σήμερα».

  Αχμέτ Χατζηοσμάν, βουλευτής Ροδόπης: «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα έχει θετικό αντίκτυπο στη χώρα μας»

  Ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν χαρακτήρισε ικανοποιητική την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση της τουρκικής επωνυμίας. «Ανάμεσα στους δικαστές ήταν ο Παραράς από την Ελλάδα. Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος σχολιάζει ότι ο Παραράς με την απόφαση αυτή έσωσε την τιμή της χώρας. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα έχει θετικό αντίκτυπο στη χώρα μας. Ελπίζουμε οι κυβερνώντες της χώρας μας να σεβαστούν την απόφαση και να άρουν τα εμπόδια από το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι της μειονότητας».

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/10/2008 20:59:08

  Η αποφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου δεν ήταν "έκπληξη".Ηταν απολύτως αναμενόμενη.
  Στην Ευρώπη ισχύει η αρχή του αυτοπροσδιορισμού.
  Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι Τούρκος ή Κινέζος ή ότι άλλο θέλει και να ιδρύει συλλόγους με το όνομα αυτό.

 7. kaskanter avatar
  kaskanter 24/10/2008 21:44:06

  Όξω οι Τουρκοι απο την Ελλάδα.

 8. t avatar
  t 24/10/2008 21:46:49

  http://taxalia.blogspot.com/2008/10/blog-post_2913.html

 9. provato avatar
  provato 24/10/2008 23:16:45

  Η απόφαση νομικά στην ευρώπη είναι ορθή όπως λέει και ο ψυχραιμία.Αλλά ο προσδιορισμός κάποιων να γίνεται χωρίς απειλές και εκβιασμούς σε όσους λένε ΄΄είμαι πομάκος μουσουλμάνος αλλά δεν ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ΄΄(και υπάρχουν πολλοί και βγήκε και πρόσφατα καταδικαστική απόφαση για τα φασισταριά που απειλούσαν και κολλούσαν αφίσες στα τζαμιά).
  Και το ανίκανο - μπανανισταν κράτος μας να ΜΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ την νομιμότητα και τους πολίτες του.

  Και χωρίς υποβολείς και απειλές απο το προξενείο.

  Και χωρίς ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ δικοί μας απέναντι.

  Και χωρίς να ΄΄υποχρεώνουμε΄΄ τα φασισταριά που υποκινούνται απο το προξενείο στήνοντας σκηνικά μίσους και διαχωρισμού (και στιγματίζοντας αυτούς που απο την μουσουλμανική κοινότητα έχουν το ΄΄θράσος΄΄ να θέλουν αρμονική συμβίωση) αν δεν μπορούν να ζήσουν υπο Ελληνική διοίκηση σε Ελληνικό έδαφος να μείνουν στη Θράκη.Ας πάνε απέναντι αν τόσο θαυμάζουν την Τουρκία (και τη τόσο ΄΄θερμή΄΄ συμπεριφορά της πχ στα αδέρφια τους μουσουλμάνους Κούρδους) , δίπλα είναι ΄΄μια ώρα δρόμος΄΄ να αφήσουν τους υπόλοιπους να ΖΗΣΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ , είτε έλληνες είτε τούρκοι , είτε αθίγγανοι , είτε πομάκοι είτε ότι θέλει ο καθένας.Και να σταματήσουν να βάζουν φυτίλια και να απειλούν όπως καλή ώρα την δασκάλα.Μπορεί να αισθάνονται Τούρκοι και δικαίωμά τους και τους εύχομαι να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους αλλά ως εκεί.Η θράκη είναι Ελληνική και εφαρμόζονται (ή πρέπει να εφαρμόζονται ) οι Ελληνικοί νόμοι και στην παιδεία και στη διοίκηση και παντού και πρέπει να γίνονται σεβαστοί απο όλους ...΄΄ελληναράδες΄΄ και ΄΄τουρκαλάδες΄΄.Τους ΄΄ελληναράδες΄΄ (στο βαθμό που υπάρχει κάτι και δεν αποτελεί προβοκάτσια για να μην ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ) ας τους αναλάβει η Ελληνική δημοκρατία με τους νόμους της και τους θεσμούς της για τους δε ΄΄τουρκαλάδες΄΄ είπα και πιο πριν ... ΄΄μια ώρα δρόμος΄΄....

  ΥΓ:Αντε μια κουμπαριά και ένα ζεϊμπέκικο ακόμα βόδια πολιτικοί μας (και ΄΄δεξαμενές σκέψεις΄΄ στυλ ΕΛΙΑΜΕΠ) μέχρι την προβοκάτσια που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αλλαγής του status quo και θα κάνει ανθρώπους να μην ανταλλάσσουν καλημέρα και αν τα πράγματα συμφέρει κάποιους να τα πάνε στα άκρα να χυθεί ακόμα και αίμα.
  ρε ουστ
  ΥΓ2:όπου απουσιάζει ο νόμος και το Ελληνικό κράτος ΄΄ανθίζουν΄΄ οι κάθε λογής ΄΄Τουρκαλάδες΄΄ (πρωτίστως) με τα φασιστοπροξενεία τους (που σε κάθε Ευρωπαϊκό κράτος θα είχαν ΚΛΕΙΣΕΙ αν είχαν κάνει τα μισά απο αυτά που κάνουν ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.Και δεν εννοώ την αρωγή που καλώς δίνουν στους ΄΄δικούς τους΄΄ αλλά ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ που ολοφάνερα πλέον ασκούν στους υπόλοιπους μουσουλμάνους) και ΄΄Ελληναράδες΄΄

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/10/2008 00:12:36

  Το ΄Εξω οι Τούρκοι΄δίνει βούτυρο στο ψωμί τών Στρατοκρατών της Αγκυρας..
  Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης μένουν εκεί και πρέπει να έχουν ολα τά δικαιώματα τού Ελληνα Πολίτη αλλά και τά δικαιώματα στον πολιτισμό στην γλώσσα τους στα ήθη και στά έθιμά τους.
  Ομως όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες οφείλουν να ακολουθούν τήν ελληνική νομθεσία.
  Αλλά ένα ασυνάρτητο κράτος θα έχει και ηλίθιες πολιτικές είτε ενδοτικές είτε ΄ψευτοελληνοπρεπείς΄.
  Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη δηλαδή.

 11. Factorx avatar
  Factorx 25/10/2008 00:24:44

  @Anonymous 13: Ρωτούσες "που ξέρετε αν δεν ειναι φασίστρια" ή κάτι τέτοιο. Ασε τις ανοησίες περί λογοκρισίας κι αυτα περι φασισμού κατα Αγκυρα μεριά. Εμεις ξερουμε οτι η δασκάλα εχει δίκαιο. Κι αν έχεις το θάρρος των απόψεών σου γιατι δεν τις υπογραφεις επωνύμως, όπως κι εμείς;

 12. Factorx avatar
  Factorx 25/10/2008 00:39:54

  Καλά πλάκα μας κάνεις; Ποιας άλλης πλευράς; Μήπως μπήκες σε λάθος σαιτ; και Σωκράτη διαβάζουμε.Κώνειο δεν πίνουμε με τίποτα. Είμαστε επώνυμοι επειδή το site ειναι καταχορυμένο επισήμως και δεν είναι blogspot κλπ για να μην παίρνει κανένας την ευθύνη

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 25/10/2008 00:53:23

  Το εχω ξαναπει:Συγγνωμη για το απολυτο της δηλωσης, αλλα, πρεπει

  1) Να κλεισει το "προξενειο" διοτι η μειονοτητα ειναι μουσουλαμινικη, και να σταλουν πισω οι τουρκοπρακτορες του φασιστικου κεμαλοκρατους.

  Ανωνυμε που αμφισβητεις αν η Δασκαλα εχει δικιο, οταν μιλας για φασιστες να κυττας προς Αγκυρα μερια. Εκει κατοικει ο κεμαλογενους εμπνευσεως φασισμος που θαυμαζε ο Χιτλερ με πλουσιο βιογραφικο που αν χρειαστει θα στο θυμισω. Η Ελλαδα δεν εχει, ουτε χρειαζεται νομους περι "προστασιας" της ελληνικοτητας οπως οι εξ'ανατολης βαρβαροι. Ουτε τραγουδουν οι Ελληνες "τι ευτυχια να λεγεσαι ελληνας" ή "ας μου χαρισει ο Αλλαχ την ευτυχια να σκοτωσω 1000 γκιαουρηδες" και αλλα αριστουργηματα της παγκοσμιας λογοτεχνιας.

  2) Υποχρεωτικα Ελληνικα, 9 Π.Μ. εως 4 το απογευμα. Εισαγωγη πολλων αλλων γλωσσων στο προγραμμα, μαζι και Τουρκικα για καμμια ωρα.

  3) Εκδιωξη της Θεοδωρας απο το υπουργειο εξωτερικων τεμεναδων (Ζουραριος ρηση).

  4) Αμεση δημοσιοποιηση ΟΛΩΝ των απο το εξωτερικο χρηματοδοτησεων του ΕΛΙΑΜΕΠ και των αλλων συμπαρομαρτουντων που "ξυμβουλευουν" το ΥΠΕΞ. να δεις πως θα σφιξουν οι (εθνικοι )κωλοι (Ζητω συγνωμη για τα ανατομικα ουσιαστικα, αλλα η οικονομια εκφρασεως ειναι βασιλισσα).

 14. gadfly avatar
  gadfly 25/10/2008 00:55:27

  Το γεγονός ότι η δασκάλα έγινε σημαία από όλα τα "εθνοπατριωτικά" sites με κάνει να υποψιάζομαι και να είμαι επιφυλακτικός με το όλο θέμα. Δώστε απλά στο google "Χαρά Νικοπούλου" και δείτε τι sites βγαίνουν.

 15. Factorx avatar
  Factorx 25/10/2008 01:06:59

  @gadfly: και επειδή ασχολούνται με το θέμα οι υπερεθνικόφρονες κλπ κλπ δεν πρέπει να ασχολούμεθα κι εμείς; Αλλωστε αυτή ήταν η ιστορική ανοησία της Αριστεράς΄Αφησε τα πατριωτικά θέματα στα χέρια των καρατζαφέρηδων

  @Anonymous20. Αυτα που λέτε αγαπητέ σε αφελείς. Αντεδρασα στους σχολιασμους σου επειδή με τη γνστή γκαιμπελικη τακτική άρχισες να ρωτας μηπως είναι φασίστρια η δασκαλα; μηπως το ένα, μήπως το άλλο; Το πόσο κόπτεσαι για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων Ελλήνων φαίνεται απο αυτό και μόνο. Την έδειραν ή δεν την έδειραν την δασκάλα;

 16. provato avatar
  provato 25/10/2008 01:30:51

  Για να μην βάλουμε στο θέμα Θράκη και τους φασίστες της παρακρατικής Ερκένεκον και τους ΄΄μουσουλμάνους΄΄ ΄΄συνεργάτες΄΄ τους στη θράκη (όπως προκύπτουν απο τις καταθέσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα) και το σκοτεινό ρόλο τους (που απο σπόντα μαθαίνουμε λόγω της μεγάλης σύγκρουσης του ισλαμοφασισμού με τον κεμαλοφασισμό στη γείτονα χώρα)

  ΥΓ:Και σε αυτό το θέμα όπως φαίνεται στο μπανανισταν μας οι ΄΄αρμόδιοι΄΄ ....ροχαλίζουν.

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/10/2008 01:34:35

  Μα η γνωστή επωδός τών light-αριστερών και η μοναδική τους ψευτο-επιχειρηματολογία είναι πώς ΄τα λεει ο Καρατζαφέρης΄....
  Μονον που ο Καρατζαφέρης σιγά-σιγά ξεμπροστιάζεται με τον εμφυλιοπολεμικό αντικομμουνιστικό του λόγο και την ακραια φιλοαμερικανικη στάση που ακολουθεί.
  Οποτε αυτοί που τον εξέθρεψαν γιά να βολευονται στον λεγόμενο΄αντι-εθνικισμό΄τους αρχίζουν και χάνουν την μπάλλα.
  Ε βάλε και τον Γκρουέφσκι που ξεπέρασε τούς Συριζαιους του Υμηττού και την Ρεπούση που γράφει Ιστορία για τούς Γκρίζους Λυκους και δένει το γλυκό...
  Μεινανε μονοι τους να περιφέρουν το ξενόδουλο σαρκίο τους χωρίς αφεντικό μιάς και το Αμερικα τραβαει ζορια με την οικονομική κρίση και στερέψανε τά πακέτα.....
  Υ.Γ.
  Ψαξτε τον ρολο του Γκαλήπ ,τής Φραγκουδάκη και της Δραγώνα στην Θράκη...
  Ποιες Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτουν την ΄ειδική αντιμετώπιση΄ως προς την ελληνική γλώσσα που ζητάνε να την διδάσκονται ΄αλλοιώς΄ή και καθόλου οι ακραιοι μειονοτικοί πού παίρνουν γραμμή απο το Τουρκικό Προξενείο.
  Και το επίσημο Κράτος εντελώς εξαρθρωμένο απλά παρακολουθεί...
  Αφηνει τούς απλούς Μουσουλμάνους (σύν Πομάκους και Ρομά)βορά στην Αγκυρα και στούς ντόπιους συμμάχους της..............

 18. provato avatar
  provato 25/10/2008 02:01:39

  @Διάφοροι ανώνυμοι
  Αν θέλω να αντιμετωπίσω και να καταγγείλω τον φασισμό αρχίζω απο τον μεγαλύτερο φασίστα της περιοχής ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
  Άλλο ο καρκίνος και άλλο η ανεμοβλογιά.Ασθένεια η μια ασθένεια και η άλλη βέβαια.Αλλά η λογική να τις αντιμετωπίζεις ως ισοδύναμες απειλές (γιατί αυτό κάνετε στην καλύτερη των περιπτώσεων με τις τοποθετήσεις σας) και τις δύο την αφήνω στην κρίση των αναγνωστών...
  Αυτοί που θέλουν να ενημερωθούν πραγματικά και χωρίς παρωπίδες δεν χρειάζονται υποβολείς.Κανένας φάκτορας ή ακόμα και ανώνυμος ή πρόβατο δεν μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια μακροπρόθεμα στο ΔΙΚΤΥΟ αν λέει ψέμματα ή ανακρίβειες.Το δίκτυο δεν είναι τιβούλα.

  ΥΓ:Και δεν είμαστε μαο μαο.Υπάρχουν πάμπολες καταχωρήσεις για να δούμε τι ΄΄καπνο φουμάρει΄΄ ο φάκτορας και οι λοιποί στο σαιτ.Δεν χρειαζόμαστε υποβολείς.

 19. Νίκος avatar
  Νίκος 25/10/2008 03:28:49

  Υπεθυμιζω στους διαφορους "ανωνυμους" υποβολεις οτι η Ελλαδα ειναι δημοκρατικο και ευρωπαικο κρατος και κυριως σεβεται τις ατομικες ελευθερις, μεχρις ακρων θαλεγα και δεν μπορουν να τη διδαξουν μαθηματα δημοκραριας ανελευθερα ολοκληρωτικα καθεστωτα τυπου κεμαλοτουρκιἀς.
  Και το προβλημα δεν ΗΤΑΝ ουτε ειναι οι μουσουλμανοι συμπατριωτες μας Θρακιωτες. Το προβλημα ειναι οι εγκαθετοι του Τουρκικου κεμαλοφασισμου. Αλλα εχει ορια και η δημοκρατικη ανοχη.
  Την δε Δασκαλα και την ξυλοκοπησαν αλλα και δεν την αφησαν να εξασκησει τα καθηκοντα της. Ο καρκινος με το ονομα Τουρκια θα ξεριζωθει καποτε. ας μην λησμονουν οι εκειθεν του Αιγαιου και οι ενθαδε εφιαλτες τι επαθαν οι Περσες.

 20. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/10/2008 11:22:53

  Ασχετο αλλά όχι τόσο.
  Εάν κάποιος φίλος αγοράσει την σημερινή Ελευθεροτυπία μαζί με το αφιέρωμα που κάνει για τον Σεφέρη,αξίζει να διαβάσει το άρθρο-μπούρδα του γνωστού Γιώργου Γιαννουλόπουλου για την ΄σχέση΄Σεφέρη-Μακρυγιάννη.
  Ο ΄μοδέρνος αποδομητής΄Γιαννουλόπουλος γνωστός απολογητής τής Νέας Τάξης και αρνητής τής υπάρξεως Ταυτότητας κάνει σύγχρονη ΄κριτική΄στον τρόπο πού ο Σεφέρης ανακάλυψε ξανά τον Μακρυγιάννη.
  Ολα αυτά τά σκουπίδια θα ξεχαστούν γρήγορα βέβαια και οι σπουδαίοι μας Τεχνίτες θά παραμείνουν στην Μνήμη,αλλά αξίζει μια ματιά γιά το πώς αντιλαμβάνονται ολοι οι Ρεπούσιοι την Ιστορία και την Τέχνη.
  Υποθέτω πώς ορισμένοι θα γνωρίζουν και τον Πρωτομάστορα Γαβριηλίδη,πού έχει γράψει ένα βιβλίο-ανέκδοτο στο οποίο θεωρεί τον Ρίτσο και τον Θεοδωράκη νεκρόφιλους και φυσικά Κάλβο Ελυτη και Σολωμό ΄εθνικιστές΄.

 21. Προβοκάτορας avatar
  Προβοκάτορας 25/10/2008 11:42:23

  Έχω γράψει πολλές φορές για τη σημασία του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, των ανθρώπων, των ομάδων, των κοινωνιών ολόκληρων. έχω κατ' επανάληψη θυμίσει τί σήμαινε για τους έλληνες πριν 150 χρόνια η έκδοση του βιβλίου του Φαλμεράιερ «Περί καταγωγής των Ελλήνων». Και έχω θυμίσει τις δίκαιες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει.
  Αυτό δεν απασχολεί όσους εύκολα χρησιμοποιοπύν τα ίδια επιχειρήματα εναντίον τρίτων. Δεν θα προσπαθήσω να τους πείσω. Είναι σαφές ότι για να πείσεις κάποιον πρέπει να μοιράζεσαι τις ίδιες αξίες με αυτόν. Και να υπάρχει εκ προοιμίου η συμφωνία ότι ίδια μέτρα και σταθμά θα ισχύουν για όλους.
  Δε θα σταθώ επίσης στους υποστηρικτές της εκλεκτής κυρίας Χαράς ν=Νικοπούλου.
  Θα θυμίσω μόνο ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, όταν, δικαίως ή αδίκως, ένας δάσκαλος συγκρουστεί με το σύνολο των γονέων των μαθητών, συνηθίζεται να απομακρύνεται. Αυτή η σοφή στάση του Υπουργείου Παιδείας γιατί δεν τηρείται στην περίπτωση της κυρίας Νικοπούλου;

 22. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/10/2008 11:51:33

  Aλλοίμονο να έχουμε τίς ίδιες αξίες.
  Προφανώς η έννοια τού αυτοπροσδιορισμού λειτουργεί κάτι σάν Σύλλογος ,ένα πράμα.
  Σύλλογος φίλων Γιάννη Κότσιρα,Σύλλογος φίλων Βασίλη Τερλέγκα ,Σύλλογος φίλων τού ζουρνά και πάει λέγοντας.

 23. Greco avatar
  Greco 25/10/2008 13:48:33

  δειτε ενα ωραιο βιντεο που βρηκα στο youtube για τους γειτονες μας.....

  http://uk.youtube.com/watch?v=mHiu4AS3OTk

 24. Greco avatar
  Greco 25/10/2008 14:01:07

  αυτοι που με παρησια υποστηριζουν τα δικαιωματα των μειονοτικων μουσουλμανων της θρακης(και καλα κανουν),τι καναν αραγε και διαμαρτυρήθηκαν ποτε για την εξολοθρευση ολων των ελλήνων στην ιμβρο,στη τένεδο και στην κων/πολη?

  αν οι ελληνες σεβονταν τους εαυτους τους και τους συμπατριώτες τους θα΄πρεπε ολους τους τούρκους να τους ειχαν βάλει σ'ένα τρενο για την άγκυρα και οχι να καθονται να τους κοιτανε να αυξανονται και πληθυνονται


  αλλα "στον ελληνα η γνωση έρχεται ύστερα"που λενε και οι τουρκοι.....και απτην "αυτονομια" υης ιμβρου κ τενεδου με τον πλουσιο ελληνικο πληθυσμο,φτασαμε να μην εχει μεινει ούτε ενας και να μας περιγελάει ολη η τουρκία

 25. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/10/2008 16:11:32

  Πολλά παιδιά της μειονότητας δεν είναι δίγλωσσα.
  Μιλάνε μονον Τουρκικά επειδή συγκεκριμένοι κύκλοι τού Προξενείου κάνουν οτι μπορούν πρός αυτή την κατεύθυσνη..
  Αληθεια ποια είναι η πολιτική τού Σύγχρονου Γερμανικού κράτους απέναντι στούς εκεί Ελληνες και Τούρκους??
  Δεν τά διδάσκει Γερμανικά και εν συνεχεία και την μητρική τους γλώσσα??
  Θα υπήρχε ποτέ περίπτωση το συγκεκριμένο κράτος να δεχόταν Ελληνες ,ας πούμε ,σωβινιστές να απαγορεύουν στά παιδιά τους να διδάσκονται Γερμανικά??
  Στην Θράκη ο Γκαλήπ,η Φραγκουδάκη και η Δραγώνα προσπαθούν για το αντιθετο.
  Να γίνουν τα Ελληνικά δευτερεύουσα γλώσσα.

 26. Νίκος avatar
  Νίκος 25/10/2008 17:11:42

  Ανωνυμε (#31) "...τι διαφορετικό κάνει το τουρκικό κράτος με τους Κούρδους";

  ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ;

  Αν θελουν να ενταχθουν στην ελληνικη κοινωνια, και ειμαι βεβαιος οτι οι περισσοτεροι θελουν, πρεπει να μαθουν ως πρωτη γλωσσα το ελληνικα; το αντιλαμβανονται αυτο το απλο οι προοδευτικαριοι παντος χρωματος που ενω απο τη μια γρυλιζουν για την ἁπουσια" ευκαιριων απο την αλλη ευνοουν πολιτικες διαχωρισμου και γκετοποιησης αλλα στο ονομα μιας δηθεν ισοτητας.

 27. gadfly avatar
  gadfly 25/10/2008 18:49:00

  Πρώτη γλώσσα τα ελληνικά; Αφού στο σπίτι η μαμά, ο μπαμπάς και η γιαγιά μιλάνε τουρκικά. Θα κάνουμε και κει "βρεφοκομεία" να μην περνάνε πολλές ώρες με τις οικογένειές τους ή θα τους τα παίρνουμε πριν μάθουν να μιλάνε;

 28. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/10/2008 19:05:50

  Οτι θυμάται χαίρεται ο καθενας...
  Η επίσημη γλώσσα του Ελληνικού κράτους είναι τά Ελληνικά.
  Το ότι θα διδάσκονται και τά Τουρκικά είναι επιβεβλημένο.
  Αλλά αυτό δεν σημαινει πως τά τσιράκια της Αγκυρας θα απαγορευουν στούς Ελληνες Μουσουλμάνους να μαθαίνουν Ελληνικά.
  Τοσο απλό................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.