#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2008 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επέστρεψαν στον Ζορμπά και το δεύτερο πόρισμα

Ουδέν κακό αμιγές καλού, τελικά για την κυβέρνηση. Μέσα στην αναταραχή για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, πέρασε «στο ντούκου» από τα ΜΜΕ, η είδηση ότι η εισαγγελία πρωτοδικών επέστρεψε στον Ζορμπά και το δεύτερο πόρισμα για τα ομόλογα - εκείνο που αφορά την αμαρτωλή περίπτωση του ταμείου των δημοσιογράφων ΤΣΠΕΑΘ. Η αιτιολόγηση της επιστροφή του πορίσματος είναι παρόμοια με εκείνη και για το άλλο αμαρτωλό ομόλογο, εκείνο του ΤΕΑΔΥ (βλ.εδω). Είναι πλέον προφανές ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση (αν όχι όλοι) δεν δίνουν μία για τις αντιδράσεις, αλλά και τις συνέπειες των πράξεων τους. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Και σπεύδουν να κλείσουν όπως - όπως όσες μαύρες τρύπες μπορούν. Το ερώτημα είναι όμως πως η Δικαιοσύνη ανέχεται τέτοια πράγματα. Πως η μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων δικαστικών επιτρέπουν να διαπομπεύεται έτσι κάθε έννοια νομιμότητας και δικαίου.


Αλλά επειδή οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, επειδή όλοι εδώ θα είμαστε και μετά την υπόθεση Ζαχόπουλου, επειδή αυτό που μετράει πλέον είναι η προσωπική στάση του καθένα μας σε όλα αυτά που γίνονται και κυρίως επειδή έχουμε κουραστεί από αυτό το γαϊτανάκι κυβέρνησης – Ζορμπά, ρωτάμε το εξής απλό πράγμα: Τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που συνοδεύουν το πόρισμα Ζορμπά (λογαριασμοί, αποδείξεις, μυστικά συμβόλαια και διακινήσεις) θα τα πάρει υπόψιν της η δικαιοσύνη; Επειδή για την διερεύνηση και των άλλων σκανδάλων που έχει επιληφθεί δεν χρειαζόταν η διαμεσολάβηση κανενός «Ζορμπά». Αρκούσε η δημοσίευση επαρκών ενδείξεων, πράγμα που έχει γίνει ήδη. Κι αν χρειασθεί είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί. Επειδή δεν θα κωλύει κανέναν τότε ο «σεβασμός προς το έργο της Δικαιοσύνης».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/01/2008 21:17:50

  Θα αναφερθώ στην υπόθεση της ΔΕΚΑ και του χρηματιστηρίου. Εκεί η δικαιοσύνη επειδή οι διοικητές της ΔΕΚΑ έπαιρναν εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία θεώρησε ότι αυτοί δεν έφταιγαν και χρησιμοποίησαν κάθε νομικίστικο τρικ για να τους αθωώσουν Αν τους καταδίκαζαν έστω και σε μικρές ποινές θα ήξερε ο κάθε υπάλληλος ότι αν εκλείψει ο πάτρωνάς του θα πάει φυλακή και θα ήταν πιο προσεκτικός.

  Το τι σημαίνει το ανωτέρω το είδαμε όταν χρειάστηκε να πάρουν πίσω το ομόλογο που οι διοικήσεις των ταμείων είπαν ότι δεν το παίρνουμε με τους όρους που θέλει η Morgan γιατί είναι απιστία και θα πάμε μέσα. Αναγκάστηκε λοιπόν η κυβέρνηση να βγάλει νόμο.

  Με τα δύο αυτά παραδείγματα που έδωσα θέλω να πω ότι συμφωνώ πλήρως με τη γραμμή του άρθρου. Φέρει σαφώς ευθύνες η κυβέρνηση και ακόμη βαρύτερες η δικαιοσύνη που έχει εκφυλιστεί πλήρως. Το να λέμε για έντιμους δικαστές δε λύνει το πρόβλημα. Ο αριθμός των ελεγχόμενων, ανεπαρκών, ωχαδερφιστών δικαστών είναι πολύ μεγάλος πλέον. Οι λίγοι έντιμοι δυσανασχετούν και δεν την παλεύουν αλλά τι να κάνουν που έχουν οικογένειες. Αν προσθέσεις και τους ψευδομάρτυρες, και τα είδαμε με το DVD, τις στημένες δίκες κλπ. τότε μιλάμε για τεράστιο πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό γίνεται φανερό μόνο στις υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Υφίσταται όμως για όλες τις υποθέσεις.
  Αλίμονο σε αυτόν που θα πέσει στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης.

  Τελικά ο απλός πολίτης πλέον δεν έχει κανένα θεσμικό αποκούμπι. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που κάποια στιγμή θα το πληρώσουμε πού ακριβά. Ακριβότερα από το τσίρκο του DVD.

  Συνεπώς αυτό που γράφετε δε σχετίζεται μόνο με το ομόλογο αλλά αντικατοπτρίζει όλες τις δυσλειτουργίες της δικαιοσύνης. Και αυτό είναι το βασικότερο κατά τη γνώμη μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.