02/06/2008 10:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επέμβαση των ΜΑΤ στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί στις 5 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ δόθηκε προθεσμία στους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Ωστόσο, αυτοί αρνήθηκαν και χωρίς να φέρουν περαιτέρω αντίσταση, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν έξι άτομα, τα οποία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Κοζάνης. Οι κάτοικοι είναι μέλη του «Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου» και είχαν καταλάβει τη βόρεια πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, από το πρωί της 10ης Μαΐου 2008, διακόπτοντας τη λειτουργία των ταινιόδρομων μεταφοράς λιγνίτη, αλλά και της αποκομιδής τέφρας, από το εργοστάσιο προς το χώρο εναπόθεσης. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος, καθώς αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ταινιόδρομοι λιγνίτη και τέφρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Theodore avatar
  Theodore 02/06/2008 11:54:54

  Eγω, σαν το γνωστο χαζο, θα ρωτησω το εξης.
  Τι ακριβως, ζητουν, οι ανθρωποι αυτοι, να φυγουν αυτοι απο κει,μεταφορα των οικισμων δηλαδη, λογω ρυπανσεως,πραγμα που ειναι λογικο,η να τους βαλουν να δουλεψουν εκει, πραγμα το οποιο δεν καταλαβαινω;
  Γιατι αν πεθανουν απο τη βρωμα τα παιδια τους, τι φωναζουν για δουλεια, στον ιδιο ακριβως χωρο, που τους σκοτωνει;
  Λεω εγω.

 2. και που και που αστυνομία avatar
  και που και που αστυνομία 02/06/2008 13:40:44

  Ο βίαιος τρόπος που επέλεξαν για να "λύσουν" το πρόβλημα, δείχνει την πρεμούρα της κυβέρνησης και το ότι ο κίνδυνος για διακοπές ή και μπλακ άουτ φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλος. Παράλληλα, η χρήση των ΜΑΤ έγινε και για επικοινωνιακούς λόγους. Για να δείξει η κυβέρνηση ότι σε περιπτώσεις κοινής ωφέλειας είναι αποφασιστική (ας έδειχνε αποφασιστικότητα και σοβαρότητα συνολικά σε όλα τα θέματα της πολιτικής και δεν θα χρειάζονταν καν τα ΜΑΤ).

  Εν πάση περιπτώσει, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου (ή θέλουν εμάς να μας αποκοιμίσουν)αν νομίζουν ότι έτσι θα λύσουν το ηλεκτρενεργειακό έλλειμμα της χώρας μας.

  Αν πάντως, σκοπεύουν να το λύσουν με τα ΜΑΤ, ας βάλουν ΜΑΤατζήδες να κάψουν στη θέση του λιγνίτη. Αλλωστε, έχουμε και έλλειμμα λιγνίτη.

 3. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 02/06/2008 17:44:35

  Ζητούν έκτακτη σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης
  ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ
  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Αρ. 52 §3 Π.Δ. 30/1996 (Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης)
  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
  Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όπως ισχύει σήμερα, αιτούμεθα ως Συνδυασμός Μείζονος Αντιπολίτευσης, την έκτακτη σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, με θέμα:
  «Οι τελευταίες εξελίξεις στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.»
  Α. Συμπαράσταση στο Σύλλογο για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου Κοζάνης.
  Β. Να δοθεί πολιτική λύση από την Κυβέρνηση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του ενεργειακού άξονα για προσλήψεις και προστασία του περιβάλλοντος.
  Γ. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με απόφασή του, να καλέσει για έλεγχο τους Επιθεωρητές του περιβάλλοντος για την τήρηση ή μη των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των Α.Η.Σ και των Ορυχείων.

  Οι αιτούντες Νομαρχιακοί Σύμβουλοι
  Ιορδάνης Ανδρεάδης, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

  Στέργιος Τζιμίκας
  Γεώργιος Αποστολίδης
  Αλέξανδρος Σουμελίδης
  Αναστασία Μπούρτσου
  Ιωάννης Παπαϊορδανίδης
  Βασίλειος Κωνσταντόπουλος
  Ελένη Μεντεσίδου – Πινίδου
  Ελπίδα Κοϊμτζίδου
  Σωτήριος Σοφολόγης
  Ένα σχολείο «Το Πασοκ είναι εδώ ενωμένο και αδύνατο»
  http://pontokomicom.blogspot.com/2008/06/blog-post_02.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.