#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2011 23:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξώδικα πολιτών προς βουλευτές για το ΜεσοπρόθεσμοΉρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι οι πολίτες τις ευθύνες τους. Όπως πολίτες απέστειλαν εξώδικο- διαμαρτυρία προς βουλευτές των Χανίων, του Ηρακλείου, της Πιερίας και της Ηλείας μέσω των οποίων τους καλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έτσι πρέπει να κάνουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι. Να στείλουν μήνυμα στους βουλευτές που έχουν εκλεγεί στις περιφέρειές τους και να τους ζητούν να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, διότι απλά δεν τους έστειλαν στη Βουλή γι’ αυτό. Να τονίζουν μάλιστα ότι στην περίπτωση που το ψηφίσουν, αυτό σημαίνει ότι τους εξαπάτησαν και τους υφάρπαξαν την ψήφο.

«Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων τους» να γράφουν στο μήνυμα που θα τους στείλουν, με την προειδοποίηση  ότι σε αντίθετη περίπτωση να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

Το ρεπορτάζ

Εξώδικο-διαμαρτυρία προς τους τρεις βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ, μέσω του οποίου τους καλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απέστειλαν 29 πολίτες των Χανίων.

Αντίστοιχα εξώδικα έχουν λάβει από πολίτες οι βουλευτές Ηρακλείου, Πιερίας και Ηλείας.

«Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου» αναφέρουν 29 πολίτες των Χανίων.

Το εξώδικο έχει αποδέκτες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, Ευτύχη Δαμιανάκη και Ευαγγέλια Κουρουπάκη, ενώ κοινοποιείται και στον βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Κουβάτσος, Χανιώτης που υπογράφει το εξώδικο, σημειώνει ότι «εκτός από τους 29 που το αποστέλλουν, το έχουν συνυπογράψει και δεκάδες ακόμα πολίτες των Χανίων».

Απάντηση στο εξώδικο έδωσε με γραπτή της δήλωση η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη, επισημαίνοντας πως «η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας».

Εξώδικο Ηρακλειωτών για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι 1.370 πολίτες από το Ηράκλειο υπέγραψαν εξώδικο διαμαρτυρία κατά οκτώ βουλευτών του νομού για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Πρόκειται για τους: Βασίλειο ΚεγκέρογλουΓιάννη ΜιχελογιαννάκηΦραγκίσκο ΠαρασύρηΜαρία ΣκραφνάκηΜανόλη ΣτρατάκηΜανόλη ΚεφαλογιάννηΛευτέρη Αυγενάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Οι πολίτες αναφέρουν ότι, όπως έμαθαν, με το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

"α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχουμε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους".

Το κείμενο καταλήγει: "Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου".

Εξώδικο διαμαρτυρίας έστειλαν και στους βουλευτές του νομού Πιερίας, πολίτες του νομού, αναφέροντας μάλιστα ότι οι βουλευτές, σε περίπτωση που ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, θα είναι υπεύθυνοι για όλα όσα θα ακολουθήσουν, ακόμη και για τυχόν "απώλειες ανθρώπινων ζωών".

Αntiκοινοβουλευτικός

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.nooz.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 13/06/2011 20:24:02

  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν κοιτά αν είναι κάποιος βουλευτής.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Orestios 13/06/2011 20:39:47

   ΑΜΗΝ Ορεστιε...

   ΠΠ

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 20:51:29

    Δεν μιλώ για το διακστικό σύστημα αλλά για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όπως αποφάσισε να την εφαρμόσει ο Ορέστης εναντίον της Κλυταιμνήστρας και του Αιγίσθου, οι οποίοι τρομοκρατούσαν τον λαό των Μυκηνών όταν υφάρπαξαν της εξουσία.
    Justice is the end of government. It is the end of civil society. It ever has been and ever will be pursued until it be obtained, or until liberty be lost in the pursuit. In a society under the forms of which the stronger faction can readily unite and oppress the weaker, anarchy may as truly be said to reign as in a state of nature, where the weaker individual is not secured against the violence of the stronger; and as, in the latter state, even the individuals are prompted, by the uncertainty of their condition, to submit to a government which may protect the weak as well as themselves; so, in the former state, will the more powerful factions or parties be gradually induced, by a like motive to wish for a government which will protect all parties, the weaker as well as the more powerful.

 2. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 13/06/2011 20:32:21

  Χανιά..... ο τόπος όπου ΠΑΣΟΚΟΙ και Μητσοτακικοί παριστάνουν τους ιδεολόγους που συγκρούονται.... με ρητορείες δήθεν περί αριστερών-δεξιών.

  Αν βελτιωθούν λίγο τα πράγματα και έχουμε την πολυτέλεια να συζητήσουμε και για θέματα πέραν του Μν2, θα κάνω μια αναδρομή για το μέρος αυτό. Αρκεί να πω ότι εκεί ο Σαμαράς έχει μεγάλα περιθώρια να έλξει φιλότιμους και δυσαρεστημένους ανθρώπους. Πολλοί πολίτες εκεί είναι παγιδευμένοι σε ένα κακό παρελθόν, μεταξύ απέθαντου και ελλαδεμπόρων.

 3. Κρης avatar
  Κρης 13/06/2011 20:40:27

  το θέμα ξεκίνησε από το Ηράκλειο πριν μερικες ημέρες
  h**p://www.cretalive.gr/new/38527/crete/Polites_enantion_bouleuton_-_Tous_esteilan_exodiko

 4. kiki avatar
  kiki 13/06/2011 20:43:08

  Και στην Πιερια κανανε το ιδιο, το εχω , το κειμενο ειναι ιδιο και αλλαζουν τα ονοματα.
  Επισης υπαρχει μηνυτηρια αναφορα απο κατοικους εναντιον των 165 του πρωτου μνημονιου, και τους επιστουν την προσοχη να μην ψηφισουν το δευτερο διοτι θα διωχτουν επι Εσχατη Προδοσια.

  • Αντώνης avatar
   Αντώνης @ kiki 14/06/2011 21:45:15

   συμφωνω απολίτως

 5. anonymous avatar
  anonymous 13/06/2011 20:46:52

  Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε και σε εξώδικα κατά τηλεοπτικών σταθμών που φιλοξενούν τους χρυσοπληρωμένους προπαγανδιστές της κυβέρνησης Ας αρχίσουμε από τον ΑΛΤΕΡ που φιλοξενεί τον υπερακραίο μνημονιστή Κώνστα, που του κάνει αβάντες ο άλλος μνημονιακός Παυλόπουλος. Για να γίνετε πιστευτοί κύριοι του ΑΛΤΕΡ για τους Αλαφούζους ξεκαθαρίστε το κανάλι σας πρώτα από τους μνημονιακούς δημοσιογράφους

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ anonymous 13/06/2011 22:09:14

   Εκείνος ο ...ανεκδιήγητος Ζιούδας,που εμφανίζεται στο ΑΛΤΕΡ, εδώ και 2 βδομάδες, έχει λυσσάξει να ξεπουληθούν όλα,για να πάρουν τα χρήματά τους οι δανειστές-τοκογλύφοι μας. Από κάτω από το τηλεοπτικό παράθυρο γράφουν ότι είναι οικονομολόγος. Δεν γράφουν ότι είναι σεσημασμένος τραπεζικός σύμβουλος ξένων τραπεζών,ούτε ότι είναι κατά συρροήν και καθ έξιν χρηματιστής. Στο συμπαθέστατο πρόσωπό του φοράει πάντα ένα χαιρέκακο κυριολεκτικά χαμόγελο, όταν διαρρυγνύει τα ιμάτιά του για το ορθόν των θυσιών,που υφίσταται και πρέπει να υποστεί ο Έλληνας χειμαζόμενος πολίτης. Ακόμη πιο συμπαθή τον κάνει και η επιδέξια λανσαρισμένη ξενική-αμερικάνικη προφορά του.Οι οικονομικές προτάσεις που διατυπώνει, είναι ιδιαζόντως απεχθείς, έως μισάνθρωπες. Γεγονός είναι ότι ο εν λόγω κύριος Ζιούδας, με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα και στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ, κατάφερε να μην είναι πρώτοι στην ...συμπάθειά μας οι κ.κ. Πορτοσάλτε, Χρήστος Κώνστας, Μπάμπης Παπαδημητρίου και λοιποί. Οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία περί του λαμπρού αυτού ανδρός,θα είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστική. Και μια απορία. Πού ήταν αυτός ο φάρος της οικονομίας τόσο καιρό? Γιατί μας τον κρύβανε και ποιός μας τον κουβάλησε?

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 20:47:32

  Δεν κανουν και ενα εξωδικο για το που πηγαν τα 400 εκ του ΟΤΕ ??
  Οπως και που θα πανε τα 5δις φετος απο αποκρατικοποιησεις ???
  Που θα πανε τα 50δις μεχρι το 2015? Που ρε παιδι μου?? ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ !

  ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ !!! Που πανε τα $$ των αποκρατικοποιησεων. Σε ποιο κρατικο λογαριασμο πιστωνονται ! ΑΝ πιστωνονται !!

  Αυατ τα 400 του ΟΤΕ ειναι μετρητα ! ΓΙΑΤΙ δεν τα τιτλοποιουν, cash backed και να τα βγαλουν προς πωληση? ΓΙΑΤΙ δεν δανειζονται πανω στα μετρητα??
  Ποιος θα τουες πει.. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ !! χαχαχαα ΠΟΙΟΣ?? τα μλποκαρουν τα 400 στην εκδοση !! τι rating??? AA μετρητα απο πισω και αν θελετε τα βαζουν σε ενα λογαριασμο εκτος Ελλαδος. ΔΥΣΚΟΛΟ ???
  ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΑ 400!! δε μας αρεσει εεε??,
  Μας αρεσει αλλα τα $$ δεν μπηκαν Ελλαδα ! ! !

  ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ??
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ??

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 20:53:31

   Tα 110 δισεκατομμύρια πού πήγαν.
   Γιατί οι στόχοι του μνημονίου 1 δεν επιτεύχθησαν και επιτεύχθησαν οι στόχοι σαν να μην είχαμε μνημόνιο????????????????????????????????
   οέο??????????????????

 7. ΚΩΣΤΑΣ οπως λεμε ΝΙΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΣ κλπ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ οπως λεμε ΝΙΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ, ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΣ κλπ 13/06/2011 20:48:47

  Η Ελληνικη Δικαιοσυνη προς το παρον εμπεριεχει και την Βουλευτικη Ασυλια παντως

 8. Γιώργος Κανελάκης avatar
  Γιώργος Κανελάκης 13/06/2011 20:49:05

  Ορμώμενος από τη πρωτοβουλία των συμπατριωτών μου απευθύνω έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά για πιο δημιουργική αντιπολίτευση στο Νομό Χανίων.
  Τα Χανιά δεν αξίζουν την αντιπολίτευση του Σαββατικύριακου.

 9. Tasos avatar
  Tasos 13/06/2011 21:24:24

  Συγνώμη... μιλάμε για την Ελληνική Δικαιοσύνη? Αυτής της οποίας το ανώτατο όργανο αποφάσισε ότι οι απαιτήσεις τραπεζών έχουν προτεραιότητα έναντι συγγενών θυμάτων?
  Όλες οι κραυγές για παραπομπές στη δικαιοσύνη και για ποινικές διώξεις είναι της πλάκας γιατί - και - το δικαστικό σύστημα είναι σάπιο από την κορυφή ως τα νύχια.
  Πλησιάζουμε στο σημείο όπου δημοκρατικές πρωτοβουλίες (όπως τα εξώδικα και οι απειλές για διώξεις) είναι ανεπαρκείς.
  Δε γίνεται να νικήσεις ένα σάπιο σύστημα χρησιμοποιώντας τους σάπιους θεσμούς του γιατί αν τους χρησιμοποιήσεις και "νικήσεις" θα έχεις στο μεταξύ σαπίσει και συ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Tasos 13/06/2011 21:35:49

   Κόψε τον μπάφο και διάβαζε καλύτερα τί γράφουμε.

   • Tasos avatar
    Tasos @ Orestios 13/06/2011 22:10:09

    Εχω δοκιμάσει τέτοιο αδερφέ αλλά μου φερε αναγούλα οπότε δεν...
    Καταλαβαίνω τη διαφορά της "δικαιοσύνης" στην οποία αναφέρεσαι από τη δικαιοσύνη που επικαλείται ένα εξώδικο. Δεν καταλαβαίνω όμως με ποιό πρακτικό - και δημοκρατικό - τρόπο μπορείς να επιβάλλεις αυτη τη "δικαιοσύνη" που εννοείς.
    Η αναφορά στον Ορέστη και τη Κλυταιμνήστρα δε νομίζω να παραπέμπει σε πολύ δημοκρατικές μεθόδους οπότε ερχόμαστε στο ίδιο σημείο που λέμε ότι με απλά εξώδικα δε γίνεται δουλειά αφού και συ βλέπεις πιο "εκτελεστική" προσέγγιση ως τη μόνη λύση.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Tasos 13/06/2011 22:44:26

     Η Δικαιοσύνη είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τη Δημοκρατία.
     Η εκτελεστική προσέγγιση είναι η Νέμεσις στην ανομία της παράνομης αρπαγής της εξουσίας.
     Ήταν άραγε "δημοκρατική" η δολοφονία του Ιππία από τον Αρμόδιο και τον Αριστογείτονα?????
     Δεν αναρωτήθηκες μάλλον ποτέ.
     Μόνο έτσι όμως έπεσε η τυραννία.
     Και σήμερα δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά τυραννία.
     Η Δικαιοσύνη είναι υποκατάστατο (αλλά και προηγείται) ενός Συντάγματος, το οποίο έχει εν πολλοίς καταπατηθεί και βιαστεί από τους Ολιγάρχες.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Tasos 13/06/2011 22:45:28

     Διάβασε την Ηλέκτρα του Σοφοκλή επίσης.

 10. ΜΠ avatar
  ΜΠ 13/06/2011 21:25:58

  Το τέλος του Κουτσόγιωργα το θυμόσαστε ;;; Γιατί οι συνάδελφοί του σίγουρα το έχουν ξεχάσει !!! Θεός σχωρέστον !!!

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/06/2011 21:26:17

  Η Κ. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΤΙ ΑΣΚΕΙΤΑΙ...

  • loretta avatar
   loretta @ ΕΥΑ 13/06/2011 22:45:48

   ...μετα αναρωτιομαστε για το επιπεδο των ψηφοφορων σε σχεση με τους βουλευτες που εκλεγονται!! Ζητω τα κουρουπατσια!! Ωραιους βουλευτες εχετε ωρε κοπελια!! απορω πως ακομα το νησι σας ψηφιζει πασοκ!!

 12. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/06/2011 21:34:15

  Ο κόσμος είναι εξοργισμένος και θυμωμένος.Εδώ κινδυνεύουν τα πάντα,κινδυνεύει και η ίδια η εθνική μας κυριαρχία,και τολμούν οι βουλευτές της φιλομνημονιακής πλευράς να χρησιμοποιούν τέτοια επιχειρήματα?πάει πολύ....λίγος σεβασμός στον Έλληνα πολίτη που λοιδορείται και πλήττεται ΒΑΝΑΥΣΑ από τους ίδιους.Μένω στην τελευταία φράση.Ενδιαφέρονται αυτοί για τη ''σωτηρία της πατρίδας''?Ντροπή και λίγο φιλότιμο....

 13. anonymous avatar
  anonymous 14/06/2011 00:09:55

  Ο Πρετεντέρης εβγαλε την απέχθεια του για τα εξώδικα εναντίον των βουλευτών, επομένως να κάνουμε μαζικά.

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ anonymous 14/06/2011 00:36:46

   Σωστός. Άκου ο Πρετεντέρης.... άλλος που είναι στον κόσμο του. Αν γνώριζε τον βαθμό δημοφιλίας που έχει, θα δήλωνε ότι τα εξώδικα είναι η σωστή κίνηση, μήπως και μας απέτρεπε από το να κάνουμε κι άλλα.

 14. jkr avatar
  jkr 14/06/2011 00:27:41

  Η χώρα ξεπουλιέται δικτατορικά και η Κανέλλη, με τον Πεταλωτή, τον Δημαρά και τον Πρετεντέρη χασκογελούν όταν πέφτουν διαφημίσεις.
  Όλο το πολιτικό σύστημα χάσκει...το ξεπούλημα ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
  Αλήθεια η άσκηση του δικαιώματος προσφοράς του 10% του ΟΤΕ ήταν στο σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου. ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ;;;

 15. Tasos avatar
  Tasos 14/06/2011 00:41:54

  Υπάρχουν πολλά γεγονότα της αρχαιότητας που με τη σύγχρονη ερμηνία της "δημοκρατίας" θα θεωρούνταν αντιδημοκρατικά παρά το ότι στην εποχή τους υπηρετούσαν έννοιες όπως το δίκαιο.
  Το πνεύμα των λόγων σου με βρίσκει σύμφωνο μέχρι κεραίας. Μόνο κάποιος πυροβολημένος θα έβαζε ακόμα και τη Δημοκρατία σε Α προτεραιότητα όταν αυτή γίνεται εργαλείο επιβολής ασυδοσίας και ατιμωρησίας.
  Η Νέμεσις όμως πρέπει με κάποιο τρόπο να εμφανιστεί στη σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελλάδα που έχει γαλουχηθεί με την απουσία της.
  Η αναγκαιότητά της είναι αυτή που κάνει το κόσμο να γιουχάρει τους πάντες γιατί η ασυδοσία και η ατιμωρησία χτύπησαν κόκκινο.
  Ποιός όμως και με ποιον ακριβώς μηχανισμό θα εξαπολύσει αυτή την επίθεση στους Ολιγάρχες που έστεισαν το Σύνταγμα (όχι τη πλατεία) όπως τους βολεύει ώστε να το επικαλούνται κατά το δοκούν?
  Η αγωνία μου είναι ότι ψάχνω αυτόν (πρόσωπο, κίνηση ή ότι άλλο) που θα δώση συγκεκριμένη μορφή στη Νέμεση και θα υπηρετήσει τη Δικαιοσύνη (που σωστά την τοποθετείς διαφορετικά από την κακοποιημένη Δημοκρατία).
  Ολη η κοσμογονία των ημερών και οι ζυμώσεις σε κοινωνικό επίπεδο μου φαίνονται σαν να ετοιμάζει κάποιος ένα ωραίο γεύμα χωρίς να ξέρουμε - ακόμα? - το βασικό συστατικό.
  Είναι σαν να λείπει αυτό το κρίσιμο σημείο αναφοράς που θα επιταχύνει δραματικά την εξέλιξη προς τη λύση του προβλήματος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Tasos 14/06/2011 01:56:55

   Το μόνο που ξέρω είναι πως η Νέμεσις έρχεται όταν διαπράττεται η ύβρις. Με ποιά μορφή ειλικρινά δεν ξέρω.
   Είναι όμως θεϊκής προέλευσης.

   Ανθρώπινη είναι η ισχύς του Δικαίου και όσο πιο δυνατή γίνεται η αναζήτηση για τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ τότε το Δίκαιο μπορεί να ξεπεράσει την δύναμη που έχει η Νέμεσις.

   Νοσταλγία και ελπίδα μας κρατούν στην ζωή ακόμα.
   Νοσταλγία που πηγάζει από το Έθνος και ελπίδα για αυτό. Γιατί στους θολούς καιρούς που ζούμε, όλα σκεπάζονται από την ομίχλη της προδοσίας.

   Η μόνη ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι η δράση για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που από μόνη της είναι ανατρεπτική.

   Στο σκοτάδι, που μας έβαλε η τυραννία του Παπανδρέου, με τεχνάσματα προσπαθούν να μας πείσουν πως όλοι είναι ίδιοι, ώστε να είμαστε τυφλοί.

   Το θέμα είναι να καταλάβουμε το έγκλημα και να επιθυμούμε την τιμωρία.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Tasos 14/06/2011 02:09:05

   Έβαλα πιο πάνω τα λόγια του Alexander Hamilton, ο οποίος περιγράφει αρκετά καλά την Δικαιοσύνη.
   Ήταν από αυτούς που έγραψαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ και σύμφωνα με το οποίο ο κυβερνήτης, ο Πρόεδρος δηλαδή, μπορεί να δικαστεί. Σε αντίθεση με τα Ευρωπαϊκά Συντάγματα όπου υπάρχει ακόμα το κατάλοιπο της Βασιλείς και της ελέω Θεού κρίσης τους, που αφαιρεί την ανθρώπινη φύση της Δικαιοσύνης.
   Θεωρεί επίσης πρωτεύων καθήκον μιας κοινωνίας την δικαιοσύνη και όχι κάτι άλλο, ώστε αυτή να προσχωρήσει μπροστά..

 16. Γιωργος αλφα avatar
  Γιωργος αλφα 14/06/2011 01:06:50

  Ετσι!

 17. steliosm karras avatar
  steliosm karras 14/06/2011 01:38:27

  Απάντηση στο εξώδικο έδωσε με γραπτή της δήλωση η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη, επισημαίνοντας πως «η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα και νομικίστικους όρους, ειδικά όταν πρόκειται για την σωτηρία της πατρίδας».
  Αυτη η αλαζονεια των βουλευτων δεν εχει ορια.Εαν δεν μπει ο κοσμος μεσα στη βουλη και να τους βγαλει εξω και να τους δειρει, δεν προκειτε να παρουν χαμπαρι τι κανουν

 18. thodoris_s avatar
  thodoris_s 14/06/2011 02:34:35

  Θέλω να βλέπω με τι μούτρα θα πάνε όλοι αυτοί στις περιφέρειες τους.
  Αλλά θέλω επιτέλους να δω και μια πραγματική διαμαρτυρία...Να μπουκάρουνε 1000 άτομα στο στούντιο,την ώρα που αυτά τα ανδρείκελα "πλένουνε εγκεφάλους" με τις εκπομπές τους.
  Θέλω επιτελους να δω αυτόν τον ΑΘΛΙΟ τον Πρετεντέρη να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την κοινωνία.
  Αυτό θα είναι η αρχή της πραγματικής "Ανατροπής"..
  PS.Αληθεια οι "αγανακτισμένοι" εκεί στην Αθήνα δεν ξέρουνε κατα που πέφτει το Mega??

 19. Astrahan avatar
  Astrahan 14/06/2011 02:50:29

  Τα εξώδικα εναντίον των βουλευτών είναι μια πρώτη σωστή κίνηση.
  Μήπως όμως θα έπρεπε να σκεφτούμε να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης απαιτώντας εκλογές γιατί δεν κυβερνούν σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αλλά αντιθέτως με το Ελληνικό Σύνταγμα πράττουν ότι είναι δυνατόν για την εξόντωση του ελληνικού κράτους και των πολιτών του.

 20. ΜΠ avatar
  ΜΠ 14/06/2011 03:24:32

  Αναρωτιέμαι: οι Ανώτατες Δικαστικές Αρχές τί κάνουν ως αντίδραση για το ξεπούλημα της χώρας;;; Ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν εξανίσταται ;; Ποιός θα δώσει εντολή για μία προκαταρκτική εξέταση για τους όρους υπαγωγής μας στο ΜΝ 1 και τώρα σε λίγο και στο Μεσοπρόθεσμο;;;; Και μην μου πείτε ότι είναι πολιτικό το θέμα, γιατί πλέον δεν είναι. Είναι ΕΘΝΙΚΌ το θέμα και χρήζει ΕΠΕΊΓΟΥΣΑΣ αντιμετώπισης. Η μόνη εξουσία στην οποία οφείλουμε σεβασμό είναι η Δικαστική, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί υπό το Κράτος του εκβιασμού των δανειστών μας.
  Απόδειξη τρανή είναι πως οι Έλληνες προσφεύγουν και καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη με τα εξώδικα προς τους Βουλευτές, ως εκείνη (η Δικαιοσύνη), να είναι η τελευταία ελπίδα για σανίδα Σωτηρίας από την επικείμενη καταστροφή.
  ΜΠ

 21. Χρηστος avatar
  Χρηστος 14/06/2011 04:11:06

  έγινε διαμαρτυρία. Αλλά τελικά μάλλον δεν είναι πολλοί αυτοί που ξέρουν την τοποθεσία του.
  h**p://youtu.be/-10VrkysgWw

  • thodoris_s avatar
   thodoris_s @ Χρηστος 14/06/2011 16:08:46

   Δεν νομίζω να ίδρωσε το αυτί τους απο αυτό..

 22. ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝ avatar
  ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝ 14/06/2011 08:02:08

  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΒΟΛΕΥΤΕΣ)
  Άλλα εξωθεσμικά κέντρα τους επιλέγουν(έξω από τους νόμους και το Σύνταγμα ), τους προωθούν και τους παρουσιάζουν από τα Μέσα Ενημέρωσης για να αποκτήσουν αναγνωσιμότητα (σε βαθμό πλύσης εγκεφάλου)ώστε τελικά ο λαός να τους εκλέγει. Πέρα από τα φληναφήματα, κανένας ουσιαστικά βουλευτής -ιδίως κυβερνώντος κόμματος, αλλά όχι μόνο- δεν αισθάνεται ότι λογοδοτεί στον λαό. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν σκέφτονται, ούτε κατά διάνοια, να ευθυγραμμιστούν με τη λαϊκή βούληση (όπως έχουν υποχρέωση) στο θέμα του νέου Μνημονίου, ενώ όσοι το κάνουν θα εξοντωθούν πολιτικά. Αυτή είναι η Δημοκρατία τους …. Τον κυρίαρχο λαό τον έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Μου θυμίζει τον γέροντα μου , που μου έλεγε χαρακτηριστικά όταν ήμουν έφηβος…..”παιδί μου εάν ήξεραν ότι με την ψήφο μας θα καταργούσαμε όλους τους πολιτικούς τότε θα μας την είχαν απαγορεύσει …”

  ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝ

 23. Theo avatar
  Theo 14/06/2011 10:43:41

  Ερωτηματα που ποτε δεν προκειται να παρουμε απαντηση. Τον κωλο μας να χτυπαμε κατω αυτοι θα το ψηφισουν αυριο το μεσοπροθεσμο. Δεν δειχνουν να φοβουνται τους αγανακτισμενους. Εμ με μουτζες και υβρεις δεν πεφτει καμια κυβερνηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.