10/09/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξωφρενικό: 50-80 ευρώ πρέπει να πληρώσουν όσοι θέλουν να δουν τα γραπτά τους στις Πανελλαδικές

 Γράφαμε πριν μερικές ημέρες για τα τρομερής έμπνευσης χαράτσια που σκαρφίζεται το κράτος για να βάζει χέρι στην τσέπη του κόσμου. Το θέμα αφορούσε το ποσό 15 έως 100 ευρώ που πρέπει να πληρώσουν υπέρ του ΤΕΕ όσοι κάνουν αίτηση νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Φυσικά απάντηση δε λάβαμε από τους αρμόδιους υπουργούς που υπέγραψαν το χαράτσι, ούτε και από τους μηχανικούς.

Ωστόσο, τώρα έρχεται κι άλλο τρελό χαράτσι, αποδεικνύοντας ότι το κράτος όταν θέλει να... σου τα πάρει δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Όπως διαβάζουμε, υπάρχει σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία αναφέρει ότι όσοι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές θέλουν να δουν τα γραπτά τους, αφού καταθέσουν αίτηση θα πρέπει να πληρώσουν και παράβολο... 50 ευρώ!

Η επίδειξη των γραπτών στους ενδιαφερόμενους θα γίνει κατά την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου στη διεύθυνση ή στο γραφείο όπου υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις. Το ύψος του παραβόλου που θα πρέπει να καταβάλουν οι υποψήφιοι είναι 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών γραπτών και 80 ευρώ για την επίδειξη τεσσάρων ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων.

Είναι παρανοϊκό, αλλά πώς είναι δυνατόν να ζητούν τέτοια ποσά από νέους ανθρώπους που απλά θέλουν να δουν τις έγραψαν στις Πανελλαδικές. Κάποιοι δουλεύουν 2 και 3 ημέρες για να βγάλουν 50 ή 80 ευρώ κι έρχεται το κράτος να τους τα πάρει για να δουν τα δικά τους γραπτά; Είναι απίστευτο, παράλογο και εξωφρενικό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mariana avatar
  Mariana 10/09/2013 11:06:28

  Αχ αυτό το κράτος... τι κάνει το άτιμο. Ευτυχώς η αναρχική κυβέρνηση, του αντιστέκεται σθεναρά και σύντομα θα το κατατροπώσει.

 2. xmkm avatar
  xmkm 10/09/2013 11:19:09

  Πόσο είναι το κόστος ολης αυτής της διαδικασίας; Μην ξεχνάμε τα γραπτα τα εχουν δέι ήδη 2 αξιολογητες και τριτος αν υπαρχει αποκλιση.

 3. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 10/09/2013 12:34:07

  Ενώ δηλαδή αν ήταν δωρεάν, θα υπήρχε εξεταζόμενος που ΔΕΝ θα ήθελε να δει όλα τα γραπτά του; Φαντάζεστε χιλιάδες γραπτά να επαναπροωθούνται σε όλες τις ελληνικές πόλεις και επί εβδομάδες δεκάδες υπηρεσίες και χιλιάδες υπάλληλοι να ασχολούνται με αυτή τη διαδικασία, υπό την πολιορκία (και τα παρατράγουδα κλπ) χιλιάδων υποψηφίων; Αυτό είναι άνευ κόστους;

 4. δημης avatar
  δημης 11/09/2013 01:11:35

  ++++++++++++++
  Ενώ όμως είναι απείρως "λογικώτερο " να οδηγούμε νεότερους ανθρώπους στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.