#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξωφρενικό: θα ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ όποιος πήρε δάνειο για το σπίτι του!!!Όλη αυτή η υπόθεση με τις λίστες, τους ελέγχους για πλουτισμό πολιτικών, τις έρευνες σε λογαριασμούς πολιτών για το αν έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό κ.λπ, έχουν πλέον φτάσει στα όρια της γελοιότητας.

Κάποιοι, εσκεμμένα ή όχι επιχειρούν να ευτελίσουν την όλη διαδικασία και τελικά ακόμη και τους πραγματικούς ενόχους να τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Όποιον Έλληνα κι αν ρωτήσεις πόσες λίστες έχουν κυκλοφορήσει και πόσες ερευνούν οι αρχές, κανένας δε θα μπορέσει να απαντήσει. Και σ’ όλο αυτό το μπάχαλο βασική ευθύνη έχει και το ΣΔΟE και οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Το νέο απίστευτο της υπόθεσης «καθαρά χέρια» έχει να κάνει με τις εντολές που έδωσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. Η πρώτη είναι να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους έκαναν τραπεζικές συναλλαγές ύψους 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο την τελευταία 12ετία. Αυτό ας πούμε ότι αντέχεται. Πόσοι να είναι αυτοί που διακίνησαν τέτοια ποσά. Επιχειρηματίες, εταιρείες και ορισμένοι πλούσιοι που έκαναν διάφορες αγορές. Ας πούμε λοιπόν ότι είναι λογικό και ταυτόχρονα εφικτό που δεν το πιστεύουμε) να ελεγχθούν όλοι αυτοί κι αν βρεθούν παράνομοι να πιαστούν στη φάκα, να πληρώσουν φόρους ή και να πάνε φυλακή.

Η άλλη παράλογη εντολή που έδωσε το ΣΔΟΕ και που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί αναφέρει ότι θα ελεγχθούν από το 2000 μέχρι το 2012 όλοι όσοι πήραν κάθε είδους δάνειο πάνω από 200.000 ευρώ. Μόλις βρεθούν θα συγκριθούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις και θα φανεί αν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τέτοια δάνεια και πώς πληρώνουν τις δόσεις.

Εξωφρενικό. Όποιος πήρε δάνειο για να αγοράσει σπίτι ή να ανοίξει μια επιχείρηση θα ελεγχθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ. Και αν μπορούμε να υπολογίσουμε, από το 2000 μέχρι σήμερα πρέπει να πουλήθηκαν πάνω από 1 εκατ. σπίτια. Εκτιμάται ότι 8 στα 10 συμβόλαια έγιναν με τραπεζική χρηματοδότηση κι επειδή τα ακίνητα μέχρι το 2010 ήταν πανάκριβα λογικό είναι τα περισσότερα δάνεια να υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.

Σαν μια πρώτη εκτίμηση δηλαδή πάνω από ... 500.000 πολίτες θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό είναι παράλογο, αν υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει είναι ικανές οι ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες να φέρουν σε πέρας τέτοιους ελέγχους να μας το πει. Εδώ δε μπορούν να στείλουν ένα πιστοποιητικό θανάτου από το ληξιαρχείο στο ΙΚΑ και θα ελέγξουν κάθε οικογένεια που πήρε δάνειο;

Επομένως, όλη αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια του ευτελισμού και κάνει κακό τόσο στην υπόθεση της εξυγίανσης όσο και στην ίδια τη χώρα. Διότι άλλο να ψάχνουμε 10,20,100 πολιτικούς, επιχειρηματίες και λοιπά λαμόγια κι άλλο να ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα. Για σκεφτείτε πώς θα αντιδράσουν οι περισσότεροι από τους 500.000 που θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ; Δε θα τα βάλουν με την κυβέρνηση και με τον Σαμαρά;

Γιατί λοιπόν δημιουργείται ένα κλίμα σήψης όλης της κοινωνίας;  Αντί να πιαστούν και πολύ εύκολα μάλιστα όσοι καταχράστηκαν τεράστιες περιουσίες και έφαγαν ατέλειωτο μαύρο χρήμα με τις προμήθειες και τις μίζες, ελέγχουν όλη την ... κοινωνία;

Μία είναι η απάντηση δυστυχώς. Είτε ορισμένοι στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τις τους γίνεται. Είτε η κυβέρνηση αυτοκαταστρέφεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panos avatar
  panos 13/10/2012 14:23:30

  Μεσω στεγαστικων γινεται ξεπλυμα χρηματος ,αλλα σιγα να μην ελεχθουν.

 2. αβαρία avatar
  αβαρία 13/10/2012 14:28:14

  Το σωστό θα ήταν να προσληφθούν στο ΣΔΟΕ όσοι απολύονται απο την Τρόικα ωστε τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον να ελεγχθούν οι πάντες και τα πάντα. Εστω κι αν εισπραχθούν και 500.000 ευρώ, στο τέλος καλά θα είναι απ' το τίποτα που εισπράχτηκε έως τώρα.

 3. Geros avatar
  Geros 13/10/2012 14:28:37

  Γιατί να μην ελεγχθούν? Μήπως καταλάβουμε ότι ο κύριος όγκος της φοροδιαφυγής αφορά την μεσαία τάξη και χαλάσει το παραμύθι των 100 κακών που φταίνε για το χάλι της χώρας?

  • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
   ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ Geros 13/10/2012 15:09:44

   Σχολιάζει ο Πάγκαλος κρυφά στο αντινιους;

  • αρέλεγος avatar
   αρέλεγος @ Geros 13/10/2012 15:11:56

   Στην Ελλάδα ο Αλή Μπαμπά και οι 40.000 κλέφτες δεν είναι παραμύθι.
   **στο τέλος τέλος λογικό είναι να πας από πάνω προς τα κάτω όπου η σχέση
   απόδοση/έλεγχο είναι μεγαλύτερη

  • franc avatar
   franc @ Geros 15/10/2012 11:12:29

   Και επειδή αφορά και τη μεσαία τάξη για το 30%, απαλλάσσει αυτούς που έφαγαν το 70% των δανείων

 4. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 13/10/2012 14:41:11

  Ναι καλά , να προσληθούν , όπως πήγαν κάτι αγράμματοι τελωνιακοί στον ΣΔΟΕ πριν κάτι χρόνια, και όταν έκαναν έλεγχο στον κουμπάρο μου του έκλεψαν απο κατσαβίδια μέχρι χαρτί τουαλέτας.

 5. unfair avatar
  unfair 13/10/2012 15:31:07

  Δεν είναι καθόλου εξωφενικό!!! [αν κ συμφωνώ με την λογική, πως πρακτικά είναι δύσκολο με αυτούς τους υπαλλήλους κ το σύστημα!].
  Είναι έμμεσος τρόπος να βρεθεί το πόθεν έσχες κ παράλληλα να γίνει έλεγχος κ στις τράπεζες!!! που έδιναν "αέρα" κάποια δάνεια! Σίγουρα θα βρεθούν τράπεζες που έδιναν ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ! κ σ' αυτές τις περιπτώσεις να πληρώσουν έστω κ έμμεσα προστίμο! [τι τους δίνουμε τόσα δις?].

 6. nestor avatar
  nestor 13/10/2012 17:05:28

  Να ελεγχθούν όλοι οι Έλληνες για πόθεν έσχες.
  Να προσληφθούν 10000 άτομα και να ελεγχθούν ΟΛΟΙ, 10 εκ.
  Ας χρειασθούν 3 χρόνια.
  Οταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ.
  Και να αναρτηθούν τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο.

 7. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 13/10/2012 17:10:36

  Και ο Ακης .... με δάνεια έπαιρνε τα σπίτια.
  Καλή κίνηση αρκεί νάχει αποτέλεσμα.

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 13/10/2012 17:32:07

  Το ΣΔΟΕ και η κυβέρνηση για να γίνουν πιστευτοί, να ελέγξουν ΟΛΟΥΣ όλους τους πολιτικούς από το 74 και μετά και τους νεκρούς ,να υποβάλλουν πόρισμα στην κοινωνία και μετά να μιλούν.
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

 9. Θέμις avatar
  Θέμις 13/10/2012 18:09:39

  Να ελεγχθούν οι δανειολήπτες, δεν είναι κακή η σκέψη. Αλλά να ελεγχθούν οι μη μισθωτοί και όχι μόνο για στεγαστικά δάνεια. Οι τράπεζες δεν χορηγούσαν στεγαστικά 200.000€ σε κάποιον που δήλωνε 6.000€ εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα, παρά μόνο με εγγυητή μισθωτό ή κάποιον με "κανονικό" εισόδημα. Οπότε άνθρακες ο θησαυρός. Να ελεγχθούν για τα προϊόντα καταναλωτικής πίστης που είναι σε θέση να αποπληρώνουν όσοι δήλωναν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, διότι αυτά χορηγούσαν οι τράπεζες αφειδώς, χωρίς κριτήρια.

  • George avatar
   George @ Θέμις 13/10/2012 19:25:01

   Μήπως είναι καλύτερη ιδέα (και πιό εφαρμόσιμη) να ελεγχθούν οι πωλήσεις των κατασκευαστών?

   Από το 2000 και μετά όλα τα στεγαστικά δάνεια "έσπαγαν" σε δύο δόσεις. Η μία ήταν ισόποση με το ποσό του συμβολαίου και η άλλη τα λεγόμενα "μαύρα".

   Οι κατασκευαστές δήλωναν ότι πωλούσαν το ακίνητο σε αντικειμενική τιμή και φορολογούνταν τεκμαρτά. Εκεί είναι το μεγάλο κόλπο

   • cielo avatar
    cielo @ George 14/10/2012 11:39:35

    Ετσι ακριβως.
    Το δευτερο μερος αφορουσε (υποτιθεται) μετατροπες, αναδιαρρυθμισεις, ακριβωτερα υλικα και αλλες αηδιες.

    Ερωτηση... οι τραπεζες δεν φερουν καμμια ευθυνη?
    Ερευνηθηκε ποτε το πως δαπανηθηκαν τα χρηματα του δανειου?

    Περαν των στεγαστικων, ελεγχθηκαν ποτε βασει ποιας λογικης μοιραζαν καταναλωτικα, διακοποδανεια, φοιτητοδανεια, γαμοδανεια και δεν συμμαζευεται σε ανθρωπους με ελαχιστα εισοδηματα?
    Ενταξει, ο ανθρωπακος επρεπε να το σκεφτει δυο φορες πριν πεσει στην παγιδα... αλλα φταιει και αυτος που τον δελεασε για να μπει μεσα.

 10. kapoios avatar
  kapoios 13/10/2012 18:10:51

  Νομίζω, ότι κάποιος είχε πει ότι "είναι πιό εύκολο να κρύψεις ένα δέντρο στο δάσος". Ακόμη κι αν είναι δάσος από μικρά δέντρα

 11. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 13/10/2012 18:16:51

  Αλήθεια ρε φίλε τη δουλειά κάνεις εσύ? Σε ποιά τάξη ανήκεις? Γιατί κατά γενική ομολογία οι μόνοι που πληρώνουν φόρους είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι οι οποίοι ανήκουν στη μεσαία τάξη!!!! Εσύ λοιπόν τι δουλίτσα κάνεις???? ΕΕΕΕΕ????

  • Geros avatar
   Geros @ Κριτική Σκέψη 13/10/2012 21:05:45

   Φυσικά και πληρώνουν φόρους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι , δεν λέω το αντίθετο , αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι όλοι υποζύγια όπως αρέσκονται να λένε τα ΜΜΕ. Μονο αυτοί του ιδιωτικού τομέα είναι υποζύγια , οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του δημοσίου είναι καταναλωτές φόρων και όχι δότες φόρων. Αποδίδουν φόρους από τα εισοδήματα τους αλλά τα εισοδήματα αυτά προέρχονται από φορολόγηση (αυτό φυσικά δεν θα έπρεπε να ισχύει για εταιρείες του δημοσίου που παράγουν πλούτο αλλά και εκεί ισχύει γιατί κατάφεραν να τις κάνουν και αυτές ζημιογόνες και χρηματοδοτούμενες από τον προϋπολογισμό εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).
   Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όμως του ιδιωτικού τομέα είναι μεσαία τάξη? Κατά την γνώμη μου δεν είναι, είναι οι φτωχοί και αδικημένοι της Ελληνικής κοινωνίας.
   Μεσαία τάξη στην Ελλάδα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του δημοσίου (όχι φοροφυγάδες αλλά καταναλωτές φόρων , κάποιοι παίρναν μόνο για εφάπαξ ποσά που ξεπερνούσαν το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών σε όλο τον εργασιακό τους βίο!) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι παραδοσιακά η ... ραχοκοκαλιά της Ελληνικής φοροδιαφυγής.

   Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το επάγγελμα μου με την ποιότητα των σχολίων μου , ας έχει , θα ικανοποιήσω την φασιστίζουσα σου περιέργεια. Είμαι εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων αλλά κυρίως ζω από εισοδήματα που μου αποδίδουν επενδύσεις που έκανα τα πάρα πολλά χρόνια που έζησα στο εξωτερικό. Επειδή ξέρω όμως ότι σε ενδιαφέρει αν φοροδιαφεύγω σου λέω ειλικρινά ότι φυσικά φροντίζω να πληρώνω όσους λιγότερους φόρους μπορώ στα πλαίσια που μου επιτρέπει ο νόμος, δεν πάω ξυπόλητος στα αγκάθα του Ελληνικού φορολογικού χάους , μεταφέρω τις δραστηριότητες μου εκεί που με συμφέρει περισσότερο (πράγμα που στοιχίζει στην Ελλάδα μερικές θέσεις εργασίας) , αλλά δεν φοροδιαφεύγω. Όχι πως δεν μου περνάει από το μυαλό κάθε φορά που τα ακουμπάω αλλά η γυναίκα μου δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί αν το έκανα και μετά δεν θα άφηνε και εμένα να κοιμηθώ .... καταλαβαίνεις.

   • Κριτική Σκέψη avatar
    Κριτική Σκέψη @ Geros 14/10/2012 11:18:10

    Το περίμενα και δεν έχω εκπλαγεί!!! Η αντίληψή σου είναι επιεικώς περίεργη!!! Μία οργανωμένη κοινωνία στηρίζεται σε όλο το παραγωγικό της δυναμικό, γιατί όλοι παράγουν:
    - Οι δικαστές, δίκαιο
    - Οι αστυνομία, ασφάλεια
    - Ο στρατός, ασφάλεια από εξωτερικούς κινδύνους.
    - Οι δημόσιοι υπάλληλοι υπηρεσίες.
    - Οι αγρότες γεωργικά και κτηνοτροφικά προιόντα.
    - Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι υπηρεσίες και προιόντα εφόσον, για το τελευταίο, υφίστανται βιομηχανίες πράγμα που στη χώρα μας δεν γίνεται.
    - Οι γιατροί και οι νοσηλευτές ιατρικές υπηρεσίες.
    - Οι έμποροι προιόντα στην αγορά.
    Όλοι λοιπόν οι κλάδοι σε μία χώρα είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι. Αν κάποιος κλάδος έχει πρόβλημα με την απόδοσή του επεμβαίνει το υγιές κράτος και τον ρυθμίζει με διορθωτικές κινήσεις. Η Γερμανία η Γαλλία η Ιταλία σε αυτόν τον τύπο οργάνωσης της κοινωνίας δεν στηρίζονται?
    ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ?
    Φυσικά δεν συμπεριέλαβα τα λαμόγια και τους αεριτζήδες στους παραπάνω κλάδους!!!
    Γιατί απλά αυτοί ζουν παρασιτικά!!!!!
    Ερώτηση : Εσύ τον εαυτό σου που τον τοποθετείς?
    Σε ποιόν κλάδο από τους παραπάνω?
    Όλοι λοιπόν ανάλογα με τα έσοδά τους θα πρέπει να συνεισφέρουν στη φορολογία. Το θέμα μας είναι λοιπόν γιατί κάποιοι να μην συνεισφέρουν καθόλου και κάποιοι τα μέγιστα?
    Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται και από αυτά που πληρώνονται τους παρακρατείται ο φόρος. Το ίδιο γίνεται και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ? ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!!!!!! Και όλοι αυτοί μέσα στους οποίους ανήκεις και συ έρχονται και πονηρά προσπαθούν να απομειώσουν το κράτος και τις λειτουργίες αυτού. Αυτό έγινε τόσο καιρό, απομείωση των λειτουργιών εσκεμμένα και τώρα λέμε αφού δεν λειτουργεί καλά τι το θέλουμε το κράτος!!!
    Όσον αφορά τις τάξεις τώρα. Η μεσαία τάξη και οι φτωχοί αποτελούν ιστορικά και κοινωνιολογικά τα περισσότερο υγιή κομμάτια των κοινωνιών, διότι μία κοινωνία στηρίζεται πάνω σε αυτούς, έχουν ανεπτυγμένα κοινωνικά αντανακλαστικά στηρίζουν όποτε χρειασθεί τη χώρα τους και σε τελική ανάλυση βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά όποτε παραστεί ανάγκη. ΑΑΑ!!!! και δεν φοβούνται μήπως τους ...μαλώσει... η γυναίκα τους άμα πληρώσουν τους φόρους τους.
    Και κάτι τελευταίο. Δεν υπάρχει έκφραση φασιστίζουσα, αλλά φασίζουσα, εφόσον θέλεις να μιλάς την ελληνική

    • Geros avatar
     Geros @ Κριτική Σκέψη 14/10/2012 12:10:14

     1. Είναι όλοι χρήσιμοι , ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι αλλά δεν παράγουν όλοι άμεση υπεραξία από την εργασία τους. Ο εκπαιδευτικός έμμεσα παράγει πλούτο αλλά άμεσα όχι ενώ το εργοστάσιο που αγοράζει μετάλλευμα που κάνει ένα λεπτό το κιλό και το μετατρέπει σε καλώδιο που κάνει 10 ευρώ το κιλό παράγει άμεσα πλούτο. Οι φόροι που δίνει ο εκπαιδευτικός έχουν προέρθει από την υπεραξία που παρήγαγε το εργοστάσιο. Αυτό δεν κάνει τον εκπαιδευτικό άχρηστο μια και χωρίς εκπαίδευση δεν θα υπήρχαν εργοστάσια. Το λέω εντελώς σχηματικά μπας και το πιάσεις.

     2. Επιμένεις να ρωτάς για του που ανήκω , τι δουλειά κάνω , σου λέω ότι πληρώνω φόρους μου λες ότι δεν πληρώνω (τι είσαι ? Το ΣΔΟΕ?). Μήπως νομίζεις ότι αν δεν συμφωνεί κανείς μαζί σου πρέπει να είναι απατεώνας? Ότι και να ισχύει είναι δείγμα φανατισμού και αγένειας.
     3. Διαφωνώ ότι η μεσαία τάξη και οι φτωχοί είναι αδελφές τάξεις , οι φτωχοί είναι τα θύματα της μεσαίας τάξης. Μεγάλο θέμα που θα πάρει πολύ να αναλύσουμε , ψάξε λίγο στο internet για τον νόμο του Direktor για να δεις τι πιστεύω για το θέμα αυτό.
     4. E αφού πρόσθεσα ένα "στι" δεν ξέρω Ελληνικά , με έπιασες στα πράσα δασκαλίτσα μου. Τουλάχιστον αυτό το θέμα το κατέχεις μάλλον οπότε διόρθωνε με όσο θες , από οικονομικά όμως έχεις μαύρα μεσάνυχτα και καλό θα ήταν να μιλάς λιγότερο.

     • Κριτική Σκέψη avatar
      Κριτική Σκέψη @ Geros 14/10/2012 14:21:58

      1. Είσαι εξαιρετικά αγενής, καθότι αλαζόνας.
      2. Μιλάς για υπεραξία τη στιγμή που δεν παράγεις τίποτα, μα απο-λύτως τίποτα, ούτε ένα καλαμάκι αναψυκτικού. Γιατί το να παράγεις και το παραμικρό, απαιτείται ανάλογη κουλτούρα. Σε όλα τα στάδια και τα επιπεδα παραγωγής. Στη σύλληψη της ιδέας του προς παραγωγή προιόντος, στη σχεδίαση, στη δοκιμή του προτύπου, στην παραγωγή του προιόντος, στην προώθηση του, στον επανασχεδιασμό στην πιθανή μετεξέλιξη.
      3. Στερείσαι εθνικής συνείδησης? Στη χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζονται οι πάντες και όχι πρόσωπα τα οποία διακατέχονται από μισαλλοδοξία και στοχοποιούν τις κοινωνικές ομάδες τοποθετόντας την μία απέναντι στην άλλη. Αυτοί οι τελευταίοι (οι μισαλλόδοξοι) είναι που οδηγού-σαν πάντοτε τη χώρα σε περιπέ-τειες και εθνικούς διχασμούς.
      4. Η μεσαία τάξη και οι φτωχοί είναι οι τάξεις που δώσανε τους αγώνες τους και το αίμα τους για να διατηρηθεί το έθνος μας ζωντανό. Κανένας επενδυτής (τοκογλύφος) δεν μάτωσε ποτέ γιατί αυτός απλούστατα δεν έχει πατρίδα. Στις δύσκολες στιγμές πάντα έπαιρνε τα ποδαράκια του
      και έφευγε. Στον εμφύλιο πόλεμο το 1946 - 1949, που αγωνίστηκε η χώρα απέναντι στον κομμουνισμό, δεν σκοτώθηκαν παιδιά πλουσίων, αλλά παιδιά μεσαίων τάξεων και φτωχόπαιδα για να μπορείς εσύ να μιλάς τώρα για επενδύσεις και έξυπνες τοποθετήσεις και εν ολίγοις να ενισχύεις την άποψη ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.
      5. Η Έλλάδα μας έγινε με τους δασκάλους, τους οποίους εσύ ειρωνεύεσαι, τους στρατιώτες και του απλούς καθημερινούς ανθρώπους (1912 -1913, 1915-1916, 1919, 1940 - 1941, 1946-1949), τους οποίους απ'ότι φαντάζομαι απεχθάνεσαι βαθύτατα!!!!!!!!!!!

     • Geros avatar
      Geros @ Κριτική Σκέψη 14/10/2012 20:47:43

      Με κατηγορείς ότι δεν παράγω τίποτα χωρίς να το ξέρεις , βγάζεις πράγματα από το μυαλό σου δηλαδή και τα πιστεύεις.
      Από εκεί και πέρα αρχίζεις ένα παραλήρημα , έλλειψη εθνικής συνείδησης , μισαλλοδοξία , τοκογλυφία , απέχθεια για τους ανθρώπους... μόνο για την βόμβα στην Χιροσίμα δεν με κατηγόρησες!
      Προφανώς έχεις απλοϊκό εγκέφαλο που χωρίζει τον κόσμο σε κακούς - τέρατα και αγγελούδια και εγώ βαριέμαι αφάνταστα να μιλάω με τέτοιους.
      Τρεις παρατηρήσεις για το τέλος:
      1. Πάμπολλοι πλούσιοι Έλληνες πήγαν και ανέβηκαν τα βουνά την Πίνδου , για τους σημερινούς δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά αλλά αυτό που είπες για τους πλούσιους του 40 είναι απλά μια ανιστόρητη βλακεία και προσβολή στην μνήμη πολλών πατριωτών.
      2. Δεν ειρωνεύτηκα τους δασκάλους , εσένα ειρωνεύτηκα.
      3. Την Κριτική την είδα , την Σκέψη ... πουθενά

     • Κριτική Σκέψη avatar
      Κριτική Σκέψη @ Geros 14/10/2012 21:34:36

      Αχα ...Τώρα μας έπεισες!!!!

   • akenaton avatar
    akenaton @ Geros 14/10/2012 12:50:02

    Μέγας μύθος πως πληρώνουν άμεσους φόρους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι! Μέγας! Ο μεγαλύτερος. Οι ΔΥ εργάζονται για έναν εργοδότη, το κράτος, ο οποίος τους πληρώνει με τους φόρους όλων των υπολοίπων! Κατά συνέπεια, και οι φόροι που "πληρώνουν" οι ΔΥ πληρώνονται από τους φόρους του δικούς μας !!!!!!!!!!!!!!!!! Τα μόνα πραγματικά χρήματα που μπαίνουν στο δημόσιο, είναι οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι του ιδιωτικού τομέα. Οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι των ΔΥ απλώς "ανακυκλώνονται". Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό Γέρο μου, δεν έχει νόημα να συζητά κανείς μαζί του. Αμήν!

 12. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 13/10/2012 21:51:52

  Θα κάνω τον συνήγορο του Διαβόλου .
  Με δεδομένο ότι οι Εφορίες τόσα χρόνια ήταν φέουδο του ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι υπάλληλοι ήταν "δικοί του" . Στοίχημα , ότι οι πρώτοι που θα πληρώσουν τη "νύφη" θα είναι οι της ΝΔ !
  " Είτε ορισμένοι στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είτε η κυβέρνηση αυτοκαταστρέφεται." Καλά το γράφετε . Ξεκουνήστε τους μπάς και ξυπνήσουν ... , διότι μ' αυτό το κόλπο που θα σκέφτηκαν οι Πασόκοι , θα κάνουν την κυβέρνηση Σαμαρά σαν τα μούτρα τους , τώρα που όλα τα γκάλοπ τους εξαϋλώνουν .

 13. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 13/10/2012 21:59:22

  Είναι η πιό σωστή κίνηση να γίνουν έλεγχοι σε όλους όσους πήραν αυτά τα ποσά για δάνεια και δηλώνουν πολύ λιγότερα στην εφορία. Να δούμε πως αυτοί οι κυρίοι με τα έλαχιστα που δηλώνουν, πως εξηπηρετούν τα δανεία τους. Πρέπει να μπεί ένα τέλος με το πετσόκομα των μισθών και των συντάξεων. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

 14. akenaton avatar
  akenaton 14/10/2012 12:42:21

  Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.