#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2010 22:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξωραϊσμός του Ασφαλιστικού και θέμα συνταγματικότηταςΑδιάλλακτοι μέχρι την τελευταία στιγμή στην κυβέρνηση, έδωσαν το πράσινο φως για να πάει στη Βουλή το ασφαλιστικό – εργασιακό νομοσχέδιο. Πέρα από τις εξωραϊσμένες ρυθμίσεις, τα όμορφα λόγια και τις κραυγές για τη σωτηρία της πατρίδας, αυτό που δε λένε είναι ότι η σύνταξη από το 2015 και μετά θα μειωθεί για όλους τους εργαζόμενους κατά 30% σε σχέση με σήμερα. Από του χρόνου μέχρι το 2015 θα μειώνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης και θα κλειδώσουν για όσους βγαίνουν στη σύνταξη στα 40 χρόνια, στο 64% από 70%-80% που ισχύει σήμερα και με λιγότερα χρόνια δουλειάς.

Το νομοσχέδιο που δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα περιλαμβάνει τις γνωστές από τις τελευταίες ημέρες ρυθμίσεις αλλά αφήνει και κάποια παράθυρα, όπως τι θα γίνει με το ασφαλιστικό των ένστολων διότι Χρυσοχοϊδης και Βενιζέλος βγήκαν στα χαρακώματα και ζητούν άλλα από αυτά που προωθούνται. Επίσης, στην κυβέρνηση φοβούνται την τελική εισήγηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μήπως είναι κόλαφος για το νομοσχέδιο και κατά πόσο αυτό είναι συνταγματικό. Σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα:

- Οριστικά το 65ο έτος θα είναι η κανονική ηλικία συνταξιοδότησης σταδιακά σταδιακά έως το 2015.

- Το 60ό έτος ως ελάχιστη ηλικία για την καταβολή σύνταξης με 40 χρόνια ασφάλισης.

- Αύξηση, για τους ασφαλισμένους από 1/1/83 και μετά της 35ετίας (από τα 58 στα 60) και της 37ετίας (χωρίς όριο σήμερα) στα 40έτη μέχρι το 2015.

- Όποιος πάρει πρόωρη σύνταξη θα έχει απώλεια 6% το χρόνο.

- Από 1ης Ιανουαρίου 2015 θα ξεκινήσει να δίνεται η βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Οι ανασφάλιστοι δικαιούνται τη βασική σύνταξη όταν συμπληρώνουν το 65ο έτος αλλά θα ελεγχθούν και εισοδηματικά κριτήρια, οπότε δεν θα την παίρνουν όλοι.

- Προβλέπονται φυσικά ενοποιήσεις ταμείων, γεγονός που μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικό αφού πολλοί δικαστές δεν μπορούν να το αποδεχθούν.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τη σημερινή διάσκεψή της επεξεργάστηκε για δεύτερη ημέρα το νομοσχέδιο που αφορά "τις βασικές συνταξιοδοτικές διατάξεις" και θα συνεχίσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα, ενώ αντίθετα κρίθηκε ομόφωνα συνταγματική η επιβολή ΛΑΦΚΑ στις μεγάλες συντάξεις μέχρι το 2015.

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου που προβλέπουν την ενοποίηση ταμείων, όπως και την ένταξη στο ΙΚΑ των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο μετά την 1.1.2011.

Όπως επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική η εξουσιοδότηση που παρέχει το νομοσχέδιο στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να καθορίζουν με κοινή απόφαση τους το ποσό της βασικής σύνταξης.

Ακόμη, κρίθηκε αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία αναστέλλεται η σύνταξη σε περίπτωση που ο συνταξιούχος απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος. Αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές κρίθηκε και η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει ότι το κράτος από την 1.1.2011 δεν θα καλύπτει ελλείμματα των επικουρικών ταμείων .

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 25/06/2010 23:20:59

  Ο Λοβέρδος πώς ζητάει από τον πολίτη να θυσιαστεί στο όνομα το πατριωτισμού, για να σωθεί το κράτος, όταν ο ίδιος έχει το μεγαλύτερο κέρδος από αυτήν τη "σωτηρία"; Γιατί θα πρέπει να σωθεί ένα κράτος, όταν δεν μπορεί να σωθεί ο πολίτης; Να σωθεί το κράτος, για να μπορεί να πληρώνει τους Λοβέρδους; Να ξεπουλήσουν οι Έλληνες την πατρίδα τους, για να μπορεί το κράτος να παίρνει δάνεια, ώστε να πληρώνει τους Λοβέρδους; Αυτό είναι το λεπτό σημείο. Αυτό κάνει τον Λοβέρδο αναξιόπιστο να προτείνει λύση.

  Τον Λοβέρδο δεν τον συμφέρει να "κατανοήσει" τα προβλήματα περισσότερο απ' όσο φαίνεται ότι τα κατανοεί. Δεν συμφέρει τον "Σάξονα" Λοβέρδο να καταλάβει τα προβλήματα των "μαύρων" κατοίκων της "Μποτσουάνας". Ο Λοβέρδος έχει λυμένα τα προβλήματά του εξαιτίας του κράτους και φυσικό είναι να αγωνιά για την κατάστασή του. Οι σημερινοί μισθοί του και οι μελλοντικές συντάξεις του από τα δημόσια ταμεία βγαίνουν σήμερα και ελπίζει ότι θα βγαίνουν και στο μέλλον. Γι' αυτόν τον λόγο όχι απλά τον θεωρούμε αναξιόπιστο, αλλά θεωρούμε ότι, από τη στιγμή που εκτός από υπουργός είναι και δημόσιος υπάλληλος, υπάρχει πρόβλημα με ασυμβίβαστα. Ηθικό πρόβλημα, το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με τη νομιμότητα, για να θυμηθούμε και έναν άλλον άεργο "λευκό". Δεν μπορεί το ΙΚΑ, υπό τις εντολές του Λοβέρδου, να κόβει τις συντάξεις των εργαζομένων, οι οποίοι καταβάλλουν τις εισφορές τους και να έχει ως μεγαλύτερο οφειλέτη του το κράτος, το οποίο πληρώνει τον Λοβέρδο.

  Αυτό είναι το ασυμβίβαστο, που συνδέεται με την έννοια της ανηθικότητας. Αν δεν χρωστούσε το κράτος στο ΙΚΑ, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Από τη στιγμή που χρωστάει, δεν μπορεί ένας υπάλληλός του ν' αποφασίζει για την πολιτική του. Έχει συμφέρον ο Λοβέρδος να δίνει το ΙΚΑ μικρές συντάξεις, για να περισσεύουν περισσότερα στον δικό του εργοδότη. Τον συμφέρει λοιπόν να σωθεί το κράτος, απαλλασσόμενο από τις υποχρεώσεις του, για να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί. Τον συμφέρει τον Λοβέρδο να θυσιαστεί ο πολίτης, για να μην φτάσει το πρόβλημα στη δική του πόρτα. Τον συμφέρει να είναι το κράτος άδικο προς τους εργαζόμενους. Τον συμφέρει να είναι αναξιόπιστο στις υποχρεώσεις του και στα χρέη του απέναντι στους εργαζόμενους, για να είναι γενναιόδωρο απέναντι στους υπαλλήλους του.

  Για όσο διάστημα αυτό θα ισχύει, ο Λοβέρδος θα είναι αναξιόπιστος. Για όσο διάστημα θα είναι ο ίδιος βολεμένος σε σωσίβια "λέμβο" του ελληνικού "τιτανικού", δεν νομιμοποιείται να προτείνει λύσεις στους ναυαγούς "κολυμβητές". Για όσο διάστημα θα κτυπά με τα "κουπιά" της εξουσίας αυτούς, οι οποίοι χαροπαλεύουν για να σωθούν, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ένας κοινός "δολοφόνος". Ας παραιτηθεί ως κρατικός υπάλληλος από τη σίγουρη και υψηλόμισθη δημόσια θέση του και μόνον τότε ας επιχειρήσει να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Ας αποποιηθεί ως βουλευτής τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, που "ωριμάζουν" με λίγους μήνες βουλευτικής "υπηρεσίας" και ας επιβάλει τα σαράντα χρόνια ωρίμανσης για τους υπολοίπους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 25/06/2010 23:43:55

   Οι σοσιαλιστές πάντα είχαν ένα εμμονή με την έννοια του Κράτους , και πλήρη απέχθεια στην έννοια της Χώρας.
   Το Κράτος πάνω από όλα.
   Πολύ αρχαϊκοί και δυσκίνητοι τελικά.
   Ακόμη χειρότεροι και από την αριστοκρατία. Τυρανία κανονική.

   • ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ @ Orestios 25/06/2010 23:53:09

    Σοσια-ληστές

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 26/06/2010 00:04:58

    Μην πάς μακριά.
    Ο 20ος αιώνας είναι γεμάτος καθάρματα που διαλαλούσαν πως είναι "σοσιαλιστές από τους λίγους". Χίτλερ, Στάλιν και πολλοί άλλοι.

  • αναγνώστρια avatar
   αναγνώστρια @ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 26/06/2010 19:39:19

   δείτε πως κατέβηκαν στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ

   • αναγνώστρια avatar
    αναγνώστρια @ αναγνώστρια 26/06/2010 19:42:02

    συνεχίζω στο παραπάνω : ο κόσμος σήμερα και να κατεβούμε και εμείς την Τρίτη στο δρόμο και να μην ξαναγυρίσουμε στα σπίτια μας αν δεν βρούμε νέο πρωθυπουργό που θα αγαπάει τους Έλληνες.

 2. Orestios avatar
  Orestios 26/06/2010 00:52:31

  Πως το περίφημο πακέτο στήριξης έχει φέρει την Ελλάδα σε χειρότερη θέση από αυτή του Μαΐου, οπότε και η κυβλερνηση το επικαλέστηκε για να γλυτώσει την χρεωκοπία?
  Τελικά τζίφος ήταν το πακέτο και το τυρανικό μνημόνιο που το συνόδευε?

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 26/06/2010 00:53:36

   Ποιά είναι τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης για αυτή την αποτυχία?

  • anonymos avatar
   anonymos @ Orestios 26/06/2010 09:29:00

   Λάθος κάνεις καθόλου τζίφος. Στήθηκε για να υποδουλώσει την χώρα. Οπως είδες τα μέτρα έχουν ορίζοντα το 2060! Μας δίνουν 100 δισ και θα πάρουνε 100 τρισ. Γιατι κόπτονται τόσο πολύ τι νομίζεις ήρθαν να βοηθήσουν?

 3. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 26/06/2010 08:33:47

  Το μνημόνιο του Παπανδρέου, του Καρατζαφέρη και της Θοδώρας διαλύει την Ελληνική κοινωνία και ευνοεί μόνο τους τραπεζίτες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ξένους πιστωτές μας.
  Προσθέτοντας και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης, πάμε ολοταχώς προς το γκρεμό και πατάμε και γκάζι.
  Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμπράξει σε αυτό το έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού.

 4. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 26/06/2010 10:56:16

  Δεν αντέχουμε άλλο την κοροϊδία..

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_7645.html

 5. anonymos avatar
  anonymos 26/06/2010 12:05:59

  Ερώτηση σχετικά με την φωτό

  Εκτός απο τα δύο γνωστά ατομα υπουργο-υφυπουργό
  οι άλλοι δύο ποιοί είναι?

 6. Κικη avatar
  Κικη 26/06/2010 18:09:41

  Η μανταμ Δρετα,οδοντιατρος τω επαγγελμα,της δωσιλογικης αριτερας ,μαζι με Δαμανακη ,Μπιστη,και αλλα ξεπουλημενα τομαρια,η οποια ειναι γενικη γραμματεας του υπουργειου φτωχειας και ανεργειας,και ο Ροβηρος Σπυροπουλος,που ξεχασε το 85 οταν μαζι με τον Πιπεργια τον Κοκκινοβασιλη,και αλλους συνδικαλιστες αντιταχθηκαν στο αρθρο 4 ,και διαγραφτηκαν απο το ΠΑΣΟΚ,και τωρα γλειφει εκει που εφτυνε,η ξεφτιλα του,θα τον θυμομαστε .

  • Misha avatar
   Misha @ Κικη 26/06/2010 18:11:51

   θα τους θυμόμαστε; ή θα τους ξεχάσουμε όπως ξεχάσαμε τους δωσίλογους της κατοχής;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.