#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2011 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξοργισμένοι με την κυβέρνηση οι τραπεζίτες(Ανενωμένο). Έξω από τα ρούχα τους με την κυβέρνηση, και ειδικά με τον πρωθυπουργό, είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες, ακόμη και αυτοί που στήριξαν με σθένος τον κ. Παπανδρέου. Ο λόγος είναι το ενδεχόμενο του μεγάλου «κουρέματος» που θα προκαλέσει κατάρρευση σχεδόν όλων των τραπεζών, κάτι που φυσικά δε θέλουν ούτε οι τραπεζίτες, ούτε και οι μέτοχοι.

Η κίνηση του Μιχάλη Σάλλα να βγει δημοσίως σήμερα και να παρέμβει για το haircut, έρχεται ως συνέχεια της έκθεσης της Alpha Bank που έλεγε ότι ένα κούρεμα πάνω από 45% θα έφερνε καταστροφή.

Για καταστροφικό σενάριο κάνει λόγο και ο Μιχάλης Σάλλας ρίχνοντας όμως και μια ευθεία βολή κατά της κυβέρνησης που συζητά κούρεμα ακόμη και πάνω από 50%. Ο γνωστός για τα «πράσινα», κι όχι παναθηναϊκά, αισθήματα, κ. Σάλλας λέει ότι ακόμη κι ένα κούρεμα 50% δε θα σημάνει μείωση του χρέους κατά 180 δισ. ευρώ, όπως κάποια παπαγαλάκια της κυβέρνησης διαρρέουν. Το πολύ, λέει ο τραπεζίτης να ωφεληθεί η χώρα με 25 δισ. ευρώ.

Προφανώς ο κ. Σάλλας φοβάται ότι οποιοδήποτε haircut μεγαλύτερο από το 21% ουσιαστικά τον πετάει έξω από την Πειραιώς η οποία θα περάσει στα χέρια του κράτους. Το ίδιο φοβάται και ο Γ. Κωστόπουλος με τον επιπρόσθετο λόγο ότι υπάρχει στη μέση και ο γάμος με τον Λάτση ο οποίος πρέπει να γίνει πάση θυσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Εθνική τράπεζα δε βλέπει με καλό μάτι ένα κούρεμα πάνω από 50% διότι και αυτή δεν μπορεί να αντέξει μεγάλες απώλειες από τα ομόλογα που έχει.

Οι τραπεζίτες βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο και πλέον τα βάζουν ανοιχτά με την κυβέρνηση που δεν διαπραγματεύεται και απλά περιμένει την ετυμηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Quid avatar
  Quid 14/10/2011 15:06:10

  Αλήθεια, θα μπρούσαν οι τράπεζες, αντί να πάνε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε κρατικοποίηση-τροϊκανοποίηση, να πάνε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης; Τι θα έκανε τότε η κυβέρνησή μας και η Ε.Ε.;

  Αν είναι να βγουν χαμένοι για χαμένοι οι τραπεζίτες, θα μπορούσαν να τα παίξουν όλα για όλα.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Quid 14/10/2011 20:09:02

   Χαμένοι;
   Πόσα € έχουν πάρει;
   Πόσα έχουν κερδίσει;
   Για πόσα έχουμε εγγυηθεί;

   Φαντάζομαι ότι η Αγγλία ήταν ηλίθια και το κάθε εγχώριο παραμάγαζο είναι σπουδαιότερο από την RBoS;

   ή δεν μπορεί η Εθνική το ΤΤ και η Αγροτική να εξασφαλίσουν ε στην αγορά;
   Γιατί εγγυόμαστε για ιδιωτικά μαγαζιά που μας φεσώνουν ...πανάκριβα;

   Γιατί ο κάθε Σάλλας, Λάτσης, Κωστόπουλος, Βγενόπουλος είναι σημαντικότεροι από το περίπτερο, το μαγαζί, την βιοτεχνία ή την βιομηχανία που έβαλε λουκέτο;
   Μονόπολη έπαιζαν με θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, δουλειές με το Κράτος και χορηγώντας πιστώσεις σε κάθε γιαγιά που απαντούσε στα τηλέφωνά τους ...ας κλείσουν λοιπόν, ιδιώτες δεν είναι; Ας ισχύσει ο νόμος της αγοράς.
   Γιατί οι νόμοι ισχύουν για όλους πλην ...επωνύμων;

   ΥΓ

   Πόσα παπαγαλάκια των ΜΜΕ (που την Ισλανδία πχ την ξέχασαν) μπορούν να μας πουν πόσες Τράπεζες έχουν κρατικοποιηθεί στο Βέλγιο Αγγλία Γερμανία κλπ κλπ
   Γιατί το Βέλγιο και η Γαλλία δεν είναι στο ...μνημόνιο αφού η DEXIA έχει το 180% του ΑΕΠ του Βελγίου;
   Γιατί να μην γινόταν το κούρεμα το 2010 πριν το μνημόνιο;
   Άκουγα το Σάλλα αφού .....θα γλιτώσουμε μόνο 25 δις € χρέος γιατί τότε να κάνουμε και το 21% κούρεμα για να γλιτώσουμε 11 δις € του επιστρέφω την ερώτηση;
   Μερικοί συνδέουν τη χώρα με τις καρέκλες...
   Αρκετά το δούλεμα ή οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι των Τραπεζών ή θα τρίβουν σε λίγο ( όλη η παρέα ) τα μάτια τους από την έκρηξη.

   • Quid avatar
    Quid @ Ο Ιθαγενής 14/10/2011 22:24:32

    Δεν πιάσατε σωστά το σκεπτικό μου. Δεν εννοώ χαμένοι έναντι της κοινωνίας. Εννοώ ότι, αν είναι να χάσουν την ιδιοκτησία των επιχειρήσεών τους, μπορούν κάλλιστα να αρχίσουν να εκβιάζουν με την κατάρρευσή τους, αντί να καθήσουν να τους πάρουν τις τράπεζες οι τροϊκανοί.

    Σε πολλά από αυτά που λέτε έχετε δίκιο, όμως νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση οι ιδιώτες που αναφέρετε είναι προτιμέροι για την εθνική μας κυριαρχία από την απρόσωπη διοίκηση κάποιας τρόικας, που στο τέλος θα εκχωρήσει το ελληνικό τραπεζικό φιλέτο σε αυτούς που κινούν τα νήματα πίσω από την τρόικα.

    Το ζητούμενο είναι η μείωση της πολιτικής εξουσίας των τραπεζιτών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό χωρίς να μας πάρει τις ελληνικές τράπεζες η τρόικα.

   • Kostas avatar
    Kostas @ Ο Ιθαγενής 15/10/2011 03:36:30

    Οι Ελληνικές τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα. Ήταν συμαζεμένα μαγαζιά γιαυτό και δεν πάθανε τίποτα στην τραπεζική κρίση του 2008. Το κράτος τις έβαζε να αγοράζουν ομόλογα με τα λεφτά των καταθετών και τώρα τις ζητά να καλύψουν μόνοι τους την χασούρα, για τα μισά από τα λεφτά που δανίσανε στο κράτος και δεν θα τα πάρουν πίσω. Εάν αυτό δεν είναι κλοπή τότε τι είναι; Γερμανικός σχεδιασμός ώστε όταν κρατικοποιηθούν να τις ξαναπουλήσει το κράτος, φυσικά στους γερμανούς μιας και κανείς δεν θα έχει ρευστό και έτσι θα βάλουν χέρι στις περιουσίες και στα ακίνητα των μισών Ελλήνων, για πενταροδεκάρες!

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Kostas 15/10/2011 12:48:15

     Μάλιστα...πήγαινε το κακό κράτος με μπράβους και τους εκβίαζε να αγοράσουν;
     Ούτε δουλειές έκαναν μαζί του;
     Ούτε δάνεια έδιναν;
     Ούτε προβληματικά ΜΜΕ έσωζαν;

     Τον δράκο τον βρήκαμε στο παραμύθι τον ιππότη ποιος θα τον κάνει;

     π.χ.

     Αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο η Πειραιώς θα είχε το
     ΤΤ και την Αγροτική που τις χάριζε το κακό Κράτος...

     Είναι ιδιωτικά μαγαζιά; Ας παίξουν με τους κανόνες της αγοράς.
     Ας ενωθούν όλες οι ιδιωτικές σε μια για να γελάω με τις καρέκλες.
     Αλλά δεν μπορούν και τώρα και παλαιότερα να φορτώνουν τις ζημιές σε όλους και τα κέρδη στις τσέπες....και μιλώ από τις παλαιότερες κρατικοποιήσεις και εθνικοποιήσεις.

     Είναι σημαντικότερα τα μαγαζάκια τους από την R.B. of Scotland / Bradford & Bingley / Northern Rock/FORTIS /DEXIA/ ABN /Hypo ....κλπ κλπ κλπ ια να μην περάσουμε τον Ατλαντικό.
     Έλεος με την Ελληνική κομμουνιστική οικονομία.

 2. Theo avatar
  Theo 14/10/2011 15:07:13

  Η λυση ειναι μια: σταση πληρωμων στο εξωτερικο!

 3. manos avatar
  manos 14/10/2011 15:14:32

  Οχι να πάρει, η πειραιώς?
  Τι φοβάται η διοίκησή της?
  Αφού αγόραζε το ΤΤ, την ΕΤΕ, την ΒΑΟ, την UBS, το φεγγάρι, και την γαλαξιακή αυτοκρατορία των Κλίγκον.
  Ενα μικρό κουρεματάκι φοβάται?
  Φρίκη, φρίκη, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον κω....... σου πιά. :-)

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ manos 14/10/2011 21:46:24

   Βλακείες, ούτε τον μισό στόλο των Κλίγκον δεν μπορούσαν να αγοράσουν, κι αυτόν σε diecast μοντελάκια 1:1000000.

   • manos avatar
    manos @ TopGunZ 14/10/2011 22:57:08

    TopGunZ,

    Πως με νιώθεις. :-)

 4. Απορία avatar
  Απορία 14/10/2011 15:39:20

  Τι όφελος θα είχε οποιοδήποτε αναπτυγμένο κράτος από μια τράπεζα με τα οικονομικά στοιχεία της Πειραιώς.

  Επιτέλους αρχίστε να κρατικοποιείτε σιγά-σιγά όλες αυτές τις τράπεζες, δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει εσαεί το ψώνιο και την ματαιοδοξία τόσων ατόμων που θέλουν να το παίζουν τραπεζίτες.

  • xzetta avatar
   xzetta @ Απορία 14/10/2011 16:06:19

   εχουν απεργία και οι σκουπιδιάρηδες και δεν βρίσκεται κανείς να μαζέψει τις μετοχές....

  • zio7 avatar
   zio7 @ Απορία 14/10/2011 17:42:32

   όταν αυτή τη στιγμή η "περιουσία" τους αξίζει κάτω από 10 δις όλων μαζί, και τη στιγμή που υπάρχουν τα 30 δις του ΤΧΣ (χώρια τα 100+ δις που ήδη έχουν "εξαφανίσει" 2 χρόνια τώρα με τις "εγγυήσεις"), ποιά άλλη επιλογή έχουν απ το να κλέψουν τα τελευταία διαθέσιμα 30 δις και να την κάνουν με ελαφρά?
   αλλά είναι τόσο θρασσείς που συζητάνε τώρα να διατηρήσουν τον έλεγχο των τραπεζών αφότου κρατικοποιηθούν !!!!

   με λίγα λόγια, ο λαός φυσικά και θα πληρώνει εσαεί τους τραγικούς που το έπαιζαν τραπεζίτες με τις πλάτες του κόματος για να έχουν άπλετη ρευστότητα οι νταβατζήδες με τα θαλασσοδάνειά τους.

 5. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 14/10/2011 17:38:06

  Οι καλοί μας τραπεζίτες δεν θέλουν με τίποτα κουρεματάκια και λοιπές απώλειες....τη θέση τους δεν θέλουν να χάσουν οι αλήτες και τον ωραίο παχυλό μισθό τους...ξέρουν ότι ένα μεγαλύτερο κούρεμα δεν το αντέχουν και θα χρειαστούν κεφάλαια και στήριξη από το ελληνικό κράτος μέσω του EFSF...με το που πάρουν τα χρήματα αυτά όμως αυτόματα κρατικοποιούνται και περνούν στον έλεγχο του δημοσίου...για αυτό και έχουν φαγωθεί μιά ο Σάλλας και μια ο Παπαδήμος, ο άλλος μεγαλουπάλληλος των τραπεζών, ο Παπαδήμος...τους μισθούς, την ιδιωτική τους τραπεζούλα ο καθένας και τα προνόμιά τους θέλουν να διαφυλάξουν και ας πάει στο διάολο ο λαός και η χώρα...

 6. A.M. avatar
  A.M. 14/10/2011 18:07:46

  Να δώ τραπεζίτη .. άνεργο και τι στον κόσμο!!!
  Θα τάχω δεί όλα σε τούτη την μάταιη ζωή!

  Σάλλα, θα μου δώσεις τέτοια χαρά;;;
  Μην γίνεσαι κακός ρε σύ, δεν λέει!
  Εμείς τόσα χρόνια σε καμαρώναμε πρώτη μούρη,
  εσύ ούτε μια ...ανεργία για πάρτη μας;; :lol:

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/10/2011 18:40:40

  πρώτον δεν βάζω στην ίδια κατηγορία Σάλλα και Αλφα. Η Πειραιώς είναι η σημαία της Φούσκας και το χειρότερο που μπορώ να πω για την Άλφα είναι ότι είναι ...σαράφηδες. Προτιμώ τον σαράφη από τον προαγωγό της φούσκας (εάν πρέπει να διαλέξω ποιον να λυπηθώ ). Η Αλφα δεν δανείζει με πρόθεση να κατάσχει πολυκατοικίες και η Πειραίως είναι μέρος του συστήματος Πασόκ που μου στοιχίζει σήμερα την χώρα μου, ή την πατρίδα μου εάν δεν ενοχλείστε.

  Τώρα, όσον αφορά την οργή τους... Εάν, από την αρχή επεξεργαζόταν σενάρια εξωτερικής στάσης πληρωμών και έστω προσωρινής εξόδου από την ευρωζώνη, η μία από αυτούς θα έκλεινε, και η άλλη ίσως , ίσως με λίγη τύχη να τα κατάφερνε (και μην ακούσω περί διεθνους διατραπεζικής κλπ, εάν εγώ ήξερα το 2009 που πάει το πράγμα (και το έχω γράψει εδώ στο αντινουζ) δεν είμαι καμιά ιδιοφυία... απλός αθυρόστομος είμαι. Αρα. Όταν λέμε δις ιζ πάρτα, είναι για να αποφύγουμε το νομετελειακό αδιέξοδο στο οποίο μέχρι και ο Μάνος είπε ότι πάμε. Και ένα σκασμός ξένοι, φίλοι και μη.

  Βάζω στοίχημα 1 δραχμή, ότι στο 65% +/- 5% θα πάει το τελικό κούρεμα μέχρι να τελειώσει η μιζέρια, εκτός εάν οι Γερμανοί τα πληρώσουν (χλωμό) ή οι Αμερικάνοι μας αναλάβουν (εξω οι βάσεις του θανάτου δολφόνοι των λαων κλπ). Όποιος απο την Πειραίως ή την Αλφα θέλει να στοιχηματίσει, την δραχμή του στον factorx.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ archaeopteryx 14/10/2011 19:04:49

   Ποιο κούρεμα, ποιων δανείων.
   Και να σε κουρέψουν, αν σου κάνουν το μισό κεφάλι ...δράμα δεν θα είναι το look;
   Τι λέμε τώρα, μάλλον είναι αργά.

   Και πρόσθετες ερωτήσεις, άλλοι λένε πως το Ταμείο Σταθερότητας δεν σημαίνει κράτος και άρα δεν σημαίνει κρατικοποίηση. Τότε οι τραπεζίτες γιατί σκούζουν;

   Το κύριο θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν μετέχει καν στις συζητήσεις. Όλοι συζητάνε για εμάς, χωρίς εμάς. Αν μετείχαμε, αν μετείχε κανένας σοβαρός άνθρωπος (αχ...), ίσως κάτι να γινόταν.
   Τώρα αυτά είναι σουρεάλ. Δεν χρειαζόταν να μας το πει ο Βενιζέλος... Βέβαια ότι το είπε, άρα το αποδέχεται και το νομιμοποιεί πως είναι υπουργός οικονομικών μιας χώρας και δεν την ελέγχει αυτός δημοσιονομικά, είναι πέρα από όλα... Μετά από αυτό, τι να βγεις να πεις! Σε τραπεζίτες, ή και στον θυρωρό της Deutsche bank!

 8. undercover gpr avatar
  undercover gpr 14/10/2011 19:04:07

  Αμα είναι μάγκες να πάνε να βρουν κεφάλαια εκτός ΤΧΣ
  χαχαχα

  Αρχαίε όταν λέμε δις ις πάρτα ((η Αργεντινή πέτυχε 70% μετά από νεκρούς) μήπως εννοούμε κούρεμα ή απλά δε συμφέρει να το λέμε αυτό γιατί εμείς οι ρέιντζερς θέλουμε και δρχ?

 9. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 14/10/2011 19:20:27

  Κροκοδείλια δάκρυα από τους "τραπεζίτες" που απαξίωσαν τις τράπεζές των με τις απίστευτες πρακτικές τους τόσα χρόνια και που ανταμοίφθηκαν πλουσιοπάροχα με τα λογιστικά κέρδη που δημιούργησαν. Δεν θέλουν να αποχωρισθούν τις θέσεις των. Να τις εγκαταλείψουν πάραυτα και να ελεγχθούν αυστηρότατα για τη ζημιά που προκάλεσαν στους πολλούς μικρομετόχους των και στις Ελληνικές επιχειρήσεις.

 10. nasos avatar
  nasos 14/10/2011 19:34:33

  ήθελα να ήξερα τι διαφορά έχει μια κρατική τράπεζα που ελέγχεται από Πρασινοφρουρούς,από την Πειραιώς
  και οι δυό δίνουν του κόσμου τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους και ειδικά σε ΜΜΕ-για να έχουμε κάλυψη- που λειτουργούν πέρα από κάθε οικονομική λογική

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/10/2011 20:37:53

  Εάν έχεις κότσια, στείλε μία δραχμή στον factorx (από τις παλιές). Αν θες σε δανείζω μία δραχμή... Για σένα, 23% τον χρόνο για 3 χρόνια. Δεν ξέρεις τι είναι το δις ιζ πάρτα, και βαριέμαι να στο ξαναπώ. Πηγαινε στο μπλογκ μου και διάβαζε (καλό για αϋπνίες)

  (Μήπως είσαι της Πειραιώς; χαχαχαχάαα)

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ archaeopteryx 14/10/2011 22:31:42

   Μωρέ εγώ μια χαρά ξέρω τι είναι το διςιςπάρτα.Κι εσύ ξέρεις αλλά δε τα λες όλα.Έχεις εξελιχθεί σε ρεπουμπλιξιόν Καζάκη καημένε.

   Βέβαια το να "πάνε να βρουν απ'αλλού λεφτά αν είναι μάγκες" δεν το πιασες προφανώς γιαυτό πετάς Πειραιώτικα αστειάκια και ..γελάς μόνος σου.

   Φιλάκια στα αδέρφια σου του τσάι

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ undercover gpr 16/10/2011 02:26:24

    φυσικά και δεν το έπιασα... με συγχωρείς, δεν προσπάθησα καν... Πολύ βαθύ. Ενδιαφέρον ο Καζάκης, μου είπε ο spiral architect ότι ήταν ...κομμουνιστής... Τον άκουσα προχτές και μου έκανε καλή εντύπωση. Οποιοσδήποτε λέει επιχειρήματα με καθαρό λόγο μου κάνει καλή εντύπωση. Η Ζάχαρη βρήκε ένα ωραίο λινκ απόψε, να το δεις... h++p://streetlightblog.blogspot.com/2011/10/does-euro-need-greece-more-than-greece.html gpr, ζορίζεσαι ή μου φαίνεται; Δύσκολοι καιροί...

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/10/2011 20:39:00

  Στηνμ Πειραιώς βγάζουν και πολλά λεφτά... Στα 350 που χρωστάμε είναι.

 13. k avatar
  k 14/10/2011 21:04:56

  ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΛΛΑΣ. ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 20-30% , ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ.

 14. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 14/10/2011 21:14:27

  Βρε, βρε, βρε ο Μιχαλάκης ...... Τώρα ξύπνησε καλέ αυτός ? Τόσα χρόνια που στήριζε τα συντρόφια με το να αγοράζει ομόλογα, να δανειοδοτεί κρατικές επιχειρήσεις, να ''τοποθετεί'' δώθε και κείθε, να επιδυκνείει καλή συμπεριφορά γενικώς, κ.λ.π. κ.λ.π., δεν έκανε ποτέ του ''Ταμείο'' ???? Να δούμε πως θα απολογηθεί τώρα στο Βαρδινογιάννη και στον Αγγελόπουλο.

 15. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 14/10/2011 21:17:14

  Γαμώτο, δεν πρόλαβα να δω και Κώνστα σήμερα. Είπε κανένα καλό βρε παιδιά ????

 16. leftaaaaaaaa avatar
  leftaaaaaaaa 14/10/2011 21:53:31

  .
  ΔΗΛΑΔΗ κατά τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΟ ΜΧΑΗΛ...............................................
  πιάσε το αυγό [ΕΛΛΑΔΑ] και κούρευτο στα μέτρα του....μη τυχόν και χάσει κανά ευρωπουλάκι !

 17. Edge avatar
  Edge 15/10/2011 00:19:41

  Ο Σάλλας ΑΜΕΣΩΣ μόλις βγήκε το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει να αγοράσει με 700 εκ. ευρώ την Αγροτική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Ατιικής (αν θυμάμαι καλά). Θα έπαιρνε και τις UBS και Credit Suisse αλλά δεν ήθελε να τον πουν πλεονέκτη.

  Τώρα που ακούει τον Τρισέ να του φωνάζει, "Μιχαλάκη φόρα την πράσινη φόρμα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, πάρε τον κουβά με τη σαπουνάδα κι έλα να πλύνεις τα τζάμια του γραφείου μου" παριστάνει τον θιγόμενο επαναστάστη.

  Σαπάκι είναι η Πειραιώς και ο Μιχαλάκης το ξέρει γιατί αυτός την κατάντησε έτσι. Eδώ στον μηχανισμό ELA μπήκε και ΟΥΔΕΙΣ τόλμησε να το αναφέρει στα κανάλια μη χάασει τη διαφήμιση. Αλλά και τα κανάλια την τύχη της Πειραιώς θα έχουν.....κι εκεί δεν υπάρχει και ELA....

 18. vkrd avatar
  vkrd 15/10/2011 00:45:36

  Θα γίνει τρομερή ζημιά με το να πέσουν έξω ή έστω να "φτωχύνουν"...
  Μόνο οι θυγατρικές ασφαλιστικές τύπου Εθνική να κάνει μπαμ, θα βυθιστεί η μισή Ελλάδα στην απόγνωση. Είναι άκρως σοβαρά τα πράγματα. Θα μου πει κάποιος βέβαια από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις....

 19. Kostas avatar
  Kostas 15/10/2011 03:37:50

  Οι Ελληνικές τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα. Ήταν συμαζεμένα μαγαζιά γιαυτό και δεν πάθανε τίποτα στην τραπεζική κρίση του 2008. Το κράτος τις έβαζε να αγοράζουν ομόλογα με τα λεφτά των καταθετών και τώρα τις ζητά να καλύψουν μόνοι τους την χασούρα, για τα μισά από τα λεφτά που δανίσανε στο κράτος και δεν θα τα πάρουν πίσω.
  Εάν αυτό δεν είναι κλοπή τότε τι είναι;
  Γερμανικός σχεδιασμός ώστε όταν κρατικοποιηθούν να τις ξαναπουλήσει το κράτος, φυσικά στους γερμανούς μιας και κανείς δεν θα έχει ρευστό και έτσι θα βάλουν χέρι στις περιουσίες και στα ακίνητα των μισών Ελλήνων, για πενταροδεκάρες!

 20. Kostas avatar
  Kostas 15/10/2011 03:40:35

  Οι Ελληνικές τράπεζες δεν είχαν πρόβλημα. Ήταν συμαζεμένα μαγαζιά γιαυτό και δεν πάθανε τίποτα στην τραπεζική κρίση του 2008. Το κράτος τις έβαζε να αγοράζουν ομόλογα με τα λεφτά των καταθετών και τώρα τις ζητά να καλύψουν μόνοι τους την χασούρα, για τα μισά από τα λεφτά που δανίσανε στο κράτος και δεν θα τα πάρουν πίσω.
  Εάν αυτό δεν είναι κλοπή τότε τι είναι;
  Γερμανικός σχεδιασμός ώστε όταν κρατικοποιηθούν να τις ξαναπουλήσει το κράτος, φυσικά στους γερμανούς μιας και κανείς δεν θα έχει ρευστό και έτσι θα βάλουν χέρι στις περιουσίες και στα ακίνητα των μισών Ελλήνων, για πενταροδεκάρες!
  Οι δεκάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι, τα ταμεία, η εκκλησία και τόσα κοινοφελή ιδρύματα που έχουν επενδύσει σε μετοχές τις οικονομίες τους, τι θα απογίνουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.