#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2010 18:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξεταστική Siemens, ή «άντε να ξεμπερδεύουμε με τους παλιούς»Γνωρίζαμε ότι το Βήμα και γενικότερα το Συγκρότημα Λαμπράκη ανέκαθεν έτρεφε θανάσιμη … «αγάπη» για την Ελευθεροτυπία (και το αντίστροφο) και, ως εκ τούτου, σπανίως φρόντιζε να αναπαράγει θέματα της δεύτερης. Προκαλεί εντύπωση λοιπόν, η συνεχής αναπαραγωγή από τα έντυπά του συγκροτήματος, του δημοσιεύματος της «Ε» για την επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο. Η επιστολή βεβαίως, ούτως ή άλλως, αποτελεί σοβαρό θέμα, που ωστόσο βγαίνει στη δημοσιότητα μερικές ημέρες πριν από την ψήφιση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens. «Τελικά ο «υπερκομματικός» κ. Μ. Χριστοφοράκος –γράφει το Βήμα- όχι απλώς ήταν ΝΔ αλλά είχε δώσει και αγώνα για την επικράτηση του γαλάζιου κόμματος στις εκλογές του 2004. Αυτό συμπεραίνω από την ευχαριστήρια επιστολή που του είχε στείλει ο κ. Κ. Καραμανλής- η οποία διέρρευσε τελευταίως- για να τον ευχαριστήσει για τη βοήθειά του. Εκτός αν γράφοντας «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας στη μεγάλη μας προσπάθεια», ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόταν στην ανακαίνιση των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού της Ραφήνας».

 Ο συντάκτης του κειμένου μάλλον θέλει να δείχνει ότι δεν ξέρει τίποτε για τον φόνο στο ΠΑΣΟΚ. Εκτός κι αν νομίζει ότι φόνοι έγιναν μόνον στην Ρηγίλλης. Κατά πληροφορίες, τόσο η  ατζέντα του κ. Χριστοφοράκου όσο και το αρχείο του, από όπου προέρχεται και η επίμαχη επιστολή, παραδόθηκε (θέλουμε να πιστεύουμε ολόκληρο) στη Δικαιοσύνη από τη γραμματέα του, κ. Τσακάλου. Επανειλημμένως άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία από εκεί.

Ποιος, όμως, ωφελείται από αυτή τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αυτή τη στιγμή; Το βέβαιον είναι ότι βλάπτεται ο Καραμανλής. Δεν είναι δυνατόν όμως, να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός στην Εξεταστική για ένα «ραβασάκι» προς τη Siemens. Διότι έτσι θα έπρεπε να κληθεί και ο κ. Σημίτης για τις «εισπράξεις» Τσουκάτου και ο Κ. Μητσοτάκης για τις επιστολές που του έστελνε η Siemens όσο ήταν πρωθυπουργός για να παρέμβει υπέρ της σε μεγάλο διαγωνισμό, κ.ο.κ.

 Είναι προφανές, ότι επιχειρείται ο συμψηφισμός των ευθυνών της ΝΔ με αυτές του ΠΑΣΟΚ, που άλλωστε ήταν ο χώρος, ο οποίος, προνομιακά, και διαχρονικά διατηρούσε σχέσεις με το σύστημα Siemens και Ιντρακόμ σε Ελλάδα και Γερμανία. Και είναι εξίσου πασιφανές ότι η προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής, θα στραφεί ακριβώς προς την κατεύθυνση της «ισοφάρισης» των εντυπώσεων και της δημιουργίας της εικόνας ότι τόσο η ΝΔ, όσο και το «παλιό» ΠΑΣΟΚ τα έπαιρναν από τη Siemens. Κάτι τέτοιο, αναμφισβήτητα, «βοηθά» και τον Γιώργο Παπανδρέου και, ενδεχομένως τη νέα ηγεσία της ΝΔ. Η τελευταία βέβαια, θα βοηθηθεί ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρξουν αποκαλύψεις γύρω από την «Αγία Οικογένεια».

 Θέλουμε να ελπίζουμε ωστόσο, ότι όπως θα πρέπει, έστω γραπτώς, να απαντήσει ο κ. Καραμανλής στην Εξεταστική για μια επιστολή του, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις π.χ. και ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος τον Ιούλιο 2003 παραβρέθηκε στα χλιδάτα βαφτίσια του εγγονού του εκ των κατηγορουμένων για την Siemens, κ. Ηλία Γεωργίου στο «αρχοντικό» του στις Σπέτσες. Ο κ. Σπυρόπουλος, νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, και πρώην υφυπουργός Εργασίας, ήταν γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ από το 1982 έως το 1985. Εποχές δηλαδή, κατά τις οποίες ο κ. Γεωργίου μπαινόβγαινε στον Οργανισμό.

Όπως επίσης, εάν κληθεί και ο κ. Αντώναρος για ρουσφέτι που φέρεται να ζήτησε από τον Χριστοφοράκο, θα πρέπει να κληθεί επίσης και σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (ιδίως του «παλαιού») που με ραβασάκια τους διόρισαν πολλούς δικούς τους ανθρώπους και συγγενείς στη Siemens. Βέβαια, ο κατάλογος κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, εκείνων που πρέπει να κληθούν είναι ατελείωτος, αλλά και ορισμένοι μόνον από αυτούς που ανεβοκατέβαιναν επί κυβερνήσεων Σημίτη στην έδρα της Siemens στο Μαρούσι να κληθούν, καλό θα ήταν. Εξίσου χρήσιμο θα ήταν να κληθούν και οι επικεφαλής και άλλα μέλη των οικονομικών τομέων των δύο μεγάλων κομμάτων. Όμως, ο  κ. Κοροβέσης δεν θα ζητήσει να ισχύσει το ίδιο και για τον ΣΥΝ και το ΚΚΕ;

Και φυσικά περιμένουμε να ακούσουμε τι έχουν να πουν για τα τιμολόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη.

 Να θυμίσουμε πάντως, ότι δύο από τα κύρια πρόσωπα του σκανδάλου Siemens, οι κ. Χριστοφοράκος και Καραβέλας διαφεύγουν στο εξωτερικό και δεν φαίνεται ότι θα γίνει δυνατή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ο πρώτος, ως γνωστόν, είναι στη Γερμανία και ο δεύτερος, πολύ πιθανόν στην Αργεντινή. Τι Εξεταστική λοιπόν, θα είναι αυτή η Επιτροπή, στην οποία δεν θα κληθούν αυτά τα πρόσωπα; Σημαντικότατα πρόσωπα που επιβάλλεται να κληθούν είναι οι κ. Γεωργίου και Μαυρίδης που χειρίστηκαν «μαύρα ταμεία» της Siemens τόσο στη δεκαετία του 1990, όσο και μετέπειτα. Δηλαδή πριν, αλλά και κατά την περίοδο Χριστοφοράκου. Και οι δύο είναι αποφυλακισμένοι. Αυτά τα δύο πρόσωπα είναι κλειδιά στην υπόθεση, ασχέτως εάν επιχειρείται να υποβαθμιστεί ο ρόλος τους. Εννοείται βεβαίως, ότι το ίδιο πρέπει να γίνει με πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ, ιδίως επί ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Σκαρπέλης, ο οποίος, όμως, δεν αποκλείεται να … ξεμπερδέψει με τη Δικαιοσύνη. Ευχής έργον θα ήταν ακόμα, να κληθούν και κάποιοι δικηγόροι, οι οποίοι διαρρέουν συστηματικά και επιλεκτικά στοιχεία από τον «φάκελο Siemens» κυρίως εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας. ‘Η, άλλος, ο οποίος είχε ασχοληθεί και επαγγελματικά στο παρελθόν, στη Siemens, και κατόπιν τοποθετήθηκε σε Δ.Σ.ΔΕΚΟ, Τραπεζών, κ.ο.κ.

 Κι ας μην ξεχνάμε τέλος ότι στο κομμάτι του σκανδάλου που αφορά το C4I πρωταγωνιστεί από αρχής μέχρι τέλους, ο Γιώργος Τερπεκλής, παλιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου.

Γιούνγκερμαν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. krasnajia zvezda avatar
  krasnajia zvezda 26/01/2010 18:43:09

  Γιατί βιάστηκε να μιλήσει ο κ. Καραμανλής;
  http://www.antinews.gr/?p=2477

 2. Eastrader avatar
  Eastrader 26/01/2010 19:09:16

  Η Νεα Δημοκρατια δεν ειχε,δεν εχει και δεν θα εχει ποτε με το μερος της την καθεστηκυία τάξη των μεσων.Ο Καραμανλης ειχε πολλα κακα αλλα χτυπηθηκε και οσο κανεις αλλος απο τα μεσα.Δεν του εδωσαν καν το δικαιωμα να αναπνευσει.Ετσι θα γινει και με τον Σαμαρα.Ειδατε οτι οσα προβληματα και να υπαρχουν,αυτοι τον Μαρκοπουλο και τον Κεδικογλου προβαλουν και το γραφειο που αγορασε ο Καραμανλης.Ας παμε και πισω να δουμε ποσα ειχαν γραψει για σκανδαλα και "σκανδαλα" της ΝΔ.Ας το παρουν αποφαση εκει στην Ρηγιλλης και να δουν τι θα κανουν.

 3. krasnajia zvezda avatar
  krasnajia zvezda 26/01/2010 19:41:35

  Καλά και ο Καραμανλής δεν έβαλε μυαλό από τις υποκλοπές; Στη Μαβίλη, δίπλα από την αμερικάνικη πρεσβεία και τις γύρω πολυκατοικίες που έχει νοικιάσει πήγε και έπιασε γραφείο;

 4. kanis avatar
  kanis 26/01/2010 20:29:59

  Εκπρόσωποι των τραπεζών και των χρηματηστηριακών εταιριών, μέσα από τους λογαριασμούς των οποίων "ταξιδεύανε" τα "άτιμα" τα επίμαχα τα ποσά...
  δεν θα κλιθούνε;

 5. yangoolas avatar
  yangoolas 26/01/2010 20:52:55

  Τρεπεκλής? Με τι ασχολείται αυτό τον καιρό αυτό το καλό παιδί?

 6. karenin avatar
  karenin 26/01/2010 21:27:29

  Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι δυστυχώς τριτοκοσμική. Για να βγάλει δηλ.
  ένας ηλίθιος κρατικός παράγοντας 10000, θα ζημιώσει το κράτος 1 εκατ.
  Αφου δεν μπορούμε αμμεσα να την καταργήσουμε, ας περάσουμε στην δημιουργική διαφθορά, σύμφωνα με τα ευρωπαικά πρότυπα. Φέρε για το κράτος πρωτα 1 εκατ., και μετά βουτα 10000.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 26/01/2010 21:46:31

   Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι πράσινη. Πασοκική. Είπαμε ένα δωράκι αλλά όχι 500 εκατομμύρια. Έτσι και εσύ.

 7. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 26/01/2010 22:04:05

  Αληθεια, Αρχαιε, τι εγινε εκεινος ο ανθρωπος με τα 500 εκατομμυρια? Που βρισκεται και με τι ασχολειται? Τα επενδυσε καπου 'η συνεχιζει να τα ξεκοκκαλιζει?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ xenitemenos21 26/01/2010 22:22:59

   αα... που να ξέρω. Ο πλούτος που βλέπει κανείς σε μερικά μερη της Αθήνας ΔΕΝ βγαίνει από εισόδημα, όσο ηψυλό και εάν είναι... Μερικές 100άδες εκατομμύρια διά 2-3 χιλιάδες άτομα. Λάθος... Πόσο είναι το έλλειμμα? Αυτό δια 2-3 χιλιάδες άτομα.

 8. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 27/01/2010 09:53:11

  Η έναρξη των εξεταστικκών επιτροπών και η δημοσίευση πληροφοριών σχετικά,έχει σκοπό να καθηλώσει το Σαμαρά.Η συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του είναι πρόβλημα και μάλιστα σε εποχές που η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη στην κυβέρνηση.Ο φόβος για τη στάση της ΝΔ στο θέμα του Παπούλια την άλλη βδομάδα και η συνεχιζόμενη αναποφασιστικότητα του ΓΑΠ κάνει επιτακτική την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών για να υπάρξη ισοροπίας.
  ΤΩΡΑ όμως είναι η στιγμή που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Αντώνης.Να αφήσει τα αποβράσματα της ΝΔ έκθετα και χωρίς κάλυψη ώστε να τους διώξει στη συνέχεια.Είναι μια μοναδική ευκαιρία για εσωτερική κάθαρση ανεξαρτήτου μεγέθους των ονομάτων που θα προκύψουν.

 9. rs avatar
  rs 27/01/2010 11:31:30

  "Όλιγον έγκυος" δεν υπάρχει!
  Κανένας δεν πρέπει να πάρει "συγχωροχάρτι" επειδή ή "άλλοι" έκαναν περισσότερα!
  Η μεγαλύτερη σημασία, της όποιας καταδίκης, είναι ηθική.
  Το πρόβλημα δεν είναι οι μηχανισμοί αλλά το "αυγό του φιδιού". Δηλαδή τα κόμματα.
  Η "ιδεολογία" τους ήταν που εξέθρεψε αυτές τις συμπεριφορές. Το θεωρούσαν "τιμή" και "εκδούλευση" προς εξαργύρωση, όταν έβρισκαν πόρους για τον κομματικό μηχανισμό.
  Έτσι ανέρχονταν γενικώς. Και, τηρουμένων των αναλογιών "ψάρευαν" και ψηφοφόρους. "Έλα και θα τα 'κονομήσεις 'η θα 'βρείς δουλειά ή...."

  Δυστυχώς η "λαμογιά" - δεν ξέρω άν το αγνοεί ο Άδωνις- αλλά έχει "μπεί" πλέον στο DNA του Έλληνα!

  Υ.Γ.Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιός "δάνεισε" στον Ανδρέα για το "κολόσπιτο"
  Κανείς τους δεν είναι αμέτοχος και ούτε δικαιούται να είναι κήνσορας. Όλοι τους θεράποντες ήταν. Και είναι.

 10. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 27/01/2010 13:53:48

  Ποιός είπατε τα γράφει αυτά;Το....έγκυρο ΒΛΗΜΑ και η ....ανεξάρτητη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΦΛΙΑ;;Ο.Κ!Πάμε παρακάτω.Τι καιρό θα κάνει την Καθαρή Δευτέρα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.