#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2011 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξεταστική για τα υποβρύχια ζητά η ΝΔΟ Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει –όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου και εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».

Πόσα εκατομμύρια μοιράστηκαν ως μίζες;

Απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου για τα γερμανικά υποβρύχια που προμηθεύθηκε η Ελλάδα, αναφέρει  ότι μέρος των 138 εκατομμυρίων ευρώ που καταβλήθηκαν σε ελληνικές εταιρείες συμβούλων δόθηκε ως μίζες σε ελληνικά υπουργεία, αλλά και σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η κατάθεση στην εισαγγελία του Μονάχου του στελέχους της Ferrostaal-Man Ερβι Ερμπσλεχ, ο οποίος είπε ότι «οι μίζες καταβάλλονταν μέσω εικονικών συμβάσεων συμβούλων, αχυρανθρώπων, στους δημόσιους λειτουργούς και στους φορείς λήψης αποφάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην  εφημερίδα Real News, μοιράστηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών μεσαζόντων.

15.000 σελίδες κατηγορητήριο

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GSV avatar
  GSV 26/03/2011 14:29:52

  Παλι θα πληρωσει ο ελληνικος λαος χαραμοφαιδες για να προσποιηθουν τους ιεροεξεταστες και το αποτελεσμα θα ειναι οπως παντα το ιδιο. Καμια ευθυνη δεν φερει κανενας. Μη μας δουλευετε αλλο ρεεε!!!

 2. spiros avatar
  spiros 26/03/2011 14:36:11

  Σωστό. Αφού δεν την έφερε στηνεπιφάνεια το 2004 έστω και αργά να κάνει το καθήκον της.

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 26/03/2011 14:50:12

  Να μιά καλή κίνηση!!!

 4. Silverakos avatar
  Silverakos 26/03/2011 15:26:15

  Λοιπόν οι μίζες που δόθηκαν για να κλειστεί η σύμβαση είναι τεράστιο σκάνδαλο.
  Όμως και η κυβέρνηση Καραμανλή έχει τεράστιες ευθύνες για δύο λόγους.
  1. Δεν κινήθηκε νομικά εναντίον αυτών που τα πήραν τότε που δεν είχαν παραγραφεί τα αδικήματα.
  2. Η μνημειώδης ανικανότητα του τότε υπουργού άμυνας αλλά και γενικά της κυβέρνησης που συνέχιζε να πληρώνει, δεν κατήγγειλε τη σύμβαση αλλά και αρνούνταν να τα παραλάβει βασικά για να μην εγγραφεί στο χρέος της χώρας το κόστος των υποβρυχίων (σύμφωνα με τον τότε νόμο η εγγραφή γινόταν μόλις γινόταν η παραλαβή του οπλικού συστήματος), ενώ ταυτόχρονα διέδιδε παντού ότι τα υποβρύχια (τα έχουν αγοράσει ακόμα η Ν Κορέα και η Τουρκία) γέρνουν και είναι άχρηστα.
  Αποτέλεσμα: Να λοιδωρηθεί το ΠΝ, να φτάσουν οι σχέσεις με τη Γερμανία στο ναδίρ και να κοντέψει να τιναχθεί στον αέρα μια επένδυση δισεκατομμυρίων. Να μην αναφέρω ότι τότε χάθηκαν σχεδόν τζάμπα άρματα (Leo-2) που κατέληξαν στη Τουρκία ή ότι δεν προμηθεύτηκαν καν πυρομαχικά γι αυτά (τα άρματα) με αποτέλεσμα ενώ δόθηκαν 2 δισ κοντά ο Εβρος τώρα να είναι γυμνός καθώς οι απέναντι έχουν 350 Leo2 μεταχειρισμένα (αυτά που έπρεπε να είχαμε εμείς όταν είμασταν στα μέλια με τους Γερμανούς) με φουλ πυρομαχικά και εμείς αλλά τόσα πανάκριβα και χωρίς πυρομαχικά.

 5. σούλα η κομμώτρια avatar
  σούλα η κομμώτρια 26/03/2011 15:45:43

  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΉ.για να το κουκουλόσουν.

 6. Αργοναύτης avatar
  Αργοναύτης 26/03/2011 16:50:51

  Άμα δείτε εξεταστική, και κανένα όνομα να με Χ Ε Σ Ε Τ Ε. Με αυτά που οικονόμησαν, λαδώνουν τώρα άλλους, για να τους βγάλουν λάδι. Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς....... ποιους ψήφισες, από τη γενειά του Πολυτεχνείου.
  Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ξεφτίλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες

 7. juliet avatar
  juliet 26/03/2011 18:04:39

  η ευκαιρία τους ήτανε το 2οο4.Ο κόσμος ,φίλος μας είπε τότε,αντε να γλυτώσουμε απο τον Σημίτη και την παρέα του, πίστεψε στην αλλαγή που εννοείτε πρεσβεύε ο ΚΑΚ, και τι έγινε;
  Μόλις έγιναν κυβέρνηση ,το πρώτο ,απολογισμός και ανακοινώσεις ,αυτό περίμενε ο κόσμος,ο μακαρίτης ΕΒΕΡΤ ,γραφικός, που φώναζε για το χρηματιστήριο.Και γίνανε μια παρέα και αντι να κρατάνε στο χέρι τους κλέφτες ,οι κλέφτες κρατούσανε αυτούς και'' συ λαέ βασανισμένε''πλήρωνε τώρα το κάθε Αρούλη,Ρούλη.......ούλη .
  Τώρα έρχεται ο Σαμαράς να τους λέει βγάλτε τα , σε τελική ανάλυση ας μάθουμε ποιοί ήτανε,γιατί κάποια θα έχουνε παραγραφεί.....
  αχ,τι πληρώνουμε.....τα γιαούρτια είναι ακριβά ,τα νεράτζια είναι μια χαρά και κάνουνε και καρούμπαλα.

 8. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 26/03/2011 18:50:36

  Τί να την κάνουν την εξεταστική;Για να τα τσεπώσουν οι βουλευτές που θα συμμετέχουν σ'αυτήν & στο τέλος να μας πουν ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί;Εκτός αν υπάρχουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  (κακούργημα).

 9. σούλα η κομμώτρια avatar
  σούλα η κομμώτρια 26/03/2011 20:30:26

  Α,το ζητάει η ΝΔ,τώρα ΚΑΙ ΤΟ πασοκ τησ διαφάνειας θα πεί ναι.ΡΕ ,δεν μασ δουλευετε πλεον,οκόσμος έχει καταλάβει...
  Έχουν αυτοαπαλλαγεί όλοι από τα εγκλήματά τους. Γι' αυτόν τον λόγο μεθοδεύουν κι αυτές τις κωμικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Γι' αυτόν τον λόγο ο Γιώργο της Goldman Sachs δρομολόγησε "άφοβα" τις εξεταστικές. Έχει συνεννοηθεί το ΠΑΣΟΚ με τους Μητσοτάκηδες, τους Λιάπηδες, τους Σουφλιάδες και τους άλλους, όπως έχει συννεοηθεί η ΝΔ με τους Σημίτηδες, τους Άκηδες, τους Τσουκάτους και τους Μαντέληδες. Κανένας δεν θα πληρώσει κανένα έγκλημά του και όλοι θα έχουν να επικαλούνται κάποια εξεταστική που τους απάλλαξε….

 10. giorgos avatar
  giorgos 26/03/2011 21:02:26

  Θα βγει κάτι;

 11. evangelos FILOSMUTZA avatar
  evangelos FILOSMUTZA 26/03/2011 21:15:13

  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ?ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?
  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΝΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ?
  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...

 12. factorx avatar
  factorx 26/03/2011 23:31:39

  Εν μέσω σφοδρών πυρών κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί για υποκρισία, καθώς «παραβιάζει ανοικτές θύρες», η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, λέγοντας ότι «προωθεί την πλήρη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών πολιτικών ή μη προσώπων σε όλα τα επίπεδα».

  Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλώτη, με την οποία απαντά σε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχέλακη, τονίζεται ότι «μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία, χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε 'παρότρυνση' από τη ΝΔ».

  Κατηγορεί τη ΝΔ για εντυπωσιοθηρία καταλογίζοντάς της προσπάθεια «να απενοχοποιηθεί από τη χρόνια συμπεριφορά της, δηλαδή από το να δημιουργεί και να αποκρύπτει σκάνδαλα που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα».

  «Εμείς προχωράμε θεσμικά σε άμεση διερεύνηση για όλους και με κάθε μέσο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή.

  Και καταλήγει: «Εξάλλου η ΝΔ έχει αποδείξει πολλές φορές το πώς εννοεί τη διερεύνηση ευθυνών, ευτελίζοντας θεσμούς και κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να παραγραφούν οι ευθύνες υπουργών της, αποχωρώντας πρωτοφανώς και συστηματικά από τη Βουλή, την οποία μάλιστα δεν δίστασαν να κλείσουν εσπευσμένα για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Τώρα η ΝΔ έχει το θράσος να εγκαλεί, δήθεν, την Κυβέρνηση, για μια υπόθεση η δικογραφία της οποίας, δεν έχει καν σταλεί ακόμα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για να διαβιβασθεί στη Βουλή».
  Newsroom ΔΟΛ

 13. noname avatar
  noname 27/03/2011 01:43:02

  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΗΛΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΚΕΣ
  ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ:
  ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΤΙΠΙΑ
  ΚΟΝΟΜΑΩ ΠΟΣΟΣΤΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΕΝΤΕ ΣΠΙΤΙΑ
  ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.
  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑI ΕΝΤΕΛΩΣ -ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ- ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/03/2011 13:49:16

  Θεσμοί:

  -θα κάνουμε μια εξεταστική
  -θα συνεδριάζουν στα παράθυρα των ειδήσεων τα μέλη της
  -θα αμείβονται
  -και θα δημιουργήσουν ένα φάκελλο 5 πορισμάτων ακόμα για το ντουλάπι

  Γιατί οποιοδήποτε κόμμα δεν καταθέτει μια απλή πρόταση:

  οι εξεταστικές και οι λοιπές επιτροπές να είναι μη αμειβόμενες;

  Το μόνο που έχουν επιτελέσει μέχρι τώρα είναι να αμείβονται τα μέλη των 300...σε τελική ανάλυση πόσα θέλει ο κάθε πατέρας για να μας υπηρετεί; ας λαμβάνει μόνο την αποζημίωσή του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.