10/03/2009 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξελίσσεται και το Βατοπέδι Νο2

Θυμάστε την  Minoan Group στην οποία έδωσαν τα 26.000 της Μονής Τοπλού που για να τα «αναπτύξει»; Χρεοκόπησε !!!

Ο οίκος PrΙcewaterhοuse Cοοpers που ερεύνησε τα οικονομικά της «ουσιώδεις αβεβαιότητες που μπορούν να εγείρουν σημαντικές αμφιβολίες για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει ως δρώσα οικονομική μονάδα». Το ίδιο το  Δ.Σ. της Minoan εξάλλου παραδέχεται ότι η εταιρεία δεν διαθέτει κεφάλαια για να καλύψει τα τρέχοντα έξοδά της στους αμέσως προσεχείς μήνες, και για το λόγο αυτό θέτει σ' εφαρμογή πρόγραμμα περικοπής δαπανών. Αναφέρει όμως ότι αναζητεί χρηματοδότηση από διάφορες πηγές.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό, μεγάλο μέρος των τρεχόντων εξόδων της εταιρείας αντιπροσωπεύει αμοιβές των στελεχών της. Συγκεκριμένα, κονδύλι 1.140.000 Ευρώ περίπου δαπανήθηκε σε μετρητά κατά το διάστημα Απριλίου 2007 - Σεπτεμβρίου 2008 για τις κάθε λογής αποδοχές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Από αυτά, ποσό 570.000 Ευρώ περίπου, δηλαδή 31.500 Ευρώ το μήνα, αντιστοιχεί στις αποδοχές του προέδρου της εταιρείας που κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πήρε άλλες 830.000 Ευρώ (46.000 Ευρώ το μήνα) σε μετοχές.

Επισημαίνεται ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δημοσιεύθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, προφανώς λόγω της επικείμενης κρίσιμης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει εκατοντάδες πολίτες ζητώντας την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης. με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Κάβο Σίδερο» (σ.σ. το γνωρίζει ο κύριος Σουφλιάς;).

http://www.pancreta.gr/content/view/4837/71/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GreenPoint avatar
  GreenPoint 10/03/2009 14:15:00

  Factorx ΨΑΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .ποια ειναι τα μελη του ΔΣ και ποιος τα διορισε με αυτες τις υπερογκες αμοιβες???

 2. kanis avatar
  kanis 10/03/2009 14:53:20

  @1 για ευκολία, ας αναδημοσιευτεί το εδω σχετικό παλαιότερο δημοσίευμα...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/03/2009 18:15:59

  δεν χρεοκόπησε, ακριβώς, και η παρατήρηση των ορκωτών δεν θα είναι σπάνια, μέρες που έρχονται. Τα λεφτά τους τέλειωσαν, με την κρίση δόξα τω Γιαραμπή, πολλές μαϊμουδοδουλειές που βασίζονται σε τραπεζικά δάνεια θα πεθάνουν, ελπίζω και οι ανεμογεννήτριες (σε δανεικά βασίζοντια και αυτές). Τα καλά της κρίσης.

  Ελπίζω να φύγουν οι Loyalward και σία, και να μην έρθουν άλλα λαμόγια και καταστρέψουν το μέρος.

  Κακό για την τοπική κοινωνία, γιατί περίμεναν να γίνει καμιά δουλειά να πέσει κανένα φράγκο.

  Καλό για τους ξενοδόχους του Άγιου, του Ηρακλειου και του Ρεθύμνου που χρονια πασχίζουν να χαλάσουν την δουλειά. Τι καλό τα απίδια τους θα πάρουν το καλοκαίρι...

  Κακό για το μοναστήρι και το Πα;τριαρχείο γιατί όλο και περίμεναν κανένα φραγκάκι.

  Το Τοπλού δεν είναι Βατοπέδι. Μην ακούτε τι λέει ο Αλαβάνος και οι άλλοι βαλτοί του ΚΚ του β'. Η γη είναι του μοναστηριού, και δεν αμφισβητείται από κανέναν εκτός τους αρχηγούς του Σύριζα, που θα γραψει η Ιστορία αν αξίζουν τον αέρα που αναπνέουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.