#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2012 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξελίξεις στην Κεντρική Μακεδονία – Ποιος προηγείται για τη θέση του Ψωμιάδη;Τα πρώτα δείγματα για την επόμενη ημέρα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν για τις κυριακάτικες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούσαν τόσο στην προτίμησή τους για τον επόμενο περιφερειάρχη, όσο και για το βαθμό ικανοποίησής τους από τη μέχρι τώρα πορεία της διοίκησης.

Ξεκινώντας λοιπόν, από το δεύτερο κομμάτι, τα αποτελέσματα είναι μάλλον αποκαρδιωτικά για τον Ψωμιάδη. Μόνο το 17% των πολιτών είναι αρκετά ή πολύ ευχαριστημένοι από τη διοίκησή του, ενώ το 75% εκφράζει δυσαρέσκεια για την εικόνα που παρουσιάζει η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Υπάρχει όμως και χειρότερο εύρημα για τον Ψωμιάδη στις δημοσκοπήσεις. 2 στους 3 πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας πιστεύουν ότι ο Ψωμιάδης έχει τελειώσει πολιτικά. Μια τεράστια μεταστροφή ένα αναλογιστεί κανείς τη σχέση που είχε με τους πολίτες ο Παναγιώτης.

Τώρα όσον αφορά στα πρόσωπα, ξεκάθαρο προβάδισμα έχει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συγκεντρώνει το 60% των προτιμήσεων των πολιτών. Ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση ο Διονύσης Ψωμιάδης με 23% ενώ Αηδονά, Τσαμασλής και Φωτόπουλος κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά από 4% έως 6%. Όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δημοσκοπήσεις, ο αδερφός του Παναγιώτη είναι ανεπιθύμητος στην κοινωνία, γεγονός που αποτυπώνεται και στο δίπολο με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, στο οποίο τον Τζιτζικώστα επιλέγει το 75% και τον Διονύση Ψωμιάδη μόλις το 25% των ερωτηθέντων.

Εκείνο που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι ο Τζιτζικώστας είναι ο καταλληλότερος για περιφερειάρχης σύμφωνα με την επιθυμία των πολιτών, κάτι που υποδηλώνεται πέρα από την προτίμηση και στην ερώτηση για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο νέος επικεφαλής στην Κεντρική Μακεδονία. Η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 84% δηλώνει ότι θέλει έναν νέο, άφθαρτο και έντιμο περιφερειάρχη, στοιχεία που αντανακλούν στο πρόσωπο του Τζιτζικώστα λόγω ηλικίας και πρότερου έντιμου πολιτικού βίου.

Μόλις έγιναν γνωστές οι δημοσκοπήσεις, καταγράφηκε έντονος προβληματισμός από περιφερειακούς συμβούλους που κινούνταν κοντά στον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στις μεταξύ τους συζητήσεις ανέφεραν ότι δεν μπορεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να αγνοείται η κοινή γνώμη. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών μάλιστα, έχουν θετική εικόνα για τον κύριο διεκδικητή της θέσης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα που εμφανίζει ισχυρή κοινωνική δυναμική και μπορεί να δώσει προοπτική στην παράταξη.

Casper          

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 19/12/2012 10:32:55

  'Η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 84% δηλώνει ότι θέλει έναν νέο, άφθαρτο και έντιμο περιφερειάρχη, στοιχεία που αντανακλούν στο πρόσωπο του Τζιτζικώστα λόγω ηλικίας και πρότερου έντιμου πολιτικού βίου.'...

  Ας μην αρχίσουμε να κελαϊδάμε από τώρα, θα έρθει πάντως η ώρα του αποστόλη, άκου έντιμος και άφθαρτος.

  • klak avatar
   klak @ Βούρδουλας 19/12/2012 12:30:51

   Έντιμος, άφθαρτος και κυρίως γιος του μπαμπά του...

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ klak 19/12/2012 12:56:02

    Το 'γιός του μπαμπά του' τα λέει όλα. Και θα συμπλήρωνα 'κατά πολύ χειρότερος και από τον πατέρα του'.

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 19/12/2012 10:52:43

  Σοβαρο και οχι ....φαφλατα.

 3. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 19/12/2012 13:24:36

  Μπράβο! Τα κατάφεραν τελικά να φθείρουν, να διασύρουν και τελικά να εξουδετερώσουν τον Ψωμιάδη που μόνο κακός δεν ήταν - πολλώ δε μάλλον διεφθαρμένος όπως ήθελαν να τον παρουσιάσουν "οι του προοδευτικού χώρου" και κάποιοι διαπλεκόμενοι του συντηρητικού. Ναι, ήταν ο άνθρωπος "χύμα" από ιδιοσυγκρασία - δεν μπορούμε να είμαστε όλοι καθηγητές του συνταγματικού σαν τον Τούρκογλου...Οσοι παρασύρθηκαν όμως, "θα φάνε τώρα στη μάπα" ένα καινούργιο Μπουτάρη που θά' ναι όλος δικός τους. Να μην κλαίνε μετά κι' οδύρονται...

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ Θεόδωρος 19/12/2012 14:36:52

   Για τον Πανίκα μιλά φίλε; Αυτόν που είπε πως η ΧΑ είναι όμορο κόμμα της ΝΔ;

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ Θεόδωρος 19/12/2012 14:56:30

   ε χμ... τώρα εσύ λες το ανέκδοτο της ημέρας; Ο Πανίκας ήταν είναι και θα είναι ένας λαϊκιστής πολικάντης και τίποτα παραπάνω. Τα περί διασυρμού και διαφθοράς ούτε ώς ανέκδοτο δεν μπορούν να ληφθούν.

 4. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 19/12/2012 15:13:02

  Κόφτε το παραμύθι "γιος του μπαμπά του" καλύτερα! Κι αν ακόμα ισχύει σημαίνει ότι ο αείμνηστος Γιώργος Τζιτζικώστας ήταν ικανός και δημοφιλής.
  Εκλέγεται κατ' επανάληψη ο Απόστολος Τζιτζικώστας διότι έχει θετική παρουσία. Είναι μετρημένος και δε λαϊκίζει. Είναι αστός αλλά κυρίως σοβαρός.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/12/2012 16:21:00

  Ο Ψωμιάδης πριν λίγα χρόνια εκλεγόταν με "υπερκομματικά" ποσοστά πολύ πάνω από το 50 %. Τώρα, μόνο το 17% των πολιτών είναι αρκετά ή πολύ ευχαριστημένοι από τη διοίκησή του, ενώ το 75% εκφράζει δυσαρέσκεια.
  Αυτή η τερατώδης αλλαγή, αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε "πρόβλημα Ψωμιάδη", αλλά "πρόβλημα πολιτών". Υπήρχε πρόβλημα κατανόησης της πραγματικότητας, ακραίας επιπολαιότητας, πρόβλημα απλής λογικής και στοιχειώδους ευαισθησίας σε μεγάλο μέρος, στην πλειοψηφία των πολιτών, δυστυχώς.
  Εβρισκε και τα έκανε, αυτά που έκανε ο Ζορρό.
  Εύπιστοι πολίτες, επιπόλαιοι πολίτες, χαμηλά IQ ή απλά η έρμη η συμφεροντολόγος διάθεση, όσο το χρήμα ήταν φτηνό;
  Μάλλον όλα αυτά μαζί και άλλα πιό μαύρα και άραχλα.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/12/2012 16:23:28

  "Επανεκπαίδευση" σε απλά πράγματα χρειάζονται οι πολίτες. Με το καλό παράδειγμα.
  Διαφορετικά, θα βρούν άλλον "Ζορρό". Και άν δεν υπάρχει, θα τον "δημιουργήσουν", δηλαδή θα διαφθείρουν τον όποιο "εκλεκτό" τους.

 7. κωστας avatar
  κωστας 19/12/2012 21:44:46

  ντρέπομαι που έδινα την ψήφο μου σ αυτόν τον κύριο με τα 700
  45 αρια να το παίζει Ζορο γελωτοποιός και ότι δύποτε άλλο , αρκεί να πάρει μια ψήφο

 8. Ο Αρπάχτρας avatar
  Ο Αρπάχτρας 21/12/2012 18:50:01

  Ε όχι και ο Φωτόπουλος για αντικαταστάτης του κ.Ψωμιάδη!
  Έλεος...
  Έχει χαθεί το μέτρο...τελείως

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.