#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2010 09:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξαπατηθήκαμε και πικραθήκαμε. Δεν θα ξεχάσουμε όμως την ελπίδαΖούμε στις μέρες στις οποίες ο ελληνικός λαός νιώθει την καυτή ανάσα της κρίσης και είναι απογοητευμένος από τα κόμματα. Το πολιτικοκοινωνικό κατεστημένο της χώρας προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο, αλλά οι αναλύσεις του είναι μάλλον επιδερμικές αφού σε τελική ανάλυση η κατάσταση αυτή «βολεύει» από πολλές απόψεις.

Κανείς δεν εξετάζει το μοντέλο απόφασης του Έλληνα ψηφοφόρου στο διπολικό ελληνικό πολιτικό σύστημα. Οι Έλληνες μπαίνουν πάντα σε ένα κυρίαρχο πολιτικό ερώτημα, μια διελκυστίνδα μεταξύ δύο πόλων γύρω από τους οποίους συντάσσονται οι πολιτικές δυνάμεις. Η πολιτική του πόλου που θα πείσει τους Έλληνες θα καταλάβει την εξουσία. Θα έχει λάβει όμως μια σημαντική δέσμευση: να υλοποιήσει αυτό που υποσχέθηκε στο κύριο αυτό ερώτημα για το οποίο άλλωστε και εξελέγη. Και οι περισσότερες κυβερνήσεις αυτό έκαναν. Υλοποιούσαν αυτό για το οποίο εξελέγησαν, έστω κι αν ήταν τραγικές οι επιδόσεις τους σε όλα τα υπόλοιπα.

Αν εξετάσουμε τις δύο τελευταίες πολιτικές περιόδους, του Σημίτη και του Καραμανλή, θα δούμε πάλι αυτό το μοντέλο να θριαμβεύει, αυτή τη φορά όμως κατά το ήμισυ. Το ψευτοδίλημμα του εκσυγχρονισμού και η επανίδρυση  του κράτους ήταν τα κορυφαία διλήμματα. Μόνο που σε σχέση με το παρελθόν είχαμε τότε μια σημαντικότατη αλλαγή. Από το 1996 και μετά τα δύο κόμματα πυλώνες του πολιτικού συστήματος, τα οποία θέτουν και την πολιτική ατζέντα, απέτυχαν. Δεν υπερασπίστηκαν και δεν πραγματοποίησαν όσα είχαν υποσχεθεί σε αυτή τη βασική δέσμευση.

Ο Σημίτης επαγγέλθηκε τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Το έκανε; Όχι. Προχώρησε σε κάποια έργα υποδομής αποκλειστικά και μόνο στο λεκανοπέδιο και την οικονομική του εμβέλεια. Το κράτος παρέμεινε ως είχε και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Η Ελλάδα ξεσκόνισε λίγο τη βιτρίνα της και αυτό ήταν όλο. Το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ αθέτησε τις υποσχέσεις του. Και έβαλε την Ελλάδα στο ευρω από το παράθυρο, χωρίς να είναι η ελληνική οικονομία έτοιμη να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Και έριξε την ποιότητα ζωής του Έλληνα δημιουργώντας έτσι την εκτίναξη της ακρίβειας.

Ο Καραμανλής υποσχέθηκε την επανίδρυση του κράτους και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Κήρυξε τον πόλεμο με τους «Νταβατζήδες». Υποσχέθηκε την ηθική στην πολιτική ζωή (σεμνά και ταπεινά). Υποσχέθηκε τη διαλεύκανση του εγκλήματος του χρηματιστηρίου. Την πάταξη της ακρίβειας. Απέτυχε. Απέτυχε κυρίως γιατί βρέθηκε δέσμιος του μηχανισμού των ΜΜΕ, του μηχανισμού του κράτους του ΠΑΣΟΚ (το οποίο δεν πολέμησε αλλά προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει με ταμπέλα Ν.Δ και στην ούγια ΠΑΣΟΚ) και μηχανισμών εντός του κόμματός του. Μηχανισμούς με τους οποίους από τις ανεξήγητες εκλογές του 2007 συγκυβερνούσε και οι οποίοι τον οδήγησαν σε ένα σωρό λάθη για να τον πείσουν τελικά να προκηρύξει τις αυτοκτονικά πλέον ανεξήγητες εκλογές του 2009. Φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης γιατί παραιτήθηκε από τη σύγκρουση μαζί τους πολύ πριν παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Και γιατί έδωσε στους μηχανισμούς κυρίως της κας Μπακογιάννη λόγο στη διακυβέρνηση και πρακτικά συγκυβέρνούσε μαζί της.

Και οι δύο αυτές κυβερνήσεις αθέτησαν το λόγο τους. Και αυτό δεν συνέβαινε παλαιότερα. Ο Τρικούπης έκανε έργα υποδομής και χρεοκόπησε τη χώρα. Είχε εκλεγεί πάντως για να κάνει έργα υποδομής. Ο Βενιζέλος εκλέχθηκε για να κάνει την Ελλάδα μεγάλη και την έκανε οδηγώντας όμως τους 2.000.000 Έλληνες σε ξεριζωμό με τη Μικρασιατική καταστροφή. Αλλά τη χώρα τη μεγάλωσε. Ο Καραμανλής νοικοκύρεψε το κράτος την πρώτη περίοδο όπως είχε υποσχεθεί και δημιούργησε μια στέρεη δημοκρατία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε την αναδιανομή του εισοδήματος και έδωσε χρήμα στις χαμηλότερες τάξεις, άσχετα αν έκανε το κράτος σμπαράλια.

Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί δεν έφυγαν επειδή δεν έκαναν αυτό που εξήγγειλαν, αλλά λόγω άλλων γεγονότων. Ο Κ. Καραμανλής ο Α’ κατέρρευσε λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης του παρακράτους και ο Παπανδρέου ο Β’ λόγω της ανεξέλεγκτης διαφθοράς και των σκανδάλων. Οι δύο τελευταίοι κατέρρευσαν λόγω αποτυχίας! Ο Σημίτης δεν εκσυγχρόνισε τη χώρα και ειδικά την επαρχία ενώ παγίδευσε τον ελληνικό λαό στη φενάκη της ΟΝΕ και του ευρώ. Ο Κ. Καραμανλής ο Β’ κατέρρευσε γιατί δεν επανίδρυσε το κράτος.

Αυτό το γεγονός είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπεύθυνο και για την απαξία του πολιτικού συστήματος σήμερα. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν ότι οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί δεν τήρησαν τη βασική τους δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό. Και σήμερα βλέπουν τον Παπανδρέου τον Γ’ να τους εξαπατά ανερυθρίαστα. «Λεφτά υπάρχουν»!!! Τουλάχιστον στον Σημίτη και στον Καραμανλή δεν αποδίδει ο λαός κακές προθέσεις. Εδώ όμως το προεκλογικό ψεύδος είναι εμφανές. Ο Γ.Α.Π εξελέγη για να φτιάξει την ελληνική οικονομία και τη βύθισε στην ύφεση μεθοδεύοντας την είσοδο στο Δ.Ν.Τ και τον μηχανισμό «στήριξης». Βέβαια ο Παπανδρέου ήταν συνεπής στο σύνθημα «Γιώργο, άλλαξέ τα όλα». Πράγματι τα άλλαξε όλα! Και είδαμε πως τα άλλαξε…

Θα ρωτήσει λοιπόν κάποιος καλοπροαίρετα: Έχουν άδικο λοιπόν όσοι αποστρέφονται σήμερα την πολιτική και θα εκτινάξουν το ποσοστό της αποχής;

Το ερώτημα είναι λάθος στη βάση του. Γιατί χωλαίνει σε δύο βασικά σημεία.

Η αποστροφή στην πολιτική η οποία εκδηλώνεται μέσω της αποχής είναι λευκή επιταγή στους κυβερνώντες να κάνουν ότι θέλουν. Είναι μια ψήφος η οποία έχει μια κάποια αξία το βράδυ των εκλογών στα πάνελ των καναλιών. Την επόμενη μέρα κανείς από τους κυβερνώντες δεν τη θυμάται. Είναι ένα μήνυμα από τους πολίτες που η πολιτική ελίτ έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει. Γιατί δεν την επηρεάζει αφ’ ενός και γιατί έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει το μήνυμα ερμηνεύοντας την αποχή σαν απολίτικη θέση.

Οι Έλληνες όμως σήμερα δεν αποστρέφονται την πολιτική. Αποστρέφονται τα κόμματα και αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Πριν λίγα χρόνια όντως οι Έλληνες ήταν αρκετά πιο απολιτίκ από ότι σήμερα και ειδικά οι νέοι. Σήμερα όμως που τα πράγματα σκουραίνουν οι Έλληνες πολίτες έχουν θέση! Και ψάχνουν να βρουν αυτό που θα τους δώσει όραμα κι ελπίδα μέσα στη στενωπό του μνημονίου.

Ψάχνουν να βρουν τον άλλο δρόμο. Την άλλη πολιτική που θα φέρει την ελπίδα, την ανάπτυξη και την ανάταση του ελλαδικού κράτους. Την πολιτική που θα δώσει το όραμα μιας ισχυρής και ανεξάρτητης Ελλάδας, όχι της Ελλάδας ως μια αποικία που θα επαιτεί δανεικά από τις άλλες χώρες. Οι Έλληνες σήμερα ψάχνουν μια άλλη Ελλάδα, αυτή που από το 1981 και μετά στραγγαλίστηκε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Την Ελλάδα του μόχθου και του πλούτου μέσα από τον ιδρώτα και όχι μέσα από αδιαφανείς κατανομές των κονδυλίων. Την Ελλάδα που θα μπορεί, όχι την Ελλάδα που συνεχώς θέλει τα πάντα στο πιάτο.

Η πολιτική της ανεξάρτητης Ελλάδας χωρίς μνημόνια και οικονομικές εξαρτήσεις είναι η πολιτική που υπαγορεύει την οικονομική πρόταση της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά. Η πολιτική της δημιουργίας και της ανάπτυξης. Η πολιτική της άνθισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ανόρθωσης του εισοδήματος των Ελλήνων Είναι μια πολιτική που αν και καταπολεμάται από την κρατούσα οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας σίγα σιγά αρχίζει να φτάνει στον κόσμο. Και οι Έλληνες θα την αγκαλιάσουν, φτάνει να πεισθούν ότι είναι πραγματική γιατί έχουν κουραστεί από απραγματοποίητες δεσμεύσείς.

Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ο κυρίαρχος πόλος στο πολιτικό σκηνικό που έχει αναδυθεί. Θα είναι η αυτοτελής εθνική οικονομία η δέσμευσή του στον ελληνικό λαό. Είναι ήδη μπροστάρης στον αγώνα αυτό. Εμείς θα τον ακολουθήσουμε. Το ταξίδι για την Ελλάδα της Ελπίδας έχει ξεκινήσει το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου…

Radiomedic

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 26/09/2010 10:19:46

  Εξαπατηθηκαμε,ναι.Το προβλημα ειναι οτι αφου ο Σαμαρας εχει παρει επανω του την επικοινωνιακη πολιτικη της ΝΔ,να γυρισει ολη την χωρα,και να καταφερει να πεισει τους ψηφοφοπους της ΝΔ,κυριως να πανε να ψηφισουν.
  Στην Λακωνια ,η αποχη ηταν 45% στις περασμενες εκλογες,απο τους Νεοδημοκρατες.τωρα παλι αρνουνται να πανε ,πολλοι να ψηφισουν.Δεν ειναι μονο για δημαρχους η ψηφος ειναι ,να εξηγηθει αντιμνημομιακη.αλλα θελει τον ιδιο,γιατι απλως οι κομματικοι,δεν πειθουν τον κοσμο.Ξεπερασμενοι,και απομακρυσμενοι απο τα προβληματα του λαου.

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 13:36:13

  Δεν καταλαβαίνω τη λογική του κειμένου αυτού. Ούτε και τις επαγωγικές σχέσεις ανάμεσα στους συλλογισμούς του. Αν υπάρχουν τέτοιες σχέσεις.

  Ξεκινάει κάνοντας κριτική, εξ απαλών ονύχων, στο πολιτικό σύστημα των κομμάτων και του δικομματισμού, κάπου εμφανίζεται και σχεδόν συνήγορος της αποχής αλλά μετά βγάζει το συμπέρασμα ότι τα κόμματα και οι αργηγοί τους ενω είχαν πρόγραμμα και προθέσεις δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν για διάφορους λόγους, τα όσα υποσχέθηκαν. Και στο τέλος, μετά από όλα αυτά μας προτείνει, ως επωδό, την ελπίδα στο πρόσωπο το κ. Σαμαρά.

  Δυσκολεύτηκα να παρακολουθήσω την σύνδεση της λογικής του κειμένου και έχω σοβαρότατες ενστάσεις. Φυσικά.

  Πρώτα πρώτα μου φαίνεται πως ο όλος στόχος ήταν να φτάσει στις τελευταίες παραγράφους, όπου μας προσφέρει την ελπίδα στο πρόσωπο το κ. Σαμαρά. Αλλά ξεκίνησε από ΠΟΛΥ μακριά και καταφέρθηκε και εναντίον πυλώνων πάνω στους οποίους στηρίζεται ΚΑΙ ο κ. Σαμαράς: Τα κόμματα, τον δικομματισμό και το πολιτικό σύστημα. Αυτό το σύστημα που θέλει τον πολίτη να έχει μία one night stand (ελληνιστί "ξεπέτα") σχέση με την πολιτική: μια ψήφο στα 4 χρόνια.

  Αλιεύω...

  -"Κανείς δεν εξετάζει το μοντέλο απόφασης του Έλληνα ψηφοφόρου στο διπολικό ελληνικό πολιτικό σύστημα. "

  Το εξετάζω εγώ (λολ). Και βρίσκω πως για έναν άνθρωπο σαν τον έλληνα που έχει ψηλά και την αυτοεκτίμησή του, και πως κανείς δεν μπορεί να τον πιάσει ΑΥΤΟΝ μλκα, το πολιτικό σύστημα έχει κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ στον τομέα. Τον πιάνει μλκα για 160 χρόνια τώρα, κοινοβουλευτικού βίου. Και ίσως τέτοια κείμενα να βοηθούν σε αυτό το "πιάσιμο". Αρκετά θα έλεγα κιόλας.

  Κατά την δική μου εκτίμηση, και με βάση τα πεπραγμένα των κομμάτων εξουσίας, και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, την συμπεριφορά τους απέναντι στο δημόσιο χρήμα και το δημόσιο συμφέρον, την προεκλογική εξαπάτηση στην οποία διαρκώς προβαίνουν και μάλιστα προσχεδιασμένα, και γενικώς τον όλο αντίκτυπο που έχει η σύσταση, η ύπαρξη και η δράση τους, νομίζω ότι τα κόμματα εμπίπτουν στον ορισμό του Ποινικού Κώδικα περί συμμορίας. Τους πάει γάντι.

  Λέει ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 187: « Σύσταση και συμμορία 1. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) και επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα...»

  Ω, ναι, δεν έχουμε βέβαια διακηρυγμένη επιδιωξη, από την πλευρά των κομμάτων, την διάπραξη κακουργημάτων. Μα ούτε από τις κανονικές συμμορίες έχουμε.

  -"οι περισσότερες κυβερνήσεις αυτό έκαναν. Υλοποιούσαν αυτό για το οποίο εξελέγησαν, έστω κι αν ήταν τραγικές οι επιδόσεις τους σε όλα τα υπόλοιπα."

  Αν κρίνω από το αποτέλεσμα, τότε καμμία κυβέρνηση δεν κατάφερε τον βασικό της στόχο: την ευημερία του ελληνικού λαού και της πατρίδας γενικώτερα.

  Τα κόμματα δεν έχουν καμμία πρόθεση να υλοποιήσουν τίποτε. Η μόνο πρόθεσή τους είναι να βρίσκονται στην εξουσία. Διότι η εξουσία έχει ψωμί. Και χρήμα. Ακόμη και τώρα που μιλάμε, το γλέντι συνεχίζεται και το φαγοπότι είναι τεράστιο.

  Τα κόμματα δεν είναι μόνα τους. Πίσω από τα κόμματα βρίσκονται οικονομικοί και άλλοι παράγοντες. Οικογένειες με ονόματα. Ο Καποδίστριας είχε συντάξει και σχετικό κατάλογο αλλά δεν τόλμησε. Τα κόμματα λοιπόν δεν είναι εδώ για να υλοποιούν προεκλογικές υποσχέσεις. Τις ελάσσονες μόνον. Οχι τίποτε σοβαρό. Κάνα σχολειό, καμμια΄γέφυρα και καμμιά σύνταξη. Και κυρίως από όλες αυτές τις παροχές προς τον λαό, κάποιοι άλλοι καρπώνονται οφέλη. Τεράστια. Αλλιώς πάπαλα και οι μικρότερες υποσχέσεις.

  Τα κόμματα βρίσκονται εδώ για να υλοποιούν τις υποσχέσεις που έδωσαν στις συμφωνίες που έκαναν με τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής και τα ξένα στηρίγματά τους. Τωρινό είναι αυτό;

  Γι' αυτό έχουν και τις "τραγικές επιδόσεις" που διαπιστώνεις.

  -Σημίτης και Καραμανλής "Δεν υπερασπίστηκαν και δεν πραγματοποίησαν όσα είχαν υποσχεθεί σε αυτή τη βασική (τους) δέσμευση."

  Οχι μόνο αυτοί οι δύο κύριοι, αλλά όλοι τους, σχηματιζουν κυβέρνηση όχι για να πραγματοποιήσουν τις βασικές τους δεσμεύσεις. Αλλά για να διανείμουν θέσεις, αξιώματα κλπ κλπ σε υπουργεια, συμβούλια, επιτροπές και δημόσιες επιχειρήσεις, από όπου θα περνάει το δημόσιο χρήμα. Σιγά μην έχουν τις δεσμεύσεις στον νου τους οι άνθρωποι. Γι' αυτό παραγγέλνουν υποβρύχια που γέρνουν και Απάτσι που πέφτουν; Γι' αυτό έχουμε στη Θεσσαλονίκη από τη δεκατία του '80 μετρό και υποθαλάσσια;

  Για το σε ποιον δεσμεύονται οι πολιτικοί αρχηγοί, τα είπα και στην προηγούμενη παράγραφο.

  -"Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί δεν έφυγαν επειδή δεν έκαναν αυτό που εξήγγειλαν, αλλά λόγω άλλων γεγονότων. Ο Κ. Καραμανλής ο Α’ κατέρρευσε λόγω ..."

  Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί έφυγαν ως αποτέλεσμα της λυσσαλέας εσωτερικής διαμάχης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που ελέγχουν λόχους και διμοιρίες μέσα στα κόμματα και κυρίως τα ΜΜΕ, κανάλια κι εφημερίδες. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αυτής της χώρας. Φαίνεται αυτό από τη συμπεριφορά ορισμένων, όταν τους καλούν στην βουλή και στις εξεταστικές. Φαίνεται δηλαδή ποιος είναι το αφεντικό.

  -"Η αποστροφή στην πολιτική η οποία εκδηλώνεται μέσω της αποχής είναι λευκή επιταγή στους κυβερνώντες να κάνουν ότι θέλουν. " και συνεχίζει ως "Οι Έλληνες όμως σήμερα δεν αποστρέφονται την πολιτική. Αποστρέφονται τα κόμματα και αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. "

  Αντε πάλι με την αποχή. Ε, το βαρέθηκα αυτό.

  Η αποχή είναι εκδήλωση της σιχασιάς που νιώθει ο μέσος έλληνας για αυτούς που του κάνουν ότι του κάνουν. Είναι συναισθηματική αντίδραση για τους περισσότερους. Αρκετοί όμως, μέσα από την σκληρή αυτή απογοήτευση, έχουν αρχίσει και το ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ το πράγμα. Και έχουν καταλάβει πως όποιο πρόσωπο ή κόμμα και αν επιλέξουν ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Αρα χρειάζεται αλλαγή κανόνων. Οχι αλλαγή προσώπων και κομμάτων. Χίλιες φορές την έχουμε κάνει αυτή την αλλαγή στα 160-τόσα χρόνια κοινοβουλευτικού βίου.

  Η αποχή και η συνειδητοποίηση των λόγων που οδήγησαν σε αυτήν είναι ότι πατριωτικότερο μπορεί να κάνει ένας έλληνας σήμερα που στέκεται με ευθύνη απέναντι στον συν-έλληνά του. Που αρνείται να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ με την ψήφο του αυτό το ΣΑΠΙΟ καθεστώς.

  Τα κόμματα λυσσάνε εναντίον της αποχής και θα συνεχίσουν να λυσσάνε διότι η αποχή ΑΠΟ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις πράξεις τους. Η αποχή είναι μη-έγκριση της καταστροφής στην οποία οδήγησαν και οδηγούν την χώρα. Εδώ και 2 αιώνες.

  Αυτός που απέχει ΔΕΝ δίνει την έγκρισή του στο έγκλημα εναντίον της πατρίδας και του λαού της.

  -"Την άλλη πολιτική που θα φέρει την ελπίδα, την ανάπτυξη και την ανάταση του ελλαδικού κράτους. Την πολιτική που θα δώσει το όραμα μιας ισχυρής και ανεξάρτητης Ελλάδας..."

  Καλά.

  Με το κόμμα που έχει η ΝΔ τώρα, με τα στελέχη εννοώ, την νοοτροπία και την παράδοση, το πιθανώτερο που θα γίνει είναι ότι θα επαναληφθεί για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το γνωστό κομματικό φαγοπότι. Οπως και με το ΠαΣοΚ. Τίποτε το καινούριο δηλαδή. Μία από τα ίδια θα γίνει. Χωρίς ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ δεν θα πάμε πολύ μακριά. Τις καλύτερες προθέσεις να έχουμε.

  Θέλω δεν θέλω εγώ ο κ. Σαμαράς είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτό είναι το πιθανώτερο.

  Θα σου πω όμως κι αυτό: Πες ότι γίνεται πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, και είναι έντιμος, σωστός και ειλικρινής, δεν μας κοροϊδεύει, δεν έχει κρυφές συμφωνίες με μεγαλο-παράγοντες οικονομικούς και τέτοιες δεσμεύσεις και πραγματοποιεί τα όσα μας υπόσχεται. Με επιτυχία μάλιστα (που δεν ξέρεις πόσο την εύχομαι). Και μένει πρωθυπουργός για 4 χρόνια, για 8 χρόνια, για 12 χρόνια. Και η χώρα γνωρίζει την ανάταση που περιγράφεις και η οικονομία ξανα-ανθίζει, και ρίχνει και τις σφαλιάρες του σε κάτι γείτονες εδώ τριγύρω και μας κάνει και εθνικά υπερήφανους. Δηλαδή ότι, ως λαός, με τον κ. Σαμαρά, μας κάθεται το joker μετά από 3 συνεχόμενα jack pot. Οκ, να το δεχτώ.

  Μετά;
  Μετά τον κ. Σαμαρά τι γίνεται;

  Θε έχει εξοβελισθεί το κομματικό κράτος; Οι γνωστές συνήθειες, νοοτροπίες και παραδόσεις; Η διαπλοκή; Το φαγοπότι; Θα έχουν πάει φυλακή οι κλέφτες; Θα σέβονται οι άρχοντες το δημόσιο χρήμα και το συμφέρον; Θα υλοποιούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις; Δεν θα ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι για παραδικαστικά και σχέσεις τις δικαιοσύνης με τα κόμματα; Η ξενοδουλεία και οι ξενόδουλοι θα εξαφανιστούν από την πολιτική ζωή;

  Οχι κύριε.
  Αυτά για να συμβούν θέλουν δημοκρατία.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Εγώ δεν εξαπατήθηκα. Εσείς κύριε πάτε για να εξαπατηθείτε άλλη μία φορά.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 15:53:03

   @Strange
   Είμαι σίγουρος ότι αν με γνώριζες από κοντά θα κάναμε παρέα.
   Και για τον (Α)θανάση ισχύει η αποψή μου.
   Συνήθως είμαι σοβαρό και μετρημένο παιδί, απλως πριν λίγο έφυγαν κάτι φιλικά ζευγάρια με τα οποία πίναμε ούζα από τις 11 το πρωί.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 26/09/2010 15:58:59

    ...Και ποιός είσαι εσύ που η ψήφος σου θα μετράει παραπάνω? Έχεις το χάρισμα να αποφασίζεις για το πόπολο?
    Δεν μας τα λες καλά ρε παίδαρε…...

    Τιραμόλα. Όσο και αν συγκρούομαι λεκτικά με κάποιους,ποτέ μα ποτέ δεν το ξεκινάω εγώ. Το παραπάνω είναι δικό σου σχόλιο απρόκλητα, καθώς εγώ δεν είπα πουθενά ότι "εγώ αποφασίζω για το πόπολο" κλπ.
    Και μεις πίνουμε ούζα αλλά δεν κάνουμε έτσι...

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 26/09/2010 16:01:36

    Ζητάω συγνώμη για το επιθετικό σχόλιο.
    Κεκτημένη ταχύτητα νεανικής προέλευσης.
    Sorry

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tiramola 26/09/2010 16:02:17

    @Strange Attractor: "Και μεις πίνουμε ούζα αλλά δεν κάνουμε έτσι"

    Που πίνετε δηλαδή; Ποιοι άλλοι είναι εκει τώρα; Ο Τσιλιβίθρας; Εμένα γιατί δεν με φωνάξατε;

    Μοναχοφάηδες

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tiramola 26/09/2010 16:08:45

    Θράκα όχι ρε φίλε εγώ μόνος μου είμαι και προσπαθώ να χωνέψω το μεσημεριανό μου...
    Άσε που νομίζω ότι ο Περίεργος είναι τελικά spammer ολκής ναπουμεξερωγω...δλδ...
    Επειδής ναπουμε όλο ζητάει ι-μελια και μετά ντιπ τίποτα δεν κάνει...άραγες σπαμάρει αβέρτα ναπουμε...ξερωγω...!!!

    No ουζο φορ μη γκαντ ντεμ ιτ...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ tiramola 26/09/2010 16:14:55

    @tsilivithras: "No ουζο φορ μη γκαντ ντεμ ιτ"

    Μην ανησυχείς. Την επόμενη φορά θα σου στείλω e-mail εγκαίρως. Θα πάρεις το τσουβάλι σου με τον καπνό και θα ρθεις... Υπαίθρια θα πάμε, μη μας πιάνει κι ο (νεο-ταξικός) νόμος περί καπνίσματος.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tiramola 26/09/2010 16:32:21

    Θράκα

    On a more serious note...

    Είπες:
    "Ναι, θεωρώ ότι η ψήφος του καθενός έχει και πρέπει να έχει το ίδιο βάρος. Η γνώμη ίσως όχι. Η ψήφος ναι."

    Μου άρεσε πάρα πολύ η διατύπωση.Πάρα πολύ όμως.
    Διαχωρίζει την αξία της Γνώσης (ανάλυση+σύνθεση δεδομένων)από την Πράξη και περιγράφει την έννοια του "consider the source", την ενημέρωση και το φιλτράρισμα "εισερχομένων".

    Αν και -το ξαναλέω- κλίνω περισσότερο προς "ελιτίστικες" απόψεις περί ηγεσίας.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 26/09/2010 16:36:43

    Τσιλιβίθρα, 40 φορές σου ζήτησαν να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω Φ. αλλά είσαι ακατάδεκτος. Τι σπαμ και αηδίες; Τσίπουρο θα πίναμε, με τον Θράκα να μας παίζει ακορντεόν και να μας αναλύει τους Ελεάτες.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ tiramola 26/09/2010 16:37:29

    ζήτησα

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tiramola 26/09/2010 16:51:40

    Strange

    take it easy βρε πούλι΄μ...
    Δεν είμαι ακατάδεκτος...παράξενος είμαι.

    Χτες σου έγραψα ότι ο Θραξ έχει το μέιλ μου.

    Don't loose your humor.

 3. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 26/09/2010 13:44:13

  Η έκφραση "εξ απαλών ονύχων" σημαίνει "από πολύ νωρίς", όχι πρόχειρα ή επιδερμικά όπως έχει παρανοηθεί.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/09/2010 13:55:13

  Θράκα, πολύ καλά τα λες και προβληματίζεσαι προβληματίζοντας και εμάς. Ειδικά εκεί που συγκρίνεις τα κόμματα με συμμορίες. Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά μου τα χαλάς με την εμμονή στη δημοκρατία. Δεν βλέπεις τι εύκολα άγονται και φέρονται οι λαοί, οι μάζες; Δεν βλέπεις την επιστημονική (αν και όχι απαραίτητα) εύκολη χειραγώγησή τους; Δεν βλέπεις κατ`αναλογία ότι πιο πολλά σι ντι πουλάει ο Γονίδης από τον Μότσαρτ (ή από τα ξύλινα σπαθιά); Ποια είναι καλύτερη μουσική; Αυτό θέλεις και στα πολιτικά πράγματα; Να είναι ίδια η ψήφος η δική σου με αυτή του τσαανακογλύφτη αγράμματου κομματικού παράσιτου; Ο Σωκράτης θα σε μάλωνε, αν και θα του ήσουν συμπαθής.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 26/09/2010 14:10:24

   @Strange Attractor

   Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε δημοκρατία ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ. Θα πάθουμε σοκ. Απλώς πρέπει να βάλουμε μπρος να κάνουμε το υπάρχον σύστημα να αρχίσει να μοιάζει σιγά σιγά με δημοκρατία.

   Οι "μάζες" (αλλά μην το ξαναπείς αυτό), διαμορφώνονται να είναι έτσι όπως είναι. Να αγοράζουν Γονίδη αντί Μότσαρτ.

   Ναι, θεωρώ ότι η ψήφος του καθενός έχει και πρέπει να έχει το ίδιο βάρος. Η γνώμη ίσως όχι. Η ψήφος ναι. Ποιος θα ζυγίζει τίνος ψήφος είναι βαρύτερη από τις άλλες;

   Ο Σωκράτης; Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε και για ακραιφνή δημοκράτη τον παπούλη πια. Σίγουρα θα με μάλωνε. Θα με θεωρούσε πολιτικό του αντίπαλο. Εγώ είμαι από την άλλη μεριά από τον Σωκράτη.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • tiramola avatar
   tiramola @ Strange Attractor 26/09/2010 14:24:38

   Έχεις πρόβλημα με τον Γονίδη Strange?
   Τι είδους ελιτίστικη προσέγγιση είναι αυτή?
   Ξέρεις καμία χώρα στον κόσμο όπου όλοι ακούνε Μότσαρτ?
   Και ποιός είσαι εσύ που η ψήφος σου θα μετράει παραπάνω?
   Έχεις το χάρισμα να αποφασίζεις για το πόπολο?
   Δεν μας τα λες καλά ρε παίδαρε...
   Θέλω να κουνάω το κόλο μου στους ρυθμούς του Γονίδη και τον Μότσαρτ δεν μπορώ να τον ακούσω, θα αποφασίσεις εσύ για μένα?

  • tiramola avatar
   tiramola @ Strange Attractor 26/09/2010 15:29:58

   (Α)θανάση επειδή βλέπω έγινες άνω κάτω ξαναγίνομαι ο γνωστός tiramola και λαικίστικα ξαναρωτώ.
   Λεφτά που θα βρούμε θα μας πεις?

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Strange Attractor 26/09/2010 15:34:35

   Ένας ψηλός, φαλακρός, με μουστάκι, μου είχε πει:

   -ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΛΕΦΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! Εκατοντάδες δισεκατομμύριαααα!!!


   Λαχεία πουλούσε, κι εμείς νομίσαμε ότι μιλούσε για την Ελλάδα?

  • tiramola avatar
   tiramola @ Strange Attractor 26/09/2010 15:38:26

   Κοίταξε, έγινε ένα μπέρδεμα και τελικά δεν υπάρχουν.
   Τώρα τι κάνουμε?
   Βλέπεις ότι η λύση βρίσκεται στη θεωρία του κυκλικού ελλείμματος ή στην θεωρία των κύκλων Κοντράτιεφ?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 26/09/2010 15:41:11

   Ρώτα τον Γονίδη.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Strange Attractor 26/09/2010 15:42:01

   Άμα δεν υπάρχουν, άμετε στο καλό αγόρια μου...
   Άν θέλαμε ακρίδες θα το λέγαμε απ'την αρχή. Η αγγελία στην οποία απαντήσατε άλλα έλεγε και εσείς άλλα συμφωνήσατε να προσφέρετε.

   Σε απλά ελλήνικος αυτό λέγεται εξαπάτηση, υφαρπαγή της ψήφου κλπ κλπ. Δικτατορία δηλαδή.

   Άμε στο καλό.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 26/09/2010 15:47:54

   Μας παίζει καλά ο τιραμόλας και εμείς τσιμπάμε σαν χάνοι. Πάντως αδικείται. Τόση δουλειά εδώ μέσα πάει στράφι, αν ήταν ΔΥ θα τον είχαν κάνει μέχρι και γεν. δ/ντή με ισόβια θέση και επιδόματα. Άλλοι, με μια δυο αφισοκολλήσεις και λιγότερα προσόντα, γίνονται ότι θέλουν. Τιραμόλα να το κοιτάξεις αυτό, με τη τοπική σου.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Strange Attractor 26/09/2010 15:54:46

   Αυτό που κάνει εδώ μέσα ο tiramola ΕΙΝΑΙ αφισοκόλληση. Αφισοκολητής είναι ο "φουκαράς"...

   Πιστεύετε ότι το κάνει για ιδεολογικούς λόγους, από συμπόνια για τον καημένο τον Ελληνικό λαό που δεν ανοίγει τα στραβά του να δει τα καλά του γκαπισμού, χωρίς κανένα αντάλλαγμα?

   Κι εγώ!

 5. καινός avatar
  καινός 26/09/2010 14:24:03

  Θα δώσω +1 στον ελκυστή, και θα κάνω τρεις παρατηρήσεις ακόμα.

  1. Μην χάνεις την ελπίδα σου. Αν είναι να πέσουμε, ας πέσουμε μαχόμενοι και όχι αραχτοί στους καναπέδες μας με τα τηλεκοντρόλ ανα χείρας.
  2. θεωρώ οτι το "εξ απαλών ονύχων" το ανάφερες κοροιδευτικά στη συγκεκριμένη πρόταση επειδή το έχει χρησιμοποιήσει το ΓΚΑΠ. Σε περίπτωση που δεν το έκανες κοροιδευτικά, προς ενημέρωσή σου το εξ απαλών ονύχων σημαίνει "από πολύ παλιά". Είναι ενας παραλληλισμός με τους ανθρώπους που έχουν μαλακά νυχάκια όταν είναι μωρά.
  3. Υπεύθυνους πολίτες, υπεύθυνους πολιτικούς, και υπεύθυνη δικαστική – νομοθετική εξουσία θέλουν για να συμβούν αυτά. Δημοκρατία έχουμε αλλά οι λειτουργοί και οι εκφραστές της πάσχουμε

 6. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 26/09/2010 14:34:21

  tiramola, το μόρφωμα που γενναία αντιπροσωπεύεις εδώ μέσα έχει το ρεκόρ στην ελιτίστικη, αφ'υψηλού αντιμετώπισή μας ως λαού, έθνους, πολιτών, εργαζομένων... Μην μιλάς για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου...

 7. tiramola avatar
  tiramola 26/09/2010 14:38:31

  (Α)θανάση το ότι ο εγκέφαλος είναι πιό πολύπλοκο όργανο από το στομάχι το καταλαβαίνω.Αν όμως διακοπέι η χαθεί η ισοροπία μεταξύ τους οδηγούμεθα σε παθολογικά φαινόμενα και ο νοών νοείτω...

 8. danaos avatar
  danaos 26/09/2010 14:38:59

  Αχ βρε Θράκα μου, προβληματιζόμαστε πολλές φορές για την άμεση και τη δήθεν δημοκρατία που ζούμε.Σίγουρα οι πολιτικοί-οι περισσότεροι-δεν νοιάζονται για δημοκρατία!Αλλά πάντα στους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!Και θέλω να πιστεύω πως αυτός ο Σαμαράς όπως τον είδα προχτές θα αλλάξει κάποια πράγματα!Και το εύχομαι!

 9. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 26/09/2010 14:44:53

  Πραγματικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο παιδονόμος του μικρού Γιωργάκη, που είναι 99,9% στομάχι και 0,1% μυαλό.

 10. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/09/2010 14:49:59

  @Thraphsorchis + καινός

  Δεν ήξερα ότι η φράση “εξ απαλών ονύχων” σημαίνει “από πολύ νωρίς” και καλά κάνετε και με διορθώνετε. Θα προσπαθήσω να το θυμάμαι και να την χρησιμοποιώ σωστά στο μέλλον.

  Θραξ Αναρμόδιος

 11. Y. avatar
  Y. 26/09/2010 14:55:36

  tiramola, σωστό το σχόλιο σου για την πολυλποκότητα του εγκεφάλου συγκριτικά με το στομάχι και της ισορροπίας μεταξύ τους, το ‘βάλες όμως σε λάθος ποστ. Βγάλτο, βάλτο.
  (http://www.antinews.gr/?p=63321, για διευκόλυνση)

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/09/2010 15:07:21

  Tiramola, μήπως ο πολύς Γονίδης (ίσως και Σαμπρίνα) σου έχουν κάψει τον εγκέφαλο;

 13. tiramola avatar
  tiramola 26/09/2010 15:13:48

  Strange πες μου τους φίλους να σου πω ποιός είσαι λέει ο σοφός λαός μας.
  Στην σύγχρονη εποχή μας άλλοι χαζεύουν σε ιστοσελίδeς τύπου prisonplanet και άλλοι σε τύπου opendemocrasy.

  Προσωπικά δεν μου αρέσει ο Γονίδης, προτιμώ Μέρτενς και καθόλου Μότσαρτ

 14. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 26/09/2010 15:25:43

  Ήμουν σίγουρος ότι ο καλός μας tiramola (γνήσιο πνευματικο τεκνο της φάρας των Παπανδρέου) θα μας μιλούσε κατά του "ελιτισμού" με ελιτίστικο τρόπο!

  Ούτε καν το κατάλαβε ο καϋμένος φυσικά! Διαποτισμένος μέσα για μέσα με την πασοκική νοοτροπία...

  Το ίδιο με τον μικρό Γιωργάκη. Βασανίζει τον λαό-μύγα που έπιασε με τα χεράκια του, και την βελτιώνει βγάζοντάς της τα φτερά, ξεριζώνοντας τα πόδια της, και απορεί γιατί τον μισεί και δεν τον ευχαριστεί για την ιδιαίτερη περιποίηση που της παρέχει...

 15. vassilis avatar
  vassilis 26/09/2010 16:36:54

  Αν η ελπιδα ειναι το κομα της σημερινης ΝΔ τοτε ευχαριστω δεν θα παρω.Οταν δε ομιλουμε για δημοκρατια ωφειλουμε να ενοουμε πραγματικα τη δημοκρατια οπου λειτουργουν οι θεσμοι και δεν επαφιομαστε στην επιφοιτηση του καθε ηγετη -σωτηρα οπως μεχρι τωρα συμβαινει στην υπαναπτυκτη Ελληνικη κοινωνια.Το πολιτικο συστημα στην Ελλαδα ειναι στα προτυπα της ''cosa nostra'' και αυτοι που επιλεγονται να κυβερνησουν εχουν δηλωσει υποταγη εκ των προτερων στα μεγαλα αφεντικα .Βλεπω ως ελπιδα την αποχη των πολιτων απο τις εκλογικες διαδικασιες για να μην στηριξουν ενα αρρωστημενο πολιτικο συστημα μιας και σε αυτη τη φαση η επανασταση και η αποδοση ευθυνων φαινονται ουτοπικες.

 16. athamas avatar
  athamas 26/09/2010 18:07:50

  Αφήσαμε να μας «εξαπατήσουν» εντός ή εκτός εισαγωγικών επειδή αυτό βόλευε πολλούς από «εμάς», ίσως έμμεσα και τον γράφοντα αλλά και τον κάθε γράφοντα.

  Θα αντιστρέψω λίγο τον συλλογισμό του @vassilis

  Η χώρα νοσεί, η δημοκρατία πάσχει, οι θεσμοί δεν λειτουργούν.
  Το πολιτικό σύστημα εμπλεκόμενο με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, με εκδότες, καναλάρχες κλπ σε μια διαπλοκή άνευ προηγουμένου, μαφιόζικη, δεν λειτουργεί, δεν υπηρετεί τον πολίτη.

  Νοσούν η χώρα, η δημοκρατία, οι θεσμοί, το πολιτικό σύστημα επειδή η ίδια η κοινωνία νοσεί.
  Νοσεί η κοινωνία στο σύνολό της επειδή νοσούν τα μέλη της κοινωνίας, οι ίδιοι οι πολίτες νοσούν.
  Από υγιείς πολίτες είναι αδύνατον να προκύψει αρρωστημένη κοινωνία, νοσούσα δημοκρατία, μαφιόζικο πολιτικό σύστημα.
  Από αρρωστημένα μυαλά πολιτών - της πλειοψηφίας των πολιτών - μας προκύπτει μια αρρωστημένη κοινωνία.
  Αν οι πολίτες δεν γίνουν υγιείς η κοινωνία αρρωστημένη θα παραμένει, το πολιτικό σύστημα διαπλεκόμενο, η δημοκρατία ανύπαρκτη και αυτό άσχετα με το πόσο ικανός είναι ο ηγέτης.

  Κύτταρο της κοινωνίας είμαι «εγώ».
  Αν «εγώ» είμαι υγιές κύτταρο συμβάλλω τα μέγιστα που μου αναλογούν στο να γίνει υγιής η κοινωνία.
  Αν «εγώ» παραμένω αρρωστημένος νούς, βολεψάκιας, παρτάκιας και συμφεροντολόγος Ελληναράς, που δεν κάνει τον κόπο να πετάξει το χαρτομάντηλο στον σκουπιδοντενεκέ αλλά το πετάει στον δρόμο, που δεν σβήνει το τσιγάρο στο τασάκι αλλά το πατάει αλλά φαρ-ουέστ με την φτέρνα, που δεν περιμένω στην σειρά μου για να εξυπηρετηθώ στο νοσοκομείο, στο να πάρω εισιτήριο για οπουδήποτε, στο λεωφορείο ούτε κάν στην Εκκλησία για να πάρω το αντίδωρο αλλά βρίσκω χίλιες προφάσεις για να βγώ μπροστά αφήνοντας τους «%&*κες» να περιμένουν, αν δεν πληρώνω την εφορμία μου στην ώρα της, που δεν πληρώνω ΙΚΑ στους υπαλλήλους μου, που φτύνω στο πεζοδρόμιο αντί για το χαρτομάντηλο, που περνάω *πάντα* με κόκκινο είτε σαν πεζός είτε σαν οδηγός και που βέβαια *πάντα* φταίνε οι άλλοι οι ηλίθιοι έστω και αν πέρναγαν με πράσινο, που ψηφίζω το Α ή το Β ή το Γ κόμμα επειδή θα μου βολέψει το παιδί μου «μια θεσούλα στο δημόσιο» ή εμένα (γιατί όχι;) και όχι επειδή το Α πολιτικό κόμμα έχει θέσεις που βλέπω πως θα πάνε την κοινωνία που ζώ και την χώρα μου ένα βήμα μπροστά και θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μου, που *πάντα* και για *όλα* φταίνει όλοι οι άλλοι - αμερικάνοι, ρώσοι, μετανάστες, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Εκκλησία, απεργοί, απεργοσπάστες, δημοσιογράφοι, μαύροι, άσπροι, οι κινέζοι που παράγουν φτηνά, ο «Χ», ο «Ψ», ο «Ζ» κλπ κλπ - και *ποτέ*_μα_*ποτέ*_εγώ!* - αν είναι δυνατόν να φταίων εγώ! - που θέλω να είμαι πάντα πρώτος! - έλεος με αυτήν την φιλαρχία μας σαν λαός! - που τα γνωρίζω *όλα!* αν είναι δυνατόν να μην γνωρίζω κάτι καλύτερα απ όλους!, που είμαι πάντα *Πρόεδρος* και ποτέ γραμματέας!, που θα χώσω το φακελλάκι στον γιατρό για να πετάξει στον διάδρομο τον «άλλον» και να κάνω την εγχείρηση πρώτος και «δε ^&*^*&^ται ο «άλλος» και να πεθάνει επειδή είναι βαρύτερο περιστατικό! τι με νοιάζει εμένα;; που σαν γιατρός θα τσεπώσω το φακελλάκι και θα δώσω προτεραιότητα όχι σε αυτόν που την δικαιούται αλλά σε αυτόν που μου τάχωσε.. κ.ο.κ. ... κ.ο.κ. .. και τι να πρωτοθυμηθώ από «εμένα» τον ωραίο
  μάγκα και σύγχρονο Ελληναρά!!! .... συγχωρέστε με αδέρφια..

  Τίποτε δεν θα αλλάξει σε αυτόν τον τόπο!
  Τίποτε!
  Άγιος να είναι ο Σαμαράς, Θεός!, νέος Περικλής ή ότι θέλετε..
  Αν «εγώ» - την τρέλλα μου μέσα! - δεν γίνω *άνθρωπος* και παραμέινω γύφτουλας νεοελληναράς .. τίποτε δεν θα αλλάξει! Ποτέ!

  Για όσο θα συνεχίζω «εγώ» και ο εαυτούλης μου πάνω απ το κοινωνικό σύνολο και όσο θα είμαι «την πάρτη μου και άσ' τους άλλους να πνίγονται!» δεν θα αλλάξει τίποτε!
  Ούτε δημοκρατία θα αποκτήσουμε ποτέ, ούτε θεσμούς που να εγγυώνται την δημοκρατία και να υπηρετούν τον πολίτη, ούτε αξιοπρέπεια σαν λαός, ούτε μια κοινωνία στην οποία εμείς οι ίδιοι θα χαιρόμαστε να ζούμε.

  Χίλια ΔΝΤ και χίλιες ΕΕ να έρθουν, και όσα μέτρα και αν παρθούν για όσο όλοι μας «θα περνάμε με κόκκινο» - στο όσο μας παίρνει εννοείται χωρίς να μας τσιμπήσει ο «τροχονόμος» - και αυτό θα το θεωρούμε κατόρθωμα και μαγκιά και όχι πράξη ενάντια στην κοινωνία θα παραμένουμε αυτό που είμαστε σήμερα. Μια αναρχία που συνεχίζει να κυλάει στον χρόνο εντελώς τυχαία, ή χάριτι Θεού αν το θέλει κάποιος.

  Και το ερώτημα:
  «Εγώ» τι έκανα ή τι απέφυγα να κάνω σήμερα για να συμβάλλω σε μια καλύτερη κοινωνία;

  Καλός ο ηγέτης αλλά χωρίς άξιο λαό να τον ακολουθήσει θα πνιγούν όλοι μαζί στην «Ερυθρά θάλασσα» και ποτέ δεν θα φτάσουν στην «Γή της Επαγγελίας».

  Αν και τείνω να πιστεύω πως μάλλον ο νεοέλληνας καλά βολεύεται και σαν «σκλάβος του Φαραώ» και δεν θέλει κάν να ξεκινήσει το ταξίδι το μακρύ και το δύσκολο για την Γή της Επαγγελίας, την χαμένη «Γή της Επαγγελίας».

  Λείπει ο νόστος για μια καλύτερη Ελλάδα.

 17. vassilis avatar
  vassilis 26/09/2010 23:45:35

  Και athamas μεγαλη συγχυση!Πρεπει να αλλαξεις αγωγη!

 18. athamas avatar
  athamas 28/09/2010 08:58:08

  Μπά!
  Σου συνιστώ να εμπειριστείς την σύγχισή μου!
  Είναι όμορφο να ζείς σε μία σύγχιση, είναι υπερβατικό, ψυχοθεραπευτικό και αναζωογονητικό.
  Και πολλά άλλα που τα βιώνεις ζώντας στην δική μου συγχιτική κατάσταση.
  Μην το φοβάσαι. Όρμα!
  Σου εγγυώμαι ότι θα το χαρείς!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.