#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2010 14:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξαπάτηση διαρκείας των εκπαιδευτικών με βαριές αναπηρίες Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία που έχουν συμπληρώσει δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές ωρομίσθιοι και αναμένουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο τον δικαιωματικό (βάσει του Ν 3794) διορισμό τους. Οι συνεχείς υποσχέσεις από πλευράς ΥΠΕΠΘ για διευθέτηση του θέματος έχουν εδώ και μήνες αποδειχτεί κενές περιεχομένου, εξωθώντας τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία να ομιλούν πλέον για “συνειδητή υπουργική απάτη” εις βάρος τους.

Ομολογουμένως ο χαρακτηρισμός “συνειδητή απάτη” είναι βαρύς, πλην όμως η αγανάκτηση που εξωθεί σ’ αυτόν μοιάζει κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη. Αρκεί, προς απόδειξιν, να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος του υπουργείου που καλούσε τους ανάπηρους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν δικαιολογητικά ώστε να προσληφθούν, όριζε ως καταληκτικό χρονικό σημείο κατάθεσης την 11η Δεκεμβρίου 2009. Πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων φτάσαμε ήδη στην πασχαλινή μεγάλη εβδομάδα, εντός ολίγου και αυτή θα παρέλθει , αλλά για τους δικαιούχους πρόσληψης φως (αναστάσιμο) στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Ακόμη περιμένουν να καθοριστεί ο αριθμός των διοριζομένων ανά κλάδο και ειδικότητα! Αυτό απάντησε η υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου σε επερώτηση του βουλευτή Γ. Στρατάκη στις 12 Μαρτίου, ένα γεμάτο τρίμηνο μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης των δικαιολογητικών, προσθέτοντας επικουρικά ότι εξετάζεται παράληλα η δυνατότητα διορισμού των αιτούντων σε θέσεις προτίμησής τους. Γρήγορα , ομολογουμένως, έμαθε τα παιδευτικά κόλπα (της εξουσίας) η της παιδείας υφυπουργός. Αντί να απολογηθεί για την ολιγωρία την πιστώνει στα υπέρ της, εξηγώντας ότι γίνεται προς όφελος των αδιορίστων!

Δυστυχώς, όμως, ούτε περί αυτού είναι βέβαιον ότι πρόκειται . Σύμφωνα με πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε κατεπείγουσα επιστολή του συλλόγου αδιόριστων εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες, η διάταξη νόμου σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί με αναπηρίες που έχουν συμπληρώσει δωδεκάμηνη προϋπηρεσία δικαιούνται διορισμού, βαίνει προς κατάργησιν στο νέο σχέδιο νόμου που ήδη επεξεργάζεται και σύντομα θα ψηφίσει το ΥΠΕΠΘ!

  Αν οι (σοβαρότατες) πληροφορίες επιβεβαιωθούν στην πράξη, το ατόπημα είναι μεγάλο. Θα αποδειχτεί ότι το ΥΠΕΠΘ εν γνώσει του παραπλάνησε τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα λάβουν τα ευεργετήματα ενός νόμου που σκόπευε να καταργήσει. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών στέκεται αλληλέγγυα η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ εκφράζοντας την οργή της διότι “θεσμικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα άτομα με αναπηρία δεν μπορεί να ακυρώνονται εν μία νυκτί, φέρνοντας σε απόγνωση εκείνους, οι οποίοι βιώνουν στο διηνεκές τον κοινωνικό αποκλεισμό.” H EΣΑμεΑ χαρακτηρίζει “διαρκή ομηρεία” την παρατεταμένη αναμονή στην οποίαν έχουν υποχρεωθεί οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία και απαιτεί πλέον “την δημόσια προσωπική δέσμευση της υπουργού παιδείας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί”. Μοιάζει επί του συγκεκριμένου θέματος να έχουν τελειώσει τα ψέμματα. Η ανοχή και αντοχή στο πεδίο κινούμενης άμμου – διαβεβαιώσεις που με έμφαση δίνονται και με την ίδια έμφαση ακυρώνονται – έχει εξαντληθεί.

http://diorismos67.wordpress.com/

 Για χυδαία ρατσιστική συμπεριφορά εγκαλείται ειδικός σύμβουλος της υπουργού παιδείας: Άρθρο στην ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.