#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2008 01:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξακολουθούμε να είμαστε Αντί.

Το Αντί ξεκίνησε σαν μια θαρραλέα φωνή μέσα στην δικτατορία, στην πορεία  λειτούργησε ως πόλος συσπείρωσης ανανεωτικών δυνάμεων της Αριστεράς και από το 1988 – 89 διαμορφώνεται σε μια αποτελεσματική (και δυσανάλογη πάντα με την κυκλοφορία του) φωνή εναντίον της σήψης και διαφθοράς που μαστίζει τον τόπο. Δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή δημοσιογραφίας και στάσης απέναντι στην κάθε εξουσία. Προκάλεσε έρωτες, πάθη και μίση. Η πορεία του όμως ήταν πάντα μοναχική. Πάντα ανένταχτο, ανεξάρτητο, αδέσμευτο, μέχρι το τελευταίο τεύχος. Κι αυτό το πλήρωσε. Η έκδοσή του είναι πλέον δυσβάσταχτη. Η κοινωνία άλλαξε, όπως και η Αριστερά. Τα δεδομένα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης είναι απαγορευτικά για όσους επιμένουν να μην έχουν πλούσιους χορηγούς και μυστικές πριμοδοτήσεις. Και ο Νόμος περί Τύπου εξοντωτικός.

Η απόφαση του Χρήστου Παπουτσάκη δεν μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Είναι όμως σεβαστή και ευχόμεθα από καρδιάς και ψυχής καλή δύναμη στην περιπέτεια της υγείας του. Χρήστο, θα είμαστε πάντοτε μαζί σου, στα καλά και τα κακά.

Όμως, οι ιδέες του Αντί, όλα εκείνα που ενέπνευσαν μια στάση ζωής δεν μπορούν να ανασταλούν. Το blog αυτό ξεκίνησε από μια ομάδα φίλων και συνεργατών του περιοδικού ως συμπαράσταση στην εξοντωτική καταδίκη του Αντι από τον κ. Φρισύρα. Στους οκτώ μήνες πραγματικής λειτουργίας του ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες το επισκέφθηκαν, μπήκαν και κατέθεσαν την άποψη τους, διαφώνησαν ή συμφώνησαν μαζί μας, άλλοι μας χειροκρότησαν και άλλοι μας τα έσουραν κανονικά. Ευπρόσδεκτοι όλοι. Συνεχίζουμε λοιπόν γιατί το Διαδίκτυο και η μπλογκόσφαιρα είναι ο μοναδικός χώρος που μπορούν σήμερα να ευδοκιμήσουν οι ιδέες του Αντί. Και επειδή σήμερα πιστεύουμε ακόμα περισσότερο εκείνο που ευχηθήκαμε όταν ξεκίνησε αυτό το blog. Ότι δηλαδή τα blog και οι αναγνώστες τους μπορούν να νικήσουν τους «επαγγελματίες της πληροφόρησης» στο δικό τους παιχνίδι. Αυτό αποτελεί πλέον ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Και θέλουμε να πιστεύουμε και για εσάς.

Από σήμερα αλλάζουμε διεύθυνση, αλλά όχι και …μυαλά.

Από σήμερα θα μας βρίσκεται εδώ: http://www.antinews.gr.

Πάντα «gr» και όχι «blogspot».

Και πάντα διασυνδεδεμένοι με το  http://www.anti.gr και το http://www.blog.anti.gr.

Στον αιώνα τον άπαντα.

ANTI WEBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χ. Μόρφος avatar
  Χ. Μόρφος 11/04/2008 07:50:03

  Ας είναι ελαφρά τα ηλεκτρόνια που θα το σκεπάσουν... :-(

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 11/04/2008 07:56:50

  SZEROKIEJ DROGI-Φαρδύ δρόμο
  Σας ευχόμαστε.

 3. aris avatar
  aris 11/04/2008 08:02:54

  καλή συνέχεια λοιπόν
  και μην διανοηθείτε να σταματήσετε

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/04/2008 09:21:37

  Σέβομαι απόλυτα τη θέληση του αγαπητού Χρήστου Παπουτσάκη να προχωρήσει στον τερματισμό της έκδοσης του ΑΝΤΙ. Εκφράζω όμως το παράπονο μου, γιατί ένα αγωνιστικό (εκτός των άλλων) περιοδικό, που απέδειξε ότι δεν το βάζει κάτω, αιφνίδια και χωρίς να λάβει (καθόλου) υπόψιν και τους χιλιάδες εμάς, πήρε αυτή την απόφαση. Δεν ξέρω, τι συμβαίνει, αλλά έχω τη βεβαιότητα, ότι οποιοδήποτε εμπόδιο (πλην λόγων υγείας) και αν υπήρχε, εμείς οι αναγνώστες του θα μπορούσαμε να συμπαρασταθούμε (όπως κάναμε πολλάκις) να ξεπεραστεί. Τις άπειρες ευχές (και ευχαριστίες) στον φίλτατο ΧΡΗΣΤΟ, για τις μοναδικές στιγμές που μας προσέφερε.

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/04/2008 09:24:54

  ...συνέχεια με το παραπάνω.Μπορεί να είμαι αναγνώστης "παληάς κοπής", αλλά δύσκολα θα δεχθώ, ότι το blog μπορεί στο ελάχιστο να αναπληρώσει το μοναδικό κενό ενός εντύπου του μεγέθους του ΑΝΤΙ.

 6. guandanamo avatar
  guandanamo 11/04/2008 12:03:14

  Τέτοια έντυπα σαν το Αντί ειναι κοινή περιουσία των ιδιοκτητών του, των δημοσιογράφων, των συνεργατών του, αλλά και των ίδιων των αναγνωστών. Με την απόφαση αυτή στερούμαστε μιας ελεύθιερης φωνής. Ενός βήματος, το οποίο έχουμε ανάγκη για να εκφράσουμε ελεύθερα αυτά που τα άλλα ΜΜΕ "θάβουν". Ο,τι και να συμβαίνει, το Αντί έπρεπε να έχει συνέχεια. Ο,τι και να έχει αλλάξει στην πολιτική και στην κοινωνία, τα αιτήματα για δικαιοσύνη, ισότητα, αδελφοσύνη, παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, αν και σίγουρα διαφοροποιημένα. Τη στιγμή που τα ΜΜΕ συγκεντρώνονται στα χέρια μιας χούφτας διαπλεκόμενων, και η ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων στραγγαλίζεται, δεν είναι δυνατόν να ... αποχωρούν έτσι απλά, έντυπα σαν τον Αντί.

  Εναποθέτουμε λοιπόν, τις ελπίδες μας στο ηλεκτρονικό Αντί, που μέχρι τώρα έχει δείξει ότι κρατάει ψηλά την παντιέρα!!!!

 7. fantomas avatar
  fantomas 11/04/2008 12:07:28

  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
  ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ /www.antinews.gr ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ.
  ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

 8. Γ.Κ. avatar
  Γ.Κ. 11/04/2008 12:50:45

  καλημέρα σας,
  έμαθα για το τέλος του περιοδικού και
  μπορώ να πω η απόφασή σας να συνεχίσετε
  με το μπλογκ είναι παρήγορη. Πιστεύω
  ότι οι δυνατότητες το επιτρέπουν, ένα
  ηλεκτρονικό περιοδικό θα είχε
  ανταπόκριση.

  Σε κάθε περίπτωση, καλή δύναμη.

 9. KORFIATIS avatar
  KORFIATIS 11/04/2008 13:06:08

  Θα είμαστε εδώ συνέχισε
  Και συγγνώμη αν δεν βοηθήσαμε όσο έπρεπε

 10. yiannis avatar
  yiannis 11/04/2008 13:13:53

  Ευχαριστούμε το ΑΝΤΙ και τον Χρήστο
  Παπουτσάκη - Θα μας λείψουν τα λογοτεχνικά αφιερώματα, οι κριτικές, οι αναλύσεις

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/04/2008 13:17:32

  αναγνώστης νέας κοπής, το περιοδικό το έμαθα από το .gr... λυπάμαι όταν κλείνει περιοδικό. Ηλεκτρονική αναγέννηση;

 12. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 11/04/2008 14:35:27

  Η φωνή σας είναι πραγματικά ανένταχτη και ανεξάρτητη. Το καλύτερο που έχετε επιτύχει πάντως είναι ότι δεν ετεροπροσδιορίζεστε με ανόητες ταμπέλες περί "αριστεράς" και "δεξιάς", παρότι, όπως έχετε υπαινιχθεί ξεκινήσατε από τον αριστερό χώρο.

 13. http://www.kentri.gr avatar
  http://www.kentri.gr 11/04/2008 16:04:12

  Στραγγάλισαν το ιστορικό ΑΝΤΙ
  Την στιγμή που φυλλάδες, με κυκλοφορία μερικών μόλις εκατοντάδων φύλλων μπουκώνονται με κρατική διαφήμιση ύψους πολλών εκατομμυρίων, είναι ντροπή και αίσχος να στερούν, δήθεν για λόγους οικονομίας, ψιχία από ένα ιστορικό περιοδικό, όπως το ΑΝΤΙ του Χρήστου Παπουτσάκη.
  Ενοούμε τα 952€ το μήνα που μέχρι πριν μερικές βδομάδες, έδινε ο ΟΠΑΠ για διαφήμισή του στο ΑΝΤΙ, τα οποία ο πρωθυπουργικός φίλος, πολύς κ. Χατζηεμανουήλ, έκοψε στο πλαίσιο οικονομιών του πλέον σπάταλου Οργανισμού.
  Να τον χαίρεσθε τον φίλο σας κ. πρωθυπουργέ!
  http://www.kentri.gr/5-/post-482.html

 14. enas avatar
  enas 11/04/2008 16:29:38

  Ετσι λοιπον!

  Η κωλοφυλλαδα του μαφιοζου
  (ετσι αυτοδιαφημιζεται ο ιδιος)
  Γ.Τραγκα παιρνει εκατομμυρια
  ευρω κρατικη διαφημιση και το
  ΑΝΤΙ κλεινει!

  Συνεχιστε ηλεκτρονικα!

  Το Ιnternet ειναι το υπερ-οπλο
  του μελλοντος!

 15. nas avatar
  nas 11/04/2008 17:10:57

  σύντροφε Factorxα, χαίρε και καλή δύναμη...ελπίζω να μην μας την κάνεις νωρίς αλα... "πιτσιρίκο" και μας αφήσεις να...ψάχνουμε άλλον...πελάτη! Αν όμως (και όποτε) την κάνεις, θυμήσου... όσο πιό πολλά (πάρεις απο τους καπιταλίστες εκδότες) τόσο πιο καλά (για την επανάσταση...).

 16. vafman avatar
  vafman 11/04/2008 18:41:01

  Ειναι κριμα που πλεον δεν μπορουν να κρατηθουν φυλλα απο ανθρωπους που τα βγαζουν για το μερακι της ενημερωσης και της σωστης πληροφοριας. Τιποτα δεν παει χαμενο, την Χωρα του τζαμπα μαγκα σε 10 χρονια δεν ξερει κανεις το ΑΝΤΙ ακομα και 30 χρονια μετα θα εχει αφησει την δικια του ιστορια.

 17. Δημήτρης Γκουζιώτης avatar
  Δημήτρης Γκουζιώτης 14/04/2008 00:59:01

  Είμαστε πολλοί αυτοί που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το φεστιβάλ του Αντί στο Φιξ. Για πρώτη φορά ως επαρχιώτες νεολαίοι ήρθαμε σε επαφή με την τέχνη του Παρατζάνοφ, του Βαγγέλη Γερμανού, των Χειμερινών Κολυμβητών και πολλών άλλων. Το Αντί και το ΧΡΟΝΙΚΟ του Μπαχαριάν ήταν τα μόνα έγκυρα έντυπα πολιτισμού.Κρίμα που μια κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί την ύπαρξη ενός τόσο σοβαρού, ακέραιου και πλήρους εντύπου όπως το Αντί. Ήταν ένα ορόσημο η έκδοσή του κι άλλο ένα, σκοτεινό, η διακοπή του. Θα έχω πάντα φυλλαγμένα τα αφιερώματά του. Λυπάμαι που τόσοι και τόσοι που ξεκίνησαν από τις σελίδες του άσημοι κι έφτασαν να είναι τώρα καρεκλοκένταυρα πιόνια της εκάστοτε εξουσίας δεν σκέφτηκαν να κάνουν το ελάχιστο ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο για το Αντί.

 18. Γκαίμπελς avatar
  Γκαίμπελς 14/04/2008 07:47:56

  αφού το έκαναν προβληατική επιχείρηση, κλαίγονται γυροφέρνοντας στην αγορά το brand name!

  κα φαίνεται πως δεν πουλά!

  πάει κι ο μύθος της ιζόλα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.