#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2011 14:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξαθλιωμένη χώρα, ταπεινωμένοι ΈλληνεςΔραματικές στιγμές ζει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και κάποιοι, πολλοί, εκτιμούν ότι το 2012 θα είναι χρονιά – σοκ για τις εσχατιές της κοινωνίας κι όχι μόνο. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά και κάποιοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα γύρω από την οικονομική πολιτική και κυρίως την πολιτική προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι Γιατροί του Κόσμου, πριν μερικές ημέρες εξέπεμψαν ΣΟΣ λέγοντας ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός τω πολιτών που τους ζητούν ιατρική βοήθεια. Κι ο λόγος είναι ότι δεν έχουν χρήματα αλλά ούτε και ασφαλιστική κάλυψη για να πάνε σε νοσοκομείο. Το χειρότερο είναι ότι εκτός από δωρεάν ιατρική περίθαλψη ζητούν από την Οργάνωση και φαγητό καθώς είναι μέρες νηστικοί.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα συσσίτια της Εκκλησίας αφού χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν να φάνε μια μερίδα για να ζήσουν. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Αναζήτησε δε χορηγό για τα δωρεάν φαγητά στη… Μονή Βατοπεδίου.

Στα παιδικά χωριά SOS και άλλα ορφανοτροφεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Χατζηκυριάκειο, γίνεται χαμός από τις εκκλήσεις για βοήθεια από δυστυχισμένους ανθρώπους. Κάποιες οικογένειες, μάλιστα, παρακαλάνε τα ιδρύματα να τους πάρουν τα παιδιά γιατί δεν έχουν να τα ζήσουν. Άλλοι αναγκάζονται να τα δώσουν για υιοθεσία για ένα κομμάτι ψωμί θυμίζοντας τις εποχές της Φρειδερίκης και το παιδομάζωμα όπου χιλιάδες παιδιά μετά τον εμφύλιο πήγαν στα πέρατα του κόσμου και υιοθετήθηκαν για να γλιτώσουν το θάνατο από την πείνα.

Μάνα πήγε στον εισαγγελέα και ζήτησε να της πάρουν το παιδί για υιοθεσία διότι δεν είχε να πληρώσει ενοίκιο και φαγητό. Οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας έκαναν έρανο για να βοηθήσουν τη φτωχή γυναίκα.

Διπλάσιος είναι πλέον και ο αριθμός των αστέγων, των περίφημων homeless τους οποίους βλέπαμε στα ταξίδια μας στο εξωτερικό και παθαίναμε σοκ γιατί στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ τόσους πολλούς. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν στα παγκάκια δεν είναι μόνο κάποιοι που γεννήθηκαν φτωχοί αλλά και άνθρωποι με σπουδές και καλές δουλειές που καταστράφηκαν σε μια νύχτα και τέθηκαν στο περιθώριο της ζωής.

Στην «Ημερησία του Σαββατοκύριακου» παρουσιάζεται μια εντυπωσιακή δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι από εκείνα τα γκάλοπ που δεν είναι στημένα και πληρωμένα για να εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Στην έρευνα λοιπόν ερωτώνται οι Αθηναίοι για την οικονομική τους κατάσταση και το μέλλον. Εθνική κατάθλιψη, είναι το βασικό συμπέρασμα.

Οκτώ στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι το επόμενο τρίμηνο τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα ενώ 9 στους 10 χαρακτηρίζουν άσχημη και πολύ άσχημη την οικονομική κατάσταση.

Περισσότεροι από τους μισούς είτε αποσύρουν τις καταθέσεις που έχουν στις τράπεζες είτε δανείζονται για να πληρώσουν τους καθημερινούς λογαριασμούς.

Και είναι τέτοια η απελπισία του κόσμου για τα οικονομικά που «μαυρίζει» και το πολιτικό σύστημα θεωρώντας το υπεύθυνο για το σημερινό χάλι.

Αυτή, λοιπόν είναι η σημερινή Ελλάδα. Φτώχεια, εξαθλίωση, εθνική ταπείνωση. Όσοι από τους πολιτικούς αλλά και από τους πολίτες που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση θα πρέπει να είναι πολύ...περήφανοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 20/11/2011 11:25:36

  Στις νέες φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθουν το ’12, στο πεδίο διέυθυνση κατοικίας οι σφουγγοκωλάριοι του ΥπΟικ θα διαβάζουν, “..τρίτο παγκάκι δεξιά, Άλσος Παγκρατίου”

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Y. 20/11/2011 11:35:01

   +1000

   Ακόμα και για την μειοψηφία των πολιτών που έχουν δουλειά έως 31/12/2011 ο μισθός δεν φτάνει για : κεφαλικό, χαράτσι της ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, ΕΤΑΚ 2010 - 2011 ...πόσο μάλλον για τις λοιπές ταπεινές λειτουργίες όπως η σίτιση...

   Αλλά οι ΚΕΦΑΛΕΣ είναι ικανοποιημένοι που μας σώζουν ανά δόση....

   Οι υπόλοιποι που δεν έχουν τίποτα είναι ...απελευθερωμένοι μπορούν να περιμένουν το 2021 που θα αποδώσουν οι καρποί των σωτήρων μας...

   • madprof avatar
    madprof @ Ο Ιθαγενής 20/11/2011 18:47:31

    "Εξαθλιωμένη χώρα, ταπεινωμένοι Έλληνες,
    Εθνική κατάθλιψη, είναι το βασικό συμπέρασμα"
    Δεν χρειάζονται έρευνες για τα αυταπόδεικτα και αυτονόητα. Πολίτες αφημένοι στην εξαθλίωση, που προκάλεσαν ελεεινά ανήθικα υποκείμενα, ταμπουρομένα στο κυνόβιο!
    "Αυτή, λοιπόν είναι η σημερινή Ελλάδα. Φτώχεια, εξαθλίωση, εθνική ταπείνωση, υπαρξιακό αδιέξοδο."
    Ενώ οι ανίκανοι ΔημαγωγοΚομματοΓκοτζαμπασηδοΛησταρχοΤατιανοΤσιτσιολίνοι ερίζουν για το ποιος είναι ο προθυμώτερος υπογράφων την θανατική καταδίκη της χώρας και της έτι περαιτέρω εξαθλίωσης των πολιτών της.
    ΥΓ. Τον Αύγουστο σχολίαζα, στο "antinews", την αγορά δουλείας (20 Ευρώα για 9-10 ώρες και πρόστιμο 50 εάν ο σκλάβος έβγαινε από τον χώρο δουλείας μετά τις 24:00) σε μεγάλα "τουριστικά" θέρετρα της Χαλκιδικής.
    Για την Εθνική Τραγωδία απαιτείται Κάθαρση, αλλιώς θα οδηγηθούμε σαν χώρα και κοινωνία σε απρόβλεπτες, επώδυνες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις "αυτοχειρίας" για απόδωση δικαιοσύνης.
    "Σοφοί δε προσιόντων" έγραψε ο μέγιστος των ποιτών μας!

 2. axis avatar
  axis 20/11/2011 11:33:02

  Το χειρότερο είναι η απαισιοδοξία. Με όποιον κι αν μιλήσεις θα σου πει πώς δεν υπάρχει ελπίδα. Ο Σαμαράς πρέπει να απευθυνθεί στο λαό και να του εξηγήσει χειροπιαστά, με απλά λόγια, με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να βγούμε από το τέλμα.

  • madprof avatar
   madprof @ axis 20/11/2011 18:57:59

   Είναι το ποιο σύντομο ανέκδοτο, για τον τρόπο εξόδου από την Εθνική τραγωδία που βιώνουμε! Δυστυχώς δεν μας προκαλεί γέλιο!

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/11/2011 11:41:00

  Μήπως ἦλθε ἡ ὣρα νά κοιτᾶμε ὁ ἓνας τόν ἂλλο, νά νοιαζόμαστε γιά τόν διπλανό μας,κάτι πού δέν εἲχαμε μάθει νά κάνουμε τόσα χρόνια; Πολύ ἐπίκαιρη,νομίζω, ἐδῶ εἶναι ἡ παροιμία: ἐκεῖ πού εἶσαι ἦμουνα κι ἐδῶ πού εἶμαι μπορεῖ νά ἒλθεις...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/11/2011 12:09:50

   Σωστά...με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας...σ' αυτήν την κρίση χάνουμε πολλά...να βρούμε τουλάχιστον την ανθρωπιά μας

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/11/2011 12:45:21

   Συμφωνώ! η πείνα χτυπά την αποξένωση...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ ΝΙΚΗ 20/11/2011 13:01:51

    !!!

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/11/2011 16:08:31

   Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όσοι διδάσκουμε στα σχολεία, έχουμε παρατηρήσει την καλλιέργεια ενός άκρως ανταγωνιστικού κλίματος
   (βαθμοθηρία, επιδειξιομανία) σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, την απαξίωση της άμιλλας και της συνεργασίας τόσο από το ίδιο το σύστημα όσο και από την κοινωνία και την οικογένεια, την αποθέωση του υλισμού (βλέπε 8χρονα με ολοκαίνουρια μοντέλα κνητών τηλεφώνων και επώνυμα ρούχα) και κυρίως την αύξηση της ενδοσχολικής βίας, του μαθητικού άγχους και της χρήσης ουσιών στη μέση εκπαίδευση.
   Η επαναφορά της συλλογικότητας και η επιμονή μας, ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς, στην εμπέδωση της ενσυναίσθησης και της συντροφικότητας στους μαθητές και τα παιδιά μας είναι βασικό βήμα προς τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας, τελείως διαφορετικής από το κακέπτυπο του κοινωνικού δαρβινισμού (διαστρεβλωμένου μάλιστα) που βιώνουμε σήμερα.

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/11/2011 11:41:00

  Ποια ελπίδα;
  1,000,000 άνεργοι που δεν θα έχουν φως και θέρμανση γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ...
  1,000,000 άνεργοι που πληρώνουν κεφαλικό φόρο...
  Κόσμος που έχει να επιλέξει ΦΩΣ...+φόρος ή ΦΑΙ
  Κάποτε αναμέναμε τα κάλαντα και τις γιορτές για παπούτσια ρούχα ή παιχνίδια τώρα περιμένουν τις γιορτές για να φάνε και όσο περνά ο καιρός γίνονται πλειοψηφία οι πεινασμένοι οι άποροι και οι άστεγοι...

  Δεν νομίζω εδώ, τουλάχιστον στα Δυτικά Προάστια ότι ο κόσμος χρειάζεται λόγια ...μια σπίθα ένα τυχαίο γεγονός και θα πάρει φωτιά ο δρόμος....

  • Κατερίνα, Χίος avatar
   Κατερίνα, Χίος @ Ο Ιθαγενής 21/11/2011 20:05:15

   Κάποιοι από αυτό το εκαταμμύριο ανέργων που αναφέρατε είναι αρκετά νέοι/ες.

   Αντί να πάνε να δουλέψουν στην επαρχία (π.χ. τώρα με το μάζεμα των ελιών), αφήνουν τη δουλειά αυτή (και τα χρήματα) στα χέρια αλλοδαπών εργατών (που φυσικά δεν ντρέπονται και δεν επιλέγουν τι είδους δουλειά θα κάνουν) και περιφέρονται άστεγοι και πένητες στα αστικά κέντρα.

   Το πρόβλημά τους δεν είναι κατ' ανάγκην η έλλειψη εργασίας, αλλά η οκνηρία και η απόρριψη στο μυαλό πολλών των χειρωνακτικών εργασιών. Είναι μάλλον φυσικό κάθε μοσχαναθρεμμένος/η νέος/νέα που δαπάνησε δεκαετίες ίσως διαβάζοντας να μην θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πλανήθηκαν: οι σπουδές έχουν στόχο το πλάτεμα των πνευματικών μας οριζόντων και δεν είναι κατ' ανάγκην διαβατήριο για την εύρεση εργασίας.

   Ξέρω άνεργες φίλες που δεν καταδέχονται να χαλάσουν τα νύχια τους δουλεύοντας καθαρίστριες ή στα χωράφια. Επιλέγουν να παραμένουν στην ανέχεια και στη μιζέρια, αντί να ξηλώσουν τις παρωπίδες που τους κληρονόμησε ο κομφορμισμός των προηγούμενων δεκαετιών.

   Κατά τη γνώμη μου, η "ανεργία" τους είναι η τιμωρία για την ανοησία τους. Κατανοώ ότι στις παρούσες συνθήκες οι αμοιβές τους δεν θα είναι ικανοποιητικές (ή δίκαιες), αλλά στην ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε θα πρέπει κάπως να επιβιώσουν, αντί να καταλήξουν στο περιθώριο.

   Και για να μην παρεξηγηθώ: δεν υποστηρίζω πως όλοι οι άνεργοι/άστεγοι είναι οκνηροί. Αλλά κάποιοι/ες είναι. Η σοβούσα οικονομική κρίση ίσως αφυπνίσει τα κοιμισμένα μυαλά κάποιων. Η χώρα προφανώς έχει διαθέσιμες θέσεις εργασίας (εξ ου και η ανάγκη για παρουσία ξένων εργατών), αλλά όχι αυτές που ονειρευτήκαμε μεγαλώνοντας σε περίοδο παχέων αγελάδων.

   Όποιοι/ες το αντιληφθούν, ίσως ξεφύγουν από τη μιζέρια.

 5. maxitis avatar
  maxitis 20/11/2011 11:47:10

  Δεν υπάρχει ελπίδα για το αύριο, ο κόσμος βαρέθηκε τους πολιτικούς και είναι εξαγριωμένος μαζί τους, ο Σαμαράς πρέπει να πει την αλήθεια στον λαό, να του δώσει όραμα και ελπίδα για το αύριο, πρέπει να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές λύσεις, μόνο έτσι θα προχωρήσει η χώρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας, καταρχήν δεν μας κυβέρνησαν-ουν Έλληνες ούτε καν φιλέλληνες, με πρώτο τον γαπ, σιμήτη, ανδρέα (εκ ροφέλερ ορμώμενο), είναι ή ευκαιρία του Σαμαρά να αναδειχθεί σε λαϊκή ηγετική μορφή, ΚΑΤΩ Η ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΕΛΙΤ , που μας οδήγησε στην καταστροφή.

 6. Forum avatar
  Forum 20/11/2011 11:55:10

  Και είμαστε ακόμα στην αρχή δυστυχώς. Το μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας είναι τόσο ζοφερό που πολύ φοβάμαι ότι ούτε καν φανταζόμαστε τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στις δύσκολες μέρες που έρχονται...

 7. athamas avatar
  athamas 20/11/2011 11:58:27

  Το θέμα είναι ότι έχουν μάθει να κυνηγούν το φαγητό τους στα σουπερμάρκετ!!!

 8. andreas gr avatar
  andreas gr 20/11/2011 12:08:50

  Καλημερα Φακτορα στο αρθρο σου πρεπει να λειπει καποιο κομματι στο τελος.Κατα τα αλλα οι επισυμανσεις ειναι πολυ σωστες οπως και τον παραπανω σχολιαστων.Δεν πεταγεσαι ομως και μεχρι την Συγγρου να τους τα πεις γιατι μου φαινεται οτι δεν εχουν internet.

  • Factorx avatar
   Factorx @ andreas gr 20/11/2011 12:17:24

   έλειπε ένα ...."περήφανοι"

 9. Panagiotis avatar
  Panagiotis 20/11/2011 12:12:13

  Παιδιά οι χεορότεροι όλων είναι και οι δημοσιογράφοι, σήμερα το πρωΐ στο ραδιόφωνο του Σκάϊ, ο ανταποκριτής τους από Μαδρίτη τους είπε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία έθεσαν ορισμένους από τους όρους του Μνημονίου σε αναδιαπραγμάτευση..τι ήταν να τους το πεί; ακούστηκε μέχρι και το χαμογελάκι (χλευασμός) των δοσίλογων δημοσιογραφίσκων του Σκάϊ, ναι λένε αλλά και εκεί τα πράγματα είναι χάλια...δε βρίσκω κανένα από αυτά τα παπαγαλάκια δημοσίος να τα ξεφτιλήσω; που κυκλοφορούν όλα αυτά τα κωλ...δα;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Panagiotis 20/11/2011 17:20:28

   Κι όμως, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο στην Πορτογαλία. Με διαφορά φάσης ενός εξαμήνου πάνω-κάτω, ακολουθούν τα δικά μας βήματα στην κατρακύλα (ένεκα της συμμόρφωσης προς την τρόϊκα). Και να σκεφτεί κανείς ότι το βιοτικό επίπεδο της Πορτογαλίας ήταν, ακόμα και πριν την κρίση χαμηλότερο, από αυτό της Ελλάδος. Αυτό σημαίνει ότι, παρότι το χρέος ως ποσοστό του πορτογαλικού ΑΕΠ είναι λιγότερο από 100%, η κατάσταση είναι ενδεχομένως χειρότερη γιατί ο κόσμος ήταν ήδη στο όριο, πριν την κρίση.

   • Αχινός avatar
    Αχινός @ ΚΜ 21/11/2011 20:42:58

    Δεν είναι εκεί το θέμα, ο χλευασμός των παπάρων του ΜΕΓΚΑ πάει στο ότι επαναδιαπραγματεύτηκαν το Μνημόνιο και δεν το κατάπιαν αμάσητο όπως εμείς.

    Αν είναι χειρότερα από εμάς, ακόμα πιο σημαντικό ότι επαναδιαπραγματεύτηκαν και δεν κάθησαν σαν κότες όπως οι δικοί μας.

 10. Fanis avatar
  Fanis 20/11/2011 12:13:53

  Η κατασταση ειναι δραματικη .
  Σε τετοιες περιπτωσεις καμμια φορα η αντιπολιτευση ενεργει σαν ..φαρμακο.
  Πχ λεει ΟΧΙ στο νεο κεφαλικο φορο μεσω ΔΕΗ ..Εμεις θα το καταργησουμε.
  Και να σου η επομενη δημοσκοπηση 5 μοναδες πανω..

  Δεν λεει " να μην κοβεται το ρευμα σε αυτους που δεν εχουν να πληρωσουν" ..
  Συγχιση δημιουργει αυτο και αλληλοκαρφωμα ...
  Τι παει να πει "σε αυτους που δεν μπορουν να πληρωσουν"??
  Ποια ειναι τα κριτηρια??

  Σαν να μου φαινεται οτι η Ν.Δ ,ΟΥΤΕ αντιπολιτευση δεν ξερει να κανει..
  Φυσικα θα την κατηγορησουν για το ..ΕΤΑΚ ,αλλα εκει μπορει να αποστασιοποιηθει..
  ΤΟΤΕ ηταν αλλη κυβερνηση..

  • yianna avatar
   yianna @ Fanis 20/11/2011 12:28:32

   Φίλοι μου,
   Όλα αυτά που λέμε σαν παράταξη μου φαίνονται λίγο θεωρητικά. Δεν έχω ακούσει ούτε έναν βουλευτή μας στην τηλεόραση ή και τον Σαμαρά να απαντήσει σε πρακτικά θέματα που μας απασχολούν όλους.
   π.χ. πως θα κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή, τι θα κάνει με το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, λέμε θα καταργήσουμε το τέλος της ΔΕΗ, με το ΕΤΑΚ όμως όπως λέει ο Φάνης τι θα κάνει? Με αυτούς που παίρνουν συντάξεις χωρίς να το δικαιούνται τι θα κάνει? Με τον ΟΣΕ τι θα κάνει? είναι δυνατόν να μας κοστίζει ο ΟΣΕ τα χρήματα αυτά, και να μην έχουμε τραίνα? Τί Ελλάδα ονειρεύεται ο Σαμαράς? Ένα δεξιό ΠΑΣΟΚ, διορισμών και δεξιών συνδικαλιστών? Βαρεθήκαμε πλέον να ακούμε γενικότητες. Εάν δεν μιλήσουμε επί της ουσίας και δεν δώσουμε λύσεις, ούτε από μας δεν θα πάρουμε ψήφο.
   Εάν θέλουμε την ΝΔ στο 25% καλά βαδίζει, αν την θέλουμε όμως στο 45%, πρέπει να πράξει διαφορετικά.

 11. pd avatar
  pd 20/11/2011 12:20:18

  ΟΣΟ Η Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 15 ΜΕ20 τοις εκατο.

  • Enzo avatar
   Enzo @ pd 20/11/2011 13:00:58

   οποιος καταφερει να βαλει φυλακη τον Γαπ θα βγαινει μεχρι να πεθανει πρωθυπουργος.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Enzo 20/11/2011 15:08:13

    Επειδή η παρακμή μας είναι άνευ προηγουμένου, αν θέλουμε να υπάρξει έστω μια περίπτωση για να σταματήσει ο κατήφορος , αυτή τη φορά πρέπει να τιμωρήσουμε τους υπευθύνους της καταστροφής μας . Ο ΓΑΠ και η συμμορία του , πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ! Εμείς οι ίδιοι πρέπει να το επιδιώξουμε , χωρίς ν'αφήσουμε κανένα περιθώριο στους πολιτικούς. Αλλιώς ,να περιμένουμε τα χειρότερα, που έρχονται και αυτή τη φορά , δεν τα γλυτώνουμε.......

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ pd 21/11/2011 03:41:21

   και θα πέφτει ακολουθώντας τον αυξητικό ρυθμό της φτώχιας που έχει σκεπάσει την χώρα αν δεν γίνουν εκλογές. Προσωπικά κρατιέμαι με νύχια και με δόντια λόγω πασοκο-ανεργίας να μην μεταναστεύσω αλλά μέρα με την μέρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Εδώ στα δυτικά προάστια η υπομονή έχει φτάσει στα όρια της. Η ελπίδα και η χαρά που πάντα έβλεπες στα μάτια του απλού Έλληνα έχει αντικατασταθεί από την θλίψη και την απόγνωση. Κάτι που δεν ταιριάζει καθόλου στην ιδιοσυγκρασία του λαού μας.
   Κάπου θα ξεσπάσει όλο αυτό. Θα έρθει η μέρα που οι μόνοι που θα δουλεύουνε ( από τους νέους που δεν θα μεταναστεύσουμε) θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ΜΚΟ, οι πολιτικοί και οι παρακρατικοί.

 12. Joao avatar
  Joao 20/11/2011 13:10:06

  Όλοι αυτοί μαζί και εμείς που 2 χρόνια τώρα είτε αναθεματίζουμε είτε γράφουμε ανάλυσης επί των αναλύσεων στο ιντερνετ περιμένοντας κάποιον μεσσία να μας σώσει…η εκλιπαρώντας να ξυπνήσει ο ήρωας Έλληνας μέσα μας….που ακόμα και τώρα είμαστε κοιμισμένοι… Όλοι αυτοί λοιπόν κ εμείς μαζί ήμασταν μια δυνατή δύναμη αντίστασης απλά συμπεριφερθήκαμε σα ραγιάδες και να τα αποτελέσματα.
  ΟΧΙ δεν τα φάγαμε μαζί αλλά φταίμε ΟΛΟΙ γ αυτά που ζούμε σήμερα και θα ζήσουμε από εδώ και πέρα…Ας περιμένουμε τις εκλογές τώρα να τους μαυρίσουμε και μέχρι τότε ας μοιρολατρουμε … ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι και μετά τις εκλογές τα ίδια και χειρότερα θα είναι…Στα μαντριά λοιπόν να σωθούμε…

 13. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 20/11/2011 13:25:31

  Σ αυτα που λέτε το πρωί άκουσα τον κ Κουτρουμάνη να λέει ότι οι 36.000 ψευτοσυνταξιούχοι το χρόνο κόστιζαν 300.000.000 ευρω . Πριν από λίγες ημέρες η Βουλή έβγαλε για τα έξοδα της 170.000.000 ευρώ για 2000 υπαλλήλους και 300 βουλευτές . Συγκρίνετε τα νούμερα και για το ποιος κλέβει και έκλεβε ας το σκεφτούμε όλοι μας

  • kp8 avatar
   kp8 @ Θοδωρής 20/11/2011 14:06:52

   Τα έχουμε σκεφτεί Θοδωρή ... Αυτός ο περίφημος Ράιχ..κλπ. που ήρθε να μας δώσει συμβουλες μεταξύ άλλων και για την περιστολή των δαπανών, τον προϋπολογισμό της Βουλής δεν τον βλέπει ? Περιστολή των δαπανών εννούμε μόνο τις περικοπές μισθών, συντάξεων και τις απολύσεις για όλους τους άλλους πλην της Βουλής ?

 14. Kάποιος avatar
  Kάποιος 20/11/2011 13:42:59

  Πάω στοίχημα ότι οι κυρίες που ψάχνουν στα σκουπίδια στήριζαν σταθερά στις τελευταίες δεκαετίες σοσιαλΗστές,εκσυχρονιστές και επανιδρυτές πρωθυπουργούς που ήταν υπέρ των ευρωπαικών οραμάτων.
  Μαζί τους και το υπόλοιπο 80% του ελληνικού λαού.
  Πολύ πιθανόν στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, να κάνουν πάλι το ίδιο.

  Πιστεύει κανείς ότι δεν έχουμε το κράτος, την κοινωνία και τους πολιτικούς που μας αξίζουν ;
  Αλλωστε η πνευματική εξαθλίωση και ταπείνωση προηγείται χρονικά της υλικής.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Kάποιος 20/11/2011 14:24:42

   Σ' ένα μεγάλο μέρος έχετε δίκιο...

 15. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 20/11/2011 14:09:34

  Γι' αυτούς τους 8 - 10 ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΑΚΌΜΗ ΈΝΑ ΜΕΓΆΛΟ
  ΌΧΙ; Τι περιμένουμε μήπως μας κατηγορήσουν οι Χασαπόπουλοι - Τσιμοπρετεντέρηδες- Παπαχελοτρέμηδες; Ούτως ή άλλως σωτηρία μέσα σε μνημόνια δεν υπάρχει. Επίθεση μετά μανίας ακόμη και τώρα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο προδότης , ο απατεώνας δεν ξεχωρίζεται εύκολα, γι' αυτό και είναι τέτοιος.

 16. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 20/11/2011 14:37:01

  Ο Σταικουρας δηλωσε οτι η ΝΔ δεν θα αμφισβητησει τον προυπολογισμο του 2012. Μετα απο 2 χρονια αδιεξοδης οικονομικης πολιτικης ερχεται και η ΝΔ να συμφωνησει. Θα ψαχνετε τις ψηφους μας και δεν θα τις βρισκετε. Οσον αφορα δε τις κατηγοριες του Κουλη για τη λαικη δεξια του λεμε οτι τον εχουμε γραμμενο αυτον και την οικογενεια του.

  • Y. avatar
   Y. @ Γ.Τ. 20/11/2011 16:43:57

   Κάτι είπε ο Καράογλου προχθές (..για τον προϋπολογισμό). Εκτός αν είναι εκτός κομματικής γραμμής..

 17. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 20/11/2011 14:45:11

  Μόλις πριν λίγες μέρες, κάποιος ακροατής ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή, που ασχολούνταν με το σημερινό βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων και είπε: '' Είμαι στο κρεβάτι, ύστερα από πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα, η γυναίκα μου απολύθηκε πριν μια βδομάδα από την δουλειά της και ο εννιάχρονος γυιός μου φωνάζει από την κουζίνα ότι κρυώνει και πεινάει.'' Απλά, ισοπεδωτικός!

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ ΙΩΝΑΣ 20/11/2011 15:00:56

   Προς δόξαν όλων των ποικιλόχρωμων νεοφιλελεύθερων καθαρμάτων, που κόπτονται για την οικονομία των ...αγορών και των ...τραπεζών, αγνοώντας σκόπιμα ότι είμαστε Άνθρωποι!

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ΙΩΝΑΣ 20/11/2011 15:21:07

    Κάποτε αγαπούσαμε τους ανθρώπους
    Χρησιμοποιούσαμε τα πράγματα

    Σήμερα θεοποιούμε τα πράγματα
    Χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους.

    Το Ευρώ πάνω από το Εγώ καθώς ή εμείς ή αυτοί

    ΥΓ

    ας καταργηθούν και οι αναχρονιστικές αξίες των εκλογών και της Δημοκρατίας καθώς απειλούν την δημοσιονομική σταθερότητα ανά την Ευρώπη...

    • ΙΩΝΑΣ avatar
     ΙΩΝΑΣ @ Ο Ιθαγενής 20/11/2011 15:33:06

     +1000

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Ο Ιθαγενής 20/11/2011 16:05:35

     Δυστυχώς, πολύ σωστό.......!!

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/11/2011 14:54:42

  Αφιερωμένο στη συνέχεια της συνέπειας.

  http://www.youtube.com/watch?v=WERICDPPwgc

  Η εξαθλίωση έρχεται όταν η ανοχή ανοίγει την πόρτα

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ Ο Ιθαγενής 20/11/2011 17:41:11

   Τι να πω; φαίνεται αστείο; γελοίο; τόσο ψέμα και κοροϊδία στα μούτρα μας δεν τη χωράει το μυαλό, νομίζω ότι απευθύνονται σε κάποιους άλλους! χωρίς κανένα ίχνος ενοχής, χωρίς καθόλου τύψεις! συνεχίζουν απροκάλυπτα να μας δουλεύουν και να βγαίνουν δημοσίως και με έπαρση να μας "μαλώσουν" που κάνουμε ενστάσεις στη δικαιοσύνη για το χαράτσι. σήμερα δεν είναι το ηλεκτρικό ρεύμα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες; ντροπή και αίσχος!!

 19. ιορδανης avatar
  ιορδανης 20/11/2011 15:14:36

  Την 28η Οκτωβρίου η αντίδραση του κόσμου είχε χτυπήσει κόκκινο.
  Ήταν φανερό πως όποιος μίλαγε για επιπλέον μέτρα θα είχε τον αγριεμένο κόσμο απέναντί του.
  Με τις απίθανες τρίπλες του ΓΑΠ (δημοψήφισμα, παραίτηση, αλαλούμ στην ΕΕ, συγκυβέρνηση ή ειδικού σκοπού ή τρεχαγύρευε) ο κόσμος και κυρίως τα ΜΜΕ μοιάζει να τα ξέχασαν και επικεντρώθηκαν στον κο Παπαδήμο. Τώρα είναι και ο Σαμαράς συνυπεύθυνος στη λεηλασία και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Και αφού ο Βενιζέλος εξαγγέλλει τον "προϋπολογισμό" που επιβεβαιώνει όλα αυτά βγαίνει η ΝΔ δια του κου Σταικούρα και ανακοινώνει πως δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει. Περαστικά Αντώνη και ζωή σε μας.

  • Y. avatar
   Y. @ ιορδανης 20/11/2011 16:50:27

   Την αντίδραση του κόσμου στις 29/11 (..του ‘09) να δεις εσυ τι κόκκινο χτύπησε
   Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται (όμως ..διακαιώνεται?)

 20. athamas avatar
  athamas 20/11/2011 17:32:06

  Πριν λίγα χρόνια ένας δήμαρχος έψαχνε Ρωσίδες νύφες γιατί καμιά γυναίκα της περιοχής δεν ήθελε την «υποβαθμισμένη» υποτίθεται ζωή της επαρχίας, όλη η ύπαιθρος έχει ερημώσει και δεν μιλάμε για τα κατσικοχώρια ακόμα και επαρχιακές κωμοπόλεις είναι έρημες !Αυτοί οι θεσμικοί ,οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν ξυπνάνε και να αρχίσουν οργανωμένα να προσφέρουν κατοικία σε πρώτη δόση και εργασία σε τομείς που έχουν έλλειψη? Σε ανθρώπους πολυπολιτισμικών πόλεων που ευχαρίστως θα ζούσαν στην επαρχεία μεταφέροντας την κουλτούρα τους στην τοπική κοινωνία και αυτοί να διδαχθούν την ζωή κοντά στην φύση? Και δεν μιλάμε μόνο για τους σκαπανείς έτσι? Τι περιμένουν ? Να ξαναγυρίσουμε στην πρωτέρα κατάσταση της διαφθοράς και της εκπόρνευσης για μια θέσει καλοπληρωμένη στο διεφθαρμένο κράτος η να ξυπνήσουν τα αρχέγονα ένστικτα επιβίωσης ? Τι από τα δυο τους βολεύει τελικά?

 21. apis22 avatar
  apis22 20/11/2011 21:35:30

  +1000

 22. Θετταλός avatar
  Θετταλός 20/11/2011 22:05:10

  Ξέχασες να αναφέρεις τί γίνεται στα ενεχυροδανειστήρια. Για λίγα ευρουλάκια να ξεπουλούνται μνήμες, οικογενειακά κειμήλια, βέρες, λίρες κτλ...εικόνες που μας τις περιέγραφαν οι παππούδες μας, και που εύχονταν ποτέ ξανά να μην έρθουν τέτοιες εποχές. Να όμως που έρχονται πάλι. Η Ελλάδα γυρίζει πίσω ολοταχώς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.