09/10/2009 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξέγερση της βάσης φοβούνται στη ΝΔ και υποχωρούν για το ΣυνέδριοΤην έκρηξη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας φοβούνται πλέον στη Ρηγίλλης γι αυτό προσπαθούν με διάφορες παρεμβάσεις (μεταξύ άλλων και του Μεϊμαράκη) να κατευνάσουν τα πνεύματα.   

Δημοσιογραφικές πληροφορίες μετά την σημερινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου αναφέρουν ότι απορρίφθηκε (προς το παρόν) η πρόταση να εκλεγεί από την βάση νέο σώμα εκλεκτόρων αλλά αποφασίσθηκε καταρχήν  να υπάρξει διήμερη συζήτηση (αντί μόνο της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου αρχηγού), όπως έχει ήδη προτείνει ο Α, Σαμαράς).

Συζητείται επίσης η διεύρυνσή του σώματος των εκλεκτόρων με 500 -1000 νέους αντιπροσώπους.

Αύριο Σάββατο στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής με τους διεκδικητές της αρχηγίας , όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσα γράψαμε προηγουμένως ( βλ Το παιχνίδι του Μεϊμαράκη) ο πρώην υπουργός Άμυνας είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους φερόμενους ως υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος και ζήτησε να συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και να εκλέξει γραμματέα. Θέλει δηλαδή να εκλέξουν αυτόν στην θέση του γραμματέα με αντάλλαγμα την μη υποψηφιότητα του.

Φαίνεται όμως οτι ο Καραμανλής δεν δέχεται την εκλογή γραμματά της ΚΟ για να μην επηρεασθεί η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 09/10/2009 20:34:09

  Συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή θα έχει αύριο στις 11.00 ο Αντώνης Σαμαράς.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης μετά από αίτημα του πρώην υπουργού Πολιτισμού, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στο Συνέδριο της ΝΔ.

 2. Aris M. avatar
  Aris M. 09/10/2009 20:35:41

  http://www.youtube.com/watch?v=XD4FxETGyjE&NR=1
  Χωρίς λογια για μερικούς που λένε ορισμένα τώρα τελευταία...
  λεπτό 5'

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/10/2009 20:56:30

  Κόμμα κουφών και τυφλών.
  Οι όποιοι σύνεδροι θα εκλέξουν τον νέο αρχηγό.
  Ποιοι είναι σύνεδροι; Όσους η κοινωνία απέρριψε στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις...
  Θα είναι σύνεδροι πχ όσοι δεν ήταν υποψήφιοι για να έχει "καθαρά" ψηφοδέλτια αλλά θα είναι σύνεδροι.
  Οσοι μαυρίστηκαν από το εκλογικό σώμα θα είναι σύνεδροι. Οσοι είχαν θέσεις ευθύνης και άσκησαν διοίκηση ή διαχείριση και πέτυχαν το -10 θα είναι σύνεδροι.
  Δεν θα εκφράσει σε αυτή τη στιγμή την άποψή του ο ηλίθιος ψηφοφόρος, αλλά θα εκλέξει νέο αρχηγό, ο νόμιμος και ηθικός κομματικός μηχανισμός.
  Από την άλλη μεριά έχουμε το πολιτικό κεφάλαιο ΚΚ ο Β΄. Ας μην κρίνω το χθες αλλά το σήμερα, 08/11/09 φεύγει ότι και να γίνει, αλλά θέτει τα πλαίσια για την εκλογή του αρχηγού με το τρόπο εκλογής για το τι θα γίνει από 09/11/09 και κάθονται και τον ακούνε και συζητούν και αποφασίζουν μαζί του....
  Σαν να σε εγκαταλείπει η γκόμενα και να σου καθορίζει ποια θα είναι η επόμενη, πως θα την διαλέξεις και πως θα διαχειρίζεσαι τη σχέση σου μαζί της....και απορούν για το -10 οι ανεγκέφαλοι επίγονοι 10 παραγκών που τις ένωσαν και νομίζουν ότι έχουν πολυκατάστημα....
  Μετά καθόμαστε και συζητούν ορισμένοι αν είναι καλύτερος ο Αντώνης ή η Θεοδώρα.
  Έχει σημασία; Πόσο στέρεος θα είναι ο νέος αρχηγός όταν η καρέκλα που θα κάθεται θα έχει τέτοια πόδια;
  Δεν χρειάζεται να ανησυχούν ποιος θα βγει αρχηγός, το μαγαζί έχει διαλύσει και το μόνο που θα παραλάβει είναι η παράγκα του Καραγκιόζη... μόνο που θα έχει τον τίτλο του Προέδρου....

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ Ο Ιθαγενής 09/10/2009 23:33:57

   Αδυνατώ να παρακολουθήσω την λογική σου.
   Ενα έκτακτο συνέδριο που γίνεται μετά από μια ήττα αναγκαστικά περιλαμβάνει και όλους αυτούς που εσύ γενικά θεωρείς αποτυχημένους. Ας προέβλεπε το καταστατικό ότι μετά από ήττες οι εκλεγμένοι σύνεδροι ..... καταργούνται(πραγμα που δεν βρίσκω ιδιαίτερα λογικό).Αλλά αφού το καταστατικό προβλέπει ότι προβλέπει ας τηρηθεί γιατί καταστατικά ,νόμοι Συντάγματα δεν μπορεί να παραβιάζονται κάθε φορά που κάποιοι ακόμα και η πλειοψηφία θεωρεί ότι δεν εξυπηρετεί τις συγκεκριμένες συνθήκες.
   Από κει και πέρα επι της ουσίας δεν θα είχα αντίρρηση για εκλογή του Προέδρου από τη βάση. Αρκεί αυτή η βάση να μην θεωρείται ότι είναι κάθε περαστικός ,περίεργος και γενικώς και αορίστως ενδιαφερόμενος που θα θυμηθεί την ημέρα της εκλογής να εκφράσει τη προτίμηση του.
   Ως βάση μπορώ να κατανοήσω τα εγγεγραμμένα και τα έχοντα δικαίωμα εκλέγειν μέλη κατά την ημέρα της εκλογής (άρα όχι μέλη που γράφονται.... 3 μέρες πριν τις εκλογές)
   Βέβαια ούτε από την εκλογή από τη βάση λείπουν τα προβλήματα. Υπάρχουν μέλη που γράφονται για να ψηφίζουν κάθε 2-3 χρόνια τον κουμπάρο τους για Πρόεδρο του ΤΓ, μέλη που δεν πήραν χαμπάρι ότι το ΤΓ μετακόμισε εδώ και δύο χρόνια, μέλη με μηδενική δραστηριότητα και συμμετοχή και μέλη που ψηφίζουν.... άλλο κόμμα.Θα μπορούσα - όπως εσύ αναφέρεσαι στους διάφορους αποτυχημένους συνέδρους- να αναφερθώ επίσης σε μέλη που με τη συμπεριφορά και τη παρουσία τους (όπως βλέπεις το λέω κομψά) ζημιώνουν την εικόνα του κόμματος. Αυτά όλα τα θέματα πως αντιμετωπίζονται?
   Ανεξάρτητα από τα παραπάνω θεωρώ ότι
   1 Επί της ουσίας δεν υπαρχει διαφορά.Είτε από τη βάση ,είτε από το συνέδριο ο ίδιος άνθρωπος θα βγει αρχηγός
   2 Διαφωνώ απολύτως με όσα λες περί Καραμανλή. Πολύ καλά το έθεσε "Μέχρι τις 8/11 βγάζουμε αρχηγό σύμφωνα με το καταστατικό. Από κει και πέρα..."
   3 Τίποτα δεν εμποδίζει τους υποψηφίους αφού ξαφνικά ανακάλυψαν την κρυφή γοητεία της...βάσης να δεσμευθούν δημοσίως ότι όποιος εκλεγεί τώρα θα πάει μετά από ένα τακτικό συνέδριο στη βάση για να κριθεί αυτή την φορά από αυτήν μαζί με όποιον άλλον φυσικά θέλει να είναι υποψήφιος.
   4 Πάνω απ΄ όλα ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ΑΡΗΣ Θ 10/10/2009 00:25:50

    Απλά γιατί να μην βγουν νέοι σύνεδροι;
    Και ας είναι και οι ίδιοι, θα έχουν νωπή εντολή.
    Ας παραβλέψουμε κιόλας ότι μέλη σου θα είναι τώρα όσοι πάνε μαζί που είσαι στο -10 και όχι στην πόρτα της εξουσίας...
    Ποιος θα βγει ή αν βγει από τη βάση ή αν βγει από τους συνέδρους μου είναι αδιάφορο.(αρκεί να υπάρχει νωπή εντολή και όχι οι καρεκλοκένταυροι νυν πρώην βουλευτές, πρόεδροι οργανισμών, τέως διοικήσεις κλπ)
    Θέσεις, δομή, λειτουργίες με ενδιαφέρουν...

    ΥΓ

    πχ ο κ Τατούλης, Δούκας, Τσιτουρίδης, Ρουσόπουλος, οι "κουμπάροι" (αν τους θυμάται κανείς ακόμα) είναι σύνεδροι... από το καταστατικό, αντιλαμβάνεσαι λοιπόν το γελοίο του πράγματος για να αναφερθώ σε μερικές διαφορετικές μεν ενδεικτικές δε περιπτώσεις...

    • ΑΡΗΣ Θ avatar
     ΑΡΗΣ Θ @ Ο Ιθαγενής 10/10/2009 00:54:28

     Απλά γιατί δεν προβλέπεται από το κατασττικό!
     Και-επαναλαμβάνω - κατασταυικά,νόμοι Συντάγματα πρέπει να τηρούνται μέχρι να αλλάξουν.
     Εκτός αυτού η νωπή εντολή που λές αφορά τους συνέδρους που εκλέγονται. Υπάρχουν (πολλοί) σύνεδροι ex officio (Δήμαρχοι, συνδικαλιστές κτλ)Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι από αυτούς που αναφέρεις δεν μπορούν να είναι σύνεδροι γιατί προφανώς δεν έχουν πλέον την κομματική ιδιότητα. Για κάποιους θα ψάξω να δω τι λέει το καταστατικό.
     Γιατί δεν σου αρέσει ας πούμε μια λύση στο πνευμα της υπ αριθ. 3 παραγάφου του σχολίου μου?

 4. mpampis o sougias avatar
  mpampis o sougias 09/10/2009 23:09:04

  Simfono mazi sas kai simplirono....
  ola auta ta lamogia , oi dithen tou tipou emeis eimaste oi egkuites gia tin anaptiksi tis xoras , oi exoume orama kai prasina aloga, oi dosilogoi pou nomizounoti ginan kati meta apo to megalitero sfalma tou karamanli na tou kanei ipourgous kai na tous dosei ontotita , anthropoi pou sfazoun tin mana tous gia to xrima , bgenoun tora mprosta kai theloun na eine autoi oi opoioi tha ekleksoun arxigo (!) me ti kritiria? posa tha sous dosei o kathenas i ti karekla tha paroun.
  Toso ksediantropoi eine pou katarakothikan apo tous polites , kai exoun tin anedia na bgenoun kai na miloun.Ntropi tous tha elega...
  Tin parataksi pou idrise o ahmnistos ethnarxis KONSTANTINOS G. KARAMANLIS pou edose ta panta gia na ginei i Ellada ipologisimi xora kai isaksia me tis xores tis tote EOK kai meta tis europaikis enosis , eftase sto simio na ti lipounte kai ta laxana. Giat????? Dioti Oti pio sixamero parasito exei i Ellada na igithi tou komatos kai meta na kibernisi kai na katantisei tin Ellada douliko kratos ton amerikanon kai na mas ksepoulisei entelos itan o mitsotakis.
  O Stefanopoulos me ithos , aksioprepeia , politiko logo ortho kai timio ton fagan se mia nixta.
  Distixos kati teto tha ginei kai me ton Samara.
  To mono pou mporei na ginei eine oi idioi ipostiriktes tou kommatos me tin pio megali istoria na ksekatharisei apo mesa oti gelio kai sixamero parasito iparxei.

 5. adv avatar
  adv 10/10/2009 21:44:54

  Φοβερός ο σουγιάς!!!

  Βέβαια Νεοδημοκράτης δεν είναι. Δεν ανήκε καν στο 47% του 1990. Γι' αυτό "δεν δικαιούται δια να ομιλεί". Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας. Αυτό το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε άλλωστε το 1995 με την εκλογή του κ. Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/10/2009 21:55:24

  Επειδή τόσες ημέρες ασχολούμαστε με το τι θέλουν οι φεουδάρχες, ας το συνειδητοποιήσουν, δεν αφορά τη βάση οι αγωνίες και τα όνειρά τους.
  Όταν οι άλλοι πάνε στο ΛΑΟΣ οι μισοί δεν πάνε καν να ψηφίσουν και οι υπόλοιποι την κάνουν για αλλού, ανησυχούν για την βάση.
  Βέβαια. ....να ρωτήσω υπάρχει βάση; ποιο υγιές κομμάτι νομίζουν ότι το 2009 θα συστρατευθεί πίσω από ονόματα;
  Ας πάνε λοιπόν μια βόλτα έξω από τα πολιτικά τους γραφεία και ας πουν ότι πχ ο Υπουργός, οι συμπεριφορές, οι Πρόεδροι και Διοικητές, η παρεούλα τους δηλαδή θα εκλέξουν αρχηγό και εσύ είσαι υποχρεωμένος να τον υποστηρίξεις.
  Απλά θα είναι στο -20 την επόμενη φορά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.