#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2014 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εξάψαλμος» του μητροπολίτη Παύλου κατά του Παπα - Σούρα ΔιαμαντόπουλουΟ μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο γιατί ήταν από τους πρώτους ιεράρχες που μίλησαν ξεκάθαρα για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, για την εγκληματική της δράση και για το πόσο επικίνδυνη είναι για την Ελλάδα. Τίμησε και τη θέση του στην Εκκλησία αλλά και ως άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και την πατρίδα του. Και όλοι του έβγαλαν το καπέλο. Τώρα θα έχουν έναν ακόμη λόγο να του πουν μπράβο. Ο μητροπολίτης Παύλος έψαλε τον… εξάψαλμο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Bαγγέλη Διαμαντόπουλο που ντύθηκε Παπα – Σούρας και έκανε ότι μεταλαμβάνει το κοινό.

Καλή η πλάκα, αλλά έχει και τα όριά της και ο κ. Παύλος με αφορμή αυτή του την ενέργεια εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία λέει τα εξής: «Ανοίγοντας το διαδίκτυο πληροφορήθηκα την ενέργεια του Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, στην καρδιά των μεγάλων εορτών της Εκκλησίας μας ευρισκόμενοι επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας.

Υποτίθεται ότι συμμετείχε σε καρναβαλικό άρμα που είχε σαν θέμα την «κηδεία της κρίσης»,  αλλά και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι στις κηδείες δεν κοινωνούμε τους πιστούς. Άρα θεωρώ συνειδητό τον στόχο του διά την διακωμώδηση και τον ευτελισμό της Θείας Κοινωνίας, του ιερώτερου Μυστηρίου των χριστιανών. Το μόνο που απέδειξε είναι το πόσο ευτελής είναι ο ίδιος.

Έγινε λόγος εις το ότι το καρναβάλι αυτό χαρακτηρίζεται διά την «ελευθεριότητα του». Αλλά η ελευθεριότητα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι αποκαλύπτει τα μύχια και τα κρύφια της καρδίας των ανθρώπων. Τα όρια της ελευθεριότητας τα ορίζουν ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός, η αίσθηση του σεβασμού σε ο,τι είναι ιερό και όσιο σε μία κοινωνία, ακόμη και η διάκριση των ημερών και των στιγμών μέσα στο χρόνο. Σε αυτά τα σημαντικά πράγματα ο κ. Βουλευτής περνάει την δική του «κρίση».

Εάν αυτά δεν τα καταλαβαίνει είναι ανόητος και γι’αυτό επικίνδυνος. Εάν τα καταλαβαίνει είναι μοχθηρός απέναντι στην πίστη και την καρδία των χριστιανών την οποία συνειδητά επεχείρησε να πλήξει κρυπτόμενος πίσω από μία καρναβαλική εκδήλωση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/01/2014 20:48:32

  Πολύ καλά τά λέει,μπράβο του.
  Βεβαίως καί ὁ οἰκεῖος Μητροπλίτης Καστορίας Σεραφείμ,βγῆκε καί στηλίτευσε τήν ἐνέργεια αὐτή τοῦ Βουλευτή τοῦ Σύριζα.
  Δέ θά ἔπρεπε ὅμως νά βγεῖ μιά ἀνακοίνωση καί ἐκ μέρους τῆς κυβέρνησης;
  Ἔκτός κι ἄν εἰπώθηκε κάτι καί δέν τό ἄκουσα.

 2. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 03/01/2014 21:35:30

  Σαφής , λιτός και αιχμηρός λόγος από τον Μητροπολίτη !

  • Μονεταριστής Νεοφιλελεύθερος avatar
   Μονεταριστής Νεοφιλελεύθερος @ Diamond Angel 04/01/2014 13:44:35

   αφου ειναι αναρχοχιπιδες οι συριζεοι, τι να περιμενεις απο αυτους;

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/01/2014 22:12:43

  Αρχίζω και συμπαθώ τον Διαμαντόπουλο!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ εναςάσχετος 04/01/2014 00:00:35

   Ἐντελῶς ἄσχετος ὅμως

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/01/2014 22:15:17

  Εδώ κάποιοι (και καλά...) μορφωμένοι μας είπαν ότι δεν σατιριζόταν η θεία Λειτουργία στην (τέως αγαπημένη τους) Σοβιετία του Στάλιν, διότι υπήρχε σχεδόν ποτοαπαγόρευση τότε εκεί!!! Και άρχισαν πάμφθηνες αμπελοφιλοσοφίες περί οίνου και σταφυλής, λες και νομίζουν ότι απευθύνονται σε συντρόφους τους μετά από πολύωρη ξυδοκρασοκατάνυξη....Και όλα αυτά για να αμνηστεύσουν την κακόγουστη ασχήμια του (κρυπτο)ομοϊδεάτη τους.
  Αλλά, αν προσβαλλόταν κανείς Μωάμεθ, οι ίδιοι θα διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την έλλειψη πολιτισμού και τακτ, τουλάχιστον....
  Το ζήτημα, όμως, δεν είναι ΜΟΝΟ η στάση του Διαμαντόπουλου, αλλά και η επιδοκιμαστική στάση της "διασκεδάζουσας" βουλευτίνας της ΝΔ, η οποία, είμαι σίγουρος, στα πανηγύρια θα πηγαίνει σαν γυρολόγα στις εκκλησίες για ψηφαλάκια και θα στέκεται καμαρωτή στον σολέα. Ελπίζω στο επόμενο πανηγύρι που η εν λόγω "μαντάμ" (με την άλλη, την παλιά και λαϊκή έννοια της λέξης...) θα εμφανιστεί σε εκκλησία, να βρεθεί ένας χριστιανός να της φωνάξει "έξω από εδώ, μωρή ".....
  Ορίστε το μπλογκ της κυρίας Μαρίας Αντωνίου με το βγαλμένο φρύδι:
  http://antonioumaria-ndkastoria.blogspot.gr/
  Και να μην κάνουμε γαργάρα τη συμπεριφορά της....

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΒΙΣ 04/01/2014 00:22:09

   Σε σημερινό σχόλιο της στο ιστολόγιο της, στο οποίο παραπέμπεις, η εν λόγω βουλευτίνα τώρα επικρίνει χοντρά τον Διαμαντόπουλο για τα καμώματά του. Εκείνη την ώρα όμως, χαριεντιζότανε μαζί του, ναί ή όχι, μπροστά στις κάμερες; Τί ακριβώς συμβαίνει;

  • Ανεξάρτητη Μεραρχία avatar
   Ανεξάρτητη Μεραρχία @ ΒΙΣ 04/01/2014 02:58:31

   Από το βιογραφικό της κυρίας :

   "Είμαι παντρεμένη, με τον #########, που εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και μητέρα δύο αγοριών

   Σπούδασα Δασολόγος, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζομαι στη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς."

   Αμάν πια αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

   • Ελλην-1821 avatar
    Ελλην-1821 @ Ανεξάρτητη Μεραρχία 06/01/2014 20:47:43

    αμαν πια το τυφλο μενος με τον συριζα. η κυρια ειναι νεοδημοκρατισα

 5. ΚΠ avatar
  ΚΠ 03/01/2014 23:18:59

  Και να σκεφτείτε ότι ο Σιατίστης είναι φίλα προσκείμενος στον Σύριζα!!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΚΠ 04/01/2014 00:02:44

   Συγγνώμη, ἀλλὰ αὐτὰ εἶναι βλακεῖες καὶ γι' αὐτὲς τὶς βλακεῖες φταῖνε οἱ δεξιοὶ ποὺ κυκλοφόρησαν αὐτὲς τὶς φῆμες ἐπειδὴ δὲν τοὺς ἄρεσαν οἱ ἀπόψεις τοῦ μητροπολίτη. Γι' αὐτοὺς τοῦς ὀλιγόνοες ἀνθυπομείονες «δεξιούς», μητροπολίτης καὶ νὰ μὴν ἔχει «καραδεξιὲς» ἀπόψεις = συριζαῖος θά'ναι.

   • NEMESIS avatar
    NEMESIS @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/01/2014 09:32:40

    "Ανθυπομείονες". Ωραια λέξη. Και εψαχνα να βρω πως θα λέγονται στο εξης οι συνεργασθεντες με τον εχθρο απο το 81 ως σημερα, οι οποιοι στη Νεα Ελλαδα θα εχουν ΜΟΝΟ δικαιωματα και υποχρεωσεις ειλωτων
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Ο Σιατιστης εχει πει οτι ανηκε στην εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και ως γνωστον η κομμουνιστικη συφιλις ειναι ανιατος. Δε θα μας βγαλετε και στραβους τωρα. Τα γεγονοτα ειναι προσφατα και ολοι τα θυμομαστε

   • ΚΠ avatar
    ΚΠ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/01/2014 17:07:27

    Καυσοκαλυβίτη όσο και να ωρύεσαι και να υβρίζεις,ο Σιατίστης είναι φίλα προσκείμενος στον Σύριζα.
    Ψάξτο και λίγο....

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΚΠ 04/01/2014 11:20:55

   Αγαπητέ, αυτή η κομματική τύφλα μας κάνει αυτοκαταστροφικούς στο Ελλαδιστάν μας. Ξεκόλλα. Τα προβλήματα μας δεν είναι κομματικά αλλά εθνικά, κοινωνικά.

 6. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 03/01/2014 23:45:26

  Τραγικός ο Διαμαντόπουλος...

 7. ΚΜ avatar
  ΚΜ 04/01/2014 00:15:48

  Εξαιρετική και έξω από τα δόντια η σύντομη δήλωση του Μητροπολίτη.

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/01/2014 02:12:30

  Φυσικά και χαριεντιζόταν και τώρα βγαίνει υποκριτικά και καταδικάζει τη στάση του Διαμαντόπουλου. Από εκεί φαίνεται το ποιόν της (γι' αυτό και την χαρακτήρισα "μαντάμ"...). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και η "μαντάμ" Αντωνίου και οι άλλοι γελοίοι που συμμετείχαν και χαζογελούσαν, είναι χειρότεροι από τον Συριζαίο, επειδή αυτός, έτσι και αλλιώς, άθεος και αντίχριστος είναι. Αλλά υποκριτής δεν είναι, ενώ η Αντωνίου είναι και ψεύτρα και υποκρίτρια. Θα χρειαζόταν εδώ να πει ο επίσκοπος ότι απαγορεύει σε όλους αυτούς την προσέλευση στη θεία κοινωνία, έχει το δικαίωμα αυτό...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΒΙΣ 04/01/2014 11:15:48

   Νομίζω ὅτι δέ μπορεῖ νά στερήσει σέ κανένα τή Θ.Κοινωνία,ἐκτός ἄν ἀποδεδειγμένα εἶναι αἰρετικός ἤ ἔχει τελέσει πολιτικό γάμο.
   Θά μποροῦσε ὅμως νά στηλιτεύσει μέ μεγάλη αὐστηρότητα καί στοχευμένα τίς συγκεκριμμένες συμπεριφορές καί νά προειδοποιήσει γιά ἐνδεχόμενη στέρηση τῆς Θ.Κοινωνίας ὡς συνέπεια τῆς ἀνυπακοῆς τους. Μέ τήν προϋπόθεση βέβαια κάποιοι νά τό δεχτοῦν,γιατί καί πολλοί θά ''τσινίσουν''...

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/01/2014 02:13:45

  Οι αντίχριστοι συμπαθούν ο ένας τον άλλο, τους ενώνει το...ταγκαλάκι, που έλεγε και ο γέροντας Παϊσιος....

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ ΒΙΣ 04/01/2014 22:24:14

   Κάτι μισαλλόδοξους σαν και σας, θα σας σάπιζε στο ξύλο με το φραγγέλιο!

 10. Εφη avatar
  Εφη 04/01/2014 04:51:15

  Αμέσως μετά την Μεταπολίτευση, ο σύντροφος Ιωάννου ήταν ιερέας στο Μαντούδι της Εύβοιας και η τοπική αστυνομία τον παρακολουθούσε επειδή έκανε συνέχεια παρέα με Αναρχοαριστερούς: «Και οι δύο ψάλτες μου στην εκκλησία ήταν Αριστεροί», δήλωσε με υπερηφάνεια ο Άγιος Σιατίστης στον Κοττάκη!..

  Ο Μητροπολίτης Σιατίστης δήλωσε στην ΝΕΤ πως καθόλου δεν τον πειράζει που ο Αρχηγός του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παντρευτεί την γυναίκα των δύο του παιδιών, Περιστέρα Μπαντζάνα, και δεν θέλει να βαφτίσει τα δύο του παιδιά!

  Ο Μητροπολίτης Σιατίστης ήταν ομιλητής στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά".

  Ο Μητροπολίτης Σιατίστης για τους Μετανάστες :

  Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλοί από τους Έλληνες στο παρελθόν υπήρξαν μετανάστες κάποιοι και λαθρομετανάστες. Η Ομογένεια όπου γης η οποία διαπρέπει σήμερα στους χώρους που εγκαταστάθηκε ήταν οι μετανάστες του χθες. Είναι σημαντικό επίσης να θυμόματσε πόσο ενοχληθήκαμε όταν πριν από μερικά χρόνια οι νεοναζί στη Γερμανία κακοποίησαν συμπατριώτες μας. Εάν οι χθεσινοί δικοί μας μετανάστες είναι σήμερα καταξιωμένοι στις καινούριες πατρίδες τους, είναι γιατί συνάντησαν άλλη συμπεριφορά και άλλη αποδοχή από αυτήν που συναντάνε οι δικοί μας μετανάστες σήμερα.

  ο μετανάστης μπορεί να αποκαλυφθεί ως ο ελάχιστος αδελφός του Χριστού, ως ο ξένος τον οποίο πρέπει να φροντίσω και η στάση μου απέναντι του θα κρίνει την ποιότητα της σχέσης μου με τον Χριστό. Ο μετανάστης είναι πρόκληση για την γνησιότητα της ιερατικής, χριστιανικής, και ανθρώπινης αυτοσυνειδησίας μου και τούτο γιατί εγώ πέρα από κάθε άλλον γνωρίζω ότι το μέτρο της ανθρώπινης αξίας είναι η Ενανθρώπιση του Θεού. Γιατί περισσότερο από κάθε άλλον οφείλω να θυμάμαι ότι αυτός ο μετανάστης μπορεί να είναι ένας από αυτούς που θα έλθει από ανατολών και δυσμών και θα ανακληθεί στην Βασιλεία του Θεού και εγώ ως υιός της Βασιλείας να μείνω απ έξω. Ο λόγος και η πράξη του Χριστού δεν αφήνουν περιθώρια για την όποια διαπραγμάτευση αυτής της αλήθειας. Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε αυτήν την αλήθεια στο όνομα κανενός εθνικισμού, η οποιουδήποτε άλλου !

  Mη μας λέτε, λοιπόν ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ( στις απόψεις τουλάχιστον ). Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ βουλευτής το παρατράβηξε και τον.. εξέθεσε ! Και αυτός έχει κάνει αγώνα να μας πείσει ότι ο συνειδητοποιημένος αριστερός μπορεί ταυτόχρονα να είναι και καλός Χριστιανός !

 11. antiprovatos avatar
  antiprovatos 04/01/2014 09:56:22

  Ο Διαμαντόπουλος δεν μασάει τα λόγια του δείχνει ποιός είναι και δεν φοβάται
  την κριτική.Οι άτολμοι χρησιμοποιούν τις νουθεσίες και την υποκριτική για να
  μην σπάσουν αυγά, το εντελώς αντίθετο δλδ απο τον Μακαριστό Χριστόδουλο!

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ antiprovatos 04/01/2014 17:05:27

   Όλη η Ελλάδα άκουσε τον Διαμαντόπουλο να δηλώνει αναρχικός και αντίθετος στο κράτος.
   Αναρχικός διορισμένος στον "συστημικό" ΟΤΕ τσεπώνοντας τα συστημικά κρατικά μισθουλάκια.
   Αναρχικός εκλεγμένος στην Μέκκα του συστήματος το κοινοβούλιο που ο αναρχισμός το αποστρέφεται τα μέγιστα.Και πάλι τσεπώνοντας τα συστημικά ευρουλάκια.
   Μήπως τελικά ο Διαμαντόπουλος τα μασάει και λίγο τα λογάκια του;;;

 12. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/01/2014 11:29:28

  Θά μποροῦσες νά μᾶς πεῖς ἐσύ κάποιον ἐξυπνότερο λόγο γιά να πεῖ;
  Λιγότερο βιτριολικό καί περισσότερο ἀνθοστολισμένο;
  Ἀφοῦ ἀνοίξετε διάπλατα τό στόμα σας μερικοί καί βγάζετε τά σώψυχά σας,μετά παρακαλᾶτε τό Θεό νά σᾶς τό προσέχει...

  • antiprovatos avatar
   antiprovatos @ Κυθήριος 04/01/2014 15:44:24

   ο έξυπνος(ο ψεύτικος) λόγος είναι αυτός που κρύβει και αφαιρεί!
   και δυστυχώς αφαιρεί αξιοπρέπεια και εν τέλει ανθρώπινες ζωές !
   έτσι πορέυστε με προπαγάνδα, στρεβλή παραποίηση και φυλακίσεις όσων
   λένε την αλήθεια!

 13. katalana cristin avatar
  katalana cristin 05/01/2014 13:08:55

  Στην...πυγά, στην πυγά ο άθεος Διαμαντόπουλος όπως η Ιωάννα της Λωραίνης για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι αιρετικοί και ουγενότοι και να μείνουν ζωντανοί και ντούροι μόνον οι Ορθόδοξοι!!!

 14. martios avatar
  martios 05/01/2014 18:02:32

  Oι Ορθόδοξοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έστειλαν άνθρωπο στην πυρά,το αντίθετο πολλές φορές
  συνέβη.Εσείς όμως θα θέλατε να παρακολουθούσαμε τις ύβρεις,τους χλευασμούς,
  την φρικτή διακωμώδηση του Σώματος και Αίματος του Θεού και Σωτήρα μας και
  να....χειροκροτούσαμε.

 15. katalana cristin avatar
  katalana cristin 05/01/2014 19:55:17

  Προς martio επιστολή cristin το ανάγνωσμα, ίσως μην έπεσε στην αντίληψή σας ιστορικό βιβλίο διότι τότε θα ξέρατε για τις σφαγές που υπέστησαν οι ειδωλολάτρες από τους "θεοσεβούμενους" βυζαντινούς... Παρά ταύτα επιμένω, στην πυγά, στην πυγά, ο άπιστος Διαμαντόπουλος μαζί με τον Τζιμάκο τον Πανούση που διακωμωδούν όχι βεβαίως το θείο πνεύμα του Υψίστου Παντοκράτορος αλλά τους επί της γης αντιπροσώπους του, που χρίστηκαν ως τέτοιοι χωρίς να τον ρωτήσουν...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ katalana cristin 05/01/2014 20:50:44

   ''που χρίστηκαν ως τέτοιοι χωρίς να τον ρωτήσουν...'' Κάτι γιά Χριστό, Ἀποστόλους καί ἀποστολική διαδοχή μᾶλλον δέν θά ἔχετε ἀκούσει...

   • Ελλην-1821 avatar
    Ελλην-1821 @ Κυθήριος 06/01/2014 21:06:48

    ειναι η μοδα των τελευταιων ετων να ξαναφανερωθουν δωδεκαθειστες η υπερμαχοι ταχα αυτων και να ωρυονται για την πατρωα θρησκεια. Μετα 2000 χρονια ειχαν ξεχασει τους πατρωους τους. Ναι το παιζουν θυματα. Φυσικα μονο οι βυζαντινοι τους κατεδιωξαν. Λιγο περιεργο μονο οι βυζαντινοι....

 16. guest avatar
  guest 06/01/2014 00:49:06

  Εντάξει ήταν κακόγουστο και προσβλητικό θέαμα αλλά μη κάνουμε και τη τρίχα τριχιά . Για τη κοινωνική καταστροφή της χώρας και τους υπαίτιους θα μας πουν κάτι οι ιεράρχες?

  • Ελλην-1821 avatar
   Ελλην-1821 @ guest 06/01/2014 21:09:11

   στην πυγα στην πυγα και στα ...λιονταρια οι χριστιανοι. Αντε και με χλαμυδες στο αλλο καρναβαλι ο αθεος (;) Διαμαντοπουλος

 17. martios avatar
  martios 06/01/2014 01:44:41

  Κάθε θρησκευτική πίστη,ιδεολογία ή φιλοσοφία εκφράζεται αυθεντικά μέσα από
  τα επίσημα κείμενα της.Ψάξτε λοιπόν όσο θέλετε τον ''Καταστατικό Χάρτη'' του
  Χριστιανισμού το Ευαγγέλιο για να βρήτε υπαινιγμό ,έστω,μισαλλοδοξίας εκδικητικότητος,προτροπής σε διωγμούς των αντιφρονούντων. Δεν θα βρήτε.
  Αντιθέτως θα βρήτε απεριόριστη συγχωρητικότητα,απέραντη ανεξικακία ασύνορη θυσιαστική αγάπη ακόμη και προς τους Διώκτες.Οι πράξεις της εκάστοτε
  πολιτικής εξουσίας για την επίτευξη ΔΙΚΩΝ της στόχων, η καπηλία χριστιανικών
  αρχών για ιδιοτελείς επιδιώξεις η διάπραξη ακόμη και εγκλημάτων(σταυροφορίες κλπ) για το κέρδος και την υποδούλωση λαών εν ονόματι δήθεν προσηλυτισμού, ουδεμία σχέση έχουν βέβαια με τον Θεάνθρωπο
  την Διδασκαλία Του και τους πιστούς ακολούθους Του.Ως εκ τούτου μέχρι το 1054 πού η Δυτική Εκκλησία αποσχίσθηκε από την ΜΙΑ Εκκλησία και παραμορφώθηκε σε ένα νεκρό εγκόσμιο οργανισμό δεν θα βρήτε επίσης ούτε ΜΙΑ Απόφαση της Εκκλησίας είτε συλλογική (Σύνοδος) είτε μεμονωμένου
  Επισκόπου που να κηρύσσει ή να διεγείρει Διωγμό.Τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα θα έχει η έρευνά σας από το 1054 στον Χώρο της Ορθοδοξίας η
  οποία είναι Η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ,η γνήσια δηλαδή
  έκφραση του Χριστιανισμού.Τελειώνοντας αυτά τα λίγα και φτωχά και επειδή
  πιστεύω να συμφωνήτε ότι η προσωπική εμπειρία αποτελεί το πιο αξιόπιστο
  κριτήριο γνησιότητας για τον καλοπροαίρετο ερευνητή της Αλήθειας επαναλαμβάνω και εγώ προς εσάς την προτροπή που ακούστηκε πρώτη φορά
  πριν 2000 χρόνια σηματοδοτώντας έκτοτε την Λύτρωση για εκατομμύρια
  ανθρώπους ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ.

 18. katalana cristin avatar
  katalana cristin 06/01/2014 10:24:48

  Προς martio επιστολή cristin το ανάγνωσμα, αφού λοιπόν εντρυφήσατε όπως δείχνουν τα γραφόμενά σας στα ευαγγελικά κείμενα θα γνωρίζετε βεβαίως και την εντολή του Ιησού προς τους νεοφώτιστους πιστούς:"Εργαζόμενοι την ημέραν κυρήττοντες την εσπέραν..." Βλέπεις εκείνην την εποχήν τα ρούχα των στρατευμένων εις την πίστη την αγίαν δεν είχαν τσέπες... Και εξ αυτού του λόγου δεν είχαν και χρυσοποίκιλτες μήτρες , κουδουνάκια στα μανίκια, βίλες, πισίνες, συλλογή μανικετόκουμπων, καταθέσεις εκατομμυρίων για τα γηρατιά τους και ιδιαιτερότητες ποικίλες...Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα είναι γήινα και καλώς σατιρίζονται στα καρναβάλια. Ως εκ τούτου, Ιησούν Χριστόν προσκυνώ και τούτον εσταυρωμένο!!!

  • Ελλην-1821 avatar
   Ελλην-1821 @ katalana cristin 06/01/2014 21:11:15

   φυσικα δεν ειχαν τσεπες σαν καποιους μουζικους προλεταριουσ αριστερους

 19. Ρηνα avatar
  Ρηνα 06/01/2014 12:35:23

  Την εκ συνεχειας Αποστολικην χειροτονιαν δλδ το λειτουργημα του ιερεως προσκυνουμεν και φιλουμε το χερι και οχι τον αδυναμο ανθρωπο ιερεα που περιπιπτει σε πλειστες αδυναμιες οπως ολοι μας.....

 20. martios avatar
  martios 06/01/2014 13:01:38

  Σας ευχαριστώ θερμά για την χαρά που μου δώσατε,ελάτε λοιπόν να σαρώσουμε
  ο,τι ανθρώπινο σάπιο επισημαίνετε,μη εξαιρώντας ούτε και τους εαυτούς μας,για
  να μην βλασφημείται το Όνομα του Θεού ''εν τοις έθνεσιν''.Μία παρατήρηση μόνο.
  Το θεοσύστατο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δεν ανήκει στα ''ανθρώπινα''
  για να ''σατυρίζεται'' ή πιο σωστά διακωμωδείται.Τελειώνοντας εύχομαι σήμερα
  των Φώτων Θείο Φωτισμό, Δύναμη, Υγεία,Προκοπή σ' εσάς, την οικογένεια σας και σε όλο τον Κόσμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.