#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/10/2013 00:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν όψει της «μεγάλης λύσης»;Πριν από λίγες ημέρες η τρόϊκα αναχώρησε από την Ελλάδα, χωρίς πολλές φασαρίες,  και έκτοτε αγνοείτε  η τύχη της. Όπως και η ημερομηνία επιστροφής της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φωνάζουν ότι στην  Ελλάδα πρέπει να δοθεί πρόσθετος πολιτικός χρόνος και να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση. Με την ανεργία να καλπάζει προς το 28% και την κοινωνία βυθισμένη στη φτώχεια μια Ευρωπαϊκή χώρα μετατρέπεται σε παρία. Επιπλέον, η Ελλάδα θα ασκεί την Προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ προς το τέλος του εξαμήνου είναι προγραμματισμένες και οι Ευρωεκλογές.

Αρκετές είναι ήδη οι ..ενδείξεις που ...δείχνουν πως κάτι σχεδιάζεται:

-Το πρωτογενές πλεόνασμα έχει κλειδώσει, ενώ είναι πιθανόν, αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα δυσάρεστες εξελίξεις, το έλλειμμα να βρεθεί στα επίπεδα του Μάαστριχτ!!! Ο Οίκος Nomura  εκτιμά ότι το έλλειμμα το 2014 θα είναι 2.1% του ΑΕΠ!΄

-Τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του 2013 (που περιλαμβάνει και την κορύφωση της τουριστικής περιόδου) ίσως κρύβουν εκπλήξεις σε σχέση με το 2012, ως προς το πρόσημο!

-Το spread του δεκαετούς ομολόγου έχει ήδη πέσει στα επίπεδα των 750 μονάδων.

-Στις ΗΠΑ, όλοι εκείνοι που «σπεκουλάριζαν»  στην έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, έχουν ήδη βάλει πολύ νερό στο κρασί τους, ενώ δεν αποκλείουν και μια δειλή έξοδο στις αγορές, ακόμα και το πρώτο εξάμηνο του 2014!

-Ξένα funds και όχι μόνο τα κοράκια, αρχίζουν να βάζουν την Ελλάδα στο «καλάθι» των προτάσεών τους για τους πελάτες τους.

-Οι γνωστοί Οίκοι Αξιολόγησης αρχίζουν σταδιακά να καλλιεργούν μια εικόνα σταθεροποίησης για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, γεγονός που θα έχει ευρύτερες συνέπειες για την πιστοληπτική της ικανότητα.

-Η Standard & Poor's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση "Β-/Β", με σταθερό outlook, εκτιμώντας ότι  η Ελληνική οικονομία εξισορροπείται, όπως φαίνεται και από το μειωμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, τον προϋπολογισμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

-Η Fitch  σε μια Έκθεση που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα «βγάζει» την Ελλάδα εκτός της λίστας με «τις πιο επικίνδυνες οικονομίες παγκοσμίως»! Και ποιά χώρα περιλαμβάνεται στη λίστα αυτή; Το μέχρι πρίν λίγους μήνες «πουλέν» των αγορών: η Τουρκία!!!  Ιδού ο σχετικός κατάλογος: Αργεντινή, Βολιβία, Λεσότο,  Ινδονησία, Μακάο, Μογγολία, Παραγουάη, Περού, Σρι Λάνκα, Τουρκία και Χονγκ Κονγκ.

-Επίσης, το ΔΝΤ ..προειδοποίησε την Τουρκία να «σφίξει» τη δημοσιονομική και την νομισματική της πολιτική για να μειωθούν «οι εξωτερικές ανισορροπίες οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από τις εκροές κεφαλαίων»!

-Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, μεταβαίνει στο Ισραήλ και προφανώς δεν πάει εκεί για ...τουρισμό. Ούτε τα ενεργειακά αναμένεται να μονοπωλήσουν τις συζητήσεις.

Αίφνης η Ελλάδα φαντάζει ως η μοναδική χώρα στην περιοχή με σταθερή προοπτική. Τυχαίο;

Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Μαγειρεύεται» κάποια μεγάλη και οριστική λύση στο  πρόβλημα του ελληνικού χρέους; Ακόμα και σε βάθος 50 ετών;

Οψόμεθα....

Aδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επιφανιος avatar
  Επιφανιος 06/10/2013 00:52:26

  εαν πραγματι εχουν σκοπο να μας αφησουν να βγαλουμε πετρελαιο γιατι να μας δωσουν παραταση 50 χρονια;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Επιφανιος 06/10/2013 11:08:12

   Μία ἄποψη εἶναι ὅτι,γιατί τόσο περίπου θά χρειαστοῦν γιά νά τό βγάλουν καί νά τό πάρουν ὅλο...

 2. Αλεξανδρινος avatar
  Αλεξανδρινος 06/10/2013 02:23:44

  παιδιά εγώ συμφωνώ με όλα τα παραπάνω: ΝΑΙ η Ελλάδα μας έκανε βήματα προς εξυγίανση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. ΝΑΙ γίνεται δουλειά που έπρεπε να είχε γίνει επί Καραμανλή αλλά τον φάγανε. ΝΑΙ κάποια στιγμή θα βγούμε από το τούνελ.
  ανάπτυξη όμως δε βλέπω. ούτε ρυθμοί 1-2% θα φέρουν την άνοιξη ποτέ. ανάπτυξη 1-2% με πρακτικούς όρους σημαίνει 100.000-150.000 ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας το χρόνο. Στην Ελλάδα έχουμε 2εκ ανέργους και πρίν την κρίση 850.000. Δλδ για να φτάσουμε τα επίπεδα πρό κρίσης θέλουμε να δημιουργήσουμε 1.150.000 νέες θέσεις εργασίας. Δλδ με 1-2% ανάπτυξη το χρόνο θέλουμε 10 έτη. Κάποιος που είναι 35-45 θα δεί την πιο παραγωγική του ηλικία να φεύγει ανεπιστρεπτί και λογικό.. να εξεγερθεί ρίχοντας στην κάλπη Αλέξη!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αλεξανδρινος 06/10/2013 10:32:25

   Aς ριξει.Ο Αλεξης ειτε θα συνεχισει τα ιδια ειτε θα φυγει απο το ευρω και θα πληρωσει το τιμημα.

   • Σιγά μη φοβηθώ avatar
    Σιγά μη φοβηθώ @ ψυχραιμια 06/10/2013 11:31:48

    Αν συνεχιστούνε ''τα ίδια'' είτε από τον ...Αλέξη είτε από οποιονδήποτε άλλον, μην κάνετε καλύτερα προβλέψεις, γιατί θα πέσετε έξω σίγουρα.

   • Αλεξανδρινος avatar
    Αλεξανδρινος @ ψυχραιμια 06/10/2013 13:04:34

    απο το ευρώ δε μπορείς να φύγεις
    και ΑΝ μπορείς, δε θα σε αφήσουν διότι διαγράφονται όλα..

    και ακολουθεί η Ιταλία/Ισπανία πίσω μας

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αλεξανδρινος 06/10/2013 18:27:02

   Σοβαρά τα λες ή κάνεις πλάκα; Ξέρεις οικονομικά ή διαβάζεις ανακοινώσεις Μαριά και Σκουρλέτη; Ξέρεις από οικονομικούς κύκλους; Αν ήξερες θα απέφευγες να γράψεις για ανάπτυξη με σταθερό ρυθμό 1-2% για 10 χρόνια. Η ανάπτυξη έχει τάση άυξησης ή μείωσης ρυθμού και εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Απρόβλεπτο ακόμη και μεσοπρόθεσμα. Εδώ πέρυσι τέτοια εποχή έλεγαν για -5% και είναι στο -3,8%. Και θα κλέισει από -4% ή και καλύτερα. Αν λοιπόν οι προβλέψεις για το επόμενο έτος απέτυχαν, εσύ αποπειράσαι να μιλήσεις για 10ετία;

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Αλεξανδρινος 06/10/2013 19:37:36

   "ανάπτυξη 1-2% με πρακτικούς όρους σημαίνει 100.000-150.000 ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας το χρόνο"

   Μακάρι να δούμε σύντομα ανάπτυξη έστω και 0,001%. Αλλά και η ανάπτυξη 1-2% δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα φέρει τόσες πολλές θέσεις εργασίας. Υπάρχουν στον σύγρονο κόσμο παραδείγματα χωρών όπου με ανάπτυξη 4 ή και 5% ΔΕΝ καταφέρνουν να ρίξουν την ανεργία. Και μην πάμε μακριά, η Ελλάδα πέρασε μία 15ετία με τέτοια ανάπτυξη αλλά με ανεργία στο 10 % ακατέβατη.

  • Valter avatar
   Valter @ Αλεξανδρινος 06/10/2013 20:01:35

   Για αποκλιμάκωση της ανεργίας αγαπητέ θα χρειαστούν δέκα χρόνια έτσι και αλλιώς . Και ο Χριστός να κυβερνήσει δέκα χρόνια θα πάρει.
   Εσείς τι μας λέτε? Ότι ο Έλληνας όταν καταλάβει ότι η πραγματικότητα λέει δέκα χρόνια , αυτός θα διαλέξει αρνητές της πραγματικότητας! Αν είναι τέτοιος ο Ελληνικός λαός τότε καλά να πάθει.
   Οι επιλογές είναι μπροστά μας ορθάνοικτες και ελεύθερες όπως ήταν πάντοτε από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Δεν κυβερνούσαν τα τζάκια , οι διαπλεκόμενοι και οι καναλάρχες όπως πολύ βολικά λένε πολλοί αθωώνοντας μονίμως την αφεντιά τους.
   Κυβερνούσε ο λαός με ελεύθερες εκλογές σε όλα τα επίπεδα . Ψηφίζαμε ξανά και ξανά 40 χρόνια για δημοτικά συμβούλια , για δημάρχους , για την συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση , για τις φοιτητικές εκλογές , για βουλευτές και για ευρωβουλευτές. Όταν κάποιος δεν μας άρεσε (και αυτό γινόταν πάρα πολύ συχνά για το αδίκημα που λέγεται "γύρισε τη πλάτη στον λαό", ή σε απλά Ελληνικά "δεν έκανε ρουσφέτια") τον στέλναμε σπίτι του.
   Εμείς δημιουργήσαμε την Ελλάδα της κρίσης και στα χέρια μας είναι που θα την πάμε αύριο , σε χειρότερη κρίση ή έξω από την κρίση.
   Αν λοιπόν η απάντηση μας στην πραγματικότητα είναι να ψηφίσουμε αυτούς που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες , αυτούς που το επιχείρημα τους είναι ότι θα τα κάνουν όλα καλύτερα γιατί απλά είναι καλύτεροι ως άνθρωποι , αυτούς που το μοντέλο διοίκησης έχει ποσοστά επιτυχίας μηδέν τις εκατό όποτε εφαρμόστηκε, ε τότε ας προσέχαμε.
   Απλά θα καταλάβουμε ότι η κρίση είναι σχετικό πράγμα και ότι πάτος του βαρελιού δεν υπάρχει , τον φτιάχνουμε όπως προχωράμε.
   Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα είπε ο Μπακογιάννης αλλά εγώ θα συμπλήρωνα ότι δεν έχει και αποστάσεις μεταξύ του πολιτιστικού επιπέδου του λαού και του επιπέδου διαβίωσης του.

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 06/10/2013 08:16:25

  Η Ελλάδα είναι σαν μία πανέμορφη κοπελίτσα που όλοι θέλουν να την πηδήξουν αλλά κανένας να την παντρευτεί.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΠΕΛΙΑΣ 06/10/2013 11:11:56

   Νά τό ποῦμε καί λίγο διαφορετικά;
   Εἶναι μιά πανέμορφη κοπέλα πού ὅλοι τήν π...@....νε,ἀλλά λίγοι θά τήν παντρευτοῦν κι αὐτοί ὄχι γιά τήν ὀμορφιά της,ἀλλά γιά τήν προίκα της...

   • Δαγκωμένο μήλο avatar
    Δαγκωμένο μήλο @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/10/2013 17:23:01

    Εγώ πάλι το βλέπω λίγο ...αλλιώς. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη γυναίκα που τη βίασαν ομαδικά κάποιοι αλήτες και αναζητείται ....Τσαρλς Μπρόνσον, για να πάρει εκδίκηση έτσι, όπως μονάχα ΕΚΕΙΝΟΣ ξέρει...... Εν τω μεταξύ οι δειλοί συγγενείς της, ....διαπραγματεύονται με τους βιαστές.
    Άραγε θα υπάρξει Νέμεσις και Θεία Δίκη;

 4. fantomas avatar
  fantomas 06/10/2013 10:06:28

  σε 50 ετη?
  οταν θα ειμαι 96 ετων?
  οσο και ο Μητσοτακης σημερα?
  ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
  καλυτερα που την κανω για Καναδα!!!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ fantomas 06/10/2013 14:00:14

   Αν το χρέος πάει σε βάθος 50ετίας, τότε τα ετήσια χρεολύσια από 14 περίπου δις, θα πέσουν στα 3.5-4 δις. Χώρια που το χρέος θα ...πληθωριστεί.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ fantomas 06/10/2013 18:31:49

   Είσαι πολύ λάθος. Αν πληρώνεις τόσο λίγα για τοκοχρεωλύσια δε θες δανεικά αν έχεις πρωτογενές πλεόνασμα στα 2-3 δις το χρόνο. Και όταν οι υδρογονάνθρακες είναι ανεκμετάλλευτοι όλοι οι εχέφρονες καταλαβαίνουν ότι σταθεροποιήσαι ως οικονομία για δεκαετίες και μπαίνεις σε άλλη κλάση. Και αν και εφόσον χρειαστείς πάλι δανεικά, θα σου δανείζουν με 2-3% και όχι με 7-27% όπως (δεν) μας δανείζουν από το 2009-σήμερα.

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ Γεώργιος Τ. 06/10/2013 18:41:19

    δεν κατάλαβες. Αναφέρομαι στην εξυπηρέτηση του υπάρχοντος χρέους. Αυτό σκέφτονται να το κάνουν μια "μπάλα" και να την πετάξουν στα 50 χρόνια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.

 5. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 06/10/2013 12:23:17

  Aγαπητέ Αδέξιε Δεξιέ, είναι πολύ ωραίο να υποψιαζόμαστε τα καλύτερα για μας.
  Ομως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει "μεγάλη λύση" για το Ελληνικό χρέος χωρίς πρώτα να βρεθεί η "μεγάλη λύση" για το Ιταλικό και το Ισπανικό , που είναι και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ χρέος της Ευρωζώνης και βεβαίως προηγούνται ημών και τα υπόλοιπα PIIGS+Κύπρος, Σλοβενία και Μάλτα. Εκτός αν ο Σαμαράς κάνει αυτό που λέει ο Αλέξης, και πάμε στη Δραχμή ή καλύτερα στο Δολάριο, πράγμα που όντως θα σε δικαιώσει, διότι αυτή θα είναι η "μεγάλη λύση" αλλά μόνο για την Ελλάδα. Και μετά βεβαίως θα ακολουθήσει αυτό που λέει παραπάνω και ο φίλος Αλεξανδρινος ...

 6. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 06/10/2013 13:58:37

  η ελληνική λύση, μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για τη συνολική λύση στο ζήτημα του χρέους του Ευρωπαϊκού Νότου

  • ΩΡΙΩΝ1 avatar
   ΩΡΙΩΝ1 @ Αδέξιος Δεξιός 07/10/2013 00:05:13

   Πολύ σωστά.
   ΜΟΝΟΝ ΑΝ η ελληνική λύση, αποτελέσει πρόκριμα για τη συνολική λύση στο ζήτημα του χρέους του Ευρωπαϊκού Νότου
   και αυτό γίνει ΠΡΙΝ απο τις εκλογές υπάρχει περίπτωση να μην γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας.

 7. ΨΧ avatar
  ΨΧ 06/10/2013 16:38:49

  Αγαπητέ Αδέξιε, μια μικρή διόρθωση για κάτι που βγάζει μάτι: Η τύχη της Τρόικας αγνοείται... Εσείς, ωστόσο, δεν την αγνοείτε!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ ΨΧ 06/10/2013 18:39:33

   σωστός!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.