27/05/2010 18:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίστηκε ο Καλλικράτης

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η ΝΔ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 160 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» καταψήφισαν 124 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ  το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Η ΝΔ, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αν δεν δεν ολοκληρωθούν απόψε οι ομιλίες όλων των εγγεγραμμένων βουλευτών επί των άρθρων, η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων στον «Καλλικράτη»

Κυκλοφοριακό πρόβλημα στην παλαιά και νέα ΕΟ Κορίνθου-Πατρών (στο ύψος της περιοχής Ζαχλωρίτικα) από κατοίκους της Ανατολικής Αιγιαλείας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι κάτοικοι ζητούν να δημιουργηθεί ενιαίος δήμος στην Ανατολική Αιγιαλεία και να μην συνενωθούν οι τρεις υπάρχοντες δήμοι Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας με τον δήμο Αιγίου.

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η συμβολική κατάληψη του αντλιοστασίου της ΔΕΗ στη λίμνη Πολυφύτου από κατοίκους του δήμου Βελβεντού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Εμμανουήλ Στεργίου, η κίνηση ήταν καθαρά συμβολική και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του αντλιοστασίου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Αμύνταιου.

Ο κ. Στεργίου βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.