#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2011 16:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν δε τη φοβερά ημέρα της κρίσεως

 Εν δε τη φοβερά ημέρα της κρίσεως… η οποία φαίνεται να πλησιάζει, θα πρέπει ο κριτής λαός , αφού συνέλθει απ’ τα αλλεπάλληλα σοκ, ξυπνήσει απ’ τον ύπνο του δικαίου και απαρνηθεί τη βολή του καναπέ , με τη ρομφαία ανά χείρας  να κρίνει δίκαια και να εξαποστείλει ανεπιστρεπτί  στο πυρ το εξώτερον  το συρφετό αυτόν που τόσα δεινά συσσώρευσε στην πατρίδα μας και την έφερε  ένα βήμα πριν την πλήρη κατάρρευση!

Θα πρέπει ο κριτής λαός να έχει «γρήγορον νουν, σώφρονα λογισμόν» και όχι ύπνον ελαφρόν,  αλλά εγρήγορση!

Μάθαμε να ζούμε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο αδιαλείπτως χιλιάδες χρόνια και να τον υπερασπιζόμαστε με θυσίες και αίματα. «Αετόμορφα τα έχει τα ψηλά βουνά» και όποιος τολμούσε να τα περάσει, ορεγόμενος να βάλει πόδι κατασπαρασσόταν πριν ακόμα  το σκεφτεί. Έτσι αντιστεκόταν ο λαός αυτός πάντα στους εχθρούς  της πατρίδας του!

Τώρα όμως χάσαμε τα φάλτσα μας. Γιατί οι εχθροί δεν ήρθαν απ΄ έξω. Βρίσκονταν εντός των τειχών. Δεν  «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» αλλά, «ήταν στην πόλη οι οχτροί.». Επειδή δεν μπορούσαν να μπουν απ’ έξω , βρήκαν το κόλπο. Δε χρειάστηκε ούτε Δούρειος Ίππος.

Παραπλάνησαν αυτόν το λαό με λόγια ψεύτικα, ψεύτικες ελπίδες και κατάφεραν το «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί… και μεις φωνάζαμε ζήτω και γεια». Δεν προσέξαμε τα σπαθιά που κρατούσαν και τα πήραμε για φυλαχτά! Και έτσι ήσυχος ο λαός αυτός,  αφού λεφτά υπήρχαν και αφού είδε ανασκουμπωμένα μανίκια ,άραξε και περίμενε το παντεσπάνι  αλλά  έφαγε  το μανίκι που πόνεσε πολύ.

Ευτυχώς όμως κάποιοι, οι μισοί θα έλεγα, που ήξεραν τη συνέχεια  το έπιασαν το νόημα –τους ξέραν άλλωστε- και ξεκίνησαν την αντίσταση από την πρώτη μέρα. Δεν έσκυψαν το κεφάλι  αποδεχόμενοι τη μοίρα και το κατεστημένο και κόντρα στους χρησμούς  των τηλεμαντείων ,  επέλεξαν μ’ αγώνα σκληρό έναν μπροστάρη που τον πίστεψαν και τον πιστεύουν, περιμένοντας να πάρει το βούρδουλα και όποιον πάρει ο χάρος. Όμως χρειάζεται και βοήθεια. Μόνος του τι να καταφέρει ; Μαζί του κι εμείς να διώξουμε το κακό. Όχι όμως έτσι απλά. Εδώ ένα χωράφι έχεις, σου παίρνει ο γείτονας μισό μέτρο και τον τρέχεις-δίκαια- στα δικαστήρια. Αυτούς που πούλησαν ολόκληρο αυτό το κομμάτι γης,  που το κρατάμε αιώνες, έτσι θα τους αφήσουμε;

Και βέβαια όχι. Γι αυτό, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε την ημέρα της κρίσεως είναι να δώσουμε εφαλτήριο στον τιμωρό. Να τον ανεβάσουμε εκεί που πρέπει ,να του δώσουμε να καταλάβει ότι εμείς οι ένορκοι θα φωνάξουμε μαζί του για τους ξεπουλημένους:

ΕΝΟΧΟΙ  για εσχάτη προδοσία.

Και η τιμωρία παραδειγματική. Τα κλειδιά απ’ τα αεροπλάνα και βαπόρια ας τα δώσει σε μας, να τους βλέπουμε να τρέχουν έντρομοι από αεροδρόμιο σε λιμάνι και τ’ανάπαλιν  μα θα βρίσκουν τις πόρτες κλειστές και τα σκυλιά λυμένα!

Τέλος τα ψέμματα!!!

danaos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραββινος avatar
  Ραββινος 03/09/2011 16:53:10

  "Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών"
  Αισχυλος .

  • danaos avatar
   danaos @ Ραββινος 03/09/2011 18:08:46

   Αντί "συμφερτό", συρφετό το σωστό.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/09/2011 17:09:12

  Το πολύ το εμφυλιοπολεμικό - διχαστικό το κύριε ελέησον, θα το βαριόταν ακόμη και ο Λευτέρης Βενιζέλος με τον Κώστα Β' τον Γκλυκσβούργο.
  Για τον Νικολάκη Ζ. και τον Αλέξανδρο Π. δεν το συζητάω. Εκεί που είναι τώρα, έχουν σκυλομετανοήσει. Αλλά τι φιλίες να πιάσουν εκεί, χωμένοι ώς το λαιμό μέσα στο καυτό καζάνι !
  Tι να διδάξει όμως η Ιστορία σε μονόφθαλμους και κουφούς...

 3. sintonistis avatar
  sintonistis 03/09/2011 17:22:39

  ποιος ειναι ο συρφετος? απο ποιους αποτελειται?

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ sintonistis 03/09/2011 19:48:00

   Αν δεν έχεις καταλάβει ποιος είναι ο συρφετός, πρέπει να είσαι πολύ μικρός...

 4. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 03/09/2011 17:41:09

  Έστ' ούν δίκης οφθαλμός... Έρχεται η ώρα της Νέμεσης. Ένοχοι εσχάτης προδοσίας! Ποινή?

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/09/2011 17:44:46

  Δαναέ, αγριεμένο σε βλέπω...

  • danaos avatar
   danaos @ Strange Attractor 03/09/2011 18:03:03

   Να μην είμαι ρε Strange;Και να ρωτάει και ο sintonistis πιο πάνω:"ποιος ειναι ο συρφετόο? απο ποιους αποτελειται?".

   • danaos avatar
    danaos @ danaos 03/09/2011 23:39:42

    Για κοιτάξτε κι αυτό:
    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :

    27 Ιουνίου 2011 E-006139/2011

    Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
    προς την Επιτροπή
    Άρθρο 117 του Κανονισμού
    Andreas Mölzer (NI)

    Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του
    Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
    1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
    2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
    3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
    4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ danaos 04/09/2011 00:06:31

     Ο Mölzer δεν είναι μόνον μέλος του FPÖ, αλλά και "Παν-Γερμανιστής" . Θέλει το Anschluss No 2.
     Για το λόγο αυτό ο Jörg Haider τον είχε διαγράψει το 2005, αλλά μετά το θάνατό του, επανεντάχθηκε.
     Ο Ολλανδός ομοιδεάτης του Wilders, χθές στο Βερολίνο συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση στο πλευρο του R. Stadtkewitz, πρώην βουλευτή του CDU, ο οποίος ίδρυσε την ευρωσκεπτικιστική - λαικίστικη γκρούπα "Die Freiheit", στα πρότυπα του Αυστριακού FPÖ. Ο Wilders είπε χθές ανάλογα πράγματα, για "Έλληνες δημόσιους άνδρες που ζητούν δάνεια από την ΕΕ και ταυτόχρονα κερδοσκοπούν με τα CDS - και το ΕΛΚ/CDU τους κάνει πλάτες ".
     To κάνουν "σημαία" τους, αγρεύοντας πελατεία. Θα δούμε και στην Ελλάδα "παράρτημα" των Βορείων "cultural Germans";

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 03/09/2011 18:36:20

  Μπράβο Δαναέ , το κείμενό σου είναι ζωντανό και από τα βάθη της ψυχής σου!!!!Αυτή είναι η ουσία, να τον βοήθησουμε όλοι ν' απλώσει τα χέρια του πιο μακριά για να τιμωρήσει τους εχθρούς.......Μαζί σου!!!!!!

 7. sxolioblog avatar
  sxolioblog 03/09/2011 19:11:01

  ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ...

  Δαναε συμμεριζομαι την αγανακτηση σου, αν και το εργο της προεκλογικης τιμωριας των ενοχων το εχουμε ξαναδει.

  Απλα επειδη οποτεδηποτε και να γινουν εκλογες θα της παρει η ΝΔ ( και ασχετα απο το ευρος της κοινοβουλευικης πλειοωηφειας ) τι θα γινει ακριβως μου λες ?

  Εξεταστικη επιτροπη ας πουμε ? Λαικο δικαστηριο ? Τι πρεπει δηλαδη να γινει πρακτικα ?

  Να βαλει ο Σαμαρας φυλακη αυτους που ψηφισαν τα μνημονια ? Να δημευσει την περιουσια των μελων του ΠΑΣΟΚ ? : )

 8. Orestios avatar
  Orestios 03/09/2011 20:32:31

  Μπράβο Δαναέ
  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα θριαμβεύσει και ο πέλεκυς της θα πέσει στα κεφάλια των σοσιαλιστών

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 03/09/2011 20:50:24

  Να μην αργήσει το πλήρωμα του χρόνου Δαναέ...

 10. lakedemonios avatar
  lakedemonios 03/09/2011 22:55:27

  Μαλλον σαν την ποινη του Μαντελη. 7000 ευρω και για 1 χρονο στερηση πολιτικών δικαιωματων.

 11. factorx avatar
  factorx 03/09/2011 23:45:34

  danaos,σε παρακαλώ πολύ να ανεβαζεις μόνο διασταυρωμένα στοιχεία - εκτιμήσεις και οχι στοιχεία αναφέρει ο εν λογω ο βουλευτής που αναφέρεις - π...ριες δηλαδή. Και το κόλπο που κάνουν ορισμένοι με τα δήθεν στοιχεία κατά του ΓΑΠ είναι παλαιό από εποχής Ειδικών Δικαστηρίων. Βγήκαν τότε καποιοι δεξιούληδες βουλευτές και δημοσιογράφοι και έλεγαν ότι ο Ανδρέας τα έπαιρνε σε "πάμπερς". Παραμύθι φυσικά, αλλά το κατηγορητήριο επικεντρώθηκε σε αυτό και όταν αποδείχθηκε το ψέμμα (απο τους ίδιους που το έλεγαν) κατέπεσαν και οι άλλες και σοβαρές κατηγορίες. Το ιδιο έγινε και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις. Προσοχή λοιπόν και μην τσιμπάτε

  • danaos avatar
   danaos @ factorx 04/09/2011 00:10:54

   Φάκτορα γραπτή ερώτηση του Αυστριακού βουλευτή απ' την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι.Μια ερώτηση που δεν πήρε ακόμα απάντηση:
   www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2011-006139+0+DOC+XML+V0//EL

   • factorx avatar
    factorx @ danaos 04/09/2011 00:44:00

    λες να μην την είχα δει προηγουμένως; Σου εξήγησα...αν δεν θες να καταλάβεις δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο

    • danaos avatar
     danaos @ factorx 04/09/2011 08:30:12

     O.K.

 12. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 04/09/2011 11:09:13

  Άλλο ένα πρόβλημα είναι οι πολλοί, έστω και καλοπροαίρετοι, αιθεροβάμονες.
  Την σκίσανε την γάτα και παλιά οι της ΝΔ, με το πανωσήκωμα του Κωσκοτά, τα σουβλάκια στον Μπαϊρακτάρη, τον Χριστοφοράκο....
  Αν τα περιμένεις όλα από έναν, η βολή παραείναι μακρυνή, Δαναέ.
  Αν σε παρηγορεί όμως, έτσι νοιώθω κι εγώ.

 13. danaos avatar
  danaos 04/09/2011 11:32:00

  ΠΗΛΕΑ, δες τι γράφω: "Όμως χρειάζεται και βοήθεια. Μόνος του τι να καταφέρει ; Μαζί του κι εμείς να διώξουμε το κακό. Όχι όμως έτσι απλά."
  Δείχνω εγώ ότι τα περιμένουμε όλα από έναν;Και τελικά τι σχέση έχουν αυτά που γράφω, με τους Κοσκωτάδες,τους Μαϊρακτάρηδες και Χριστοφοράκους; Σ' όλα μου τα σχόλια και τις αναρτήσεις για αποπασοκοποίηση μιλάω!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.