#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/05/2011 11:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν αναμονή εξελίξεωνΤο πακέτο βοήθειας που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα χρειάζεται «περαιτέρω προσαρμογή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, μετά το πέρας της έκτακτης συνάντησης.

Σύμφωνα με το Βloomberg, o Γιούνκερ, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα περαιτέρω προσαρμογής. Αυτό πρέπει να το δούμε αναλυτικά. Όλα θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση» κατέληξε.

Στην έκτακτη συνάντηση που έγινε στο Λουξεμβούργο συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ και ο επίτροπος Όλι Ρεν.

H επιμήκυνηση του ελληνικού χρέους με ταυτόχρονη επιμήκυνηση του Μνημονίου ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο του Σαββάτου- τα θέματα που συζητήθηκαν στη  συνάντηση.

Πληροφορίες που επικαλούνται Τα Νέα του Σαββάτου αναφέρουν ότι το πακέτο που συζήτησε ο κ. Παπακωνσταντίνου με τους ομολόγους του περιλαμβάνει τη συνολική αναθεώρηση του Μνημονίου με  «χαλάρωση» των στόχων, ώστε η μείωση του ελλείμματος να επιτευχθεί όχι το 2014, αλλά λίγα χρόνια αργότερα.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί να εξασφαλίσει ότι η τρόικα θα καλύψει μέρος των δανειακών αναγκών του 2012 (περίπου 27 δισ. ευρώ), καθώς δεν επαρκεί το υπάρχον δάνειο και η πιθανότητα εξόδου στις αγορές απομακρύνεται.

Το κρίσιμο θέμα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, είναι τι θα γίνει με το ιδιωτικό δάνειο, δηλαδή αυτό που διακρατούν οι τράπεζες και τα Ταμεία. Η Αθήνα φέρεται να προκρίνει λύση εθελοντικής επιμήκυνσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή του Σαββάτου, η πρόταση της Γερμανίας αφορούσε την επιμήκυνση για τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν το 2012, δηλαδή ένα ποσό τουλάχιστον 27 δισ. από τα 35 δισ. ευρώ που έχουν στην κατοχή τους τράπεζες, ταμεία και ιδιώτες.

Το υπόλοιπο ποσό, καθώς και τα προβλεπόμενα ελλείμματα του 2012 θα καλυφθούν από τις τελευταίες δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, η επιμήκυνση θα γίνει σε εθελοντική βάση. Επιπλέον, πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία έλεγαν ότι νομικοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση θεωρούν ότι μια εθελοντική επιμήκυνση δεν θεωρείται πιστωτικό γεγονός, άρα δεν ενεργοποιούντα τα ασφάλιστρα έναντι πιστωτικού κινδύνου.

Το εσωτερικό έγγραφο του Σόιμπλε

Στο μεταξύ, όπως γράφει η Deutsche Welle ο γερμανός υπουργός Οικονομικών   Σόιμπλε φερόταν κατά την σύσκεψη στο Λουξεμβούργο είχε μαζί του εσωτερικό έγγραφο το οποίο προειδοποιεί για τις συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μεταξύ άλλων, το έγγραφο φέρεται να εκτιμά ότι υιοθέτηση εθνικού νομίσματος θα σήμαινε σημαντική υποτίμησή του έναντι του ευρώ μέχρι και κατά 50%, κάτι που θα εκτόξευε το ελληνικό χρέος στο 200% του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό θα καθιστούσε «αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση», με λίγα λόγια η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε, φέρεται να υποστηρίζει η έκθεση. Οι επιπτώσεις θα ήταν αρνητικές και στον ελληνικό αλλά και τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα και φυσικά για την ΕΚΤ και τη Γερμανία που έχει συνεισφέρει με τη μερίδα του λέοντος στη διάσωση, επισημαίνει το περιοδικό.

Newsroom ΔΟΛ, Deutsche Welle

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/05/2011 11:58:00

  Ο αδερφισμός πάει σύννεφο... Υποτίμηση του νομίσματος έναντι του ευ΄ρω θα γινόταν με μονομερές δις ιζ Πάρτα, και ο κάθε Σόιμπλε θα έψαχνε για κανονιοφόρους να έρθει έξω από το Φάληρο και να φωνάζει "τα λεφτά μου ρέεε".

  Η ανύπαρκτη Ευρώπη. Στρουθοκαμηλίζουν και παίζουν το θεάτρο του καλού και του κακού, όταν βασικά είναι πολτικοί που αφ ενός δεν θέλουν να φανούν ότι δεν προστατεύουν τους ψηφοφότους τους αφ ετέρου αρνουνται να δουν την αλήθεια στα μάτια

  Η αλήθεια είναι ότι φάγαμε τον άμπακα από τα δάνεια που χρωστάμε, μεγάλο κομμάτι από το φαϊ είναι Γερμανικές και Γαλλικές εξαγωγές προς εμάς (και ζαμπονάκι Ζβαν και αυθεντική παρμεζάνα κλπ), άρα ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ. Δηλώνω αγράμματος και με παγίδευσαν. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. Το να πουλήσουμε ο ένας στον άλλο τις μάντρες μας χλωμό. Να πάρουν πίσω τα καγιεν και τα ουίσκια επίσης. Δις ιζ Πάρτα επομένως για αυτούς, και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του εδώ.

  Φυσικά, επειδή είναι ΟΛΟΙ αδερφές, και το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην γράψουν ζημιές οι τράπεζές τους στην θητεία τους, θα περάσουμε φάση να φορολογούν τα τριπλοφορολογημένα, να ψάχνουν για λογαριασμούς έξω , και δεν συμμαζεύεται.

  ΣΗΜΕΡΑ, Σάββατο, ο Δήμαρχος εδώ, με ένα σεντούκι χρεωστούμενα, ανοίγει και άλλα χρεωστούμενα;. Πεταμένα λεφτα στα πεταμένα λεφτά. Και ΟΛΑ στα 350! Και μου λέτε εμένα να πληρώνω... χαχαχάαα!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 07/05/2011 12:41:31

   Σωστός, μόνο ένα λαθάκι: δεν είναι και δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί. Υπάλληλοι είναι που αν είναι επιδείξουν καλή διαγωγή εξασφαλίζουν το παντεσπάνι σε διαλέξεις και ομιλίες.

   ΥΓ


   μιλάμε για δραχμή, αναδιάρθρωση, επιμήκυνση κλπ.
   Πριν το Πάσχα είχα στείλει την εγγύηση του Δημοσίου για την έκδοση ομολογιακού δάνειου της Πειραιώς για 950,000,000.
   Με τόσα αγοράζεις όλο τον όμιλο, καις τα ομόλογα που έχουν σε μια μεγάλη ...ψησταριά, αποσύρεις την εγγύηση και την πουλάς με 1 €.
   Εχεις διαγράψει με τον τρόπο αυτό μερικά δις χρέος...
   Αντί για αυτό μεταφράζουμε μνημόνια και κάνουμε επικύψεις χειροκροτώντας πλαστικές κομματικές σημαιούλες....

  • ΣΚΑΘΑΡΙ avatar
   ΣΚΑΘΑΡΙ @ archaeopteryx 08/05/2011 11:27:44

   Αρκεί να ξέρεις τις επιπτώσεις και όχι να έχεις βγάλει ήδη τα λεφτά σου ήδη εκτός Ελλάδας για να μην τα χάσεις οπότε εκ του ασγαλούς να το παίζεις επαναστάτης όπως πχ ο Αλαβάνος

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/05/2011 12:39:12

  Για σχολιασμό "εφ όλης της ύλης":
  h**p://www.antinews.gr/2011/05/07/99754/#comment-701237
  Για τα ενδογερμανικά: Ο Σόιμπλε "εκβιάζει" ανοιχτά πιά τον μικρό Γερμανικό κυβερνητικό εταίρο FDP και τους απείθαρχους σ' αυτόν βουλευτές του δικού του CDU. Το παιχνίδι εκεί γίνεται πολύ σκληρό.
  Το ίδιο και εδώ. Στο Ζάππειο 2 η ΝΔ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 2 γραμμές: Η μία είναι "εποικοδομική" και λέει "επιμήκυνση - χαλάρωση, συμφωνούμε, εμείς άλλωστε τα λέγαμε, και δικαιωθήκαμε". Η άλλη είναι "καταστροφικής λογικής", this is parta, και λέει περίπου αυτά που λέει ο Αλέξης, ο Ανδρουλάκης και ο archaeopteryx.
  Tο παιχνίδι παίζεται με βαθειές μακρινές πάσες προς την αντίπαλη περιοχή και όποιος δεν προσέξει την άμυνά του, θα φάει πολλά γκόλ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 07/05/2011 14:14:46

   Που ήσουν εσύ χτές;... Σε χάσαμε...

   Οι παρόντες στη σύσκεψη:
   Συμφωνα με νεοτερο δημοσιευμα του περιοδικου στη συσκεψη συμμετειχαν ο σκληρος πυρηνας της ευρωζωνης και του ευρω:
   οι υπουργοι 3 μελων του G8, Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια και εκπροσωποι των χωρων με τη βελτιστη καταταξη -AAA-, δηλαδη Ολλανδια, Αυστρια, Φινλανδια.

   Αυτή η σύνθεση ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ με το σκληρό πυρήνα των κραταιών χωρών - στο σενάριο ΣκληρόΕυρώ/Μαλακό Ευρώ για Ευρωζώνη of 2 speeds.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ο Θείος 07/05/2011 15:00:01

   Θειο,
   οντως συμβαινει αυτοι που 'τρεχουν' την ευροζωνη (ε. επιτροπη, ΕΚΤ) ο'τι τα'χουν παρει με τον 'γερμανο αξιωματουχο'/βαθυ λαρυγγι που διερρεει φημες ο'τι η Γερμανια εξεταζει προοπτικη αναδιαρθρωσης του Ελληνικου χρεους πριν το Πασχα. στην ουσια τους λενε ο'τι δεν ξερουν τι τους γινετε και να το ραψουν
   - με την ΕΚΤ να εχει αγορασει περιπου 70δισ ονομαστικη αξια Ελληνικα ομολογα στη δευτερογενη και ποιος-ξερει-ποσα-ακομα να καθονται ως collateral απο repo,
   - με το Ευρωπαικο τραπεζικο συστημα να χρειαζεται αμεσα 150-200δις (συντηρητικες εκτιμησεις *χωρις* να συμπεριλαμβανεται σεναριο αναδιαρθρωσης χρεους κρατους της ευροζωνης)
   βαλε και μια αναδιαρθρωση χρεους χωρας στο μιγμα και μιλαμε για καθαρη αυτοκτονια
   - ουτε καν 'ηπια' μορφη δεν παιζει ..αν το μυριστουν οι αγορες ο'τι και να πεις για τα λογιστικα καποιες τραπεζες θα εχουν σοβαρο προβλημα και οι μετοχες τους θα καταρρευσουν αυτοματα - shoot first ask questions later..παντα ετσι γινεται
   - αρα υπαρχουν σοβαροι λογοι για να μην μας αφησουν να παμε στον πατο ..

   - μην υποτιμαμε τους κινδυνους ομως ..το προβλημα ειναι ο'τι κανεις δεν γνωριζει τα κινητρα και την πραγματικη ατζεντα της κυβ/νσης ΓΑΠ που ξεκινησε το ολο πραγμα

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ο Θείος 07/05/2011 15:05:56

   ..οσο για τη ΝΔ, μπορει να σταματησει να ειναι κομμα και να ασχοληθει και επισημως με τον σχολιασμο της επικαιροτητας η (γιατι οχι) να γινει εταιρια 'management consulting' (ποτε δεν ξερεις μπορει να τους δωσει και κανενα contract και ο Γιωργος - τοσες προσπαθειες καταβαλουν να του εξηγησουν πως πρεπει να κυβερνησει..)
   Τα ποσοστα τα βλεπω να κινουνται ταχυτατα προς μονοψηφιο..

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 07/05/2011 19:56:12

   Λήγουν ένα σωρό σειρές CDS αυτό το Μάιο και Ιούνιο, να μη το ξαναθυμίζω συνέχεια.
   Εννοείται φυσικά, ότι πολιτικοί, media, δημοσιογράφοι, σε αυτή εδώ ή όποια άλλη χώρα, μάλλον δεν είναι η Μητέρα Τερέζα με τις αδελφές της, τους συζύγους τους, τις ανηψιές της και τη λοιπή οικογένεια.

 3. TSOVOLAs DOSTAs OLAs avatar
  TSOVOLAs DOSTAs OLAs 07/05/2011 14:05:02

  Η ΛΟΥΓΚΡΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ?

  ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ?

  Η ΣΑΝ ΣΕΙΧΗΣ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ 150 ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ?

  ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΛΙ?.....
  ΑΣΥΜΠΑΘΙΣΤΗ ΑΔΕΡΦΑΡΑ?..

 4. Αλέξης avatar
  Αλέξης 07/05/2011 14:29:30

  Το ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια του βάλθηκαν να μας πείσουν πως τα άρθρα των οικονομικών εντύπων περί χρεωκοπίας της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή τα γράφουν κερδοσκόποι-τρομοκράτες που θέλουν να μας φάνε ζωντανούς.
  Αλήθεια τέτοια άρθρα γιατί δεν γράφουν για Πορτογαλία κλπ χώρες της Ευρωζώνης; Όλοι έχουν συνωμοτήσει εναντίον της Ελλάδας για να βλάψουν το θεάρεστο έργο του ΓΑΠ και του Λολοβέρδου;

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/05/2011 15:53:45

  Αλλενάκι, εξακριβωμένα ήταν και η Έλενα Σαλγάδο της Ισπανίας και ο Τρεμόντι της Ιταλίας - χωρίς ΑΑΑ.
  Χθές που ήμουν; Δύσκολα αποκτάς έγκυρες πληροφορίες την σήμερον ημέραν, χθές η μπάλα χάθηκε (λένε ότι ήταν τόσο δύσκολη μέρα για τους Γουρουνάδες και τους Κρασοπατέρες, που έψαχνε η Λαγκάρντ τον Σόιμπλε και κάποια στιγμή ο Σόιμπλε τον Τρίττιν - γιατί ποιός ξέρει; - μάλλον είχε "χάσει" τον Βεστερβέλε). Θέλει συγκέντρωση στο αντικείμενο, τέτοιες ώρες.
  Και όταν δεν είμαι σίγουρος, δεν σχολιάζω.

 6. χρηχα avatar
  χρηχα 07/05/2011 17:53:28

  @rally monkey είπε:
  07/05/2011 στις 3:05 pm

  - μην υποτιμαμε τους κινδυνους ομως ..το προβλημα ειναι ο’τι κανεις δεν γνωριζει τα κινητρα και την πραγματικη ατζεντα της κυβ/νσης ΓΑΠ που ξεκινησε το ολο πραγμα


  ..οσο για τη ΝΔ, μπορει να σταματησει να ειναι κομμα και να ασχοληθει και επισημως με τον σχολιασμο της επικαιρότητας


  +1000000000......


  Όσο και να ψάχνουμε ακριβέστερη συνοπτική περιγραφή του "προβλήματος Ελλάδα " σήμερα , δεν θα μπορέσουμε να βρούμε......

 7. KillTheKing avatar
  KillTheKing 07/05/2011 18:30:33

  αρχισε πλεον να ακουγεται εστω και ως διαψευση η εξοδος της Ελλαδας απο το ευρω.
  μαλλον δεν συντρεχει λογος ανησυχιας
  TheKing

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.