#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2013 21:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εντυπωσιακή επίθεση φιλίας της Γερμανίας στην ΕλλάδαΕντυπωσιακή είναι αυτή η επίθεση φιλίας της Γερμανίας στην Ελλάδα. Από χώρα διεφθαρμένη, αδύναμη, που ζητιανεύει και είναι ένα βήμα από την έξοδό της από την Ευρώπη, ξαφνικά έχει γίνει «κολλητή» με τους Γερμανούς.

Τη μια η Μέρκελ κάνει νεύμα στον Σαμαρά να πάει κοντά της.Την άλλη, έρχεται ο Βεστερβέλε και μόνο την... μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελλάδα δεν ανακοίνωσε.

Και τέλος, δύο εβδομάδες από την άφιξή του στην Αθήνα, ο Σόιμπλε, ουκ ολίγες φορές εμπρηστής της Ελλάδας, δήλωσε ότι μπορεί να επανακάμψει η κρίση στην ζώνη του ευρώ εν μέσω της πολιτικής αναστάτωσης στην Πορτογαλία και των πιέσεων στην Ελλάδα λέγοντας ότι το ευρώ είναι ανθεκτικό σε τέτοιου είδους καταστάσεις σε μεμονωμένες χώρες.

"Πιστεύω ότι το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις χρηματαγορές που ακόμη και πολιτικά ζητήματα σε μεμονωμένες χώρες, οι οποίες προκύπτουν πάντα στις δημοκρατίες, δεν σημαίνουν μια κρίση για το ευρώ", δήλωσε τονίζοντας ουσιαστικά η Ευρώπη δεν κινδυνεύει πλέον από την Ελλάδα.

Η επίθεση φιλίας της Γερμανίας ασφαλώς δεν είναι άσχετη με τις γερμανικές εκλογές. Η Μέρκελ είναι φυσικό ότι θέλει να πάει στις κάλπες ομαλά, χωρίς «ατυχήματα» και με την ευρωζώνη εν ηρεμία. Δε θέλει να χαλάσει το κλίμα, ούτε φυσικά θέλει να «χαλάσει» τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Το ερώτημα είναι ένα: Μετά τις γερμανικές εκλογές τι;

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στην πορεία προς τις εκλογές η Μέρκελ μπορεί να γίνει η καλύτερη φίλη του Σαμαρά. Μετά τις εκλογές, όμως, κι αφού θα έχει κερδίσει μια ακόμη θητεία στην καγκελαρία τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα για την Ελλάδα. Με νωπή τη λαϊκή εντολή Μέρκελ και Σόιμπλε που τώρα έγιναν φιλέλληνες, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας στείλουν στον... αγύριστο. Να ζητήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, να μην συναινέσουν σε νέο κούρεμα του χρέους ή αν το κάνουν να απαιτήσουν το κεφάλι του κάθε Έλληνα επί πίνακι.

Είναι περισσότερο πιθανό να σκληρύνουν τη στάση τους και για την τραπεζική ένωση και για «κουρέματα» στις καταθέσεις. Και γενικά, μπορεί να δούμε την άλλη πλευρά της Μέρκελ και του Σόιμπλε η οποία βεβαίως δεν είναι καθόλου άγνωστη τρία χρόνια τώρα.

Γι' αυτό, λένε οι γνώστες των ευρωπαϊκών ισορροπιών, ότι είναι να κερδίσει η χώρα καλό είναι να το διεκδικήσει πριν τις εκλογές. Αργότερα, μπορεί το μαύρο της ΕΡΤ να μην απεικονίζει καλά την κόλαση που θα ζήσει η Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 04/07/2013 21:22:09

  Τρέμουν μην γίνει της Πορτογαλίας...Εμείς (λέγε με Κυβέρνηση) το μήνυμα το πήραμε?

 2. Αρχιμήδης1 avatar
  Αρχιμήδης1 04/07/2013 21:26:53

  Πολύ έγκυρο σχόλιο.
  " Με νωπή τη λαϊκή εντολή Μέρκελ και Σόιμπλε που τώρα έγιναν φιλέλληνες, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας στείλουν στον… αγύριστο. Να ζητήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, να μην συναινέσουν σε νέο κούρεμα του χρέους ή αν το κάνουν να απαιτήσουν το κεφάλι του κάθε Έλληνα επί πίνακι."
  Το μέγιστο που θα μπορούσε να πάρει η Ελληνική κυβέρνηση στους 2 μήνες που έμειναν ως τις Γερμανικές εκλογές θα ήταν να πάρη ολόκληρη τη δόση των 8 δις του Ιουλίου. Το ελάχιστο να πάρει μόνο ενα τμήμα της, 2-2,5 δις όπως φημολογείται. Δηλαδή τίποτε. Και ολόκληρη να εισπράξει τη δόση μετά βίας το κράτος θα πληρώσει τα χρέη του στους ιδιώτες. Το αμείλικτο ερώτημα για τον Σαμαρά είναι, αν επεληθευτεί το σχόλιό σας, έχει ετοιμαστεί να πεί ΟΧΙ στο κόψιμο του κεφαλιού κάθε Ελληνα, ή θα πεί πάλι ΝΑΙ ελπίζοντας να κερδίσει χρόνο μέχρι να κοπούν όλα τα κεφάλια?

  • Nick avatar
   Nick @ Αρχιμήδης1 04/07/2013 21:55:23

   Το ΔΝΤ δεν θα δεκτεί "σπάσιμο" δόσης. Και ναι, αυτή τη φορά θα "κουνήσει μαντήλι".

 3. Απόλυτη ομοφωνία avatar
  Απόλυτη ομοφωνία 04/07/2013 21:34:20

  Το πήραμε απόφαση; Πάλι καλά, έστω και αργά......

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 04/07/2013 21:51:44

  Εχουμε να πληρώσουμε τα ακούρευτα ομόλογα,ετσι δεν είναι;Επίθεση φιλίας το νέο moto

 5. Χερουβείμ avatar
  Χερουβείμ 04/07/2013 21:59:44

  Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους οχτρούς!

 6. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/07/2013 22:12:25

  Εχω ξαναγράψει η Ελλάδα δεν έχει καμιά σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαικού Νότου.Η Γεωπολιτική της και Γεωστρατηγική της θέση καθιστούν την όποια απώλεια της απαγορευτική.Το βάθος της Γερμανικής Εξωτερικής διπλωματίας και το βάθος της Γερμανικής πολιτικής σκέψης ελάχιστοι το έχουν αντιληφθεί γιατί σε αυτή την χώρα το αυτονόητο πάντα ήταν και επικό

  • Arximidis avatar
   Arximidis @ Δρόλαπας 04/07/2013 23:07:50

   Αγαπητέ Δρόλαπα,
   Πιστεύεις αλήθεια οτι η Γερμανία εχει πλέον αποσπαστεί απο την επικυριαρχία των ΗΠΑ και διαθέτει "βάθος" Γερμανικής Εξωτερικής διπλωματίας και βάθος της Γερμανικής πολιτικής σκέψης?
   Εγώ απ΄τους ελάχιστους Γερμανούς που εκτιμώ, τον Χέλμουτ Σμίτ, άλλα ακούω και τον πιστεύω:

   «Δεν είναι δουλειά του ηγέτη να ευχαριστεί τις αγορές, αλλά να τους αφαιρέσει δύναμη τους και να την ξαναδώσει στο κράτος», δήλωσε ο Χέλμουτ Σμιτ. Σύμφωνα με τον πρώην Καγκελάριο, οι αρχηγοί των χωρών της Ευρώπης απέτυχαν ως προς τη διαχείριση της κρίσης. Σήμερα οι τραπεζίτες κυριαρχούν και πάλι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

   «Είναι γελοίο να κυβερνάται ο κόσμος με βάση τις διαθέσεις των αγορών, από 35χρονους νεαρούς οι οποίοι αυτοθεωρούνται μάνατζερ τραπεζών», δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.
   Αυτός σίγουρα ξέρει περισσότερα απο εμάς για τους Γερμανούς και δη τους πολιτικούς...Και δεν περιμένει να κερδίσει τίποτα για να πεί ψέμματα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Δρόλαπας 05/07/2013 01:26:47

   Ναι καθάρισαν όλους τους Χριστιανούς της Μ. Ασίας, έβαλαν τους Τούρκους να το κάνουν, μόλις πατήσουν νερό βραχυκυκλώνουν κι έχουν και γεωπολιτική σκέψη από πάνω.

 7. Πολίτης Θ avatar
  Πολίτης Θ 04/07/2013 22:38:07

  Το παραμύθι με την κοκκινοσκουφίτσα μου θυμίζει. "Ελά πιο κοντά μου παιδί μου... Γιατί έχεις τόσο μεγάλα μάτια γιαγιά; Για να βλέπω καλύτερα" κλπ.
  Το κακό είναι ότι για μας δεν υπάρχει κυνηγός να έρθει να μας σώσει. Τον μυώδη τυχοδιώκτη κυνηγό (ΗΠΑ) που ίσως και να βοηθούσε κάπου φροντίσαμε να τον κάνουμε πέρα πιστευοντας μόνο την αγαπημένη μας γιαγιά (Γερμανία).
  Έχουμε όμως τόσο μεγάλη γεωπολιτική μυωπία που δεν βλέπουμε ότι η αγαπημένη μας γιαγιά είναι στην πραγματικότητα ο μεγάαααλος κακός λύκος. Ποιός λοιπόν να μας σώσει;
  Γονείς δεν έχουμε, μόνο κάτι παλιούς Θεούς ξεχασμένους πια κι αδύναμους. Στον Παντοδύναμο και να προσευχηθούμε τι άλλο να ζητήσουμε; Μας έχει τραβήξει μέσα από τη λάσπη πάρα πολλές φορές στη διάρκεια της ιστορίας μας.
  "Είμεθα έθνος ανάδελφον" έλεγε κάποτε ένας Πρόεδρος της Ελλήνικής Δημοκρατίας και τον χλευάζανε οι "μέγιστοι" έλληνες τότε. Έλα όμως που είχε δίκιο.
  Και τώρα ποιό το μέλλον μας; Σκοτεινότερο κι από το μεσαίωνα προβλέπεται. Αλλά τι να γίνει.. Αυτοάνοσο νόσημα η ελληνική κουτοπονηριά και καμμιά φορά οδηγεί σε παράλογες καταστάσεις...

 8. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 04/07/2013 22:52:57

  Μακαρι μετα τις γερμ.εκλογες και εφοσον δειξουμε......σημαδια μεταρρυθμισεων στο ξεφραγκο αμπελι που λεγετε ΚΡΑΤΟΣ να εχουμε ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΩΝ και απαγκιστρωση της Ευρωπης και της χωρας μας απο το κακο.........Δ.Ν.Τ.

 9. γελωτοποιος avatar
  γελωτοποιος 04/07/2013 23:23:01

  ελεος...οι γερμανοι δηλωνουν ξεκαθαρα οτι δεν προκειται να γινει κανενα κουρεμα του χρεους κι εσεις χαιρεστε επειδη η Μερκελ εκανε νευμα στον Σαμαρα??? επι της ουσιας τιποτα..

 10. Α avatar
  Α 04/07/2013 23:58:19

  Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό. Δηλαδή πριν τις εκλογές η Γερμανία δεν θέλει να συμβεί κάποιο ... ατύχημα. Γιατί μετά τις εκλογές να θέλει να συμβεί, δεν θα την ενδιαφέρει πια το μέλλον της Ευρωζώνης;
  Και γιατί ότι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε τώρα, αφού ίσα ίσα, μετά τις εκλογές θα λυθούν και τα χέρια της Γερμανικής ηγεσίας, ώστε να μπορούν ελεύθερα να προβούν σε πιο τολμηρές κινήσεις διάσωσης των χωρών που μαστίζονται από την κρίση;

  • ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ avatar
   ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ @ Α 05/07/2013 01:59:19

   Aυτό άκούγεται πολύ λογικό.

  • Απόλυτη ομοφωνία avatar
   Απόλυτη ομοφωνία @ Α 05/07/2013 07:00:11

   ...Γιατί όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, ο μέγας καημός της Γερμανίας, είναι ''να προχωρήσει σε τολμηρές κινήσεις διάσωσης των χωρών που μαστίζονται από την κρίση'' και ειδικά να διασώσει εμάς, που μας αγαπάει πάααααραααααα πολύ, μα πιό πολύ, αγαπά τους ....τόκους μας!

   • Α avatar
    Α @ Απόλυτη ομοφωνία 05/07/2013 10:35:26

    Μεγάλη και ανιδιοτελής αγάπη στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν.
    Συνδιαστικά συμφέρονατ μόνο υπάρχουν.
    Η Γερμανία ως ηγεμονεύουσα δύναμη μέσα στην ΕΕ, δεν θέλει να χάσει το πλεονέκτημά της, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν καταρρεύσουν οι διάφορες χώρες - μέλη. Στο βάθος όλης αυτής της κρίσης βρίσκεται το €υρώ και η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής κυριαρχίας στους ενεργειακούς πόρους εντός του γεωγραφικού της χώρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
    Γι΄αυτό και η Γερμανία θα δώσει τόσα, όσα θα χρειαστούν για να διατηρήσει την ηγεμονία της. Από αυτό και μεις ωφελούμαστε, ας μην εθελοτυφλούμε, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στον κόσμο, που θα προσέφερε βοήθεια στην Ελλάδα, με τα όποια λάθη, τις καθυστερήσεις και την έλλειψη αποφασιστικότητας της Ευρώπης,
    Πάντως αγάπη όπως εκδηλώνεται από την πλευρά των ΗΠΑ, στην Αίγυπτο και σε όλες τις χώρες της Βορειοαφρικανικής Ηπείρου, με ¨Αραβική άνοιξη¨ και μετά με στρατιωτικά πρεξικοπήματα , δεν έχουμε.
    Θα μπορούσαμε να έχουμε και μεις τέτοια ... αγάπη, αν ουέ κι αλλοίμονο, βρισκόμασταν έξω από την Ευρωζώνη.

    • Αρχιμήδης1 avatar
     Αρχιμήδης1 @ Α 05/07/2013 12:03:06

     "Γι΄αυτό και η Γερμανία θα δώσει τόσα, όσα θα χρειαστούν για να διατηρήσει την ηγεμονία της. Από αυτό και μεις ωφελούμαστε, ας μην εθελοτυφλούμε, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ στον κόσμο, που θα προσέφερε βοήθεια στην Ελλάδα."
     Οπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει θα δώσει τόσα ώστε να μην παύσει να κερδίζει τόκους απ' αυτά που θα δώσει, μετατρέποντάς μας σε μόνιμη αποικία χρέους, δηλαδή σε κατοικίδια ζώα που θα ζούμε μόνο για τροφή και στέγη ενω οι νέοι μας θα έχουν ΟΛΟΙ μεταναστεύσει. Αυτή θα είναι η δική μας ωφέλεια...Ενα πιάτο φαί απο το περίσσευμα των κερδών της Γερμανίας. Οσο επιμένουμε όπως ασυναίσθητα και ο Α να περιμένουμε "αγάπη" και "βοήθεια" απο τους άλλους και δεν αποφασίζουμε να πολεμήσουμε όπως οι Ισλανδία, ο Ισημερινός η Αργεντινή κ. α. με κίνδυνο να περάσουμε και μια περίοδο πείνας, θα παίρνουμε αυτό που μας αξίζει και θα νοιώθουμε οτι " και μεις ωφελούμαστε"...

     • Α avatar
      Α @ Αρχιμήδης1 05/07/2013 12:50:21

      Γιατί τα περιμένεις όλα από τη Γερμανία;
      Μας υιοθέτησε;
      Τι ακριβώς θέλουμε;
      Εμείς θα κάνουμε τίποτα για τον εαυτό μας ή όλα θα τα περιμένουμε από τους ξένους;
      Εμείς βοηθήσαμε καμμιά χώρα σε κρίση;
      Ας είμασταν άξιοι και ικανοί να μην πέφταμε σ΄αυτά τα χάλια.
      Αφού δεν είμασταν και ποτέ δεν κάναμε κράτος και οικονομία, θα έχουμε την ανάγκη της Γερμανίας και όλης της ΕΕ.
      Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

     • Α avatar
      Α @ Αρχιμήδης1 05/07/2013 12:55:57

      Τι παράδειγμα είναι η Αργεντινή που μου αναφέρεις; Το μέγα προς αποφυγήν παράδειγμα, χώρας που πτώχευσε και είναι σε τραγικό αδιέξοδο.

 11. kostis avatar
  kostis 05/07/2013 00:00:45

  αυτο το αντιγερμανικο μενος εχει κουρασει ρε παιδια.. Ας δουμε τι κανουμε εμεις και ας αφησουμε τους Γερμανους κατα μερος..

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ kostis 05/07/2013 00:18:04

   Αλήθεια; Κουράστηκες Κωστή; Πιστεύεις ακόμα ότι για τα σημερινά μας χάλια φταίμε 100% εμείς και ότι η Γερμανία δεν είχε κανένα μα κανένα όφελος από το να πατήσει την Ελλάδα και όλο τον Νότο κάτω; Όλο το ρευστό, όλα τα μυαλά τής Ευρώπης πηγαίνουν στη Γερμανία τώρα, και οι εξαγωγές της εκτός ΕΕ γίνονται πιο ανταγωνιστικές λόγω φτηνότερου ευρώ. Η Ιταλία σήμερα βρίσκεται σε χειρότερα χάλια από ό,τι η Ελλάδα το 2009, αλλά δεν θα ακούσεις κανένα βερολινέζικο ντόμπερμαν να λένε πόσο τεμπέληδες και διεφθαρμένοι είναι οι Ιταλοί. Μακάρι να ξυπνούσαμε μια μέρα και η Γερμανία να είχε πάει να συναντήσει την Ατλαντίδα στον πάτο τής θάλασσας. Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ kostis 05/07/2013 01:02:17

   Μάλλον δεν μένεις στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια (τουλάχιστον). Τα προβλήματα με το εξωτερικό μας χρέος οι Γερμαναράδες μας τα έχουν προκαλέσει μέσω τρόικας και ΔΝΤ. Ή μήπως δεν το έχεις καταλάβει.

   Εκτός κι αν είσαι γερμανοδίαιτος όπως μια θεία της γυναίκας μου που μένει στην Γερμανία εδώ και 30 χρόνια και τους παινεύει κάθε ώρα και στιγμή. Γι' αυτό και την έστειλα στο γεροδιάολο και αυτήν και την φράου Μέρκελ και τον άλλο τον σακάτη τον γκεσταπίτη!

  • ΛΜ avatar
   ΛΜ @ kostis 05/07/2013 07:59:16

   Κωστή άμα κουράστηκες, βρες καρέκλα και κάτσε.

 12. anonymous avatar
  anonymous 05/07/2013 01:23:22

  Όσοι έχουν μείνει στη Γερμανία ξέρουν ότι οι Γερμανοί φίλους δεν έχουν. Όταν σου κάνουν τον καλό σε έχουν πιάσει Μήτσο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι μας έκλεψαν.

 13. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 05/07/2013 03:06:05

  Εάν γίνονταν το θαύμα και έχανε η Μέρκελ τις επικείμενες εκλογές ο Σαμαράς θα άνοιγε σαμπάνιες.
  Υ.Γ: Ο Σαμαράς αφού ξαναβάλει την Ελλάδα στις ράγες θα αναλάβει ευρωπαϊκό ποστο.

  • ΛΜ avatar
   ΛΜ @ MantisKalhas 05/07/2013 07:57:34

   Μηδέν στα δύο ...... Ως συνήθως.

 14. batman avatar
  batman 05/07/2013 03:46:02

  Δε έχετε το δικαίωμα να είστε, πολύ περισσότερο να παριστάνετε, τους αφελείς.
  Η σελίδα σας, έχει ξεκάθαρη κομματική και πολιτική στάση(και αυτό την τιμά, γιατί δεν παριστάνει κάτι που δεν είναι) αλλά εντάξει ρε παιδιά... Μη γίνουν απότομα φίλοι μας οι Γερμανοί και μας πέσει βαρύ. Έχεο εκλογές η Γερμανία οκ, αλλά μη σηκώσουμε και τα βρακιά πια.

 15. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 05/07/2013 07:43:59

  Arximidis η Εξωτερική πολιτική δεν χαράσσεται απο όσους συμπαθούμε ή απο όσους δεν συμπαθούμε.Υπηρετεί μόνιμα συμφέροντα. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά η Γερμανία με την εν γένει συμπεριφορά της -και χάρις την απουσία Αγγλίας και Γαλλίας -κατοχύρωσε την Ηγεμονία της στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη απέναντι σε ΗΠΑ και Ρωσσία.Αντισταθμίζει το τόξο του Ευρωπαικού Νότου με το άνοιγμα της προς τις πρώην Ανατολικές χώρες και σε Χώρες των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών.Ενδυναμώνει τον άξονα Γερμανία με Βαλτικές χώρες αντικαθιστώντας τον Γαλλο-γερμανικό άξονα.Καθιστά Ενεργειακά αυτόνομη την Ευρωπαική Ενωση και την Ευρωζώνη.Στο παγκόσμιο Οικονομικό παίγνιο συμμετέχει όχι μεμονωμένα γιατί έτσι το ειδικό της βάρος θα ήταν ήσσον αλλά ως Ηγέτης της Ευρωπαικής Ενωσης , θέση που της επιτρέπει να επαυξάνει το ειδικό της βάρος και την διαπραγματευτική της ικανότητα. Ενδιαφέρεται Εντονα για τις σχέσεις Ισραήλ με την Ε.Ε.. Η Ενσωμάτωση των Βαλκανίων στην Ε.Ε. αποτελούσε διαχρονικά στόχευση της.

  Οι επιδιώξεις της έχουν ένα σημείο συνάντησης λέγεται Ελλάδα.Μην απορείς λοιπόν για τον εναγκαλισμό της και μην απορήσεις για το ενδιαφέρον της

  Την οικονομική κρίση την παρήγαγε κατά κύριο λόγο τό άφρον τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της Κίνας ως οικονομικού γίγαντα. Το οικοδόμημα λοιπόν που επιθυμεί να έχει ως ζωτικό της χώρο η Γερμανία δεν θα το αφήσει έρμαιο πολιτικής τυχάρπαστων και ανίκανων. Τα υπόλοιπα αφορούν την εσωτερική της πολιτική.Να γνωρίζεται δε ότι μεταξύ των Κύριων Γερμανικών Κομμάτων οι διαφορές είναι επουσιώδεις.

 16. PELIAS avatar
  PELIAS 05/07/2013 07:51:20

  Οι Γερμανοί ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ήταν φίλοι μας ούτε πρόκειται να γίνουν.
  Είναι βάρβαρος λαός,ψυχρός ,κλέφτες πολιτισμού γιατί αυτοί δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ και μας ζηλεύουν πολύ γιατί είμαστε λαός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολύ πλούτο που θέλουν να βάλουν στο χέρι.

 17. tak avatar
  tak 05/07/2013 08:37:33

  Timeo Danaos et dona ferentes. Δε λέει ... Deutschen! Σε μας αναφέρεται ο Βιργίλιος Πελία, στους Έλληνες και όχι στους Γερμανούς...
  Φυσικά και δεν τους έχω σε υπόληψη...
  Αλλά υπάρχουν και άλλοι χειρότεροι από αυτούς...

 18. Hawk avatar
  Hawk 05/07/2013 10:48:40

  Δηλαδή τι είναι αυτό που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα μέσα σε 2 μήνες και ποιοί είναι αυτοί που θα το διεκδικήσουν? Εδώ έχει χάσει τουλάχιστον το 25% του ΑΕΠ της και δεν γίνεται ούτε καν συζήτηση επ' αυτού, θα διεκδικήσει κιόλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.