Εντολή Σαμαρά από Καστελόριζο!
06/07/2014 20:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εντολή Σαμαρά από Καστελόριζο!

Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα δέχθηκαν το Σάββατο τρεις υπουργοί που δεν πίστευαν ότι στην άλλη άκρη ήταν ο Πρωθυπουργός για να τους ζητήσει να λυθούν ορισμένα κρίσιμα θέματα για το Καστελόριζο.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ιδιωτικά μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία στο Καστελόριζο, όπου βρέθηκε για το πάρτι των 60ων γενεθλίων, του δισεκατομμυριούχου ομογενή επιχειρηματία Ανδρέα Λιβέρη, συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε και τη βόλτα του στο νησί, όπου και συνομίλησε και με τους κατοίκους, ενώ κάποια στιγμή ο δήμαρχος του νησιού που του ανέφερε τα δύο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε για τη μη τοποθέτηση ακόμη μόνιμου γιατρού στο νησί και για το πρόβλημα με τη λιμνοδεξαμενή που εδώ και 20 χρόνια είναι τρύπια με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στο νησί νερό με υδροφόρο σκάφος, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Ο Σαμαράς εξοργίστηκε και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Υγείας, Μάκη Βορίδη, Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο και Γεωργίας, Γιώργο Καρασμάνη και τους είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι θα κάνετε, αλλά από τη Δευτέρα θέλω να δρομολογηθούν λύσεις για τοποθέτηση μόνιμου γιατρού στο Καστελόριζο και επισκευή της λιμνοδεξαμενής ώστε να λυθεί ριζικά το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού».

ΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 07/07/2014 09:01:45

  Καστελόριζο - δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός - 20 χρόνια λιμνοδεξαμενή με διαρροή! Αν υπήρχε περίπτωση "τούρκικου Καστελόριζου", οι κάτοικοι θα είχαν τουλάχιστον υπερσύγχρονo και πλήρως στελεχωμένο Κέντρο Υγείας ενώ θα λούζονταν με Perrier! Και όλοι οι προηγούμενοι υπεύθυνοι Υπουργοί τί έκαναν; Θα πει κάποιος ότι και οι τρεις του τελευταίου κυβερνητικού σχήματος "ανασχηματίσθηκαν" και δεν πήραν άλλο Υπουργείο. Μόνο και μόνο γι' αυτό, καλώς!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ airman 07/07/2014 18:11:36

   Ενώ τώρα, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος! Και οι Καστελοριζιώτες, βεβαίως... Θα στείλει ο Κωστάκης την Νατάσα του... Να στέλνουμε, λοιπόν, τον Αντώνη σε πάρτυ συχνότερα! Να μας τα λέει εγκαίρως, όμως, για να "χτενίζουν" πρώτα την περιοχή οι Υπουργοί που θέλουν την καρέκλα τους. Αυτή κι'αν είναι λύση! Είχες και καλύτερα...

   • airman avatar
    airman @ ΠΗΛΕΑΣ 08/07/2014 09:24:00

    Είμαι υπεύθυνος γι' αυτό που γράφω, όχι για το τι καταλαβαίνει ο καθένας που τυχαίνει να το διαβάσει!

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 10:42:54

  ακριβώς αυτό δε'ιχνει πόσο ανίκανη είναι η δημόσια"διοίκηση", να χρειάζεται "εντολή" του πρωθυπουργού για να λειτουργήσει υπεύθυνα για τους πολίτες και ειδικά με εθνικά κριτήρια. κύρια αιτία είναι μάλλον η αντίληψη ότι το κράτος τους "ανήκει" για να το αρμέγουν. το ελλαδικό κράτος έιναι απλά μηχανισμός ατομικού πλουτισμού παρασίτων και κομματανθρώπων. α. σαμαρά, αν θέλεις να σε θυμάται ο κόσμος ως αναμορφωτή και μεταρρυθμιστή, ανέτρεψέ τα ΟΛΑ, ΟΛΑ! ΤΩΡΑ! πριν είναια αργά...

  • neo-2014 avatar
   neo-2014 @ Νίκος Αργεάδης 07/07/2014 13:13:40

   Οδημόσια"διοίκηση", αλλά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ των υπουργείων - αυτοί λαμβάνουν αποφάσεις (και τις περισσότερες φορές ΔΕΝ δέχονται να υπάρχουν αντίθετες εισηγήσεις από την δημόσια διοίκηση. Επομένως, οι Υπουργοί και μόνο αυτοί ευθύνονται για την κακοδιοίκηση (ή τον ελλιπή έλεγχο, τρόπος του λέγειν για λόγους "μετριοπάθειας" της κριτικής).

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 07/07/2014 11:08:52

  Κάποιος σοφός φυσικός, είχε πει: “To καλύτερο φάρμακο για τους ανθρώπους, είναι να τους δείχνεις ενδιαφέρον και αγάπη.” Κάποιος τον ρώτησε: “Κι αν αυτό δεν λειτουργήσει;” και ο σοφός γελώντας, του απάντησε: “Αύξησε τη δόση!”

 4. Seagull avatar
  Seagull 07/07/2014 14:25:23

  Ουδεμία έκπληξη για το πως δουλεύει η κρατική μηχανή, εδώ μόλις μάθαμε ότι η νέα γεν. γραμματέας εσόδων έδωσε εντολή στις ΔΟΥ των νησιών να αρχίσουν ελέγχους!! Ακουσον, άκουσον, μεσούντος του καλοκαιριού και με μία τουριστική περίοδο αυξημένη δεν είχαν οι βγάλει οι έφοροι τους εντεταλμένους εφοριακούς να κάνουν ελέγχους. Πότε περίμεναν, και αν δεν είχαν το απαραίτητο δυναμικό γιατί δεν ζήτησαν ενισχύσεις από άλλες ΔΟΥ μήνες πριν? Γιατί μιλάμε για κινητικότητα του δημοσίου, που εφαρμόζεται, από την ΔΟΥ Χαλανδρίου στο Μαρούσι?

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 08/07/2014 08:24:52

  Για να πάει γιατρός στο Καστελόριζο πρέπει να ΣΥΣΤΑΘΕΙ οργανική θέση γιατρού γιατί κενή θέση να προκηρυχθεί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Κάτι τέτοιο μόνο με εντολή Πρωθυπουργού μπορεί να γίνει εφόσον λόγω τρόικας νέες οργανικές θέσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, δεν εγκρίνει μέχρι τώρα για οποιοδήποτε λόγο. Την υπάρχουσα θέση γιατρού στο νησί την κατέχει Ιατρός αποσπασμένος από το νησί νομίμως.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/07/2014 08:49:53

   δλδ πλήρης παράλυση, από μερική...

  • airman avatar
   airman @ ΣΟΝ ΠΕΝ 08/07/2014 09:29:41

   Ο γιατρός που αποσπάσθηκε από το νησί νόμιμα γιατί δεν αντικαταστάθηκε (πριν ακόμα αναχωρήσει λέει η λογική) από άλλον με απόσπαση το ίδιο νόμιμα; Πρέπει να παρέμβει και για την απόσπαση ο Πρωθυπουργός;

  • Γιώργης Α. avatar
   Γιώργης Α. @ ΣΟΝ ΠΕΝ 09/07/2014 07:09:01

   Ναι αλλά το πρόβλημα υφίσταται για χρόνια, δεν είναι καινούριο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.