#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/09/2011 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εντείνονται τα σενάρια χρεοκοπίαςΘέμα χρόνου είναι σύμφωνα πολλούς και κυρίως τον Διεθνή Τύπο η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, παρά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και τις διαβεβαιώσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου πριν από λίγο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Πλέον σε όλη την Ευρώπη οι δηλώσεις έρχονται σα βροχή για το μέλλον της Ελλάδας και το ανησυχητικό είναι ότι θέματα – ταμπού όπως αυτά της χρεοκοπίας ή της εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ είναι πλέον επίσημες κουβέντες.

Τη χρεοκοπία δείχνουν και οι αγορές με τα χρηματιστήρια να κατακρημνίζονται, το ευρώ να διολισθαίνει κάτω από το 1.36 δολάρια, το spread να είναι πολύ πάνω από τις 2.000 μονάδες ενώ και τα CDS εκτινάσσεται στις 5.842 μ.β. τη Δευτέρα διευρυμένα κατά 1.000 σχεδόν μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, δείχνοντας 95% πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας.

Σ' αυτό το κλίμα οι προβλέψεις για το έλλειμμα στο 9,5% από την Κομισιόν είναι το κερασάκι στην τούρτα ενώ τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που έδωσε η κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση.

Τα στοιχεία, αν αναλυθούν σωστά δείχνουν ότι φέτος μειώθηκαν σημαντικά τα έσοδα σε σύγκριση με φέτος ενώ εκτινάχθηκαν οι δαπάνες. Ήτοι, η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να φέρει σε πέρας τις υποσχέσεις της και η Ελλάδα ξεκινά από την ίδια δραματική βάση που ήταν πριν το Μνημόνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το 2010 το ταμείο είναι μείον κατά 4 δισ. ευρώ επιπλέον από τα 14,8 δισ. έλλειμμα φτάσαμε στο 18.1 δισ. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,1% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:
-στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.067 εκατ. €
-στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.701 εκατ. ευρώ
-στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 322 εκατ. ευρώ και
-στα νοσοκομεία κατά 853 εκατ. ευρώ (649 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 204 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).

Δηλαδή αφού βγάλαμε στην ανεργία χιλιάδες κόσμο τώρα τρέχουμε να επιδοτήσουμε τον ΟΑΕΔ. Αφού αναγκάστηκαν τόσοι να συνταξιοδοτηθούν τώρα πληρώνουμε τα ταμεία για να αντεπεξέλθουν.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις από τη Γερμανία κι όχι μόνο ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι προ των πυλών δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη χώρα. Ακόμη κι αν πάμε σε πρόωρες εκλογές το δυστύχημα είναι ότι θα τις κάνουμε υπό καθεστώς χρεοκοπίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. johndoctor avatar
  johndoctor 12/09/2011 17:05:25

  Το ζήτημα είναι φίλοί και φίλες τι θα κάνουμε για να βρούμε μια άκρη ώστε όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να συνασπιστούνε και να διώξουν την πιο επίκινδυνη και προδοτική κυβέρνηση εκ ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, όχι μόνο καταστρέφει το κράτος αλλά δεν δίνει και εναλλακτικές προοπτικές...ο ΓΑΠ μοιάζει με ένα δικτακτορά που είναι έν παραλλήρημα και για αυτό καλό είναι να συνασπιστούνε ΝΔ, ΛΑ.ΟΣ και ΣΥ.ΡΙΖΑ και όσες άλλες δυνάμεις για τον ΔΙΩΞΟΥΝ με ελικόπτερο ή χωρίς εκτός Ελλάδος...είναι επίκινδυνος για την ΠΑΤΡΙΔΑ.
  http://www.youtube.com/watch?v=ZLlb3ovQAPc

  • raindog avatar
   raindog @ johndoctor 12/09/2011 18:54:44

   Αργά, πολύ αργά αγαπητέ γιατρέ. Το χάσαμε το τρένο πατριώτη. Από τη στιγμή που οι Έλληνες δεν είχαν την στοιχειώδη εξυπνάδα και τους κορόιδεψε ο ανεκδιήγητος και η παρέα, τι περίμενες να γίνει; Για όλα ευθύνεται το πολιτισμικό υπόβαθρο της κοινωνίας μας. Αυτό που περιγράφει ως "Πνεύμα της Κοινότητος" ο Αριστοτέλης. Στον τόπο μας αυτό το πνεύμα είναι πενιχρό. Δυστυχώς.

   • Kostas avatar
    Kostas @ raindog 12/09/2011 20:09:48

    Το πρόβλημα είναι οτι ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να κοροϊδεύει και να γίνεται πιστευτός. Μπορείς εύκολα να βρείς όλους όσους ευελπιστούν ακόμη. κρεμασμένοι από το σύστημα. Αυτοί αποτελούν το κίνδυνο της επόμενης μέρας

    Αληθεια, ξανείς δε ρωτά ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ (θυσίες ελλήνων, δάνεια ΕΕ-ΔΝΤ, έσοδα, φόροι, κλπ)

 2. Απορία avatar
  Απορία 12/09/2011 17:15:05

  Επανάληψη παλαιοτέρου...

  Η χώρα είναι τελειωμένη, χρεωκοπημένη.

  Το μόνο που μπορεί να κάνει η επόμενη κυβέρνηση είναι να διαχειριστεί την χρεωκοπία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον λαό και τη χώρα.

  Να φροντίσει να υπάρχει συναλλαγματικό απόθεμα έτσι ώστε την δύσκολη μεταβατική περίοδο προς τη δραχμή να μην υπάρξουν ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και να φροντίσει να λειτουργούν εύρυθμα οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

  Αυτό είναι το μόνο σχέδιο που χρειάζεται άμεσα από ‘δω και μπρος.
  Δυστυχώς.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Απορία 12/09/2011 17:56:55

   Συμφωνώ.

   Μόνο που η χρεωκοπία άργησε πολύ.
   Έπρεπε να χρεωκοπήσουμε μόνοι μας εδώ και ένα χρόνο.
   Τώρα «μας χρεωκόπησαν» οι δανειστές αφού πρώτα άρπαξαν όσα περισσότερα μπορούσαν.

   • JOHN avatar
    JOHN @ A.M. 12/09/2011 18:45:57

    Αυτο ειναι το σχεδιο.Προτου μας χρεοκοπησουν να μας αρπαξουν οτι μπορουν για να μη¨κατσουν¨οι τραπεζες τους!

 3. Χαμενος avatar
  Χαμενος 12/09/2011 17:44:06

  "ελεγχόμενη χρεοκοπία" είναι πως λέμε "τον αυτοκτόνησαν";
  Γιατί η χρεοκοπία είναι εξ' ορισμού ελεγχόμενη από αυτόν που χρεοκοπεί. Αν αποφασίζεται και ελέγχεται από τους δανειστές πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

 4. madprof avatar
  madprof 12/09/2011 17:56:11

  Τα μόνα σωστά που έκανε η παρούσα κυβέρνηση τελευταία, είναι: α) ο χτεσινός φόρος από 0.50 λεπτά του ευρώ έως 10 ευρώα ανά τ.μ του κάθε ακινήτου ανάλογα με την αντικειμενική αξία του, β) το νομοσχέδιο για τα ταξί, στην πλειοψηφία των άρθρων του από ό,τι διάβασα τουλάχιστον. Όχι σε Νεποτιστικές αντιλήψεις σε όλα και για όλους, Βέβαια.

  *ευρωλιγούρης: Εννοώ την έννοια της αδηφάγου λύσσας, της νομενκλατούρας πρώτα, του προτεκτοράτου για τα ευρώα και δευτερευόντως για την αλλοτρίωση και των πολιτών ως λογικό επακόλουθο («το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει πρώτα» λέγει η θυμόσοφος λαϊκή ρήση-σοφία των αγράμματων πλην σοφών προγόνων μας) και όχι την ευγενή - καλή - καγαθή επιθυμία των πολιτών του ΧουντοΦασιστοΝεποτισμοΦρουδοΧριστιανοΔικαιοΔημοκρατικοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργοΠροτεκτοράτου εν έτι 2011 να αισθανθούν επιτέλους ότι βιώνουν την εφήμερη ύπαρξή τους σε μία δημοκρατικά και με ισονομία ευνομούμενη πολιτισμένη πολιτεία της Ενωμένης Ευρώπης.

  • Κτησιας avatar
   Κτησιας @ madprof 12/09/2011 18:27:58

   Ο « κανόνας» είναι αυτός που περιγράφεις και δεν επιδέχεται συζήτηση . !!!!

  • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
   ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ madprof 12/09/2011 20:00:47

   Δυστυχώς φίλε μου ο Ευρολιγουρισμός που απαρνιέσαι είνα συνώνυμος με τη Γερμανολαγνεία που ασπάζεσαι.

   Όταν διαβάζω
   «προτιμώ να έχω κυβερνήτες Γερμανούς παρά Μιάσματα και Γκοτζαμάνικες δραχμούλες»
   δεν μπορώ να μην θυμηθώ τον αείμνηστο Παναγιώτη Κονδύλη
   «.......η Ευρωπαϊκή ένταξη, η οποία στην ουσία της δεν είναι παρά η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας. »

   • madprof avatar
    madprof @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 12/09/2011 23:27:26

    Στο υπαρξιακό και βιωματικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήσανε τους πολίτες και την/τον διεθνή απαξίωση-ευτελισμό-διασυρμό π0υ επεφύλαξαν στην πατρίδα μας, τα Μιάσματα της Μεταπολιτευτικής Νομενκλατούρας, ο εγκλεισμός τους σε ευαγή ιδρύματατα Λευκών κελιών με δυνατότητα εκ μέρους των πολιτών να τους επισκέπτονται πληρώνοντας εισιτήριο ισότιμο Ζωολογικού κήπου (sic!) είναι πολυτέλεια!
    Καλύτερα λοιπόν Γερμανός Κυβερνήτης, Γερμανοί επίτροποι-υπουργοί και Γερμανοί τραπεζίτες να ελέγχουν τα πλειοψηφικά πακέτα των τραπεζών ώστε να επενδύονται αξιοκρατικά τα αποθεματικά των τραπεζών (δηλαδή κυρίως οι αποταμιεύσεις των πολιτών!) Παρά ΓερμανοΤσολιάδες ΚομματοΤραπεζοΚοτζαμπασοΣυμορριτοΚαπιταλοΛήσταρχοι και Γκοτζαμάνικη δραχμούλα!

    • madprof avatar
     madprof @ madprof 12/09/2011 23:35:29

     Το πολιτικό ήθος που θα έπρεπε να διέπει την πολιτική ζωή του τόπου και θα έπρεπε να διαφυλάσσουν οι φορείς της πολιτικής εξουσίας έχει απεμπολιθεί από το σύνολο σχεδόν του "πολιτικού" προσωπικού της χώρας! Η Ανοχή είναι Συνενοχή!
     No Mercy! στα Μιάσματα!

    • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
     ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ madprof 12/09/2011 23:54:38

     Εκτός από Γερμανό Κυβερνήτη ή ΓερμανοΤσολιάς άλλη λύση δεν έχει;
     Γαμώτο τσάμπα πολεμήσαμε το '40.

 5. ΝΙΚΟΣ Λ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Λ. 12/09/2011 20:32:11

  Συμφωνώ απολύτως. Δυστυχώς αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα.

 6. drider avatar
  drider 12/09/2011 20:37:07

  Εγώ έχω το εξής ερώτημα:

  Στην επίσημη ανάλυση περί του εκτροχιασμού των δαπανών του προϋπολογισμού αναφέρονται ποσά 200 εκ. εδώ 300 εκ. κτλ και 2 δις από υψηλότερους τόκους από αυτούς που είχαν προϋπολογισθεί.

  Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος - πιο σχετικός - πώς ακριβώς προκύπτει αυτή η διαφορά 2 δις, που είναι και η σημαντικότερη απόκλιση που παρατηρείται;

  • drider avatar
   drider @ drider 12/09/2011 21:21:12

   Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο:

   "Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,1% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

   *στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.067 εκατ. €"

   Πηγή: h**p://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/8295ba14-7ee6-46af-8fbe-7e764066c464

 7. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 12/09/2011 20:56:27

  γιωργακης ο αρχιτεκτων της χρεωκοπιας.....

 8. Κώστας avatar
  Κώστας 13/09/2011 00:38:31

  Καμία χρεωκοπία. Καμία στάση πληρωμών δεν θα λάβει χώρα. Τίποτα δεν θα γίνει.
  Οι Γερμανοί, η Τρόικα κλπ δεν είναι ούτε ηλίθιοι, ούτε άσχετοι. Ξέρουν καλά την ελληνική πραγματικότητα, όπως και εμείς τη δική τους. Και η δική μας πραγματικότητα λέει πως σε ευρύτατες μάζες του ελληνικού λαού, στην αντιπολίτευση και στον τύπο εμπεδώθηκε η εξής εικόνα: σε κάθε εκταμίευση δόσης θα μας θέτουν το ερώτημα "Νέα Μέτρα ή Χρεοκοπία". Τους είχαμε πάρει χαμπάρι. Είχαμε... Άλλα και αυτοί κατάλαβαν πως τους καταλαβάμε. Και έπρεπε να ανντιδράσουν. Και η αντίδραση είναι μία: ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΛΟΦΑΣ. Σπίγκελ, Σόιμπλε και Μέρκελ( και όχι απλά ανώνυμοι γερμανοί δημοσιογράφοι) εμφανίζονται να μην απκλείουν την συντεταγμένη χρεοκοπία ως πιθανό σενάριο. Και εμείς ...κατουρηθήκαμε.
  Διάβαζα τα σχόλα σε άλλους μίτους. Ο ένας επειδή λέει έζησε στο εξωτερικό( τι λες ρε παιδί μου, μπράβο!) θέλει παντού γερμανούς γκαουλάιτερ.Παντού! Ο άλλος που το παίζει και ούλτρα δεξιούρα και ακούει Αριστερά και βγάζει ψύχραιμες φλύκταινες προεξοφλεί πως η Τρόικα θα απορρίψει το σχέδιο Σαμαρά, το ξέρει αυτός. Από που μη ρωτάτε...( για το σχέδιο του Έντα Κέννι και την αναδιαπραγμάτευση που έκανε η Ιρλανδία ΔΕΝ απαντά ποτέ, είπαμε είναι ψύχραιμος). Τρικυμία.
  Και θα χροκοπήσουμε γιατί παρακαλώ; Γιατί πέσαμε 2(δύο) ολόκληρα δις έξω;;;; Σημαντικό ποσό δεν λέω...
  Καλά το έχουμε χάσει τελείως;
  Η αλήθεια είναι μία. Θα χρεοκοπήσουμε ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ αυτό συμφέρει Γερμανούς και Γάλλους και μόνο αν το επιτρέψουν οι ΗΠΑ. Αν και εφόσον. Καμία από τις τρεις προυποθέσεις δεν συντρέχει. Η Γερμανία δεν το θέλει, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Η Γαλλία( οι τράπεζές της δηλαδή) είναι ακόμη θανάσιμα εκτεθιμένες σε ελληνικό χρέος και η ελληνική χρεοκοπία θα την κλόνιζε θανάσιμα. Οι ΗΠΑ δεν το θέλουν. Με τον κίνδυνο της W ύφεσης να απειλεί την Αμερικανική Οικονομία, το μόνο που δεν θα επιτρέψει είναι μια ευρωπαική ανακατοσούρα.

  Άρα τι ζούμε τα τελευταία 24ωρα; Μια ενδυνάμωση της μπλόφας " νέα μέτρα ή χρεοκοπία". Δεν αρκούσαν πλέον ανώνυμοι ή επώνυμοι columnist γερμανικών εφημερίδων. Τους είχαμε πάρει χαμπάρι. Για αυτό έπαιξαν τα ρέστα τους. Έβαλαν τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ να το υπονοήσουν. Και αποδυναμωμένοι ψυχικά ως είμαστε, με ανύπαρκτη κυβέρνηση...το φάγμαμε. Μασήσαμε κανονικά.

  Το ίδιο έργο θα παιχτεί και τα Χριστούγενα με την επόμενη δόση. Έδω θα είμαστε. Θα κάνω copy -paste το σχόλιό μου τον Ιανουάριο του 2012 όταν θα έχουμε πάρει και την 7η δόση, αλλά θα έχουμε βυθισθεί σε πιο βαθειά ύφεση εξαιτίας της φορομπηξίας του ΓΑΠ που χάρη στις μπλόφες θα συνεχίσει να υπάρχει.

 9. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 13/09/2011 01:04:21

  Κώστα,
  ακριβώς όπως τα λες : το θέατρο είναι κακόγουστο, με χάλια σκηνοθεσία και ακόμα πιο χάλια ηθοποιούς. Η δε ευνομούμενη δημοκρατία των δυτικών κοινωνιών που ζηλεύουν διάφοροι εδώ μέσα, είναι αυτή που δημιούργησε τη κρίση και τη χρησιμοποιεί για να καταπατήσει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Είναι η ίδια δημοκρατία που έχει παραδοθεί στην ολιγαρχία των πολυεθνικών και των τραπεζιτών, στη μαφία των αγορών και την Ευρώπη του Ρομπάι που εξέλεξαν για πρόεδρο μέσα σε ένα δωμάτιο μια κρύα νύκτα.
  Στις ¨δημοκρατίες¨ αυτές όμως υπάρχουν και υποψιασμένοι πολίτες που καταλαβαίνουν και μας συμπαραστέκονται. Γιατί το ίδιο έργο παίζεται παντού.

 10. madprof avatar
  madprof 13/09/2011 02:02:57

  Δυστυχώς! έτσι μας καταντήσανε οι χοντρόπετσοι ανήθικοι χουντοφασιστοδημαγωγοκράτες της μεταπολίτευσης. Εδώ τους φτύνει ολόκληρο το έθνος των Ελλήνων και αυτοί περί άλλων τυρβάζουν.
  Δεν έχουν ήθος, εφαρμόζουν τον νόμο της omerta (ένοχη μαφιόζικη σιωπή (sic!)) για την κάστα τους και καταφέρονται ενάντια όλων των Ελλήνων πλέον, οι Μαριονετοθεομπαίχτες! Αιδώς Αχρείοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.