#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2010 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενοποίηση ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και Εργατικής ΕστίαςΝέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου, με στόχο την περιστολή των δαπανών, αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

- Συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.)

- Υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

- Συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας. (Ε.Ο.Ε)

Αποφασίστηκε ακόμα η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την Επωνυμία «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.»

«Καμία απόλυση»

Έν όψει των συγχωνεύσεων και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η κυβέρνηση είναι κατηγορηματική πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση.

Αντίθετα, προβλέπονται μετατάξεις των μονίμων υπαλλήλων από τους οργανισμούς που συγχωνεύονται στο νέο φορέα, αλλά και μετατάξεις όσων εργάζονται σε οργανισμούς που καταργούνται, σε αντίστοιχες υπηρεσίες του Δημοσίου που παρατηρούνται ελλείψεις.

«Δεν θα απολυθεί μόνιμος υπάλληλος ή συμβασιουχος αορίστου χρόνου», ξεκαθάρισε το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν θα μετακινηθούν υπάλληλοι μακριά από το μέρος στο οποίο εργάζονται σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 04/08/2010 16:37:15

  Υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν τις διαβεβαιωσεις τους, αφου σημερα λενε οχι και αυριο ναι για το ιδιο θεμα? Η αναφορα σχετιζεται με τις μη απολυσεις, τις μεταταξεις και τις μεταθεσεις.

 2. Vicky avatar
  Vicky 04/08/2010 19:06:44

  Την Κοινωνία της Πληροροφορίας Α.Ε. όχι να τη συγχωνεύσουν, αλλά να τη κλείσουν, πρέπει. Το μέγεθος της ζημιάς που έχει κάνει στο Δημόσιο Τομέα με τα έργα (!!!) και τις δράσεις της, είναι ανυπολόγιστο και σε πόρους και σε αποτελέσματα. Αυτό δε που θέλει να κάνει στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, είναι ακόμη χειρότερο. Θα δούμε .....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Vicky 04/08/2010 23:56:10

   +1000
   ...οι "ειδικοί" έχουν γυρίσει την χώρα πίσω, με τα προγράμματά τους το ΣΥΖΕΥΞΙΣ που θα λειτουργήσει, τις ηλεκτρονικές υπογραφές την ip τηλεφωνία κλπ.... για να μην μιλήσουμε για επιχορηγήσεις κάθε ...πικραμένου
   Αν δε μιλήσουμε για τα έργα και δράσεις που υλοποίησαν ...απλά χρήματα των κουτόφραγκων ξοδεύαμε σε έργα που δεν έχουν πλέον υποστήριξη για να δείξουμε απορροφητικότητα.
   να μην μιλήσω για τους ελέγχους που όταν έρχονταν στην αρχή και τους μιλάγαμε για Δημόσιο λογιστικό ή ΥΔΕ μας κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια.

 3. Γιωργος avatar
  Γιωργος 04/08/2010 20:45:20

  Με γιούχα και εκτόξευση πορτοκαλάδας (η οποία δεν τον πέτυχε) υποδέχθηκαν τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο συνδικαλιστές του αριστερού χώρο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ο υπουργός κατέφθασε προκειμένου να προεδρεύσει σε σύσκεψη για τοπικά θέματα συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν κλοιό γύρω του για να τον προστατέψουν.

  Λίγο πριν και ενώ παρέδιδε τα κλειδιά σε 20 δικαιούχους εργατικών κατοικιών, στο χωριό Κουνάβοι, 12 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου, έγινε πάλι δέκτης αποδοκιμασιών από 200 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονταν για την ανεργία και τα οικονομικά μέτρα.

  Πρόκειται για τις τελευταίες παραδόσεις κατοικιών, καθώς αναστέλλεται η δανειοδότηση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

  «Ζούμε ως χώρα τη χειρότερη περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο και σας μεταφέρω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας θα ξεπεράσουμε αυτή τη συγκυρία» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Οικονομικών Σ. Αρναουτάκη, τον περιφερειάρχη Θ. Καρούντζο, τη νομάρχη Β. Σχοιναράκη, ενώ στους Κουνάβους ήταν παρών και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
  best.gr

 4. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 04/08/2010 22:19:49

  οταν λενε οτι θα γινουν συγχωνευσεις για να επιτευχθει οικονομια, αλλα δεν θα γινουν απολυσεις τι εννοουν;
  Πως ακριβως θα γινει αυτη η οικονομια - σε βαθμο που να εχει καποιο νοημα η κινηση - χωρις απολυσεις η΄μειωσεις μισθων δηλαδη απο τις συχγωνευσεις;
  Ε ρε δουλεμα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ανωνυμος 04/08/2010 22:27:46

   Πασοκιές.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ανωνυμος 04/08/2010 23:31:31

   Εννοούν ότι θα κάνουν μετατάξεις και θα σταματήσουν να κάνουν προσλήψεις. Ήδη το παιδείας επειδή έκοψε τα ελληνόγλωσσα τμήματα του εξωτερικού φέρνει απ έξω 2.500 καθηγητές και δεν προσλαμβάνει για φέτος τον αριθμό που θα έπρεπε κανονικά να προσλάβει.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ anonymous 05/08/2010 00:00:05

    Γιατί να μην το κάνει; Γιατί να μάθουν ελληνικά τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών; Πώς θα γίνουν μετά ο ομογενοποιημένος παγκοσμιοποιημένος χυλός που θέλει ο ΓΑΠ, αν κρατήσουν την εθνική τους συνείδηση;

   • Orestios avatar
    Orestios @ anonymous 05/08/2010 00:05:27

    Τα έκοψαν γιατί δεν πήραν τα χρήματα που ζητιάνευαν εκβιαστικά από συγκεκριμένο φορέα. Και δεν τα πήραν, γιατί ο φορέας τους έθεσε σαν όρο την επιλογή και τον τρόπο διδασκαλίας, που ήταν εντελώς αντίθετος από αυτόν της Δραγώνα, της Αννούλας και της υφυπουργού.
    Προκειμένου λοιπόν να μην διαδωθούν οι ανθελληνικές θέσεις του Υπουργείου τιμωρήθηκαν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι φοιτητές των ελληνικών σπουδών ξένων πανεπιστημίων.
    Τόσο φιλλέληνες έχουμε στο Υπουργείο.

 5. Misha avatar
  Misha 04/08/2010 23:39:49

  Κλείνουν τον ΟΕΚ, αναστέλουν την χορήγηση δανείων και επιδότησης ενοικίου στους δικαιούχους.
  Κατεβάζουν ρολά στο κρατος σιγά -σιγά.Δε μένουν πολλά να πουλήσουν.Σε 2-3 μηνες θα έχουν φυγει μαζί με κλεμμένα αν δεν ξυπνησουμε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Misha 04/08/2010 23:54:06

   Γι' αυτό βιάζονται να ξεπουλήσουν όπως-όπως τη ΔΕΗ. Γνωρίζοντας ότι μας πάνε για χρεωκοπία έτσι κι αλλιώς, θέλουν τουλάχιστον να προλάβουν να φύγουν με τις κολοσσιαίες μίζες.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Misha 05/08/2010 00:00:26

   Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ, έλεγε ο ιδεολογικός σύμμαχος του GAP Μητσοτάκης.
   Αυτό ετοιμάζουν.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Orestios 05/08/2010 00:03:03

    Αν κρίνω από τις υποτονικές αντιδράσεις όσων δικαιούχων του ΟΕΚ πλήττονται από τη στάση πληρωμών, μάλλον είχε δίκιο ο Δρακουμέλ. Έπαθαν σοκ και δεν αντέδρασαν καθόλου.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 05/08/2010 00:06:37

    Και αυτό δεν είναι τίποτε σε αυτό που έρχεται.

   • ident avatar
    ident @ Orestios 05/08/2010 00:14:16

    Δεν το ετοιμάζουν. Μόλις ξεκίνησε η τρίτη ηλεκτρική εκκένωση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.