22/12/2007 23:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενισχύονται …επικοινωνιακά οι έρευνες για τον Ζαχόπουλο

Επικεφαλής των ερευνών για την υπόθεση Ζαχόπουλου, είναι ο προϊστάμενος της Δίωξης Εγκλημάτων Ζωής ταξίαρχος Λάμπρος Παπάς, ένας ικανότατος αξιωματικός που θεωρείται ότι «δεν κάνει πίσω». Ο ταξίαρχος Ελευθέριος Οικονόμου είναι υποδιευθυντής της  Ασφαλείας Αττικής και όπως πληροφορούμεθα έχει αναλάβει την  «υψηλή εποπτεία» των ερευνών. Μέχρις εδώ, ουδέν μεμπτό. Η υπόθεση είναι σοβαρή και είναι λογικό ο κ. Δημοσχάκης να ρίχνει στη μάχη περισσότερες δυνάμεις. Τα ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι  ο κ. Οικονόμου είχε αναλάβει, το θερμό καλοκαίρι του 2002, να πληροφορεί τα ΜΜΕ για την «εξάρθρωση» της 17Ν. Ή να τα …αποπληροφορεί - εξαρτάται πως το παίρνει ο καθένας. Μήπως λοιπόν σπεύδει και τώρα να προσφέρει την επικοινωνιακή εμπειρία του; Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και η κυβέρνηση ανησυχεί πάρα πολύ.

Στο μεταξύ, ασκήθηκε σήμερα εναντίον της Εύης Τσέκου, πρώην συμβασιούχου του Υπ. Πολιτισμού, με την οποία ο Χρήστος Ζαχόπουλος διατηρούσε σχέση, ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο (πλημμέλημα). Η δικογραφία ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή από τον οποίο η 34χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το συνήγορό της, Κώστα Χρυσικόπουλο, η 34χρονη αρνείται την κατηγορία της εκβίασης, υποστηρίζει μάλιστα ότι ο κ. Ζαχόπουλος της είχε δώσει συστατική επιστολή τον περασμένο Αύγουστο, ενώ για την επίσκεψή της σε τηλεοπτικό κανάλι αναφέρει ότι στόχος της ήταν να καταγγείλει έναν παράτυπο διαγωνισμό και όχι να παραδώσει κασέτες που αφορούσαν στον κ. Ζαχόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 23/12/2007 01:27:25

  Που βασίστηκε η απαγγελία κατηγοριών: Από τα γραφεία του 11ου ορό φου της Γενικής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Αττικής πέρασαν, εκτός από τη σύζυγο και τον γιο του κ. Ζαχόπουλου, δέκα ακόµη άτοµα από το στενό επαγγελµατικό περιβάλλον του. Στα στοιχεία που έδωσαν δύο άνδρες και µία γυναίκα στηρίχτηκε η κατηγορία για απόπειρα εκβίασης σε βάρος της κυρίας Τσέκου. Παράλληλα, χαρτάκι µε τον αριθµό τραπεζικού λογαριασµού που ανήκει στην πρώην στενή συνεργάτιδά του, όπου θα της κατέθετε τις 200.000 ευ ρώ, και το οποίο βρέθηκε από τους αστυνοµικούς, φαίνεται να δένει ακόµη περισσότερο την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης. Ετσι, το τοπίο πλέον έδειχνε καθαρό για τους αξιωµατικούς του Τµήµατος Εγκληµάτων κατά ζωής που µιλούσαν ξεκάθαρα για εκβιασµό σε «ροζ» φόντο πίσω από την πτώση του 55χρονου από τον 4ο όροφο της κατοικίας του στο Κολωνάκι.
  Οι πολύωρες καταθέσεις της συζύγου του πρώην γε νικού γραµµατέα του υπουρ γείου Πολιτισµού κυρίας Περσεφόνης Αγραφιώτη Ζαχοπούλου και του γιου του Αθανασίου δεν πρόσθεσαν κάτι καινούριο. Μόνο στις χειρόγραφες επιστολές που άφησε ο κ. Ζαχόπουλος στα δύο αγαπηµένατου πρόσωπα και στον στενό του φίλο θεατρικό συγγρα φέα κ. Π. Μυλωνά αφήνει να εννοηθεί ότι τον εκβίαζαν, ενώ αφήνει αιχµές σε βάρος πολιτικών προσώπων, ότι δηλαδή πιάστηκαν από ένα ηθικό θέµα και βιάστηκαν να τον καταδικάσουν.

 2. Leftfoot avatar
  Leftfoot 24/12/2007 02:10:07

  Μια γυναίκα, επιστήθια φίλη του Χρήστου Ζαχόπουλου, έδωσε στην Αστυνομία αυτό που έμοιαζαν να επιζητούσαν οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του Βορειοελλαδίτη πολιτικού.
  Η γυναίκα αυτή, με όσα φέρεται να κατέθεσε, οδηγεί την αστυνομική έρευνα στην εκδοχή του «ροζ σκανδάλου», αποσυνδέοντας την τραγική πράξη του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού από θέματα πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης.
  Μετά το πρώτο ισχυρό σοκ, άρχισε να αποτυπώνεται καθαρά η συντονισμένη επιχείρηση να αποδοθεί το όλο θέμα στην... πολυσχιδή ερωτική δραστηριότητα του πρώην γενικού και να μην υπάρξει το παραμικρό περιθώριο συζήτησης περί σκανδάλου.
  Τη νύχτα της Πέμπτης, την ώρα που ο εισαγγελέας βρισκόταν στο γραφείο του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγου Μπουγούδη, ο υποδιοικητής, ταξίαρχος Λευτέρης Οικονόμου, γνωστός από τη «επικοινωνιακή διαχείριση» της εξάρθρωσης της 17Ν, δήλωνε ότι «απαγορεύεται η παροχή της παραμικρής πληροφορίας με εντολή υπουργείου».
  Μία μέρα μετά όμως, όλα άλλαξαν! Οι αστυνομικές «πηγές» ξαφνικά έγιναν λαλίστατες, καθώς είχε σχηματοποιηθεί ο «ένοχος», που φέρεται να «έσπρωξε» τον Χρήστο Ζαχόπουλο στο κενό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.