17/10/2008 20:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενισχύεται η Προανακριτική

Σημαντικές διεργασίες μεταξύ των κομμάτων συντελούνται εν όψει των συζητήσεων στην Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται πλέον στην υπερψήφιση και της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς υπέρ της θέσης αυτής τάχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος. Επισημαίνουμε ότι με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να αποσταλεί άμεσα το ανακριτικό υλικό του φακέλου του Βατοπεδίου στη Βουλή προκειμένου το κόμμα του να ενημερωθεί πλήρως.

«Δεν είμαστε αντίθετοι και σε Προανακριτική Επιτροπή» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει και την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή. Έτσι σε μια σημαντική κίνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει και την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αφαιρεί έτσι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα από την κυβέρνηση που διατεινόταν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ήθελε την εξεταστική για να μην αποκαλυφθούν εμπλοκές και δικών της στελεχών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ «αναγκάζει» τη ΝΔ να παραστεί και στην συζήτηση για την Προανακριτική, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι θα αποχωρήσει.

Φυσικά η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά επισημαίνουμε ότι εξαρχής η θέση μας για το ζήτημα αυτό ήταν υπέρ της προανακριτικής : Η ανήμπορη κάθαρση και τα ιερά δεκανίκια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 17/10/2008 20:22:04

  Το ΠΑΣΟΚ ακολουθει την πιο απλη τακτική:Συντασεται με το κοινο περι δικαίου αισθημα. Αριστερά και κυβέρνηση μένουν εκθετες και δυσκολα μπορούν να απέχουν απο την ψηφοφορία για προανακριτική η να μην την ψηφίσουν. Το ντερμπυ μεχρι την Παρασκευή θα έχει ενδιαφέρον.

 2. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 17/10/2008 21:24:43

  το κοινό περί δικαίου αίσθημα και η βάση της ΝΔ δύσκολα θα δεχτούν μια κυβερνητική αποχώρηση ή μια μη ψήφιση της προανακριτικής.

 3. mareli avatar
  mareli 17/10/2008 22:33:29

  To ΠΑΣΟΚ συντάσσεται με το ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΟ περί δικαίου αίσθημα!!!
  Όταν χάνεται το δεκανίκι κάποιος πέφτει και ακούγεται μεγάλος θόρυβος... την Παρασκευή 22/10/2008 τα σπουδαία!

 4. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 18/10/2008 09:56:01

  Το πασοκ με την πρόταση της προανακριτικής εγκλώβισε το σύνολο του πολιτικού κόσμου και την ομαλή πολιτική ζωή.

  Η πολιτική κατάσταση στο μέλλον μάλλον θα εκτροχιαστεί πράγμα που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε αδιέξοδα. Η έξοδος στην παρούσα φάση θα επιτευχθεί μονό μέσα από εξατομικευμένη και συνολική δράση.

  Σε διαφορετική περίπτωση η πολιτική κόπωση και η κοινωνική εξέλιξη που τη διαμορφώνουν τα μμμ και εύκολα ενσωματώνεται από μια κοινωνία που δεν έχει πλέον αντιδράσεις και αυτόνομη σκέψη, θα οδηγήσει σε μεγάλη διαλυτική διαφοροποίηση, όχι τόσο τα κόμματα ,επειδή στο τέλος με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα επιβιώσουν, αλλά, την κοινωνία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.