06/09/2009 21:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογέςΗ Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Αρειο Πάγο και από τις ένδεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει επικεφαλής
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.
Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια για τη λήψη των τελικών αποφάσεων, ενώ τις θέσεις της αναμένεται να αποσαφηνίσει και η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού.
Ο κ. Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την εισήγηση του κ. Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση της ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ,όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΠΕ του ΣΥΝ:
«Συνήλθε σήμερα, Κυριακή 06/09, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και κατά πλειοψηφία αποφάσισε:
1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού. Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλ. κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.
2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.
3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.
4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/09/2009 21:45:33

  ...η ενότητα προ της απώλειας των καρεκλών.
  Διαχρονικά ο ισχυρότερος παράγοντας ...ενώσεων.
  Δεν έχει σημασία η διαφωνίες οι θέσεις κλπ απλά η είσοδος....

 2. Ψάλτης απορών avatar
  Ψάλτης απορών 06/09/2009 21:54:44

  Αυτά σημαίνουν ότι οι παλιές συμφωνίες για ντε φάκτο εκλογή κάποιων από το ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Επικρατείας παύουν να ισχύουν. Ότι οι ΣΥΡΙΖΑτοι πρέπει να εκλεγούν με σταυρό κάτι που το προηγούμενο αποτέσμα πιστοποιεί ότι δεν θα γίνει. Και αυτό σημαίνει πιο ΣΥΝασπισμένη κοινοβουλυτική ομάδα από σήμερα (εάν βέβαια αυτοί που πότε τα σπάνε και πότε ενώνονται δεν πληρώσουν την... συνέπειά τους)που θα "εκλέξει" τον πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας.
  Λογικά αυτό μάλλον θα πρέπει να "φέρει" τη νέα παραίτηση του (κουρασμένου της Αριστεράς) Αλαβάνου.
  Μπανιάς, Ρινάλντι και Νταβανέλος θα πρέπει να αντιδράσουν σήμερα...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ψάλτης απορών 06/09/2009 22:20:07

   Αλαβάνος....μάλιστα.
   Κάθε κόμμα τελικά έχει και έναν Μανώλη....

   ΥΓ

   η υπ αριθμ ποια παραίτηση θα είναι;

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Ψάλτης απορών 06/09/2009 22:22:13

   Με την σημερινή ενιαία κάθοδο,
   μια αχτίδα ελπίδας αναγεννήθηκε στα μάτια του Γκρουέφσκι...

 3. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 06/09/2009 22:09:18

  Και τώρα? Τί γίνεται?

 4. Keep Talking avatar
  Keep Talking 06/09/2009 22:35:14

  τώρα... τρέχα γύρευε !

 5. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 06/09/2009 22:38:22

  Στέλεχος του ΣΥΝ, με το οποίο συνομίλησα μου είπε πως ήταν η λιγότερη κακή από όλες τις προτάσεις που έχουν μέχρι τώρω κατατεθεί.

  Πάντως αναμένεται από λεπτό σε λεπτό η απόφαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα.

  Με λίγα λόγια ο Αλέξης με τη πρότασή του κατάφερε να ...τετραγωνίσει τον κύκλο, αλλά στην ουσία έθεσε ευατόν επικεφαλής για την επόμενη μέρα, απλά μέσα από πιο "δημοκρατικές διαδικασίες"..

 6. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 06/09/2009 22:43:35

  Δεκτή έγινε από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ να μην υπάρξει αρχηγός στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές θα διεκδικήσουν αν δε κάνω λάθος με σταυρό προτίμησης την εισόδό τους στη Βουλή. Επιφυλάξεις -αντιρρήσεις εξέφρασε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η οποία θα ανακοινώσει τη θέση της τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Βανζέτι 07/09/2009 01:30:25

   Πόσα θέλει να μας τρελάνει αυτή η αριστερίστικη γκρούπα, η ΚΟΕ; Μετά το σκαμπίλι που έφαγε στις ευρωεκλογές έχει προφανώς ξεσαλώσει για εξουσία (=κοινοβουλευτικό έδρανο). Και επειδή ξέρει ότι χωρίς κατευθυνόμενη σταυροδοσία ΔΕΝ θα το πάρει, προβάλλει τώρα αντιρρήσεις. Δηλαδή, εμ και να μην είναι ο ΣΥΝ επικεφαλής, εμ και να μας δώσει τους σταυρούς των μελών του!

   Με την ίδια λογική, γιατί να μην απαιτήσει έδρα και ο Πάντζας του ΔΗΚΚΙ; Πιο γνωστός είναι άλλωστε από την κάθε Σωτηρίου.

   Ειλικρινά απορώ τι άλλο περιμένει ο Τσίπρας για να τους στείλει όλους στο έρεβος που άνηκαν και ανήκουν, και να κατεβάσει αυτόνομο τον ΣΥΝ μπας και δει φως στο τούνελ των δημοσκοπήσεων...

 7. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 06/09/2009 23:01:55

  Με συγχωρείτε αλλά υπάρχει πιο λογική και αυτονόητη απόφαση από το να είναι ο Τσίπρας ως πρόεδρος της μεγαλύτερς συνιστώσας επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ?
  'Εχω την αίσθηση ότι τελικά οι συνιστώσες εκτός από την απόλυτη ιδεολογική θολούρα που δημιούργησαν στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς (δεν βρέθηκαν βέβαια εκεί απρόσκλητες) πλέον έχουν καβαλήσει και το καλάμι.

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/09/2009 23:06:56

  Τώρα θα πληρωθούν τα σπασμένα του Δεκέμβρη και ο εναγκαλισμός των μπαχαλάκηδων. 3% με χίλια ζόρια.

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ Strange Attractor 06/09/2009 23:15:06

   Έχετε απόλυτο δίκιο αγαπητέ! Ευτυχώς όμως που υπάρχει (ΣΥΡΙΖΑ) ως ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ και δεν μπορούν να χωρίσουν "δύο γαϊδουριών άχερα". Οι μπαχαλάκηδες ήταν κάποιες ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ!

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/09/2009 23:20:47

  Συνιστώσες άφθονες. Συνισταμένη, και δη κοινή δεν βλέπω νάχουν.

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 06/09/2009 23:25:54

  Χωρίς Ρούντι και Αντώνη ΄επανάσταση΄δεν γίνεται.
  Τα ΄παιδιά΄οτι έκαναν στά Αμφιθέατρα στην δεκαετία τού 70 κάνουν και τώρα.Τώρα μάλιστα πού γίνανε 5-6 και βρήκαν και Ακροατήριο ,τούς κατσικωθηκανε στον Σβέρκο κανονικά.
  Καλά Ξεμπερδέματα.

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/09/2009 01:02:56

  Ποιος έφερε τις συνιστώσες; Για να θυμόμαστε. Ο Αλαβάνος. Η Ισιμπάγεβα των παραιτήσεων.

 12. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 07/09/2009 11:09:31

  Οτι τις έφερε, τις έφερε. Τουλάχιστον φεύγοντας μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τις πάρει μαζί του;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.