#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2012 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενδεχόμενο διαίρεσης της Τουρκίας βλέπουν οι ΗΠΑ

[caption id="attachment_194888" align="alignnone" width="600" caption="Κούρδοι"][/caption]

Το σοβαρό ενδεχόμενο να διαιρεθεί η Τουρκία έως το 2030, λόγω του κουρδικού παράγοντα, επισημαίνει νέα έκθεση του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ένα από έξι σενάρια που παρουσιάζονται στην έκθεση του συμβουλίου κάνει λόγο για τη δημιουργία μιας οντότητας με βάση την περιοχή του Κουρδιστάν, που θα επηρεάσει την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, ενισχύοντας τον κίνδυνο διαίρεσής της

Σύμφωνα με την έκθεση επίσης, η Τουρκία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή και θα επηρεάσει περισσότερο τις διεθνείς σχέσεις. Σημειώνεται εξάλλου ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν ανοιχτές τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ μέσω των διαπραγματεύσεων.

Η έκθεση προσθέτει ότι η Τουρκία, όπως και η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, το Ιράν, το Μεξικό και η Νότια Αφρική, μπορεί να γνωρίσουν οικονομική άνθηση, σε αντίθεση με τη Ρωσία, την Ιαπωνία και την Ευρώπη.  Άλλο σενάριο της έκθεσης αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα γνωρίσουν μεγαλύτερη μείωση του status τους ως υπερδύναμη, με τη χώρα σταδιακά να είναι απλώς «πρώτη μεταξύ ίσων» σε μια πολυπολική  νέα τάξη πραγμάτων.

Η Κίνα, όμως, αναφέρεται ως σταδιακά ενισχυόμενη παγκόσμια δύναμη που θα «παραμείνει ένας κορυφαίος παίκτης στην Ασία». Σχετικά με την ισλαμική τρομοκρατία, η έκθεση εκτιμά ότι έως το 2030 μπορεί να έχει πάψει να υφίσταται.

Στο post «Μήπως πρέπει να διδαχθούμε απο την Τουρκία;» γράφαμε ότι «η Τουρκία μπορεί και να μην είναι τόσο ισχυρή όσο υποστηρίζει η ίδια και επιθυμούν μερικοί». Ότι «η Τουρκία δεν είναι ένα  κράτος – έθνος, αλλά το απομεινάρι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ένα συνοθύλευμα μειονοτήτων και πολιτισμών ο μοναδικός συνεκτικός ιστός του οποίου είναι ο Κεμαλισμός». Και ότι είναι καιρός να σκεφτούμε  ότι μπορεί και να υπάρξει και μια άλλη πολιτική απέναντί της Τουρκίας , με όραμα και θέληση που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και έχει συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών της.

Έρχεται λοιπόν τώρα μια είδηση από την γείτονα να επιβεβαιώσει αυτό για το οποίο ορισμένοι τότε μας χαρακτήρισαν «αιθεροβάμονες» και «επικίνδυνους εθνικιστές».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tonia G. avatar
  Tonia G. 11/12/2012 17:40:54

  Μπράβο. Έξοχο κείμενο ως βάση για την Ελληνική Μακροπρόθεσμη Στρατηγική. Ο υπήκοος της Τουρκίας χρειάζεται διαφωτισμό. Ηδη ο μέσος Τούρκος ψάχνεται με το παρελθόν του και την Ιστορία της οικογένειας του. Καμιά Κυβέρνηση μας δεν το έχει χειριστεί αυτό έξυπνα.
  Οι Τούρκοι πολίτες διψούν για γνώση για το παρελθόν τους και αυτό που βρίσκουν είναι ότι τους πασάρει η Τουρκική κρατική προπαγάνδα.

 2. occultist avatar
  occultist 11/12/2012 19:00:43

  Επικίνδυνα σενάρια. Τι ανταλλάγματα θα τις δοθούν;;; Μήπως επέκταση των ορίων της προς τα δυτικά με απώλεια των δικών μας νησιών;;;;

  • ο Αρης avatar
   ο Αρης @ occultist 12/12/2012 02:28:34

   Εχουν δοθεί ήδη τα ανταλλάγματα, βλέπε τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Και εμείς, λαός-πολιτικοί: χαχόλοι παρατηρητές οι μεν, και ηγέτες διευκόλυνσης οι δε (και με τις ευρωπαϊκές ευλογίες παρακαλώ). Να δώ και αργότερα ποιός θα ηγείται της "Μεσογειακής¨ Ενωσης.

 3. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 11/12/2012 19:21:46

  Το ενδεχόμενο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια μιας νέας τάξης, η οποία αναδεικνύεται μετά απο κάθε οικονομική κρίση και διατάραξη της παγκόσμιας οικονομικής ισορροπίας. Ίσως χρειάζεται και η χώρα μας να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αυτό και τη χάραξη μιας νέας πολιτικής στρατηγικής με βάση τα δεδομένα των επόμενων χρόνων. Οι υδρογονάνθρακες αποτελούσαν πάντοτε αποσταθεροποιητικό παράγοντα για μια περιοχή.

 4. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 11/12/2012 19:30:31

  Αγόρασε το ποια Τουρκία και ποιοι Τούρκοι του Φραγκου Φραγκουλη ...θα καταλάβετε...

 5. FALCON avatar
  FALCON 11/12/2012 21:21:17

  Είναι ένα σενάριο που δεν απέχει της πραγματικότητας. Αν υπήρχε η υποστήριξη των Ισλαμοφασιστών στους κούρδους όπως στην Λιβύη , Αίγυπτο, Μαρόκο κ.λ.π μέσα σε έναν χρόνο οι Κούρδοι θα είχαν κράτος. Πιθανών ο τρίτος παράγοντας να κρατάει αυτόν τον άσσο στο μανίκι του για να τον χρησιμοποιήσει σε απρόβλεπτο χρόνο που θα εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, και αυτό θα γίνει. Η Τουρκία εφαρμόζοντας την Οθωμανική πολιτική μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλά την ανεργία καθώς και να έχει μία σχετική ανάπτυξη, στοιχεία που αποτρέπουν εθνικές επαναστάσεις. Όταν κάποιοι τραβήξουν το οικονομικό χαλί τότε θα αρχίσουν και τα προβλήματα . Άλλωστε το ότι το Κουρδικό παραμένει ζεστό εδώ και 40 χρονιά πρέπει να μας πονηρεύει .

  • anonymous avatar
   anonymous @ FALCON 11/12/2012 22:16:35

   Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Ειδικές οικονομικές ζώνες (είχαμε γύρω από το λιμάνι του Πειραιά) και μεταφορά της παραγωγής με ξένα κεφάλαια στην Τουρκία. Όποτε το κρίνουν σκόπιμο θα φύγουν και θα λήξει το θέμα.

 6. anonymous avatar
  anonymous 11/12/2012 21:53:37

  Η ανταλλαγή των πληθυσμών έλαβε χώρα με βάση τη θρησκεία. Ενώ κλαίμε για την εκδίωξη των χριστιανών (Ελλήνων, Ασσυρίων, Αρμενίων) και τη γενοκτονία τους από τη μικρά Ασία ξεχνάμε την ανταλλαγή των πληθυσμών και την εκδίωξη των Ελλήνων από τις χώρες της Βαλκανικής. (Σημερινά Σκόπια, Βουλγαρία, Αλβανία κλπ)

  Επανερχόμενος στα της Τουρκίας έχω να πω ότι η Τουρκία δημιουργήθηκε στη βάση της Θρησκείας. Χριστιανοί οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει το νόημα του χριστιανισμού ασπάστηκαν το Ισλάμ κι έγιναν "Τούρκοι".

  Η ανταλλαγή των πληθυσμών ξεκαθάρισε τη Μ. Ασία στη βάση Μουσουλμάνος/Χριστιανός. Δεν ξεκαθάρισε τα εθνοτικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των Μουσουλμάνων. Το βασικότερο πρόβλημα είναι το Κουρδικό αλλά υπάρχουν κι άλλα. Επειδή οι Κούρδοι είναι συμπαγής πληθυσμός είναι ιστορικά βέβαιο ότι θα ενωθούν και ότι θα κάνουν δικό τους κράτος. Τώρα τι θα γίνει με τις άλλες εθνότητες (εξισλαμισμένους Έλληνες, Σέρβους κλπ καθώς και γηγενείς της Μ. Ασίας) είναι ένα θέμα που δεν το γνωρίζουμε.

  • Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
   Σκαρλάτος Νικόλαος @ anonymous 12/12/2012 10:01:34

   Η ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 ήταν προαιρετική με βάση την εθνική συνείδηση και όχι υποχρεωτική. Είναι λάθος να την ταυτίζουμε με την ανταλλαγή του 1923 και να δίνουμε λαβή στους γειτόνους μας Σκοπιανούς ή άλλους βόρειους γειτόνους, ν' αναζητούν μειονότητες στη Μακεδονία, όπως την πάτησαν και ο καθηγητής Ν. Πολίτης αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην ΚΤΕ, με το συνεργάτη του καθηγητή Α. Ανδρεάδη, οι οποίοι με περισσή αφέλεια υπέγραψαν στις 29 Σεπτεμβρίου του 1924 με τον ομόλογο του Βούλγαρο Καλφώφ το γνωστό πρωτόκολλο "Πολίτη -Καλφώφ", που αναγνώριζε Βουλγαρική μειονότητα στη Μακεδονία. Ένα πρωτόκολλο, το οποίο ο Βουλγαρικός τύπος χαρακτήρισε ως εθνική τους επιτυχία και μέσο αναμείξεως στη Μακεδονία, ενώ ο Ελ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε ως πολιτικό σφάλμα ικανό να τινάξει στον αέρα και την Ελληνο-Σερβική συμμαχία, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρήση του Βίσμαρκ "Zwei Proffessoren Vaterland Verloren", που σημαίνει: "Δύο καθηγητές απόλλυται η πατρίς".

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 11/12/2012 21:56:05

  Γιά πρώτη φορά η Αγγλο-Αμερικανο-Εβραϊκή ελίτ, η οποία δημιουργήθηκε κατά τήν διάρκεια τών προηγούμενων αιώνων καί έχει γίνει ένα οργανωτικό ιστορικό επίτευγμα της Δύσης, συνάντησε στήν περίπτωση τής Κίνας έναν παγκόσμιο αντίπαλο μή Δυτικού Τύπου (διότι καί η ηγεσία τής ΕΣΣΔ ήταν η εφαρμογή ενός αριστερού προγράμματος τής Δύσης, μιά σύγχρονη εκδοχή τών Ιακωβίνων).
  Στήν ιστορική εμπειρία αυτής τής διάστασης τής δυτικοευρωπαϊκής ελίτ, η οποία δέν είναι αμελητέα, αντιπαρατίθεται η αντίστοιχη κινέζικη ιστορική εμπειρία, η οποία είναι μάλιστα αρχαιότερη. Μιά ιστορική εμπειρία, τής οποίας επίσης η βάση ήταν η κατανάλωση, τό εμπόριο καί τό χρήμα. Μάλιστα δέ, πιό περιπετειώδης, γιατί οι Κινέζοι έχουν όντως τό δικό τους παγκόσμιο εγκληματικό σύστημα.

  Παρά τίς τεράστιες υλικές καί πληροφοριακές δυνατότητες αυτής τής γιγαντιαίας μηχανής πού δημιούργησε αυτή η Αγγλο-Αμερικανο-Εβραϊκή ελίτ, η οποία κατευθύνεται από εμπειρότατους υπερεθνικούς γεωσχεδιαστές καί γεωκατασκευαστές, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σήμερα μιά υπερφόρτωση τού συστήματος. "Nihil dat mancipio Fortuna" - η μοίρα δεν διαρκεί για πάντα! Ο Χρόνος τής Αμερικής περνάει. Γιά νά αναβάλει τό μοιραίο, ή ακόμα στήν καλύτερη περίπτωση νά τό αποφύγει, η Αμερική χρειάζεται ένα διάλειμμα. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι στό νέο στρατιωτικό δόγμα πού ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου 2012 η κυβέρνηση Ομπάμα, τώρα οι ΗΠΑ, δέν θά είναι - όπως μέχρι τώρα – εξοπλισμένη νά διεξάγει παράλληλα δύο πολέμους, αλλά μόνον ένα σύν τίς έμμεσες στρατωτικές της δραστηριότητες σέ διαφορετικές περιοχές. Πρέπει νά ληφθεί δέ υπ’ όψιν, ότι οι Αμερικανοί ανασυντάσουν μέχρι καί τό 60% τής στρατιωτικής τους δύναμης στόν Ειρηνικό Ωκεανό, ώστε νά είναι προετοιμασμένοι γιά πιθανές αντιπαραθέσεις μέ τήν Κίνα. Ούτε από τό πουθενά φέρνει τό περιοδικό “Foreign Affairs” ("Εξωτερικών υποθέσεων"), μιά δημοσίευση τού Council on Foreign Relations (Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων ) - μιά από τίς πλέον σημαίνουσες αμερικανικές δομές σε θέματα διεθνών σχέσεων – όπως πρόσφατα και καθ’ επανάληψιν άρθρα, πού λένε ευθέως: οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα διάλειμμα, "ώστε νά επικεντρωθούν στην αποκατάσταση τού θεμελίου τής εθνικής τους ευημερίας. " Η Αμερική σήμερα θυμίζει τήν Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στούς χρόνους τού αυτοκράτορα Τραϊανού (αρχές 2ου αιώνα μ.Χ.). Εκείνη τήν εποχή πέρασε η Ρώμη από τήν στρατηγική τής επίθεσης, στήν στρατηγική τής άμυνας. Τότε άρχισε η Ρώμη νά οχυρώνει τά σύνορα (Limes) καί νά εγκαταλείπει κατακτημένα εδάφη, κυρίως στήν Μέση Ανατολή.

  Στήν αντιμετώπιση τής κινεζικής απειλής χρειάζεται νά αποκτηθεί ό έλεγχος τής βόρειας Ευρασίας από τήν Αγγλο-Αμερικανο-Εβραϊκή ελίτ. Η Κεντρική Ασία είναι περιοχή επικείμενης εισβολής . Οι Αμερικανοί είναι ήδη στήν περιοχή, αλλά από τήν ελεγχόμενη Μέση Ανατολή μέ τήν Κεντρική Ασία τούς χωρίζει η Συρία καί τό Ιράν. Εδώ κόβεται τό καλώδιο τής ανάφλεξης, τουλάχιστον μέχρι τώρα, τό οποίο άναψαν στήν Βόρεια Αφρική καί σβήνει. Χωρίς τήν καταστροφή αυτών τών δύο χωρών δέν μπορούν οι Ατλαντιστές νά ολοκληρώσουν τήν πορεία τους γιά τόν έλεγχο τής βόρειας Ευρασίας. Θεωρούν τήν Ρωσία ώς πηγή των πρώτων υλών, τήν Κίνα ώς μιά πηγή εργατικού δυναμικού, πού σημαίνει, ώς κάτι δευτερεύον. Καί όταν αυτό τό δευτερεύον αντίκειται στά σχέδιά τους , τούς εκνευρίζει τρομακτικά.

  Η λύση τού ρώσικου καί τού κινεζικού προβλήματος, επιχειρείται νά λυθεί μέ τήν βοήθεια τού Ισλάμ, τών Αράβων. Αδιάφορο άν αυτό θά συμβεί μέσω τού ελεγχόμενου χάους, μιάς αραβικής κατάκτησης ή ενός νέου πολέμου μεταξύ Χαλιφάτου καί απίστων. Εδώ, οι Αγγλοσάξονες, πιστοί στήν παράδοσή τους, θά υποκινήσουν μεγαλύτερα κράτη καί λαούς, ο ένας εναντίον του άλλου, νά τούς αποδυναμώσουν ή νά τούς συντρίψουν (δύο φορές κατά τήν διάρκεια του 20ου αιώνα υποκινήσανε τήν Ρωσία και τήν Γερμανία. Τήν μιά εναντίον τής άλλης), αλλά καί συγχρόνως θά προσπαθήσουν νά ελέγξουν τό Ισλάμ. Αυτό συμβαίνει μέσω τής ριζοσπαστικοποίησης μέ τόν βαχαμπισμό καί τήν απώλεια τής οικονομικής καί δημογραφικής του δύναμης κατά τήν διάρκεια τών Ευρασιατικών πολέμων. Τό αποτέλεσμα τών εξελίξεων, αργότερα, θά είναι η μετατροπή τού ισλαμικούς κόσμου σἐ ένα είδος νέο-παραδοσιακού γκέτο.
  Οι παγκοσμιοποιητές θά προσπαθήσουν νά κομματιάσουν τόν ισλαμικό κόσμο σέ πολλές μικρές μονάδες, τίς οποίες εύκολα θά μπορούν νά κουμαντάρουν ιδιωτικοί στρατοί ή μισθοφόροι εταιριών, νά απομυζήσουν τά απομεινάρια τών πλουτοπαραγωγικών τους πόρων καί νά τούς πετάξουν στήν χωματερή τής ιστορίας.

  Η Δύση θα ασκήσει έλεγχο μόνο στά σημεία συγκέντρωσης πόρων (για παράδειγμα, ήδη μιά πραγματικότητα, τά 1.800 χιλιομέτρα μεσογειακής ακτής τής Λιβύης), τό υπόλοιπο θά είναι στήν διάθεση τών φυλών, φατριών καί οργανωμένων εγκληματικών συνδικάτων, καί ο καθένας θά ελέγχει τό κομμάτι ή κομματάκι του . Τέτοιου είδους «κομμάτια» μπορεί νά γίνουν επίσης μέρη τής Σαουδικής Αραβίας, τού Πακιστάν (απόσχιση τού Βελουχιστάν), τού Ιράν - ένα ισλαμικό μωσαϊκό. Ταυτόχρονα, η Δύση χρειάζεται επιστάτες στήν περιοχή, και αυτός ο ρόλος μπορεί να ταιριάξει μιά χαρά στό Μεγάλο- Κουρδιστάν. Ένα ενιαίο κράτος, στό οποίο θά επιτραπεί να είναι μεγάλο.
  Στην περιοχή τού Μείζονος Κουρδιστάν, εφ’όσον κάποια στιγμή δημιουργηθεί, θά βρίσκονται οι πηγές όλων τών μεγάλων ποταμών της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι στίς ερχόμενες εποχές μέ περιορισμένα υδάτινα αποθέματα καί συνεπώς, σέ εποχές πολέμων γιά τό νερό ώς αναγκαίος όρος επιβίωσης, ο πιό σημαντικός μοχλός επιρροής στήν περιοχή θα είναι στα χέρια ενός αρχαίου λαού -όπως στήν εποχή τών Ασσυρίων-, τών Κούρδων . Τό Κουρδιστάν θά μπορούσε να γίνει ο πιό σημαντικός φύλακας τής περιοχής καί νά αντικαταστήσει τό Ισραήλ σέ αυτόν τον ρόλο.

  Αυτή η λογική (αλλά όχι μόνο αυτή) καθορίζει τήν ανάγκη τής βορειοατλαντικής ελίτ καί τήν πορεία της έλεγχου (Drang) τής ανατολής, διά μέσου τού ελέγχου τού αραβικού κόσμου: Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη. Τώρα έχουν φτάσει στήν Συρία. Ωστόσο, συνάντησαν οι Ατλαντιστές, σέ αυτό το κομμάτι τής συριακής γής, μιά άλλη παγκόσμια δύναμη, η οποία μπορεί να τούς ανταγωνιστεί οικονομικά, και στρατιωτικά ακόμα, αλλά εκπροσωπεί ένα εντελώς διαφορετικό πολιτισμό. Αυτή είναι η Κίνα, μέ τήν αναγκαστική της πορεία (Drang) πρός τήν Δύση. Η επιθυμία τής Κίνας γιά έξοδο πρός τήν Δύση, είναι ένα είδος σταυροφορίας γιά τήν εξασφάλιση πρώτων υλών. Το Πακιστάν είναι ήδη κάτω από τήν επιρροή τής Κίνας. Με τούς Ταλιμπάν τού Αφγανιστάν έχουν ήδη οι Κινέζοι σχέσεις. Τό Ιράν είναι επίσης ένας σύμμαχος, άν καί πολύ ειδικός. Ο νότος του Ιράκ βρίσκεται ήδη υπό τόν έλεγχο, de facto, τών σιϊτών συμμάχων τού Ιράν. Από γεωστρατηγική, αλλά και γεωοικονομική άποψη η Κίνα διεισδύει εδώ, όχι μόνο μέχρι τίς ακτές του Ινδικού Ωκεανού, αλλά όπως φαίνεται, ακόμη και μέχρι τόν Ατλαντικό (δηλαδή στίς μεσογειακές ακτές τής Συρίας). Αντικειμενικά μιλώντας, οι Δυτικοί Σταυροφόροι στη Συρία, πέσανε πάνω στο Σινικό Τείχος.

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ Ιαπετός 12/12/2012 01:51:03

   "Από γεωστρατηγική, αλλά και γεωοικονομική άποψη η Κίνα διεισδύει εδώ, όχι μόνο μέχρι τίς ακτές του Ινδικού Ωκεανού, αλλά όπως φαίνεται, ακόμη και μέχρι τόν Ατλαντικό (δηλαδή στίς μεσογειακές ακτές τής Συρίας)." ποιες μεσογειακές ακτές της Συρίας, εδώ στον Πειραιά έφτασαν τα κινεζοπούλια-)))

  • tarzan avatar
   tarzan @ Ιαπετός 12/12/2012 07:52:46

   "..Θεωρούν τήν Ρωσία ώς πηγή των πρώτων υλών, τήν Κίνα ώς μιά πηγή εργατικού δυναμικού, πού σημαίνει, ώς κάτι δευτερεύον.."

   εισαι τουλαχιστον μια δεκαετια πισω .....

  • Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
   Σκαρλάτος Νικόλαος @ Ιαπετός 12/12/2012 09:36:21

   Πολύ εμπεριστατωμένη η τοποθέτηση- ανάλυση του Ιαπετού. Πράγματι το ρεύμα της ιστορίας δεν γυρίζει πίσω, ούτε αλλάζει φορά. Τίποτα στη ζωή δεν μένει σταθερό εκτός απο τις αρχές και αξίες. Όλες οι αυτοκρατορίες καταρρέουν κάτω υπό το βάρος της πολιτιστικής και οικονομικής τους παρακμής.

 8. αργατεία avatar
  αργατεία 12/12/2012 01:56:45

  καλά οι μηχανισμοί των ΗΠΑ ξέρουν να κάνουν πολιτική, βγαίνουν και δημοσιεύουν μια δήθεν ανάλυση/μελέτη/πρόβλεψη για το μέλλον ενώ στην ουσία με διπλωματική και απολύτως νομιμοποιημένη και αποτελεσματική γλώσσα λένε στους ενδιαφερόμενους ότι πρέπει να συνεργαστούν μαζί τους γιατί αλλιώς το μεγάλο κουρδιστάν είναι προ των πυλών....όχι όπως μερικούς στην Αθήνα που νομίζουν ότι με κραυγές και δήθεν καμποηλίκια κάνεις αποτελεσματική εξωτερική πολιτική έναντι μιας γειτονικής χώρας, σκέτη αποτυχία επικοινωνιακή....κούνια που μας κούναγε...θέλει προσοχή γιατί όλη η εύκολη φιλολογία περί πολιτικής για μη φιλανδοποίηση θα μπορούσε να παρασύρει το ελληνικό σύστημα σε μεσανατολικοποίηση της χώρας και κινδυνο διαμελισμού της αφού θα έχεις δώσει στον αντίπαλο νομιμοποιηση να σου κανει πόλεμο αφού θα σε κατηγορει οτι στηριζεις "τρομοκρατικές" ομάδες...αχ να πάρει ευχή, ακόμα τίποτα δεν μάθαμε από τον τρόπο που κάνουν πολιτική οι αγγλοσάξωνες, μα τίποτα.....

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ αργατεία 12/12/2012 02:01:49

   για να μην αναφερθούμε στις πρόσφατες γελοιότητες των τσάμηδων περί απόδοσης αλβανικής ιθαγένειας στους Έλληνες αρβανίτες και στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας....λέτε ο φράνκεστάιν να μην βάζει το χέρι στην τσέπη για να αναδεικνύονται τέτοια ζητήματα και να φουντώνουν αλυτρωτικά κινήματα κατά της Ελλάδας? Αλβανία-Τουρκία συμμαχία....

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ αργατεία 12/12/2012 22:15:05

    Ποιά Αλβανία; Ποιοί Αλβανοί; Ο Ελληνικός Στρατός Απελευθέρωσε Ολόκληρη τη «Νότιο Αλβανία» από τη Τουρκική Σκλαβιά, 100 Χρόνια Πρίν!

    Εκείνη ήταν η 1η Απελευθέρωση της Αιώνιας Ελληνικής Βορείου Ηπείρου! Στις 7 Δεκεμβρίου 2012, γιόρτασε η ΚΟΡΥΤΣΑ τα 100 Χρόνια Απελευθέρωσης! Πώς τολμάει ο Μπερίσα; Πώς τολμούν οι Αλβανοί να παραχαράσσουν την Ιστορία;

    Η Βόρειος Ήπειρος εορτάζει τα 100 Χρόνια Ελευθερίας, ΕΝ ΣΚΛΑΒΙΑ! Ώσπου οι Αετοί θα ξαναφέρουν τη Λευτεριά, οριστικά πιά.

    100 Χρόνια Απελευθέρωση Βορείου Ηπείρου
    (1912/1913 – 2012/2013)
    πηγές: Δ/νση Ιστορίας Στρατού και Νoiazomai.net (FB Φωτογραφίες Χρονολογίου)

    (05-11-1912) ΧΕΙΜΑΡΡΑ
    (07-12-1912) ΚΟΡΥΤΣΑ
    (24-11-1912)
    και
    (04-03-1913) ΆΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
    (23-02-1913) ΛΕΣΚΟΒΙΚΙ
    (25-02-1913) ΠΡΕΜΕΤΗ
    (03-03-1913) ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ
    (03-03-1913) ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ
    (03-03-1913) ΔΕΛΒΙΝΟ
    (05-03-1913) ΤΕΠΕΛΕΝΙ

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 12/12/2012 22:07:49

  Aχμέτ Νταβούτογλου ΥΠΕΞ:"Θα μοιράσετε το σπίτι σας με την Τουρκία Έλληνες!
  Πρώτα χωρικά ύδατα-υφαλοκρηπίδα, μετά ΑΟΖ. Το Καστελόριζο δεν εντάσσεται στις διερευνητικές επαφές – Αυτές αφορούν αποκλειστικά στο Αιγαίο. Η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μονομερώς από την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση δεκτή από την Τουρκία. Οι δύο χώρες θα πρέπει να την οριοθετήσουν κατόπιν συνεννόησης, αφού πρώτα ρυθμίσουν τα ζητήματα των χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας."

  Αυτό ξεκαθάρισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια συζήτησης με έλληνες δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Και σημείωσε παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του «Βήματος» ότι "το Καστελόριζο δεν εντάσσεται στις διερευνητικές επαφές. Αυτές αφορούν αποκλειστικά στο Αιγαίο, όπως τουλάχιστον το εννοεί η τουρκική πλευρά που τοποθετεί το νησί στη Μεσόγειο." (~Αρχαία Ιθώμη | 11 Οκτωβρίου, 2012 | 9:12 πμ)

  Δρ Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Αναλυτής: "Η ιδιότητα της ΑΟΖ με τα 200 ΝΜ της, να προσφέρει τη δυνατότητα μετασχηματισμού ακριτικών νησιών σε ελκυστές με μεγάλη δεξαμενή έλξης, δεν είναι βέβαια άσχετη με το θέμα. Διότι αυτό που θεωρούμε συνήθως ως ένα αδύναμο στοιχείο, μετατρέπεται με αυτόν τον τρόπο σε μία σημαντική βάση ελέγχου μίας μεγάλης περιοχής, η οποία έχει την ικανότητα να επεκτείνει το χώρο δράσης μας, δίχως να έχει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η έννοια των 12 ΝΜ.

  Αυτή η μεγάλη αλλαγή φάσης της θεώρησης των δεδομένων του Αιγαίου συμπεριλαμβάνοντας το Καστελλόριζο και τη Γαύδο, είναι σημαντικότατη. Το θέμα δεν είναι να εκμεταλλευτούμε απλώς μία ευκαιρία, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, αλλά πραγματικά να εδραιώσουμε τη θέση μας σε μία ανθεκτική βάση. Έτσι, το να δεχτούμε πιέσεις για αυτό το θέμα δεν είναι μόνο αναμενόμενο, αλλά απαραίτητο, διότι μόνο η έννοια της επικάλυψης οδηγεί στις διακρατικές συμφωνίες, οι οποίες αναδεικνύουν σταθερά σημεία, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα με τη συμβατική τους έννοια. Όλα αυτά δεν είναι μία ουτοπία, διότι η Κύπρος με το παράδειγμά της έχει αποδείξει ότι ευσταθούν κι είναι ορθολογικά, ακόμα και σε μία κατάσταση κρίσης.

  Ο πραγματικός μας εχθρός δεν είναι παρά μόνο μία μορφή ηττοπάθειας, η οποία μας οδηγεί να μην πιστεύουμε στις ικανότητες και δυνατότητές μας. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Είναι λοιπόν σημαντικό να απελευθερωθούμε από τις φοβίες μας που μας παραλύουν τη σκέψη και δεν επιτρέπουν τη στρατηγική μας δράση."
  (~Eλληνική ΑΟΖ και Στρατηγική)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.