19/01/2010 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενδείξεις υπαναχώρησης του κ. Παπανδρέου για τους μετανάστες

Την εντύπωση ότι αρχίζει και κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, έδωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κάτω από την πίεση της μεγάλης αντίδρασης του κόσμου και της αντιπολίτευσης.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν μεγάλη έκταση στη σημερινή συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον  Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες (ούτε ο Ομπάμα να ήταν) , κατά την διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην «φύλαξη των συνόρων» και στην «οικονομική επιβάρυνση» της Ελλάδας από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που δεν μπορούμε να δεχθούμε, αλλά και την συνεργασία των κρατών μελών της Ε.Ε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παρουσιάζοντας ένα νέο σχέδιο δράσης της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε έξι τομείς:

- Επιτήρηση των συνόρων τόσο στις πύλες εισόδου, όσο και στις εξόδους της χώρας

- Αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας ανθρώπων

- Σωστή διαχείριση των πολιτικών προσφύγων

- Συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη εντός Ε.Ε. και με τα γειτονικά κράτη

- Ομαλή ένταξη των νομίμων μεταναστών στις κοινωνικές μας δομές και ιδιαίτερα εκείνων της δεύτερης γενιάς

- Ριζική αλλαγή της πολιτικής για το άσυλο, με την ίδρυση ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου (για την αξιολόγηση του καθεστώτος ασύλου).

Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, είναι η σταδιακή δημιουργία ειδικών κέντρων πρώτης υποδοχής στις περιοχές με έντονο πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 19/01/2010 17:04:25

  bla, bla bla, bla, bla.......και άγιος ο Θεός.
  Το μόνο σίγουρο είναι πως για το θέμα αυτό υπάρχει ειλημένη απόφαση και μάλιστα από καιρού επεξεργασμένη από ΜΚΟ της αρεσκείας του GAP. Επικοινωνιακά κόλπα του στύλ, σας φέραμε και αυτόν τον ξένο χαχόλοι Έλληνες, είναι πια τόσο decadence. Μόνο γέλιο προκαλούν οι εμφανίσεις αυτού του είδους με ΟΗΕδες αμφιβόλου κύρους και αδιαφανών σκοπών. Μέχρι τώρα ο ΟΗΕ δεν διακρίθηκε για κάτι πραγματικά ανθρωπιστικό, με τελευταίο την απάτη της γρίππης. Αλλά το να αναζητά το GAP απεγνωσμένα στήριξη για τις ανθελληνικές του προθέσεις είναι τουλάχιστον φαιδρό. Αντί να συνομιλεί με ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε αυτό το εθνικό θέμα, συνομιλεί με ανθρώπους, που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι μια επιφανειακή προσέγγιση ενός σοβαρού εθνικού θέματος. Δηλαδή με τους πλέον ακατάλληλους. Αυτοακυρώνει έτσι την όποια καλή πρόθεση και φανερώνει την υποκρισία του. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που γεννιούνται από την μαζική είσοδο παρανόμων στην χώρα μας. Καί τα ανθρωπιστικά και τα εθνικά.
  Το να έρχεται όμως ο ΟΗΕς αυτός και να μας λέει πως να τους μεταχειριζόμαστε, με συγχωρείτε αλλά, μου θυμίζει τον δουλέμπορα που λέει στο τσιράκι του πως να μην κακομεταχειρίζεται άσχημα τους δούλους.

 2. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/01/2010 17:09:37

  Τό άτομο,μας υποτιμά καί αυτό μού τήν δίνει.
  Κανείς δέν είναι νόμιμος,είναι έποικοι,καί ήρθαν γιά κάποιο σκοπό.Ολοι έξω,εδώ καί τώρα(σύνθημα τού πατρός του)διότι θά φάει τό κεφάλι του καί μαζί μέ αυτόν καί εμείς.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Kὀριννα 19/01/2010 18:00:40

   Κόριννα χτένιζες ελιές και σου πήραν τη δουλειά?
   Μήπως μάζευες φράουλες και έμεινες άνεργη?

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Kὀριννα 19/01/2010 23:49:52

   Τιραμόλα, άντε ρώτα τον κόσμο στον Άγιο Παντελεήμονα και τη Βικτώρια να σου πουν. Δεν μένουν όλοι οι Ελληνες στα γκέτο των ΒΠ. Αν κατουρούν μπροστά στην πόρτα της πολυκατοικίας σου και περνάς από τους δρόμους της γειτονιάς σου και βρωμάνε, θα σου πω για πότε θα θέλεις να τους στείλεις όλους αυτούς στη Μέκκα να σπάσουν το κεφάλι τους στο μετεωρίτη που προσκυνάνε σαν βλαμμένοι και ποδοπατιούνται. Και ακόμα παραπέρα...

   Αμα γίνει καμία νύχτα της Αγίας Αλ Σάλεχ καμιά φορά εκεί κάτω, εννοώ στην Αθήνα, εγώ δεν πρόκειται να καταδικάσω τίποτα, γιατί θα είμαι υποκριτής αν το κάνω...

 3. kwlotoumpas avatar
  kwlotoumpas 19/01/2010 17:26:46

  ξένε μην με αφήνεις μόνο με τις(τους) Kὀριννα...

 4. άστεγος avatar
  άστεγος 19/01/2010 17:39:00

  Τα υπερτλαντικά αφεντικά έχουν δώσει την εντολή, ο κύβος ερρίφθη.
  Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να αποτελείται από ένα μόνο λαό, πρέπει να γίνει πολυ-πολιτισμική, σαν τις ΗΠΑ, για να μπορούν να την ελέγχουν μέσω της ψήφου των λαθρομεταναστών.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΟΣΟΝΟΥΠΩ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΕΣ ΤΟΥ.
  Έρχονται και δημοτικές εκλογές σύντομα, άρα είναι και πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές.
  Μήπως, για να απλοποιηθεί λιγάκι η διαδικασία, θα πρέπει να προτείνει ο ΓΑΠ στον Πρόεδρό του τον Ομπάμα να γίνουμε άλλη μία πολιτεία τς Αμερικής για να μπορέσουν και αυτοί να κάνουν ήσυχα τις δουλειές τους στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή αλλά και εμείς να τελειώνουμε με όλη αυτή τη φασαρία και τα έξοδα της πολιτικής αντιπαράθεσης;
  Μήπως;

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ άστεγος 19/01/2010 22:00:35

   Οι ΗΠΑ διαβλέπουν πως στο μέλλον ο κυριότερος ανταγωνιστής της ηγεμονίας τους, θα είναι η Ρωσία. Από τη δεκαετία του '90 αποδομούν τους φυσικούς συμμάχους της (είτε λόγω κοινής σλαβικής καταγωγής, είτε λόγω κοινής θρησκείας). Ετσι στα Βαλκάνια, αφού "καθάρισαν" δυναμικά με τη Σερβία, μ'εμάς λόγω ΕΕ-ΝΑΤΟ ο μόνος τρόπος αποδόμησής μας θα ήταν να διακοπεί η εθνική ομοιογένεια με την αθρόα είσοδο στη χώρα ξένων οικονομικών μεταναστών, κυρίως μουσουλμάνων. Έτσι, και εμείς δεν πρόκειται να ξανασηκώσουμε κεφάλι στον αιώνα τον άπαντα με 10% αμιγή μουσουλμανική μειονότητα και η ΕΕ αποκτά τον αδύναμο κρίκο που της λείπει, ώστε να μην "γίνει ποτέ χωριό", εμάς. Μ'ἐνα σμπάρο δυο τρυγόνια.

 5. thespieys avatar
  thespieys 19/01/2010 17:41:39

  Δημόσιες σχέσεις ανευ ουσίας όταν απέναντι περιμένουν 250.000 να περάσουν τα σύνορα. Οπως έγραψε και καποιος αλλος, ο Ερντογαν κανει πολιτική και ο GAP γυμναστική.

  • Orestios avatar
   Orestios @ thespieys 19/01/2010 19:47:11

   250.000? Από που προκύπτει αυτό το μέγεθος? Από την κατασυκοφαντημένη ΕΣΥΕ? Ή μήπως από καμιά ΜΚΟ του πόλου, με πολύ καλη όμως χρηματοδότηση από κρυφά κονδύλια και εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου? Από αυτές τις μεταμοντέρνες δουλεμπορικές οργανώσεις που το μόνο μέλημά τους είναι, ω τί έκπληξη, μη πεθάνει κανείς δούλος, από αυτούς που διακινούν, πάλι με τα λεφτά των των φορολογουμένων.

 6. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 19/01/2010 18:00:46

  Και ο ΓΑΠ θέλει τον Πακιστανό του.

  • thespieys avatar
   thespieys @ Κασσάνδρα 19/01/2010 18:14:15

   Nα τον πάρει στο Καστρί να κάνει παρέα με τη μάνα του.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Κασσάνδρα 19/01/2010 23:51:49

   Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να δείχνουμε στους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας;

 7. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 19/01/2010 18:04:44

  Ὡς ἀλλαγὴ ἐννοεῖτε ὅτι ἀντὶ τῶν "μονίμων" ὁμιλεῖ περὶ "νομίμων";

  Πρῶτον, νὰ τὸ δοῦμε στὸ νομοσχέδιο.
  Δεύτερον, τὶ εἶναι ἕνας μετανάστης ποὺ κατοικεῖ μὲν ἐδῶ καὶ χρόνια στὴν Ἑλλάδα (ἄρα, ὑποθέτω ὅτι κατὰ τὸν ΓΑΠ εἶναι "μόνιμος"), ἀλλὰ μπῆκε στὴν χώρα μας παράνομα; Διότι χθὲς ἡ κ. Τζάκρη μᾶς εἶπε ὅτι οὐδεὶς μπῆκε στὴν Ἑλλάδα νόμιμα..

 8. ΚΜ avatar
  ΚΜ 19/01/2010 18:18:43

  Για ξεκάρφωμα τα κάνει αυτά: «ΘΑ φυλάξουμε τα σύνορα ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.» (Αφού το'πες, έτσι θα γίνει). Στο μεταξύ, η αθρόα πολιτογράφηση/εποικισμός θα γίνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

 9. karenin avatar
  karenin 19/01/2010 18:33:06

  Τελικά πολλοί από εσάς τους Σαμαρικούς, ψηφίζοντας τον άνθρωπο για προέδρο της Ν.Δ, μάλλον είχατε στο μυαλό σας έναν Καρατζαφέρη με γραβάτα.

 10. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/01/2010 18:56:40

  tiramola,φίλε μου,είμαι μεγάλη γιά χτένισμα ελαιών(αλήθεια τί σημαίνει αυτό;καθ'ότι άσχετη μέ αγροτικά)καί μάζεμα φράουλας.Πάντως,ευτυχώς είσαι αρκετά μόνος.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Kὀριννα 19/01/2010 19:45:16

   Χτένισμα ελιάς= Όταν με ένα ειδικό εργαλείο μαζεύεις τις ελιές πάνω από το δέντρο...αφού για να το κάνεις αυτό είναι σαν να χτενίζεις τα κλαδιά (όπως οι γυναίκες χτενίζουν τα μαλλιά τους)

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 19/01/2010 19:19:21

  Kὀριννα, μην δινεις σημασια στον τιραμολα (καταλληλο το ονομα, ε;). το χρημα και η ιδεολογια τυφλωνουν και τους πιο εξυπνους. εχουμε και συγχρονους εφιαλτες, υπο μορφη καλοκαγαθων(;) διεθνισταδων που, ενω κοπτονται για τα "ανθρωπινα" δικαιωματα, καταπατουν αυτα των Ελληνων οπως και το συνταγμα.

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2010 19:20:54

  Δε βλεπω καμμια υποχωρηση.Αυτα τα ειχε πει και μετα τις ευρωεκλογες οπου εριξε το συνθημα "μηδενικη ανοχη". Ειναι επικοινωνιακα τρυκ για να καθησυχασει κοσμο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 19/01/2010 20:34:07

   Συμφωνώ.

 13. kwlotoumpas avatar
  kwlotoumpas 19/01/2010 19:27:05

  Κόρρινα ο τιραμόλα δεν είναι μόνος...όσοι ιδεολογικοί μηχανισμοί και αν δουλέψουν και τα επόμενα 15 χρόνια, όσα δηλάδή πρωί μεσημ'έρι βράδυ προβάλλουν φασίστες ξενόφοβους και πατριδοκάπηλους, πάντα θα είμαστε περισσότεροι...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ kwlotoumpas 19/01/2010 23:53:54

   Γιατί εγώ άραγε όλα τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, τα βλέπω να τα πατρονάρουν νεοταξίκες γκαιμπελίσκοι;

 14. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 19/01/2010 19:39:58

  Τα δύο νομοσχέδια για την αυτοδιοίκηση και την ιθαγένεια είναι άρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τουs.Το ένα συμπληρώνει το άλλο.Δηλαδή το μεν πρώτο δίνει το δικαίωμα στήν ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ να εκλεγεί παριφερειάρχηs στην Θράκη και με τιs ψήφουs των μουσουλμάνων τηs Βουλγαρίαs αφού πλέον με τιs νέεs διόδουs οι δυο μουσουλμανικέs κοινότητεs έγιναν μια .Αν το πασόκ την κατεβάσει για υποψήφιο στιs προσεχείs εκλογέs και εκλεγεί εν τέλει το επόμενο στάδιο για την Τουρκία θα είναι η απόσχηση τηs Θράκηs από τον κορμό τηs Ελλάδαs με το κουτί πανδώραs να ανοίγη για τον Ελληνισμό. Θα γυρίσουμε τότε στην πρό 1821 εποχή.Μήπωs αυτή είναι η κρυφη συμφωνία Ε ρντογάν Παπανδρέου;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ι Δ. 19/01/2010 19:50:25

   Η Θράκη δε μπορεί να αποσχιστεί διότι ο νομός Έβρου είναι αμιγώς Χριστιανικός και το μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης δε συνορεύει με την Τουρκία.
   Οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας εκλαμβάνεται ως εχθρική και από τη Βουλγαρία. Έχω μιλήσει με Βούλγαρους και ξέρω τι λέω. Αυτό σημαίνει ότι θα βρει 2 κράτη σε συμμαχία απέναντί της.

 15. Dimi avatar
  Dimi 19/01/2010 19:44:08

  ΟΧΙ Ενδείξεις. Μόνο Αποδείξεις οφείλει να μάς δώσει άμεσα.

 16. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 19/01/2010 20:06:53

  Αποδειξειs να ζητηθούν από τον saragusi συντάκτη του νομοσχεδίου για την κατάτμηση τηs χώραs όταν αυτη δεν υφίσταται σε καμία άλλη ωρα τηs Ευρώπηs και απο τον alevi-zato για το νομοσχέδιο για την μετανάστευση.

 17. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 19/01/2010 20:13:37

  ΚΜ: Ποια συνορα θα φυλαξει? Αυτα τα λεει για τους ανοητους τους Ελληνες. Στους αλλους, λογου χαρη, στον φιλο του τον Πακιστανο πρωθυπουργο, του κλεινει το ματι και του λεει, μην ακους τα παραπανω, ειναι για εσωτερικη καταναλωση. Εμεις θα φτιαξουμε, με χρηματα που η χωρα μας δανειζεται, ειδικα κεντρα υποδοχης, οπου οι δικοι σου οταν θα ερχονται καραβιες θα βρισκουν ενα καθαρο και ζεστο κρεβατι για να κοιμηθουν αφου προηουμενως παρουν το μπανιο τους και ενα χορταστικο, προγευμα, γευμα 'η δειπνο, αναλογα με την ωρα "αφιξεως" και αφου τα κρατικα μας νοσοκομεια, που τα πληρωνουν οι χαζοελληνες, θα τους εξετασουν λεπτομερως για να γιατρεψουν καποιες ενδεχομενες αρρωστειες απο τις οποιες πασχουν απο γεννησιμιου τους, οπως ειναι η ηπατιτια και αλλες ασθενειες που ειναι ενδημουν εκει και σε αλλες μουσουλμανικες χωρες, που μεριμνουν, με την αμεριστη συμπαρασταση των δουλεμπορων, να αυξανουν συστηματικα τον πληθυσμο της χωρας μας τωρα και επειτα απο λιγο και αλλων ευρωπαικων χωρων...

 18. πολίτης avatar
  πολίτης 19/01/2010 22:18:29

  Μη χαλαρώνετε. Από τη στιγμή που ασχολήθηκαν (επιτέλους) και τα κανάλια,η επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου θα πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Θα ξετρυπώσουν κάθε έγχρωμο έφηβο, κάθε πονεμένη ιστορία, θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν ενοχές, σύγχυση. Να είστε έτοιμοι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ πολίτης 19/01/2010 22:32:05

   Έχουμε να ακούσουμε πολλές δακρύβρεχτες ιστορίες. Θα παρελάσει μέχρι και το παρδαλό κατσίκι μην σας πω. Θα ακούσουμε πόσο θέλουν να γίνουν Έλληνες, πόσο αγαπούν αυτόν τον τόπο (όχι την χώρα), πόσο τους αρέσει ο ήλιος, πόσο τους αρέσει η θάλασσα και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Μέχρι και ένα που ήθελε να ανοίξει φαρμακείο πήρε το μάτι μου κάπου.
   Μόνο που δεν μας λένε κατάμουτρα πόσο κακοί είμαστε. Γνωστή πρακτική ενοχοποίησης, λες και οι Έλληνες φταίνε που έφυγαν από την χώρα τους. Φθηνή προπαγάνδα για απαίδευτους.

 19. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 19/01/2010 23:24:35

  Ο τζέφρευς, είναι το παίγνιο στην υπόθεση.

  Τα ραβασάκια του τα μεταφέρει ο αδερφός του εδω και χρόνια.

  Η οικογένεια Παπανδρέου, διαχρονικά είναι νεκροθάφτες της χώρας.

  Από το '44 και έπειτα συνεχίζουν κάθεκτοι το έργο τους.

  Όσο αφορά τα σημερινά, οποιαδήποτε μαζική παραχωρηση ιθαγενειών σε μετανάστες, ιδιαίτερα Μουοσυλμάνους, αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας γιατί

  Αλλοιώνει όχι μόνο εθνολογικά, εκλογικά αλλά πολιτισμικά τη χώρα, κάτι που δεν διανοήθηκενα διαπράξει ουδείς πλην των Οθωμανών τα τελευταία...5.οοο χρόνια


  Προκαλει μέγιστη βλάβη στα συμφέροντα των Ευρωπαίων εταίρων μας.


  Αναγκάζει την Ελλάδα να υποστεί μια ακόμη μεγαλύτερη εισβολή μεταναστών, γιατί το σύνθημα ήδη έχει κυκλοφορήσει στο Καράτσι και στη Βαδάτη, ότι εδω "Πουλάνε ιθαγένειες"

  όσο αφορά τους ηλίθιους που λένε ότι οι ξένοι "μαζεύουν φράουλες"...το σωστό είναι ορισμένοι ξένοι μαζεύουν φράουλες, γιατί υφισταται ευάρισθμος αρισθμός που είναι άεργοι, κλέφτες, άνεργοι, κλεφτοκοτάδες, περιφερόμενοι, ζητιάνοι, καταζητούμενοι, "φιλοξενούμενοι/΄και λοιπές κατηγορίες ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

  Τουλάχιστον το 20% ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.

  Δεν θα πληρώνουμε πλέον τη "φιλοξενία" ακάλεστων στη χώρα.


  ΑΡΚΕΤΑ! όσοι δεν εργάζονται, δρόμο και οι λοιποί πράσινες κάρτες και τελείωσε η δουλειά.

  Αυτά περί ιθαγενειών, μπορεί να ταπει ο Τζέφρευς στους Ιθαγενείς Απάτσι της ιδιαίτερης πατρίδας του.

  Και να προσέχει γιατί η ποινή της εσχάτης προδοσίας είναι η μόνη που διατηρείτε έστω και τυπικά εν ισχύ από το αναθεωρημένο ποινικό κώδικα.

  Ας ρωτήσει το Βενιζέλο, Λοβέρδο και λοιπούς συνταγματολόγους να τουπουν.

  Το ίδιο σαφέστατα ισχύει και για τον "Κάρολο" που τυπικά απολαμβάνει πολιτικής εξουσίας και εάν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, πρέπει να λάβει θέση.

  Η ιστορία δεν συγχωρεί παίδες το ίδιο και η πλειονότητα του Ελληνικού λαού.


  Αρκετά έχουμε στομυαλό μαςμε τους φορομπήκτες-κλέφτες πολιτικούς, δεν είναι ώρα να ασχολούμαστε πως θα αποδομήσουμε τη κοινωνία επειδή ο Τζέφρευς έχει οικογνεειακά κόμπλεξ και υποχρέωση σε κάποιους "διεθνείς κύκλους"

  Μπάστα!

 20. μαρικα avatar
  μαρικα 19/01/2010 23:29:48

  Επιτηρηση των συνορων στις πυλες εισοδου το καταλαβαινω,αλλα στις εξοδου δεν το καταλαβαινω.Μηπως τσεπωνωνται γι αυτο δεν τους αφηνουν να φυγουν;

 21. ΚΜ avatar
  ΚΜ 20/01/2010 14:52:29

  Στο μεταξύ ο τσαρλατάνος ο Γκουτιέρες (πού τον βρήκαν...) λέει ότι «εμείς στην Πορτογαλία τους πολιτογραφούμε στα 5 χρόνια». Δεν μας λέει όμως ο κύριος ότι κανένας Αφγανός ή Αφρικανός δεν θα πάει στην Πορτογαλία. Πιο εύκολο είναι από γεωγραφική θέση να πάει στην Ισπανία κατευθείαν, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι στα ίδια επίπεδα με της Ελλάδας (αλλά όχι από δανεικά!) σε αντίθεση με την πάμφτωχη Πορτογαλία που υστερεί 30% έναντι της χώρας μας. Αλλά και κατά λάθος (λέμε τώρα) να μπει κάποιος στην Πορτογαλία, θα πάει στην Ισπανία περπατώντας. Άρα κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ο σύντροφος Γκουτιέρες.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ ΚΜ 20/01/2010 22:10:29

   Μήπως εννοεί τους Βραζιλιάνους που έχουν και κοινή γλώσσα;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΜ 20/01/2010 22:55:46

   Οι Βραζιλιάνοι και όσοι Αγκολέζοι, Μοζαμβικάνοι κλπ (πρώην αποικίες) φέρουν χαρτί από ληξιαρχείο ότι έχουν παππού Πορτογάλο έχουν ειδικό καθεστώς και πολιτογραφούνται εύκολα. Όμως αυτοί όλοι είναι χριστιανοί. Και παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές προστριβές (το οποίο φυσικά δεν ανέφερε ο Γκουτιέρες). Φαντάσου να είχανε και κόσμο από τις χώρες με τις οποίες μπλέξαμε εμείς...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΜ 20/01/2010 22:59:23

   Εννοείται ότι όσοι από αυτές τις χώρες δεν έχουν παππού Πορτογάλο (ή δεν μπορούν να το αποδείξουν), δηλαδή η πλειοψηφία, ΔΕΝ πολιτογραφείται τόσο εύκολα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.