#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2011 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ 

 

Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η προτροπή του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη προς τους υπουργούς του να «σπάσουν» τα φέουδα στα υπουργεία τους, να συνεργαστούν οριζόντια και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον στη δημόσια συζήτηση. Η Τρόικα έρχεται στην Αθήνα μέσα στην προσεχή εβδομάδα και για άλλη μία φορά θα διαπιστώσει όχι απλά ότι έχει να κάνει με μία κυβέρνηση-σκορποχώρι, αλλά με μία κυβέρνηση στην οποία κυριαρχούν σοβαρές πολιτικές και προσωπικές διαφορές μεταξύ των στελεχών της και αυτή είναι η βασική αιτία της αναποτελεσματικότητάς της. Ως εκ τούτου, οι συνεχείς παραινέσεις του πρωθυπουργού περί συλλογικότητας, αλλά και οι συνεχείς αναβολές στην αναγκαία λήψη άμεσων αποφάσεων, αποτελούν μπούμερανγκ για τον πρωθυπουργό και εκλαμβάνονται από την κοινή γνώμη ως αδυναμία να κατευθύνει και να διοικήσει. Βασικοί υπουργοί αντιδικούν δημοσίως μεταξύ τους με φόντο το κυβερνητικό παρελθόν και προοπτική το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ας δούμε πως περιγράφει ο Γιάννης Καμπουράκης στον "Τύπο της Κυριακής" τις εμφύλιες κόντρες στο ΠΑΣΟΚ. Ποιός είναι εναντίον ποίου και γιατί;ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το ζήτημα δεν είναι αν έχει συνηθίσει στις επιθέσεις που δέχεται, αν δύναται να συνεχίσει. Δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη ούτε στην Τρόικα, ενώ αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλούς από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, αλλά και για την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, την ίδια ώρα που πολλοί παραδέχονται ότι ανασχηματισμός χωρίς απομάκρυνση ή μετακίνηση του Παπακωνσταντίνου δεν έχει νόημα, οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός θα τον διατηρήσει στη θέση του, έστω και υπό επιτήρηση.

 

Ευ. Βενιζέλος: Σε αυτή τη φάση αποτελεί τον πλέον σοβαρό εσωτερικό «εχθρό» για τον υπουργό Οικονομικών. Ο λόγος είναι ότι δεν μένει μόνο στην κριτική αλλά προχωρά στην κατάθεση διαφορετικής ατζέντας για την οικονομία, περισσότερο ελκυστικής. Οι πληροφορίες λένε ότι το Μαξίμου εμφανίζεται προβληματισμένο επειδή ο Βενιζέλος καταφέρνει να αναδεικνύει την ανεπάρκεια του υπουργού Οικονομικών.

Λούκα Κατσέλη: Δεν πρόκειται να χωνέψει το ότι ο Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε αίτημα του Γ. Παπακωνσταντίνου να τη θέσει εκτός οικονομικού επιτελείου στον τελευταίο ανασχηματισμό. Είναι σταθερά απέναντι στις βασικές επιλογές του υπουργού Οικονομικών και φροντίζει να το θέτει υπόψη στον πρωθυπουργό, αφού μιλά τακτικά κατ’ ιδίαν μαζί του. Ενα επιπλέον πρόβλημα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι οι προβλέψεις της περί αδιεξόδου στην οικονομία πλέον δικαιώνονται.Τ. Μπιρμπίλη: Η κόντρα για τα αυθαίρετα είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αντιπαράθεση της υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Οικονομικών, αλλά όχι η μόνη. Η υπουργός Περιβάλλοντος είναι μόνιμη αμφισβητίας των ικανοτήτων του και των επιλογών «τσάρου» και από την άλλη το οικονομικό επιτελείο την κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι ατύπως στηρίζει τη σκληρή στάση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κατά της μείωσης του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ στο 34%.

Χρ. Παπουτσής: Μεταξύ αστείου και σοβαρού πολλοί υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας θα ησυχάσει μόνο αν δει τον Παπακωνσταντίνου εκτός κυβέρνησης. Τον αμφισβητεί επί της ουσίας από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης και θεωρεί τον υπουργό Οικονομικών βασικό αίτιο της καθοδικής πορείας της κυβέρνησης. Κάποιοι τον έχουν ακούσει να απορεί με ειλικρίνεια, όπως λέει, γιατί τον στηρίζει ακόμα ο Παπανδρέου…

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης φέρεται να χρεώνει στον υπουργό Οικονομικών και τις διαρροές περί αναποτελεσματικότητας στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τις φήμες ότι προαλείφεται για επόμενος υπουργός Οικονομικών. Αν και είναι από εκείνους που στήριζαν αρχικά τον Γ. Παπακωνσταντίνου, οι πληροφορίες μιλούν για αρνητικές σχέσεις πλέον και ανεξόφλητα γραμμάτια, που στην πολιτική… πληρώνονται την κατάλληλη στιγμή.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗΈχει καταφέρει να έχει λιγότερους συμμάχους στην κυβέρνηση και από τον –εκ θέσεως– «αντιπαθή» υπουργό Οικονομικών. Τη μικρή περίοδο της… ηγεμονίας του ως Νο 2 της κυβέρνησης δημιούργησε περισσότερους εσωτερικούς εχθρούς από όσους μπορεί να αντιμετωπίσει. Αυτό όμως που τον έχει αποσταθεροποιήσει είναι το ότι ο πρωθυπουργός τον αντιμετωπίζει πλέον σαν ένα απλό υπουργό, κατεβάζοντάς τον πολλούς ορόφους στο γνωστό… ασανσέρ των συνεργατών. Η βραδιά της δημόσιας κόντρας με τον Ευ. Βενιζέλο για το ζήτημα της «Υπατίας» τού στοίχισε διπλά. Δεν είναι μόνο ότι ο κ. Παπανδρέου του τη «χρέωσε», αλλά από τότε πολλοί πείστηκαν ότι ο υπουργός Εσωτερικών θέλει να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί από τώρα να πάρει προβάδισμα. Θεόδωρος Πάγκαλος : Τα περί «καπέλου που δεν δέχεται», που είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να χρίσει γενικό συντονιστή τον Γ. Ραγκούση στον ανασχηματισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, ήταν μόνο η αρχή. Είναι κοινό μυστικό μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Θ. Πάγκαλος θεωρεί τον υπουργό Εσωτερικών «τσικό» της πολιτικής και «ετερόφωτο», και από την άλλη ο υπουργός Εσωτερικών «χρεώνει» στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης διαρροές εναντίον του στον Τύπο, αλλά και υπόγεια στήριξη στο «κίνημα» της Κερατέας.   Χάρης Παμπούκης :Η εκδίκηση, λένε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο υπουργός Επικρατείας δέχθηκε στωικά το «ξήλωμα» των γαλονιών του ως Νο 2 της κυβέρνησης για χάρη του υπουργού Εσωτερικών και σχεδίασε από τότε την εκδίκησή του. Φαινομενικά είναι αφιερωμένος στις επενδύσεις, αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος της θέσης που κατείχε, αλλά και της τακτικής του επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Παύλος Γερουλάνος : Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, παρά τις κατά καιρούς επιθέσεις που έχει δεχθεί, αποδείχθηκε επτάψυχος και διατηρεί στο ακέραιο τη σχέση του με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος –όπως επιμένουν οι πληροφορίες- τον ακούει.  Υπό αυτό το πρίσμα, η γνώμη του υπουργού Πολιτισμού για το ποιος έφταιγε πραγματικά που η ομάδα συντονισμού απέτυχε και κατόπιν διαλύθηκε, ήταν καθοριστική για τον υπουργό Εσωτερικών για τη συνέχεια της σχέσης Παπανδρέου – Ραγκούση.

Χρήστος Παπουτσής : Η κοινή γνώμη παρακολούθησε την πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στο θέμα της Κερατέας ως «άδειασμα» του υπουργού Εσωτερικών, που εμφανιζόταν ως ο επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης επί τετράμηνο χωρίς αποτέλεσμα. Στην ουσία, τα αντανακλαστικά ενός παλαιού στελέχους πρώτης γραμμής, που είχε βοηθό τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών στις Βρυξέλλες, λειτουργούν από τότε που ο πρωθυπουργός έχρισε τον Γ. Ραγκούση αντ’ αυτού. Και κυρίως από τότε που διέκρινε, όπως και άλλοι παλαιοί, τη μεθοδική αλλά αυτόνομη περπατησιά του υπουργού Εσωτερικών με σκοπό το ύπατο κομματικό αξίωμα στο μέλλον.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗΟι εσωκομματικοί της αντίπαλοι της χρεώνουν ότι διατηρεί διττό δημόσιο λόγο και ότι στην προσπάθειά της να παίξει το παιχνίδι του πρωθυπουργού, ο οποίος χρειάζεται την κοινωνική φωνή του ΠΑΣΟΚ για αντίβαρο στις αντιλαϊκές πολιτικές, πολλές φορές έχει ξεπεράσει τα όρια. Η νύχτα του περασμένου ανασχηματισμού όμως, που οι ανακοινώσεις καθυστέρησαν επειδή -κατά πληροφορίες– ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να παραμείνει υπουργός σε άλλο υπουργείο πρώτης γραμμής και εκείνος διέταξε μία σειρά από καραμπόλες για να της κάνει το χατίρι, έπεισε τους περισσοτέρους ότι η σχέση της με τον πρωθυπουργό και το Καστρί παραμένει ισχυρή.   Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Η κόντρα του με τη Λούκα Κατσέλη έχει παρελθόν, παρόν και θα έχει και μέλλον. Κέρδισε τη μάχη εναντίον της, όταν κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό να την απομακρύνει από το υπουργείο Οικονομίας, αλλά, όπως λένε οι πληροφορίες, όχι τον πόλεμο. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στους υποψηφίους να αντικαταστήσουν τον «τσάρο» της Οικονομίας στον επικείμενο ανασχηματισμό φέρεται η κ. Κατσέλη, όπως δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Οικονομικών τη θεωρεί επικεφαλής της ομάδας των κυβερνητικών στελεχών που σταθερά ασκούν κριτική στις επιλογές του. 

Ανδρέας Λοβέρδος : Ως προκάτοχός της στο υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί κατά πόσο αναιρείται το δικό του έργο και αυτό τους έχει φέρει αρκετές φορές σε –όχι δημόσια– αντιπαράθεση. Από την άλλη, ακολουθώντας κατά γράμμα την τακτική του πιστού στελέχους στα όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα, είναι επόμενο για τον υπουργό Υγείας να συγκρούεται με λογικές αμφισβήτησης του προγράμματος, που πολλές φορές έχει εκφράσει η σημερινή υπουργός Εργασίας.Μ. Χρυσοχοΐδης: Και μόνο το γεγονός ότι πηγαίνοντας στο υπουργείο της σημερινής υπουργού Εργασίας ξήλωσε μια σειρά βασικών στελεχών, που η ίδια είχε τοποθετήσει, δεν χρειάζεται εξηγήσεις. Στις συνεδριάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων αποτελεί σχεδόν μόνιμο φαινόμενο η διαφωνία του με τα όσα λέει ή εκτιμά η κ. Κατσέλη και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι αμφότεροι θέλουν να δείχνουν ότι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές σχολές.

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΔεν ήταν στις προθέσεις της, αλλά είναι πλέον πρωταγωνίστρια και του λεγόμενου ενδοκυβερνητικού και εσωκομματικού ρεπορτάζ. Αν δεν είχε καταφέρει τον πρωθυπουργό να κάνει έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του για το θέμα των αυθαιρέτων, θα μιλούσαμε για ισχυρό παίχτη εντός της κυβέρνησης. Εχει πολλές φορές προκαλέσει θυμηδία των παλαιών και έμπειρων με τις παρεμβάσεις της στα Υπουργικά Συμβούλια, αλλά δείχνει ότι δεν ιδρώνει το αφτί της, προφανώς επειδή στηρίζεται στη σχέση της με τον Γ. Παπανδρέου. Πάντως, έχει δυσαρεστήσει και το Μαξίμου αρκετές φορές, δίνοντας το δικαίωμα να την κατηγορήσουν για αλαζονεία.

Γ. Παπακωνσταντίνου

Είδε βασικές επιλογές του, όπως η ανακοίνωση για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ στο 34% και η περαίωση των αυθαιρέτων, να βρίσκουν… τοίχο στην αντίδραση της υπουργού Περιβάλλοντος. Την κατηγορεί με στοχευμένες διαρροές στον Τύπο ότι τα έχει κάνει… πλακάκια με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, επειδή είναι αδύναμη να τα βάλει με το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ βλέπει ότι στα Υπουργικά Συμβούλια η Τ. Μπιρμπίλη βρίσκεται σχεδόν πάντα μέσα στην ομάδα των υπουργών που τον αμφισβητούν ανοιχτά.Ευ. Βενιζέλος

Εχει ειρωνευθεί ενώπιον όλων των στελεχών του Υπουργικού Συμβουλίου τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες. Στην ουσία –λένε οι αυτόπτες μάρτυρες– δεν της αναγνωρίζει το κύρος που χρειάζεται να έχει ένας υπουργός για να παρεμβαίνει πολιτικά, ενώ φέρεται να θεωρεί υπερεκτιμημένο και το εναλλακτικό προφίλ που κάποιοι –ανάμεσα σε αυτούς και η υπουργός Περιβάλλοντος– προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω…Χ. Παμπούκης

Ως πρώτος μεταξύ ίσων ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου την περίοδο πριν από τις εκλογές, αλλά και την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης, φέρεται να έχει έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με την Τ. Μπιρμίλη. Από τότε που εκείνη πήγαινε σε όλες τις συνεδριάσεις και σημείωνε στο λάπτοπ της τι έλεγε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες κάθε φορά. Λίγοι θυμούνται τη «σπόντα» που είχε πετάξει εναντίον της δημοσίως, όταν είχε πει ότι εκείνος δεν έχει γνωρίσει τον πρωθυπουργό στο γυμναστήριο…

Δ. Ρέππας

Ως παλιοσειρά, ανήκει σε αυτούς που επίσης έχουν μιλήσει σκωπτικά για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της υπουργού «νέας κοπής». Εχει μείνει στην ΠΑΣΟΚική ιστορία η φράση του σε παλιότερη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι δεν μπορεί να μένουν πίσω οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την ενέργεια για χάρη του κορμοράνου (ή κάπως έτσι). Επιπλέον, στα περισσότερα θέματα στα οποία αλληλοκαλύπτεται ως υπουργός Μεταφορών με τις αρμοδιότητές της έχει προκύψει διαφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 30/04/2011 08:53:49

  Μωρε να ξυπναγα ενα πρωι και να μην τους εβλεπα μπροστα μου ολους τους, τους προδοτες τους Κουισλινγκ και τα 165 παραφερναλια τους.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/04/2011 10:25:21

  Κάλλιο μία μέρα κόκκορης παρά πέντε μέρες κότα.

  Μήτ' ο σκύλος τρώει τ' άχυρο μήτε το γάιδαρο αφήνει.

  Έρμα μαντριά γιομάτα λύκους.

  Θα το βρει η στραβή τ' αρνί της.

  Να πουλήσουμε το γάιδαρο, να φτιάξουμε σαμάρι.

  Άλλοι προγκάνε το λαγό κι άλλοι τον μαγειρεύουν.

  - Πώς παν, κόρακα, τα παιδιά σου;
  - Όσο παν, τόσο μαυρίζουν.

  Μαλλί αρκούδας, μετάξι δε γίνεται.

  Βόϊδι πήγε, μοσχάρι γύρισε.

  Γάϊδαρο σκουντάς; Πορδιές θ` ακούσεις.


  Ενα για τον καθενα και περισσευουν !!! Καλημερα στο ΠΑΣΟΚ μας.

  ΠΠ

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/04/2011 12:07:38

   Μην ξεχνάς και το "τούβλα μαζέψαμε, ντουβάρια φτιάξαμε".

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ TopGunZ 30/04/2011 12:23:19

    χαχαχααα βαλε βαλε στη λιστα !!!
    ολα για εναν και ενας για ολα !!!

    ΠΠ

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ TopGunZ 30/04/2011 19:20:02

    Ο συνετός άνθρωπος, προσαρμόζεται στη κοινωνία.
    Ο ηλίθιος, θέλει να προσαρμοστεί τη κοινωνία, σ'αυτόν.
    Και εφόσον η πλειοψηφία είναι δεδομένη, «η πρόοδος» της
    κοινωνίας, εξαρτάται από τους πανηλίθιους.

 3. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 30/04/2011 11:29:26

  Νασαι καλα ρε ΠΠ γελασε το χειλακι μας πουρνο-πουρνο.
  Αμεσως δε μπαινει το φιλολογικο ερωτημα μαυτους ολους
  ρε παει το κουδουνι στο γουρουνι?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ NIK THE GR 30/04/2011 12:23:50

   μαζευω τα παντα... βαλε !!!

   ΠΠ

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/04/2011 12:41:33

  μπααα, δεν υπάρχουν... δεν τους βλέπουν καν... τα αφανή πραγματικά αφεντικά... και η Παγκόσμια Διακυβέρνηση

  1. Ο υφυπουργός κος Σαχινίδης κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία χθες Παρασκευή βράδι, η οποία θα περάσει και στο σύνταγμα, και με την οποία ορίζεται ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις - πωλήσεις επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και πλουτοπαραγωγικών πόρων ή δημόσιας γης, θα ξεχρεώνουν απευθείας τους τοκογλύφους.
  Δεν θα μένει τίποτα στη χώρα κοινώς, ούτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. καύσιμα για τα μαχητικά αεροσκάφη ή για "ταπεινότερες" ανάγκες, όπως καύσιμα για περιπολικά, ή για ανάγκες του πληθυσμού σε στοιχειώδη φάρμακα).

  2. Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, για να "κοιμίσουν" προσωρινά τις αντιδράσεις.
  από το ιστολόγιο ID-ont: Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση έχει άμεση σχέση με την Κάρτα του Πολίτη. Πιο συγκεκριμένα, όπως κατ'επανάληψη έχουμε γράψει, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι η σπονδυλική στήλη και η Κάρτα του Πολίτη είναι το νευρικό σύστημα. Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι η ηλεκτρονική κλειδαριά με την οποία θα κλειδωθούν όλα τα δικαιώματα των πολιτών και η Κάρτα του Πολίτη είναι το κλειδί με το οποίο ο πολίτης θα... μπορεί να κάνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων.
  Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την Κάρτα του Πολίτη και η Κάρτα του Πολίτη είναι άχρηστη χωρίς την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Η Κάρτα του Πολίτη όμως ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο παρόν σχέδιο νόμου. Πρόκειται προφανώς για την στρατηγική της "σαλαμοποίησης" προκειμένου να αποπροσανατολισθούν οι αντιδρώντες στην Κάρτα του Πολίτη-Ηλεκτρονική Ταυτότητα. Όπως είχε δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα παρουσιαστεί "επιχειρησιακό σχέδιο" για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 30/04/2011 12:49:43

   Oλα οδηγουν σε χειροπεδες...!!!
   Αυτο του Σαχινιδη το ειδα το πρωι... απλα θελουν να το περασουν απο Βουλη!!! χαχαχαχααα για να μην χασουν τους τοκους !!! τα λαμογια!!!
   ωωωω τι θρασος!!!
   Ειχε βγει και το ΓΑΠ να πει οτι θα περασει νομο να μην πουληθει τπτ απο ΓΗ!!!
   ξεπουληματιες και εξυπηρετητες !!!

   Θυμασαι το 3% της Μερκελ στο Συνταγμά μας.. !!

   ΠΠ

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 30/04/2011 13:31:03

  ΑΛΛΕΝΑΚΙ +100000 (ΕΙΣ ΤΗ Ν+1)..ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΥΠΟΥΛΟ΄΄ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η Ν.Δ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΨΗΝ ΤΗΣ ( ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

 6. co avatar
  co 30/04/2011 14:20:05

  Το συγκλονιστικο και εδω μενει να φανει αν θα το ψηφισουν ειναι η πωληση στοιχειων οχι για την μειωση ελλειματος και των εξαρτησεων αλλα για να αγορασουμε απο τους πιστωτες μας τα φαληρισμενα τους ομολογα.
  κανονικο ΧΡΕΩΣΤΑΣΙΟ και ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ.
  με απλα λογια πρεπει να φανει οτι αποφασισαν να βγαλουν την Ελλαδα σε πλειστηριασμο

 7. Μαντενίδης Κώστας avatar
  Μαντενίδης Κώστας 30/04/2011 19:18:34

  Στο μοναδικό καφέ της πλατείας των θαυμάτων "La Torre", στον πύργο της Πίζας, το καπουτσίνο, σερβιρισμένο από σερβιτόρο με στολή και σε τραπέζι με τραπεζομάνδηλο, το πληρώνεις 2.50 (δύο και πενήντα) ευρώα .

  Πως επιβιώνουμε τελικά ? σ΄ αυτό το προτεκτοράτο των ΓιωργοΚωστοΑντωνιΤσιτσιολίνων ???

  Υ.Γ.
  Στην κεντρική πλατεία της Γένοβας "De Ferrari", το πληρώνεις 1.30 το παίρνεις από το πάσο και κάθεσαι έξω, στο τραπέζι, να το απολαύσεις.

 8. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 30/04/2011 21:10:38

  Όταν θα καταλάβουν , όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμωνες, ότι η πραγματική οικονομία δεν έχει καμιά, μα απολύτως καμιά, σχέση με την υποθετική οικονομία των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας που διδάσκεται στο Λύκειο , τότε ενδεχομένως να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να κρεμάσουν τα πτυχία τους στην κουζίνα και να κάνουν τους λαντζέρηδες ή καλύτερα να πάνε στο εξωτερικό να προσφέρουν τις γνώσεις τους. Εμείς δεν τις χρειαζόμαστε άλλο. Αρκετή συμφορά προκάλεσαν.

 9. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 30/04/2011 21:59:51

  κολπα του πασοκ για σταχτυ στα ματια,των ψηφοφορων που γελασαν και που ειναι ετοιμοι να τους ''αποκεφαλισουν'' καθε που τους βλεπουν και οπου τους βλεπουν.
  αν πραγματι διαφωνουν,ας μην στηριξουν την εξαθλιωση των ελληνων που ερχεται με τα νεα μετρα που θα φερει η κυβερνηση των δοσιλογων.

 10. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 01/05/2011 02:54:03

  Συμβαίνουν όλα αυτά και εμείς καθόμαστε και πετάμε την μπάλα εκτός γηπέδου με το να ασχολούμαστε αν η Απογραφή του 2004 ήταν σωστή επιλογή ή όχι; Αν έφταιγε ο Καραμανλής ή μόνο ο Αλογοσκούφης; Πρέπει να μας γίνει πολύ σοβαρό μάθημα ώστε πραγματικά να μην τσιμπάμε ως Κόμμα σε τέτοια θέματα , διότι αυτά προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια αλλά και τα σοβαρά ενδοκυβερνητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτικός μας αντίπαλος , αλλά δεν γίνονται γνωστά διότι τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας πέφτουν στο δικό μας Κόμμα.

 11. βασίλης avatar
  βασίλης 01/05/2011 23:44:09

  Οσοι απο την κοινοβουλευτική του ΠΑΣΟΚ φοράνε πραγματικά ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
  να βγουν να το φωνάξουν η να χτυπήσουνε το χέρι στο τραπέζι και να πουν
  "ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ" αλλως να φορέσουνε φουστίτσα και να βγουν
  το βράδυ εκει που ξέρουν, γιατί θα εχουν καλύτερη και περοσσότερη πελατεία , και να αφήσουν στην ακρη τα τηλεοπτικά σόου στο ΜΕGA , και στην ΕΡΤ και τι
  συζητήσεις κάτω απο το τραπέζι διότι δεν τους πέρνει αλλο, ολα τα αλλα είναι
  απλώς για κατανάλωση και για υλικό στις πρωινές εκπομπές και στα δελτία
  ειδήσεων των καναλιών.

 12. ataktos avatar
  ataktos 27/09/2011 09:30:07

  ανακοινώθηκε από τον Παπακωνσταντινου ... το σπάσιμο της ΔΕΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.