21/10/2008 14:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμφανής η κρίση και στην Ελλάδα

Εμφανείς είναι οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία. Οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία υποχώρησαν κατά 4% τον Αύγουστο, γεγονός που προοιωνίζεται περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας.

Σημαντική επιδείνωση εμφανίζουν το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που ανήλθε στο 9% του ΑΕΠ το 8μηνο, καθώς και ο δανεισμός του Δημοσίου, που με τη σημερινή δημοπρασία 10ετών ομολόγων θα ανέλθει σε 41 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει πλέον τα 44 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Μείωση 4% σημείωσαν οι νέες παραγγελίες στη βιομηχανία τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, καταδεικνύοντας ότι η διεθνής κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος χτυπά πλέον την πραγματική οικονομία. Επιπλέον, ανησυχία για την πορεία του κλάδου δημιουργεί το γεγονός ότι η σημαντικότερη αιτία της μείωσης κατά 4% των νέων παραγγελιών είναι η πτώση κατά 25,4% των παραγγελιών σε κεφαλαιουχικά αγαθά, που προοιωνίζεται πτώση των επενδύσεων μεσοπρόθεσμα.

Σήμα κινδύνου για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας το 2009 εξέπεμψε χθες και ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος, εκτός από υψηλό κίνδυνο δημοσιονομικών «εκτροπών», προβλέπει και χαμηλή ανάπτυξη, που θα είναι συνέπεια της κρίσης στο χρηματοπιστωτικό τομέα της ναυτιλία και τον τουρισμό.

Σύμφωνα εξάλλου με ΤΑ ΝΕΑ η χρηματοπιστωτική κρίση φέρνει βουτιά στην αγορά ακινήτων, η οποία εκδηλώνεται με πτώση τιμών και πρωτοφανή καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας

Άλμα ανεργίας βουτιά στα ακίνητα Καμπανάκι για ανάπτυξη και δημόσια οικονομικά

Προάγγελος επιβράδυνσης η κάμψη των νέων παραγγελιών στη βιομηχανία

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σπέκουλος avatar
    Σπέκουλος 21/10/2008 14:46:34

    Αγοράστηκε η Alpha Bank από τη MIG;

  2. χρηματιστης avatar
    χρηματιστης 21/10/2008 15:28:24

    Αυξηση ομως 13,5% του κυκλου εργασιων στη βιομηχανια τον Αυγουστο σε σχεση με τον περσινο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.