10/05/2008 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμπόδια Ν.Δ. σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

«Η αποτροπή της δημιουργίας όρων που θα επέτρεπαν την εκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στρατηγικό στόχο του Μεγάρου Μαξίμου και σχετίζεται με την απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να μην κηρυχθεί άγονη η εν εξελίξει συνταγματική αναθεώρηση. Με την ολοκλήρωση της αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, εκτός του ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ως εγγυήτρια των θεσμών, ακυρώνεται ένα από τα πλέον ισχυρά μέσα που διέθετε το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δελεάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια εκλογική συνεργασία, που θα είχε ως βασικό αντικείμενο την από κοινού αλλαγή του καταστατικού χάρτη της χώρας. Η απόφαση να μην κηρυχθεί άγονη -τουλάχιστον με ευθύνη της Ν.Δ.- η συνταγματική αναθεώρηση ελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, λίγο πριν από την πασχαλινή ανάπαυλα…(Φ. Καλλιαγκόπουλος στην σημερινή «Καθημερινή»).

Είναι προφανές ότι η Αριστερά είναι η μεγάλη κερδισμένη από το ναυάγιο της αναθεώρησης. Και διότι δεν αναθεωρείται το άρθρο 16 και διότι υποχρέωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε άτακτη υποχώρηση για να μη φανεί ότι υπολείπεται του Συνασπισμού σε αριστεροφροσύνη. Η δήλωση λοιπόν του πρωθυπουργού με την οποία έκλεισε την ομιλία του την περασμένη Τρίτη, ότι δηλαδή «η εμμονή του ΠΑΣΟΚ στην άρνηση θα είναι ένα μόνιμο βάρος σε κάθε μελλοντική αναθεωρητική διαδικασία» έχει μόνο μια ερμηνεία. Επιμένοντας η κυβέρνηση στην ολοκλήρωση της αναθεώρησης, η επόμενη αναθεώρηση μετατίθεται 5+5 χρόνια αργότερα. Έτσι, εμποδίζεται το ΠΑΣΟΚ να δελεάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσκαιρη εκλογική συμμαχία, με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. george avatar
  george 10/05/2008 14:08:12

  ΚΑΛΑ...ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ,Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

 2. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 10/05/2008 14:11:47

  Η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει, θα γίνει μετά τις επόμενες εκλογές που μάλλον δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
  Το αντικείμενο της σύμπραξης θα είναι φυσικά το μείζον διαδικαστικό θέμα της αλλαγής "επί το αναλογικώτερον" του εκλογικού Νόμου.
  Δεν χρειάζεται να υπάρξουν προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις και λοιπές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, απλά θα δυσκολέψουν στο μέγιστο βαθμό την επιθυμητή κυβερνητική πλειοψηφία από την Ν.Δ.
  Βεβαίως με την αφορμή της (ενδεχόμενης) κυβερνητικής σύμπραξης θα υπάρξουν νέοι Υπουργοί, Γ.Γ., κρατικοί αξιωματούχοι, Πρόεδροι Οργανισμών κτλ, οι οποίοι με την σειρά τους θα βάλουν στο χέρι και διάφορα έγγραφα και φακέλλους και όλα τα απαραίτητα για "τροφή" αδέσμευτων ρεπόρτερς. Και άν χρειστεί για Υπηρεσιακές ανάγκες βέβαια δεν θα γίνουν και μερικές προσλήψεις; Πως θα κερδηθούν οι απαραίτητες ψήφοι στις ερχόμενες εκλογές. Και μία τέτοια Κυβέρνηση δεν θα παραμείνει για τουλάχιστον 6 μήνες;
  Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί άν καημένε μου FACTOR, η Ν.Δ. πιστεύει ότι θα σωθεί με τις τρίπλες στο άδειο γήπεδο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, τότε πάει τα χάσανε τελείως (μωραίνει Κύριος.....).
  Το πραγματικό γήπεδο της σημερινής ζωής είναι η ανασφάλεια του πολίτη για την επόμενη ημέρα, κωδικοποιημένο με τις λέξεις ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ.
  Σ΄ αυτό το γήπεδο οι γαλάζιοι έχουν τον ρόλο του πιτσιρικά που μαζεύει και ξαναπετάει την μπάλλα στο γήπεδο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.