#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2008 22:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμπρός για δύο ΠΑΣΟΚ

 Την ώρα που τα παπαγαλάκια του Μαξίμου επιμένουν ότι  «ο δικομματισμός είναι ανίκητος», -όπως και η βλακεία άλλωστε- το Νο2 της κυβέρνησης η υπουργός των Εξωτερικών βάζει τρικλοποδιά στο Μαξίμου, δηλώνοντας ότι  «οι πολιτικοί λένε ψέματα». Την ίδια ώρα το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ που έβαινε προς ομαλοποίηση ανατινάζεται ξαφνικά και όλοι περιμένουν τώρα να ιδρυθεί το νέο κόμμα του Βενιζέλου, η Αριστερά επιχειρεί να ανασυνταχθεί (λεκτικά τουλάχιστον) και ο Γιώργος Καρατζαφέρης σπεύδει για άλλη μια φορά (όπως το 2000 με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο) να «συντρέξει» και να «σώσει» τον Καραμανλή από τους «κακούς» συνεργάτες και κυρίως από την οικογένεια Μητσοτάκη. Τώρα λοιπόν που έχει χρεοκοπήσει η πολιτική του Μαξίμου και επομένως τα πράγματα είναι πολύ σκούρα για τον ίδιο τον Καραμανλή,  άρχισαν όλοι ρίχνουν τα πρώτα τροχιοδεικτικά  για τις διαθέσεις, τις προθέσεις και τα σχέδιά τους.  Με ότι έχει και μπορεί ο καθένας τρέχει να πάρει θέση  στην κούρσα   του  «νέου» πολιτικού μοντέλου: Κυβερνήσεις συνασπισμού που θα αποτελούνται από τα ίδια υλικά, μόνο που η σειρά και η δοσολογία  θα κάνουν τη διαφορά.

Είναι πλέον βέβαιο ότι όποτε κι να γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ δεν θα αποκτήσει αυτοδυναμία. Οπότε ή θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού, ή θα πάμε (πράγμα πιθανότερο) για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση σε ένα μήνα, με το νέο εκλογικό νόμο (για αυτό βιάζονται να τον ψηφίσουν). Στο σημείο αυτό έχει σημασία τι γράφει σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ: «Ο νέος εκλογικός νόμος περιέχει μια ιδιότυπη διάταξη: το πριμ των 50 εδρών δεν πηγαίνει σε συνασπισμό κομμάτων, ακόμη κι αν αυτός έλθει πρώτος. Στην περίπτωση που πρωτεύσει συνασπισμός, κυβέρνηση θα κάνει το δεύτερο κόμμα. Πολλοί ερμήνευσαν τη διάταξη ως προσπάθεια αποτροπής μιας ενδεχόμενης συμπαράταξης ΠαΣοΚ και Συνασπισμού. Δεν φαίνεται όμως να απασχολεί κάτι τέτοιο την κυβέρνηση. Αντιθέτως: εκτιμούν ότι μια τέτοια σύμπραξη περισσότερους θα απωθήσει παρά θα προσελκύσει. Και ότι το αποτέλεσμα θα αποδειχθεί τελικώς μικρότερο από το άθροισμα. Κυβερνητικά στελέχη διαμήνυσαν σε κεντρικά στελέχη του ΠαΣοΚ ότι στην πραγματικότητα η εν λόγω διάταξη αφορά το... ΠαΣοΚ. Και κυρίως το ενδεχόμενο να προκύψουν κάποια στιγμή δύο διαφορετικά ΠαΣοΚ, τα οποία να συμμαχήσουν ενώπιον της κάλπης».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξάκτινος avatar
    Εξάκτινος 13/01/2008 23:27:29

    Εγώ θα φέρω ένα ακόμη ενδεχόμενο. Διάσπαση και των δύο κομμάτων, της ΝΔ από τη Ντόρα και του ΠΑΣΟΚ από το Βενιζέλο. Συνεργασία των 2 και σφήνα στα 2 κόμματα με στόχο να τα διαλύσουν πλήρως λόγω σήψης, να εμφανιστούν αυτοί ως κάτι νέο και να πάρουν την κυβέρνηση. Βέβαια μόνο νέο δε θα είναι γιατί ανανέωση με υλικά κατεδαφίσεως δε γίνεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.