23/08/2009 17:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμπρησμό στο Γραμματικό εκτιμά ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑΣτην εκτίμηση πως η φωτιά που ξεκίνησε προχθές το βράδυ σε δασική περιοχή του Γραμματικού, πρέπει να οφείλεται σε εμπρησμό, προέβη με δηλώσεις του ο πρόεδρος της  ΤΕΔΚΝΑ  και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο κ. Καλογερόπουλος βασίζει την εκτίμησή του, όπως ανέφερε, και στα στοιχεία που δίδονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού σύμφωνα με αυτά στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν ούτε σπίτια, ούτε αποθήκες, ούτε στάνες αλλά ούτε καν δρόμοι.

Παράλληλα, σημείωσε, πως ξέσπασαν άλλες τρεις πυρκαγιές λίγο αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή, προφανώς για αντιπερισπασμό και να διασπαστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εάν και εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση για πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ εκτιμά ότι η πυρκαγιά αυτή δεν μπορεί να συνδέεται με την κατασκευή της χωματερής στο Γραμματικό, η οποία είχε προκαλέσει τους προηγούμενους μήνες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. G. Korellos avatar
  G. Korellos 23/08/2009 18:12:02

  Τον Δήμαρχο Αιγάλεω διαψεύδει το παρακάτω δημοσίευμα της προηγούμενης Πέμπτης, μετά την απόφαση του Ειρηνοδικίου Μαραθώνα.

  Ελεγχόμενη πυρκαιά στο Γραμματικό πράγματι βόλευε πολλούς...

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=14545221#

  Στον αέρα ο ΧΥΤΑ Γραμματικού

  Κάτι παραπάνω από ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά και τη νέα διακοπή των έργων, με απόφαση του ειρηνοδικείου.

  “Η” 19/8

  Κάτι παραπάνω από ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά και τη νέα διακοπή των έργων, με απόφαση του ειρηνοδικείου.
  Στο υπουργείο Εσωτερικών, ήδη ο υφυπουργός Θ. Νάκος έχει δώσει εντολή στους υπευθύνους να βρουν κάποια φόρμουλα, ώστε να μη χαθούν τα χρήματα που αναμένεται να δώσει η Ε.Ε. για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ, όχι μόνο στο Γραμματικό, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Όπως φαίνεται, ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπ. Εσωτερικών, η υπόθεση θα τραβήξει σε χρόνο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέρχονται από επιδοτήσεις της ευρωπαϊκής κοινότητας.

  Ενημέρωση
  Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση των αρμοδίων επιτροπών της Ε.Ε., σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν για τα προβλήματα που κάθε λίγο και λιγάκι προκύπτουν αλλά και για να ζητήσουν, ενδεχομένως και μια προθεσμία, έως ότου ξεπεραστούν τα δικονομικά θέματα που έχουν προκύψει.

  Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται και επαφές με το υπουργείο Οικονομίας, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων, στα οποία θα κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Γραμματικού, οι οποίοι είναι αυτοί που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα χρήματα από τις παραχωρήσεις των εκτάσεών τους προς το Δημόσιο.

  Γ. Σόμπολος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.