#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2011 11:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμπλοκή με τις πυραυλάκατουςΣοβαρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην κατασκευή των πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού, που έχουν αναλάβει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα κλιμάκια του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου έχουν προχωρήσει σε παρατηρήσεις για την κατασκευή του, ενώ ήδη σημειώνεται καθυστέρηση στο έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων έστειλε έγγραφο (υπογράφει ο αρχιπλοίαρχος Ηλίας Δημόπουλος) στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για τις προβλεπόμενες ρήτρες, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για να κηρυχθούν έκπτωτα τα Ναυπηγεία.

Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στην κατασκευή της πυραυλακάτου ΡΙΤΣΟΣ, που είναι το πέμπτο πλοίο που κατασκευάζεται για το Πολεμικό Ναυτικό. Η ΡΙΤΣΟΣ καθελκύσθηκε το 2006  και είναι η πέμπτη πυραυλάκατος τύπου SUPER VITA που έχει ανατεθεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας με βάση την πρόταση του Αγγλικού οίκου VOSPER THORNYCROFT Ltd.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πητ avatar
  Πητ 17/07/2011 12:01:53

  Άλλη φορά να τις φτιάξουμε στην Τουρκία, λιγότερα προβλήματα θα έχουμε. Ανίκανοι για όλα σ' αυτή τη χώρα.

 2. Enzo avatar
  Enzo 17/07/2011 12:07:04

  Εγω βρε παιδια δεν μπορώ να τα καταλάβω πως τα Ναυπηγεία μας δεν μπορούν να πάρουν ουτε μια παραγγελία απο τους εφοπλιστές. Ένα καραβάκι βρε αδελφέ, όχι όλα αλλα ένα! Τόσο άχρηστοι είναι;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Enzo 17/07/2011 12:47:42

   Ειναι χειροτεροι ποιοτικως απο τα ναυπηγεια της Απω Ανατολης.

   • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
    ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ ψυχραιμια 17/07/2011 14:52:25

    Μέχρι το 1985, που τα είχε ο Νιάρχος, υπήρχε παραγωγή 2000 πλοίων . Μετά ανέλαβαν οι συνδικαλιστές, να τα διαλύσουν!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 18/07/2011 17:11:51

     Τότε δεν ήταν καλά τα πράγματα γιατί ήταν κακός καπιταλιστής!

     Λουζόμαστε τις συνέπειες της Αλλαγής σε όλα τα επίπεδα...

  • Mπουρμπου avatar
   Mπουρμπου @ Enzo 17/07/2011 13:09:06

   Oxι φιλε μου...αντιθετα ειναι πολυ καλοι στη δουλεια τους...απλα οι αλλοι ειναι φθηνοτεροι! π.χ. Βουλγαρια...
   Aν και σε λιγο το ιδιο θα συμβαινει και εδω...αν προλαβουν και δε κλεισουν!

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/07/2011 13:25:38

  ...ας πάρουμε τότε μερικά υποβρύχια ακόμα για να σωθούν τα ναυπηγεία... που δεν μπορούν ούτε βάρκα να φτιάξουν

 4. arxidolaos avatar
  arxidolaos 17/07/2011 13:58:35

  Ηρεμίστε λίγο μην μπερδεύεστε τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά φτιάχνουν υποβρύχια και της Ελευσίνας τις πυραυλακάτους . Σαφώς και όταν το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει ανάγκες στον στόλο τα καράβια του πρέπει να φτιάχνονται στην Ελλάδα , εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που δίνει το Ελληνικό κράτος ξαναγυρνά στα Ταμεία του από άμεσους και έμμεσους φόρους ( εάν κάποιοι πήραν μίζες δεν φταίνε οι εργαζόμενοι , το υποβρύχιο που έγερνε φτιάχτηκε στην γερμανία) Και τα 2 Ναυπηγεία κάνουν πολύ καλή δουλειά , ο στόλος του πολεμικού ναυτικού μας έχει φτιαχτεί σχεδόν στα 2 αυτά Ναυπηγεία , πολλές μεγάλες εταιρίες και με μεγάλες δουλειές έχουν εμπιστευτεί αυτά τα 2 Ναυπηγεία εδώ και χρόνια ακόμα και για επισκευή πολεμικών καραβιών ξένων ναυτικών . Αυτά τα δύο Ναυπηγεία μπορούν να φτιάξουν και να επισκευάσουν τα πάντα . Τώρα γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές δεν φέρνουν τα καράβια τους για επισκευή στην Ελλάδα είναι ένα μυστήριο πολλές φορές λένε για τα μεροκάματα αλλά είναι όλα δικαιολογίες , εδώ την τελευταία χρονιά τούρκικη εταιρία έφερε 3 καράβια στην Ελευσίνα για επισκευή αυτοί είναι χαζοί ; Γιατί δεν φτιάχνουνε νέα καράβια στην Ελλάδα από τα 600 και βάλε που έχουν παραγγελθεί στο εξωτερικό από Έλληνες εφοπλιστές αυτό και εάν είναι μυστήριο πάντως για τα νέα καράβια φταίει και το κράτος , το κράτος προτιμάει να δώσει 10δις για να επιδοτήσει παραγγελίες καραβιών Ελλήνων εφοπλιστών στην Κίνα παρά αρκετά λιγότερα για να επιδοτήσει εφοπλιστές για νέα κατασκευή καραβιών στην Ελλάδα .

  Τέλος εάν η κυβέρνηση έστειλε χαρτί για την πυραυλάκατο νούμερο 5 είναι σχεδιασμένο για να χτυπήσουν και να κλείσουν τα ναυπηγεία . Η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι η πυραυλάκατος 5 είναι σχεδόν έτοιμη αλλά δεν μπορεί να τελειώσει εδώ και ένα χρόνο γιατί η αγγλική εταιρία vosper (BAE SYSTEMS , Αγγλική εταιρία που ήταν έτοιμη να κλείσει το 1999 και την έσωσε το Ελληνικό Δημόσιο διαλέγοντας τον συγκεκριμένο τύπο πυραυλακάτου ) έχει μπλοκάρει την κατασκευή λόγω δικαστικής διαμάχης με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας (έχει πάρει η Αγγλική εταιρία όλα τα λεφτά για την Νούμερο 5 πυραυλάκατο και τα περισσότερα για την Ν6 και Ν7 ) .

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ arxidolaos 17/07/2011 15:31:40

   Δεν μπερδεύω τίποτα φίλε μου ένα παραλληλισμό έκανα...πληρώνουμε κάπου είναι ...off

 5. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 17/07/2011 19:29:06

  Δούλεψα πάνω απο είκοσι χρόνια στο εν λόγω Ναυπηγείο, το οποίο σημειωτέον ίδρυσε ο Ανδρεάδης, ενώ το αντίστοιχο του Σκαραμαγκά ο Νιάρχος.
  Στην πορεία και τα δύο "κοινωνικοποιήθηκαν", έπεσαν δηλαδή στα χέρια των ΠΑΣΟΚοσυνδικαλισταράδων με τα γνωστά αποτελέσματα. Την περίοδο εκείνη διέπρεψε, με χιλιάδες διορισμούς, ο Πάγκαλος και η παρέα του, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα ποιότητας εργασίας, ελλείψει πεπειραμένου και καταρτισμένου προσωπικού.
  Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν και τα δύο Ναυπηγεία μεταβιβάστηκαν σε Ιδιώτες Επιχειρηματίες τυχάρπαστους και ευκαιριακούς, οι οποίοι ακολουθώντας τη λογική της αρπαχτής, υποτάχτηκαν πλήρως στα ΠΑΣΟΚοκρατούμενα Σωματεία και σε συνεργασία μαζί τους μοίρασαν τεράστιες μίζες προκειμένου να πάρουν έργα. Η προφανής δικαιολογία βέβαια ήταν ότι δημιουργούσαν συνθήκες απασχόλησης για χιλιάδες εργαζόμενους. Η πραγματικότητα όμως ήταν ότι:
  Τα Σωματεία συνέχιζαν να ψηφοθηρούν, να προσλαμβάνουν (συνήθως ακατάλληλο πλήν όμως αρεστό) προσωπικό και να το διαχειρίζονται πλήρως, οι δέ "ιδιοκτήτες" κερδοσκοπούσαν μέσα στα μικρά περιθώρια που τους άφηναν οι μίζες, σε βάρος (εννοείται) της ποιότητας του τελικού προϊόντος...

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ ΔημΒας 17/07/2011 21:53:52

   μιας και ανεφερες τους πασοκοσυνδικαλισταραδες που ειναι εξαφανισμενες εκεινες οι αδελφες ψυχες των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ?
   ουτε για λιπασμα δεν κανουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.