07/11/2011 22:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμπλοκή λόγω επιμονής Σαμαρά στον χαρακτήρα της κυβέρνησης;

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, βγήκε πριν από λίγο και ισχυρίστηκε ότι "με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά".

 

Όπως γράψαμε προηγουμένως ο Γ. Παπανδρέου έφυγε στις 10μμ απο την Βουλή λέγοντας "έχουμε βρει το όνομα, αλλά θα σας το ανακοινώσουμε αύριο"

 

'Άλλες "ανώτατες κυβερνητικές πηγές", όμως, δήλωσαν στο ΒΗΜΑ ότι λόγω της επιμονής του Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματός του στην νέα κυβέρνηση, υπάρχει εμπλοκή.
Ο ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων «πάγωσαν» από το απόγευμα της Δευτέρας, επειδή τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Παπαδήμος επισημαίνουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η νέα κυβέρνηση θα εκπέμψει λάθος συμβολισμούς, αν στην σύνθεσή της περιληφθούν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μη πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γ. Παπανδρέου στην τελευταία επικοινωνία του με τον κ. Σαμαρά, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας και η επιλογή του νέου πρωθυπουργού, εφόσον ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν δεχθεί την συμμετοχή και δικών του συνεργατών σε ορισμένα υπουργεία. Λέγεται μάλιστα πως με την άποψη αυτή συντάσσεται και ο κ. Λ. Παπαδήμος και για τον λόγο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ότι θα είναι εκείνος ο νέος πρωθυπουργός.
Από τη ΝΔ δεν λένε τίποτα. Σιγή ασυρμάτου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 07/11/2011 22:41:34

  Ρουμελιώτης???????????????????????????

  • τάσος avatar
   τάσος @ daughter of mercy 07/11/2011 23:36:48

   βροχή τα ονόματα στο τραπέζι. γιώργος πέτσος, σωτήρης κωστόπουλος, γιώργος κατσιφάρας, νίκος αθανασόπουλος, καθώς και αυτό του δημήτρη τσοβόλα. από πλευράς νδ προτάθηκε ο δημήτρης σαραβάκος.

 2. mpampis avatar
  mpampis 07/11/2011 22:43:45

  Νέο φαβορί για πρωθυπουργός ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Το σκάνδαλο Κοσκωτά τώρα δικαιώνεται... χα χα χα να σας δω να συγκυβερνήσετε με εμπλεκόμενο στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ Κοσκωτά κι ας πεθάνω... και μην μου πείτε ότι δεν καταδικάστηκε ποτέ γιατί όλοι θυμόμαστε πως την φυγαδεύτηκε για την Ευρωβουλή που δεν ήρε την ασυλία του.

 3. anonymous avatar
  anonymous 07/11/2011 22:44:51

  Από τη ΝΔ δεν λένε τίποτα. Σιγή ασυρμάτου

  Αν τους κόψει και το μπουρλοτιάσουν τελευταία στιγμή με το πρόσχημα των απαιτήσεων των Ευρωπαίων σωθήκαμε. Θα σκάσει τη χρεοκοπία στα χέρια του ΓΑΠ, μετά τη χρεοκοπία θα πάμε χρεοκοπημένοι σε εκλογές και μετά τις εκλογές μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις με τους "εταίρους." Οι Μερκοζυ θα πάνε από εκεί που ήρθαν ως αποτυχημένοι. Οι λαοί τους θα τους στείλουν και θα έχουμε νέο πλαίσιο.

 4. ierofantis avatar
  ierofantis 07/11/2011 22:45:34

  Επαναλαμβάνω σχετικό μου σχόλιο από άλλη ανάρτηση διότι νομίζω ότι στέκεται και εδώ μια χαρά.

  "Καλησπέρα,

  Μετά την αρχική παγωμάρα, ακούστηκαν απόψεις περί προδοσίας της ελπίδας, περί παραίτησης από το Όραμα, περί αποδόχή συνευθύνης και άλλα.

  Όπως είπα την Πέμπτη, σε μια μακρά μεταμεσονύκτια συνομιλία μου με κάποιους εξ υμών, τα αποτελέσματα της όλης ιστορίας αυτής θα τα κρίνω συνολικά σε μερικές εβδομάδες.

  Δύο – τρεις όμως παρατηρήσεις επί του παρόντος.

  Αυτή τη στιγμή έχουμε το εξής παράδοξο. Ο Πρωθυπουργός που προχθές πήρε ψήφο εμποστοσύνης, δεν έχει μεν παραιτηθεί τύποις ακόμα, ωστόσο για όλους τους πολιτικούς παράγοντες στο εσωτερικό και εξωτερικό είναι παραιτημένος ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια συνάντηση στην οποία κρατήθηκαν Πρακτικά. Πρακτικά κρατούνται ξέρετε, όχι για συνομιλίες χαλαρές, αλλά για αποφάσεις και συνομιλίες που άπτονται της λειτουργίας του πολιτεύματος. Και η τύποις παραίτηση Παπανδρέου χθές είναι ένα τέτοιο γεγονός. Τώρα αν ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να το πουν παραίτηση αλλά να το βαφτίσουν “παράδοση Κυβέρνησης”, “μεταβίβαση εξουσίας”, ή “ομαλή διαδοχή στην μεταβατική κυβέρνηση” εμένα προσωπικά δεν με πειράζει. Όσο δε, ακόμη ψάχνουμε τον Πρωθυπουργό, καταδεικνύεται πιο καθαρά ο εγκλωβισμός ΓΑΠ από την κίνηση Σαμαρα. Διότι είναι ένας παραιτημένος πρωθυπουργός μιας παιραιτημένης Κυβέρνησης και η κατάσταση δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Αν δεν τα βρούν, οι εκλογές είναι μονόδρομος.

  Παμε τώρα στην Κυβέρνηση “συνενοχής” οπως την έχουν ονομάσει πολλοί. Έχει πλάκα που βλέπω τους κυβερνητικούς και έχουν λουφάξει σε μια απίστευτα γλοιώδη δήθεν συναινετική διάθεση, προ του ξεβρακώματος μιας Κυβέρνησης που κατά τα άλλα πήρε προχθές ψήφο εμπιστοσύνης. Παρακαλάνε για συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τη Νέα Δημοκρατία και τους λένε ότι η Κυβέρνηση είναι περιορισμένου σκοπού και χρόνου. Κάνουν κινήσεις για να βρούνε κάποιες κοινές επιλογές, τους λένε να παραιτήσουν τους Υπουργούς Άμυνας, ΠΡΟΠΟ, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, και Εξωτερικών (δηλαδή τα υπουργεία ελέγχου της χώρας) πλην Οικονομικών, το οποίο το κρατάει ακόμα σαν βραδυφλεγή βόμβα, ο έτερος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, ο Μπένυ. Μιλάνε για διευρυμένες εξουσίες και αρμοδιότητες της μεταβατικής κυβέρνησης και χρόνο για να εφαρμόσει πρόγραμμα και δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν την κουβέντα τους και τους διαβάζουν την χθεσινή ανακοίνωση που περιγράφει α) εκλογές και β) υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου (για το τί θα είναι αυτή η “υλοποίηση” αφήστε να το δούμε εν ευθέτω χρόνω. Σήμερα πάντως δεν αποτελεί κάποια συγκεκριμένη κατάσταση).

  Τέλος, είναι καταπληκτικό, που, ενώ οι κυβερνητικοί αγχώνονται για το μέλλον της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, την ίδια ώρα έχουν ανάψει φωτιές στο σπίτι του Κινήματος. Βλέπετε, το παιχνίδι της διαδοχής έχει ανάψει αφού από το καταστατικό του Κινήματος στις 11/11 μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα με πρωτοβουλία επίδοξων διαδόχων και δελφίνων οι οποίοι ίσως θεωρήσουν αδύναμη τη θέση Παπανδρέου και να επιθυμήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, έναντί του. Η εσωστρέφεια θα είναι η κατάσταση που θα βιώνεται όλο και πιο έντονα στους κυβερνητικούς που με τον τρόπο αυτό θα δηλητηριάζεται και το οικοδόμημα της νέας μεταβατικής Κυβέρνησης το οποίο πρακτικά θα αυτοακυρώνεται και θα βρίσκει τροχοπέδη.

  Συμπέρασμα.

  Μετά την αρχική παγωμάρα, έχει πλάκα. Κάνω χάζι τους Κυβερνητικούς που σαν τα ζαλισμένα κοτόπουλα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να επιτεθούν με χολή στο Σαμαρά που παραίτησε με τάκτ τον μέγα στοχαστή και τους ίδιους ή να γλύψουν για λίγη συναίνεση μπας και βάλουν στο κάδρο τους άλλους, οι οποίοι μέχρι τώρα παίζουν με τον πόνο τους και τους δηλώνουν ότι θα μείνουν απέξω.

  Η νέα μεταβατική Κυβέρνηση είναι ένα θνησιγενές μόρφωμα. Το ξέρουν όλοι. Όμως τώρα κανένας παράγοντας στο εσωτερικό ή εξωρετικό δεν μπορεί να πει τίποτα στο Σαμαρά, ή να του ασκήσει πίεση. Αυτός έχει κάνει το βήμα του. Μπρος στην εμπλοκή, όλοι θα προκρίνουν την ταχύτερη και ασφαλέστελη λύση. Εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

  Δεν ξέρω αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Το ελπίζω."

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ierofantis 07/11/2011 23:01:12

   Πραγματικα αναλυση υψηλου επιπεδου.Η σιγη ασυρματου εγινε αντιληπτη οταν παρα τις φοβερες πιεσεις στο Mega προς τον Μιχελακη για αποκαλυψη πληροφοριων αυτος απαντουσε μονοτονα εχοντας ενα ακουστικο στ'αυτι του ''Περιμενουμε νεα απο τον κ Παπανδρεου'' και παλι το ιδιο !Ο Πεταλωτης απο την αλλη μερια ειχε κοκκινισει σαν μπατζαρι !Στην ΝΕΤ ο πολυς Πρωτοπαππας μονολογουσε για κρισιμες στιγμες και ιστορικη συμφωνια και αντε απο την αρχη παραζαλισμενος απο το χασιμο της εξουσιας απο τον Σαμαρα 2 μερες αφου πηραν ψοφο εμπιστοσυνης !Ο Τζαβαρας εδινε ρεσιταλ στην Σταη με τον Βουδουρη ,Μανο κι'αυτον τον υφυπουργο απο την Θεσ/κη που ειναι αρμοδιος για τα διοδια δεν θυμαμαι τ'ονομα του !Απολαυση διαρκειας σου λεω .Γεια σου Αντωνη Καλαματιανε !

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ierofantis 07/11/2011 23:03:10

   Από πιέσεις, να φαν' κι οι κότες. Ήδη σήμερα οι ευρωναζί απαίτησαν γραπτή δήλωση (!) από όλα τα κόμματα της Ελλάδας ότι θα ψηφίσουν και εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που θα ζητηθούν. Τι τους εμποδίζει αύριο να απαιτήσουν παράταση του βίου της "μεταβατικής" (κατά τα άλλα) κυβέρνησης μέχρι το 2013 λόγω των "εκτάκτων περιστάσεων";

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Αυριανιστής 07/11/2011 23:18:46

    Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά θα στο πω έτσι όπως κατασταλάζει όλο και πιο πολύ μέσα μου το συμπέρασμα, αν και πρόωρο.

    Τους έχει δαγκώσει τους Κυβερνητικούς η μαύρη μάμπα, και έχουν παραλύσει. Τους έχει παραιτήσει Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση με στοργή και προδέρμ και δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Ή μάλλον έχουν πάρει χαμπάρι και είναι σα μουδιασμένα ποντίκια. Δες λίγο τις φάτσες τους (κυβερνητικών και φερεφώνων) και πες μου αν είναι φάτσες που εμπνέουν νικηφόρο διάθεση...

    Σαν παγωμένα σκατά είναι όλοι τους. Να πάνε μπρος, πέφτουν σε τοίχο. Να πάνε πίσω δεν μπορούν.

    Είναι για λύπηση.

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ ierofantis 07/11/2011 23:18:03

   Πάλι δημοσιογραφική βρωμιά από την εκπομπή "Νέοι Φάκελλοι". Κάλεσαν τον κ. Μιχελάκη να μιλήσει με τον Παπαχελά, και ξαφνικά βγάζουν κάποιον Μπροκ από τις Βρυξέλλες σε συζήτηση με τον Τέλογλου. Εντελώς προβοκατόρικα βάζουν τον Μπροκ να καταδικάσει 'έμμεσα' τις θέσεις του Σαμαρά και της ΝΔ. Πολύ βρώμική δουλειά. Πρέπει να καταγγελθεί ΑΜΕΣΑ.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ StarPowerNone 07/11/2011 23:22:08

    Άστους να βάζουν ότι θέλουν. Ο Μιχελάκης πως τους κοιτάει; Με συμπόνοια;

    • StarPowerNone avatar
     StarPowerNone @ ierofantis 07/11/2011 23:27:54

     Είναι ξεφτίλα. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Θα μπορούσε ο Τουρκοχελάς να κάνει ο ίδιος κριτική στις θέσεις Σαμαρά. Επειδή όμως είναι ένας φύσει ύπουλος , βρήκε κάποιον, που δεν τον ξέρει ούτε ο θυρωρός του Κατσιφάρα, να πει Ευρωρατσιστικές παπάρες για να μειώσει τις θέσεις της ΝΔ.
     Συμφωνώ δεν θα το πετύχουν. Ο Μιχελάκης είναι άψογος.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ StarPowerNone 07/11/2011 23:29:56

      Που είναι ο Πρωθυπουργός, Alexis, οεο;

      Που;

      Μιχελάκης με μειδίαμα. Θάνατος για την ψυχολογία του Alexis...

     • StarPowerNone avatar
      StarPowerNone @ StarPowerNone 07/11/2011 23:54:51

      Μαθήματα δημοσιογραφίας και ήθους δίνει ο Σταύρος Λυγερός.
      Η αριθμητική είναι 2 (Alexis+Πάσχων)εναντίον ενός (Μιχελάκης) και ένας ουδέτερος (Λυγερός).
      Κερδίζει ο ένας, γιατί είναι ακέραιος, δεν είναι ψεύτης.

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 07/11/2011 22:46:20

  δηλαδη πόσο μυαλο θελει να δει κανεις που προσπαθουν να τον εμπλέξουν για να μοιραστουν οι ευθυνες της καταστροφής ...
  η ειναι η ώρα που ο Σαμαρας πρεπει να στελνει τελεσιγραφα..

 6. Σωτηρίου Γ. avatar
  Σωτηρίου Γ. 07/11/2011 23:08:12

  H Ν.Δ. δεν θέλει να έχει δικά της στελέχη στην κυβέρνηση ή δεν της το επιτρέπουν ( και ως συνήθως η αλεπού ότι δεν φθάνει τα κάνει κρεμαστάρια).
  Τι τρέχει;

 7. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/11/2011 23:37:40

  Επίθεση Γεννηματά σε Παπαδήμο και Σαμαρά
  Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011, 22:31

  Δριμύτατη επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου εξαπέλυσε από την συχνότητα του Zougla Radio ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως, Παναγιώτης Γεννηματάς. Θεωρεί πως ο υποψήφιος πρωθυπουργός πρέπει να περάσει από ανακριτική επιτροπή για να εξηγήσει τον ρόλο της Τραπέζης Ελλάδος, όταν σε απόλυτη συμφωνία με τις κυβερνήσεις και επί μία δεκαετία προμήθευε με ψεύτικα στοιχεία τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με το καθαγιασμένο άλλοθι της εισόδου της χώρας στην Νομισματική Ένωση (Ευρωζώνη).

  Ο κ. Γεννηματάς χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδήμο ως «Ευνούχο του Παλατιού», εννοώντας πως είναι το ιδανικό πρόσωπο για να εκτελεί εντολές. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, επελέγη. Ο ίδιος, εξάδελφος του αειμνήστου Γιώργου Γεννηματά, καταγγέλλει πως ο κ. Παπαδήμος είναι από εκείνους του δημόσιους λειτουργούς που είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό οικονομικό δράμα που ζει η ώρα.

  Παρακολουθήστε τις εκτενείς αναφορές του Παναγιώτη Γεννηματά και την οξεία κριτική που άσκησε κατά του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=414045&cid=6

  Λοιπόν φίλοι , αυτός ο Γεννηματάς , εμφανίσθηκε επίσημα στις 24/10 στο Θέατρο ¨Αλφα¨ σε συγκέντρωση υπέρ της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Γ΄ΡΑΪΧ . Ήταν στους επίσημους ομιλητές της πρόσκλησης ! Μίλησε μεν ¨χαλαρά ¨ ( να διεκδικήσουμε μεν ¨ κάτι¨ , αλλά όχι να τα χαλάσουμε με την Γερμανία που είναι ¨σύμμαχος¨ στην Ε.Ε., κλασικό ρεπερτόριο της άρχουσας μεταπρατικής μας τάξης εδώ 66 χρόνια μετά το 1945) ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΕΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ -ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ¨ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ¨ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ !

  Αντώνη , πρότεινε τον , για να σπάσουμε λίγο πλάκα με τις αντιδράσεις του ¨Gross- Berlin” !

 8. ΜΝΗΜΟΝΙΟ avatar
  ΜΝΗΜΟΝΙΟ 08/11/2011 00:31:32

  να βρει τροπο ο Σαμαρας να τους αφησει στα κρυα του λουτρου.
  Δεν πρεπει ηΝ.Δ. να ακολουθησει το πασοκ στον κατηφορο και να φορτωθει ευθυνες (της 2 ετιας) που δεν της αναλογουν!!!!!!
  αν οντως συναινεση θα ειναι μεγαλο κριμα!!!!!!!!!!!

 9. Dal avatar
  Dal 08/11/2011 06:38:52

  "Ο ηλιθιος των Βρυξελλών".

  Αυτήν την προσφώνηση επιφύλλαξε Άγγλος στον Αλταφάζ,εκπρώσοπο της ΕΕ . Έτσι απαντούν κάποιοι που δεν έχουν τα σύντρομα κατωτερότητος και επαρχιωτισμού που διακρίνουν κάποιους από εμάς, προς τους αξιωματούχος των Βρυξελλών και προς τους Ευρωπαίους γενικότερα. Σημειωτέον γραφειοκράτες που δεν τους έχει κανείς εκλεξει, τους γνωρίζει μόνον η μάνα τους, και στη χώρα μας γίνονται πρωτοσέλιδα.
  Δείτε το ΒΊΝΤΕΟ.


  http://www.jonworth.eu/the-idiot-in-brussels/

 10. Y. avatar
  Y. 08/11/2011 08:40:25

  Έτσι θα εξελιχθούν. Ότι ζήτησαν αρχικά, ο Σαμαράς το έκανε
  (..χαίρομαι τις συνθέσεις σου!!)

 11. Y. avatar
  Y. 08/11/2011 08:46:11

  μόνο ο Πρετεντέρης την έχει ψυλιαστεί τη δουλειά, και τους κάνει χοντρή πλάκα. Ο εύλογος τω παπαγαλίζειν κατά τα άλλα Χασαπόπουλος, ψεύδιζε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.