26/07/2010 15:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμμένει η κυβέρνηση στην απελευθέρωση των αγορώνΣτο θέμα της μεταβατικής περιόδου τριών ετών έως ότου απελευθερωθεί η έκδοση αδειών των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αναφέρθηκε ο Δ.Ρέππας, παρουσιάζοντας το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έδωσε μάχη με την τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεταβατική περίοδο.

Κάλεσε τον κλάδο να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις του έναντι της κοινωνίας, αλλά και να μελετήσει το νομοσχέδιο, το οποίο είναι προς όφελός του.

Σχετικά με τις ελλείψεις στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ο κ. Ρέππας συνέστησε ψυχραιμία και υπενθύμισε, πως οι εταιρίες πετρελαιοειδών έχουν δικά τους οχήματα που μπορούν να προμηθεύσουν τα πρατήρια.

Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του διαλόγου με τους μεταφορείς, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι έγινε εμπεριστατωμένος διάλογος με συγκλίσεις και διαφωνίες, ακολούθησε διαπραγμάτευση με το μηχανισμό στήριξης και το υπουργείο κατέληξε στην τελική μορφή του νομοσχεδίου.

Πέρα από το θέμα της άδειας, η ειδική εισφορά απομειώνεται σταδιακά σε τρεις φάσεις και συγκεκριμένα 30% από την 1η Ιανουαρίου 2011, 35% από την 1η Ιανουαρίου 2012 και 35% από την 1η Ιανουαρίου 2013 και τελικά μηδενίζεται.

Για πρώτη φορά, καθορίζεται το ύψος της αδείας ενός φορτηγού. Συγκεκριμένα, για τον πρώτο τόννο η εισφορά είναι 10.000 ευρώ, από 2-7 τόννους 2.000 ο κάθε τόννος και από 7-40 τόννους, 1.500 ευρώ ο τόννος, γεγονός που σημαίνει ότι για ένα φορτηγό 40 τόννων, η συνολικά αξία είναι 71.400 ευρώ.

Αντίστοιχα, για ένα βυτιοφόρο 40 τόννων η αξία της άδειας ανέρχεται στα 102.000 ευρώ.

Ο κ. Ρέππας απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε, ότι η αξία των αδειών που υπάρχουν σήμερα θα μπορεί να κατατεθεί ως κεφάλαιο στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μέχρι τώρα οι άδειες χορηγούντο σε πρόσωπα, ενώ στο εξής θα ανήκουν σε εταιρίες. Εάν η καινούργια άδεια δεν χρησιμοποιηθεί μέσα σε ένα πεντάμηνο, ο κάτοχος θα πρέπει να πάει και πάλι στη Νομαρχία για την ανανέωσή της.

Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται, ειδική ρήτρα για την ασφάλιση των εμπορευμάτων σε περίπτωση που προκληθεί βλάβη με υπαιτιότητα του μεταφορέα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 26/07/2010 15:55:20

  μα χρειαζότανε οπωσδήποτε χρονος ..να καλύψουν ..τα μαύρα

 2. ΟΝΤΕΝΣΕ avatar
  ΟΝΤΕΝΣΕ 26/07/2010 18:42:41

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ?.ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ?ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΠΟΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/07/2010 20:45:08

  Έχει πλάκα ο Μανώλης Καψής σε ρόλο απολογητή του ΔΝΤ και των εδώ τοποτηρητών του.

  Τόση λύσσα, τόσο μίσος, τόση υποταγή στα κελεύσματα των κατοχικιών δυνάμεων, ούτε ο Πρετεντέρης δε βγάζει.

  Τελικά, και στην περίπτωσή του ισχύει το ρηθέν ότι ο πατέρας του έπρεπε να είχε τραβηχτεί εγκαίρως...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 26/07/2010 20:47:20

   (Περιμένω πώς και πώς να πάει η ώρα εννιά, να ακούσω και τα άλλα φερέφωνα και ιεροκήρυκες για να γελάσω κι άλλο. Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε, Σιακαντάρη... τέτοια...)

   • Μisha avatar
    Μisha @ Αυριανιστής 26/07/2010 20:53:20

    Σα να βλέπεις ντοκυμαντέρ με τις ειδήσεις επί Μαρούδα...

   • zackii avatar
    zackii @ Αυριανιστής 26/07/2010 23:29:50

    Γιατί λέτε μόνο γιά τα κανάλια? τον Παναγιωτόπουλο τον ακούσατε? τέτοια αντιπολίτευση πιά...έχει κλειστεί ΓΑΠ και ΠΑΠ μαζί με τα στελέχη της τρόικας στην τουαλέτα από το φόβο τους.

   • anonymos avatar
    anonymos @ Αυριανιστής 26/07/2010 23:58:36

    Και γώ το ίδιο τέτοιο γέλιο με αυτά τα νούμερα που παριστάνουν τους δημοσιογραφους δεν έχει βγεί ποτέ.
    Ισχύει το γηπεδικό. Ανοίχτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες.ή το ακόμα καλύτερο "από πού θα φύγετε οεο"

   • xaxa avatar
    xaxa @ Αυριανιστής 27/07/2010 07:50:07

    Αντε, κι αλλο φερέφωνο, τί έγινε όλους τους πλήρωσε ο ΓΑΠ?

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση για την επίτευξη των στόχων της σχετικά με την μείωση του ελλείμματος και του χρέους αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη της Bank of America, Χόλγκερ Σμίντινγκ.
    Σε συνέντευξη του στο γερμανικό ραδιοσταθμό Deutschlandradio ανέφερε πως "Μέχρι τώρα, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά καλά".
    Στη συνέχεια συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε πως τα χρήματα που πήρε από την Ε.Ε. έπιασαν τόπο καθώς "επέτρεψαν πραγματικά στη χώρα να βοηθήσει τον εαυτό της».

  • tzager avatar
   tzager @ Αυριανιστής 27/07/2010 00:18:27

   Ναι, οι μέν είναι φερέφωνα και ιεροκήρυκες και οι δε διαπρεπείς οικονομολόγοι που σπέρνουν την καταστροφή και το χάος...

   • tzager avatar
    tzager @ tzager 27/07/2010 01:26:46

    Κάνω λάθος( αν ναι διόρθωσε με) ότι βασικές αρχές της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ (και τώρα και παλαιότερα) είναι το μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος;

    Κάνω λάθος ότι ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τη μέρα που ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε σαν κυρίαρχη πολιτική εξόδου από την επιτήρηση την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου;

    Κάνω λάθος ότι στα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης μετά την πώληση της Ολυμπιακής και μέρους του ΟΛΠ ήταν να ανοίξει το παιχνίδι στον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ και σε πολλές ακόμη επιχειρήσεις του δημοσίου;

    To ότι βέβαια έρχονται οι κατ'επίφαση σοσιαλιστές και εφαρμόζουν πολιτικές που έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί από την κατ'εξοχήν φιλελεύθερη παράταξη είναι κάπως ενοχλητικό αλλά και συναρπαστικό ταυτόχρονα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ tzager 27/07/2010 02:12:32

    Άλλο "μικρότερο και ευέλικτο κράτος", και άλλο "ξεπουλήστε τα όλα τώρα, γιατί μνημόνιο δεν είναι ό,τι υπογράψατε αλλά ό,τι σας πούμε εμείς".

    Κάνω λάθος ότι ο Σαμαράς πόρρω απέχει από το δεύτερο;

    Απλώς, μένει να το αποδείξει ηχηρότερα.

   • tzager avatar
    tzager @ tzager 27/07/2010 04:17:14

    Όχι πρέπει να περιμένουμε καμιά δεκαριά χρόνια ακόμα για να απαλλαγούμε από τα χρέη του ΟΣΕ, των νοσοκομείων, των δήμων και νομαρχιών και των λοιπών κρατικών οργανισμών...

    Να φορολογούνται βάναυσα οι πολίτες και δις ευρώ να σπαταλούνται για να συντηρήσουν αντιπαραγωγικές κρατικές μονάδες.

    Ηχηρότερη θα είναι η σφαλιάρα που θα ακουστεί στις επερχόμενες εκλογές από την αντίσταση που ασκεί ο Σαμαράς κατά του μνημονίου...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ tzager 27/07/2010 15:43:23

    Τελικά χάθηκε η μπάλα. Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τον αείμνηστο Μαρούδα, που έλεγε ότι θα καταρρίψει τους δορυφόρους, για να μή απελευθερωθούν τα τηλεποτικά κανάλια (όχι πώς κερδίσαμε τίποτε με την ιδιωτική TV, αλλά ...άλλο επιχείρημα, άλλο δούλεμα).
    Κάτι άλλο: Οι Αμερικάνοι Bankers και αξιολογητές, όταν έλγαν ότι όπου νά 'ναι η Ελλάδα, θα κλείσει ώς κατάστημα, ήταν "έγκυροι οικονομικοί επιστήμονες" (λές και υπάρχουν πολλά δείγματα αυτού του "είδους"). Τώρα, όσοι από αυτούς κάνουν τούμπα, είναι "φερέφωνα".
    Οϋτε έγκυροι, ούτε φερέφωνα. Τζογαδόροι. Οικονομικοί τζογαδόροι εκεί, πολιτικοί τζογαδόροι εδώ.
    Όταν τους ακούω, εκείνους και αυτούς, το κεφάλι μου κάτω, τ' αυτιά κλειστά, μόνον το μυαλό "ανοιχτό".
    Σαν τις σειρήνες του Οδυσσέα. Ή τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη;

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/07/2010 00:42:07

  Και οι δύο κατηγορίες "φυραμάτων" που αναφέρεις, έχουν κοινό παρονομαστή: την εξαθλίωση των Ελλήνων.

  Η διαφορά είναι ότι οι ιεροκήρυκες του νεοφιλελευθερισμού πρεσβεύουν επιπλέον ΚΑΙ το πλήρες ξεπούλημα της Ελλάδας, όπως είναι επιπλωμένη.

 5. tzager avatar
  tzager 27/07/2010 01:11:44

  Καλά κάνει η κυβέρνηση και απελευθερώνει τα κλειστά επαγγέλματα. Επιτέλους! Η προεκλογική ατζέντα της ΝΔ (στις περισσότερες πτυχές της) εφαρμόζεται έστω και καθηστερημένα από την κυβέρνηση του ΓΑΠ!!!

  Και ενώ πρέπει να ενταθούν οι φωνές για πιο τολμηρές και πιο ταχείς αλλαγές μερικοί ψάχνουν για φερέφωνα και κατασκευάζουν θεωρίες συνωμοσίας και διαπλοκής.

  Επιχειρηματικά συμφέροντα πάντα υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ που στήριζαν εμφανώς ή πιο παρασκηνιακά τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κάποιες εποχές βέβαια πολύς κόσμος άκουγε τον Μαρούδα ή τον προκάτοχό του μη έχοντας άλλη επιλογή. Τώρα ακούμε τον Καψή, τον Πρετεντέρη, το Χατζηνικολάου,τον Τσίμα, τον Τράγκα, τον Θέμο, τον Χαρδαβέλα, τον Τριανταφυλλόπουλο ή τον Παπαχελά.

  Το θέμα είναι να υπάρχει πλουραλισμός και πολυφωνία στα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και των blogs. Ο κάθε ένας μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει επώνυμα και με τη στοιχειώδη τεκμηρίωση. Στην Αμερική στα περισσότερα δημοφιλή blogs όλοι μα όλοι υπογράφουν τα άρθρα τους ανεξάρτητα αν οι απόψεις τους μπορεί να κριθούν αντισυμβατικές, εξτρεμιστικές ή απρεπείς προς το ευρή κοινό.

  Εδώ η ανωνυμία είναι μαγκιά; Δηλαδή δεν είναι άδικο να έχεις τη δυνατότητα να βρίzεις τον Καψή επειδή γνωρίζεις τις απόψεις του και να μη μπορείς να πράξεις κάτι ανάλογο στην περίπτωση ενός κατόχου ή συνεργάτη ενός blog που κάνει την ίδια δουλειά με τον Καψή (προσπαθεί να ενημερώσει-χειραγωγήσει τους πολίτες) αλλά από το παρασκήνιο;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tzager 27/07/2010 02:10:03

   Τον φασισμό στον οποίο διολίσθαινε από το μένος του ο Καψής, το είδαν απόψε πεντακάθαρα οι τηλεθεατές του. Όποτε ο συνομιλητής του προσπαθούσε να πει κάτι που προφανώς η "επιχειρηματολογία" του δεν θα μπορούσε κατόπιν να αντιμετωπίσει, τον διέκοπτε με λυσσώδεις κραυγές μίσους!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 27/07/2010 02:17:14

    Φαντάζομαι πάντως ότι η πιο θλιβερή στιγμή για τον πατέρα (Γιάννη) Καψή, θα ήταν όταν έβλεπε απόψε το γιο του να κουνάει το δάχτυλο στους απεργούς και να λέει, δίκην... Δήμου Σταρένιου, τα εξής: "προσέξτε, γιατί η τρόικα ζήτησε άμεσο μηδενισμό του κόστους των αδειών και θα μηδενιστούν αν δεν δεχτείτε τώρα τις μεταβατικές διατάξεις που σας προσφέρει η κυβέρνηση".

    Ποιος να το φανταζόταν, ε; Να βλέπεις το γιο σου σε ρόλο ντελάλη και συνεργάτη κατοχικών δυνάμεων...

   • tzager avatar
    tzager @ Αυριανιστής 27/07/2010 04:32:36

    Έπρεπε να τους πεί κι ευχαριστώ που έχουν προκαλέσει σοκ στην τουριστική βιομηχανία και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τη λευκή απεργία τους...

    Δηλαδή αν κάποιος υπερασπίζεται μία άποψη με σθένος και σηκώνει τον τόνο της φωνής του αυτό μεταφράζεται σε έκφραση μίσους εναντίον του συνομιλητή του; Δηλαδή ο Τράγκας πρέπει να κατηγορηθεί για μανιώδεις ιαχές μισαλλοδοξίας..;

   • Enola Gay avatar
    Enola Gay @ Αυριανιστής 27/07/2010 08:40:13

    Εγώ είδα κάτι άλλο. Την ώρα που ο πρόεδρος των ελεκγτών έλεγε με στόμφο πως τα τέλη υπέρπτησης τα παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι της ΥΠΑ, ο Καψής προσπαθούσε να πει την αλήθεια ότι δηλαδή παίρνουν επίδομα 150 Ευρώ ενώ οι ελεγκτές 2.500, και δεν τον άφηναν να το πεί.
    Έκαναν και μήνυση στη διοίκηση τους για την απειλή περικοπής των αδειών. Με ποιά κατηγορία άραγε; Ποιο το αδίκημα; Μου θυμίζουν τη Τζούλια που μηνύει και τους περιπτεράδες. Ίδια λογική.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Αυριανιστής 27/07/2010 15:22:55

    Πέστα ντε.

 6. σπυρος avatar
  σπυρος 27/07/2010 07:27:19

  Καλημέρα σε διαβαζω συχνά, Η παράσταση πού έδωσε εχτές το βράδυ ήταν για ΟΣΚΑΡ δίοτι ξεπέρασε όλες τις άλλες παραστάσεις.
  Το σηκωμένο φρύδι
  Το άγριο ύφος
  Το δάχτυλο
  Εαν είναι σε τίποτα μυστικά κονδύλια μπράβο στα αφεντικά του. Εχουν ενα πειθήνιο όργανο .Αξιος ο μισθός του.
  Εαν πάλι όχι θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τι συμφωνίες έχουν στα σκαριά οι πολυμέτοχοι με την Κυβέρνηση.
  Και βέβαισ υπάρχει πάντα η εκδοχή τού να μην έχει αίσθηση του τι λέει....
  τυχαίο; .... Δεν νομίζω

  • donaE avatar
   donaE @ σπυρος 27/07/2010 15:43:34

   Εγω λεω να μην τον ταλαιπωρουμε...μου φαινεται ακινδυνος.Κριμα ειναι.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ donaE 27/07/2010 16:02:49

    Συμφωνώ.

   • ataktos avatar
    ataktos @ donaE 27/07/2010 16:17:34

    donaE-παντα ρομαντική ..να μας είσαι ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.