13/09/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμείς το είπαμε νωρίς

Το προχθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» (http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/09/2010&c=oikonomia) σχετικά με την απόφαση του υπουργού οικονομικών να ζητήσει στοιχεία απο 54 ΔΕΚΟ για να εξετάσει την δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του δημοσίου στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και ο τρόπος που, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σκέφτονται να την υλοποιήσουν δικαιώνει για μία ακόμα φορά το antinews .

Στις  3 Ιουνίου 2010 είχαμε δημοσιεύσει άρθρο που περιέγραφε, ως πρόταση τότε, με παράδειγμα τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, μια παρόμοια διαδικασία μείωσης συμμετοχής του δημοσίου (http://www.antinews.gr/?p=48401)

Το άρθρο με τίτλο « Πρόταση για τη μετεξέλιξη του ΟΣΚ» διαφωνώντας με τη λογική των πρόχειρων και συλήβδην συγχωνεύσεων των ΔΕΚΟ, υποστηρίζει οτι μια σοβαρή πολιτική για τη μείωση των δαπανών στο δημόσιο, πρέπει να εξετάσει την κάθε ΔΕΚΟ ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη την κατάστασή της και την τεχνογνωσία της, ή μη, για να καταλήξει σε πιθανή συγχώνευση ή αντίθετα στην αξιοποίησή της με μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο, για να εκμεταλευτεί τις δυνατότητές της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Στο συγκεκριμένο άρθρο με παράδειγμα τον ΟΣΚ (ο οποίος σημειωτέον περιλαμβάνεται στις 54 ΔΕΚΟ που αναφέρει η εφημερίδα) περιγράφεται μια παρόμοια διαδικασία αξιοποίησης της μεγάλης τεχνογνωσίας που κατέχει το έμψυχο δυναμικό του οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα  διατήρησης και αύξησης του αντικειμένου του οργανισμού, με παράλληλη εξαγωγή της τεχνογνωσίας και των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στις χώρες της νοτιοανατολικής μεσογείου και της βαλκανικής, ικανοποιώντας σχεδόν μονοπωλιακά, την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει,  διασφαλίζοντας για πολύ καιρό τις θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας σημαντικά στα έσοδα της χώρας.

Χαιρόμαστε που ταυτόχρονα με την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που παρέχουμε στους αναγνώστες μας προσφέρουμε και τροφή για σκέψη στους αρμόδιους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ avatar
  ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ 13/09/2010 14:08:23

  Επιτέλους εκτός από έγκαιρη ενημέρωση το antinews προσφέρει και ένα έγκυρο γλωσσάρι για τις σοφιστίες του Γιώργαρου και της παρέας του. Επανάσταση του Αυτονόητου= Άμεση ενέργεια η οποία συνίσταται στο να στέλνεις τα κρατικοδίαιτα παπαγαλάκια σου να τιτιβίζουν λασποειδώς για αυτόν που προτείνει "καπιταλιστικού τύπου προβοκάτσιες" (όρα Αγιάσογλου, και λοιπούς βδεληρούς δεξιούς) ενώ παράλληλα υιοθετείς ως αναγκαίο βαφτίζοντας εξυγχρονισμό αυτό για το οποίο ευχαρίστως θα έστελνες τους άλλους στον καιάδα, προσπαθώντας να κατοχυρώσεις παράλληλα και το copy right της ιδέας.

 2. συμβασιούχος avatar
  συμβασιούχος 13/09/2010 14:14:24

  "διασφαλίζοντας για πολύ καιρό τις θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας σημαντικά στα έσοδα της χώρας."
  Επιτέλους και κάτι ελπιδοφόρο που να αφορά στις θέσεις εργασίας σε μία περίοδο απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας.

 3. periklis avatar
  periklis 13/09/2010 14:18:53

  Na loipon pou ena blog san to antinews mporei kai kathorizei politikes grammes. Eytyxws pou kapoioi se ayti tin kyvernisi kanoun ton kopo na diavazoun estw kai kathysterimena aksiologa arthra me aksiologes apopseis gia to mellon tou evriterou dimosiou tomea.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.